Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarasa kovmak

delihan

Öne çıkan mesajlar

Merhaba. Evin panjurlarına epeydir yuva yapmış yarasalar var. Bunlarla başım dertte ışık koydum olmadı girişlerini kartonla kapayım dedim beceremedim çatı katı zor iş beceremedim galiba girip çıkmaya devam ediyorlar. Bildiğiniz bir yöntem varmı , zarar vermeden kovmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

kalsın zarar gelmez

kalmaması lazım camı acamıyoruz 1.5 yasındakı kızım için tehlike olusturuyor dıskıları camın pervazında ıcerı gırmesı ve bızımkının azına atması kuvvetlı ıhtımalı yoksa bı sıkıntıları yok ama rıskı alamıycam artık bırkac veterınere sordum ısık tak gelmezler gibi sacma sapan birsey soyledıler yaptımda ama olmadı. hergun bklarını temızlemekdende gına geldı sındırmeden cıkarıyorlar bocekleri direk
Sosyal ağlarda paylaş

Zarar vermek istemiyorsan ağustos sonlarına-ortalarına kadar bekle yuvadan kovmak için, şu an gebelik dönemleri olması lazım. Erken kovarsan yavrular tek başına kalır, bebek yarasa cesetlerinin kanı eline bulaşsın istemezsin asdf

Yuva boşken, yakınına bir yere bezin veya tülbentin içinde naftalin asabilirsin, kokusunu sevmiyorlar.
Yapabilirsen gördüğün zaman su sıkabilirsin hortumla falan, hemen işe yaramaz ama bir süre her gördüğünde su sıkarsan oraya gelmekten vazgeçebilirler.
Yine yapabilirsen, yuvayı geceleri karanlık bırakmazsan (bir ışık kaynağı gibi birşey koyarsan) bir süre sonra orayı mesken bellemeyi bırakabilirler. Ama biraz masraflı ve uzun bir süreç tabi.

Genel olarak sinek falan yerler mis gibi,kalabalık değillerse kalsınlar bence asdfas
Sosyal ağlarda paylaş

yumy said:

Zarar vermek istemiyorsan ağustos sonlarına-ortalarına kadar bekle yuvadan kovmak için, şu an gebelik dönemleri olması lazım. Erken kovarsan yavrular tek başına kalır, bebek yarasa cesetlerinin kanı eline bulaşsın istemezsin asdf

Yuva boşken, yakınına bir yere bezin veya tülbentin içinde naftalin asabilirsin, kokusunu sevmiyorlar.
Yapabilirsen gördüğün zaman su sıkabilirsin hortumla falan, hemen işe yaramaz ama bir süre her gördüğünde su sıkarsan oraya gelmekten vazgeçebilirler.
Yine yapabilirsen, yuvayı geceleri karanlık bırakmazsan (bir ışık kaynağı gibi birşey koyarsan) bir süre sonra orayı mesken bellemeyi bırakabilirler. Ama biraz masraflı ve uzun bir süreç tabi.

Genel olarak sinek falan yerler mis gibi,kalabalık değillerse kalsınlar bence asdfas

benim onlarla bir sorunum yok işte soylediğim sorun dışında. internetten araştırırkende hayran kalmamak elde değil ama bulundukları yer çok ters su sıkamam panjurun donen mekanızmasının ıcındeler naftalın koymayı deneyım bı . Kaynanam gelmeden halletmem lazım dırdırını cekemem busenede. gecen sene hergun bı laf yaptırmadan sunu dıye. bir sorunda bunların bu camdan gıdıp yan cama gitmesi once gidiceklerı baska yuva yap denıyor ama oda zor gibi
Sosyal ağlarda paylaş

delihan said:

benim onlarla bir sorunum yok işte soylediğim sorun dışında. internetten araştırırkende hayran kalmamak elde değil ama bulundukları yer çok ters su sıkamam panjurun donen mekanızmasının ıcındeler naftalın koymayı deneyım bı . Kaynanam gelmeden halletmem lazım dırdırını cekemem busenede. gecen sene hergun bı laf yaptırmadan sunu dıye. bir sorunda bunların bu camdan gıdıp yan cama gitmesi once gidiceklerı baska yuva yap denıyor ama oda zor gibi

Yalnız naftalin yarasayı kovar da kaynanayı çekebilir, dozajını iyi ayarlamak lazım.
Giriş kapısına 3 bakirenin kanıyla "evde yokuz" yaz, kaynanayı uzak tutar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...