Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Epey ilginc bir sistem, yeni ogrendim ben de. http://what3words.com Tum adreslere, ama Dunya'daki tum adreslere, uc kelimelik isimler veriyor. Tamamen akilda kalici kelimeler, siteye bu kelimeleri girince adres cikiyor. Baska kullanilmaz gibi geliyor ama sistemi BM, muzeler, kargo sirketleri filan kullanmaya baslamis bile. Hatta bu ay Mogolistan posta sistemini buna geciriyormus. Yayilmaya baslamis, iyice de populerlesir gibi geldi bana. Ankara, Tint Cafe'nin adresi mesela: slug.droplet.insects Iyi fikir. Tek eksik yan akilda kalmasi icin Ingilizce bilmek gerekmesi. Yerel dillere de cevrilirse tam olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 ankaradaki tint cafe zaten 3 kelime, niye başka 3 kelimeye ihtiyaç duyalım peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Ornek olarak verdim onu. Asil olayi bu sistemin GPS koordinatlarini cevirmesi. Evinin adresini vermek icin o kadar kullanisli olmayabilir belki ama genel olarak faydalarini anlamak zor degil. Surada guzelce anlatmis: http://qz.com/705273/mongolia-is-changing-all-its-addresses-to-three-word-phrases/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Gayet güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 said: Even in the capital city of Ulaanbataar(:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 iiyimş aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 bana çok saçma geldi. sokak isimleri, mahalle isimleri, cadde isimleri yok oluyo yani öyle mi? acıbadem caddesindeki postane'nin adresi büyülü.cadı.şapkası diye bi adrese dönüştü diyelim. Bilgisayarsız bulmak imkansız oldu o zaman US Embassy Denver Street #3 11th Micro-District Ulaanbaatar 14190 Mongolia The new address will simply be: constants.stuffy.activism şimdi eğer üstteki adress, alttakine dönüşürse hangi ülkede olduğunu bile bilemeyiz ki. Bilgisayara daha da bağımlı hale getirmek, gizliliği arttırmak için, distopyaya giden yolda güzel bi adım olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 seye yariyabilir bu, mesela netten adres vericeksin birine ama sadece o anlasin istiosn veya belirli bi kesim anlasin istiosun. o zaman verilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 netten verme abi o zaman :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 hayatımda daha saçma bir şey duymadım. lel. Aynı cadde üzerinde rastgele pin koydum, hepsinde tamamen farklı id verdi. Kargo dağıtacak adam gittiği caddeyi tasarlayamayacak. street / house numbering varken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 ulanbatur demek varken niye jesus.drop.tears diyelim ki analmadım ben olayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 gördüğüm 2. en gereksiz ve saçma şey sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 ilki ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 bence oldukca ilginc bir sistem ve posta kodu uygulamasindan daha basarili olabilir global olarak posta servislerince kabul gorurse :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letadres Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 ne kadar saçma, bunu bir area master'ın gerekli bulup başlık açması daha da saçma salak sapalak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Son zamanlarda gördüğüm en mantıksız şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 area master mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 gerge kendini aştı galiba ya bu topicle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 gerçek bir gerge topic'i gerçekten ya.. sokak adı bina numarası falan olmayan, gelişmemiş yerleşkeler için önemli bir gelişme tabii ki. he bu da tabii dünya nüfusunun yarısı falan oluyor. o yüzden güzel. ama düzgün yerlerde kullanılmayacaktır çok yüksek ihtimalle. veya teknik işler için falan kullanılabilir. ama biz adres verirken herhalde hiçbir zaman "benim evim kaplumbağa.pipi.saksağan" demeyeceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 gerge için bile baya mansız bir konu kendikni aştın tebrik ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 evime baktım haritadan, verdiği üç kelime: utku benzer kutuya. eüzübillah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 yok adress yerine kullanılsın diye deil zaten, koridnat icin kullanılsın diye benim anladığım. sonucta ierarşik bir sınıflandırması yok tabiki adress yerine gecemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 hmm aslinda koordinat yerine kullanildiginda, sesli aramada kullanilabilir bu ozellik ozsut amasya demek yerine cibirik.hobirik.bubirik diye ezberleyebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2016 iyi de her arayacağın şeyi nası ezberliycen abi. biri amasyada özsüte gitmek istediğinde ne söyleyeceğin belli. özsüt amasya şubesi falan. öbürüyle uğraşılır mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar