Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doctor Strange (04.11.2016)

Harvey

Öne çıkan mesajlar

bugün gittim. mükemmel olmuş. çizgi romanlardaki tadı genel seyirciye sunmayı hakikaten iyi biliyor Marvel.
urban fantasy temasını etkili biçimde yaratmış. hele o girişteki sahnede kendimden geçtim diyebilirim.
Sanctum Sanctorum'u da gördük. sembolüne kadar tam olarak yaratmış adamlar. leziz.

bunun çizgi filmi vardı, World Of Darkness hissini (yaratıklar felan da vardı orada) biraz daha iyi yedirmişti sanki.
ama burada tamamen büyücüler arasındaki ilişkiye odaklanmış ve "büyü" konseptini daha iyi sunmuş bence.
Sosyal ağlarda paylaş

eh/10

Yine aşırı safe marvel filmi. Her visual olarak "aa" yaptıran sahneler film ilerledikçe hem çok tekrar baglamış hem de çizgiromandaki potansiyeli patlatamamış. Paso inception izliyorum hissi uyandırdı bende malesef. Hani hayvan gibi çevre manipülasyonu yapıyolar ama context yok anlatabildim mi? "BAKIN ŞİMDİ ŞEHRİ TEPETAKLAK EDİCEM, NİYE DİYE SORMAYIN, EDİYORUM. Herkes yer çekiminden bagımsız ama yine de ters çevirdim, gg. Lakin sonra gidip yine adama melee saldırıcam."

Böyle olacagını biraz tahmin ediyordum da biraz daha LSD şeyler bekledim.

Plot'a girmiyorum, Winter Soldier'dan beri DÜNYAYI KURTARDIK dısında bi hikaye çıkaramadı marvel.
Sosyal ağlarda paylaş

Çizgi roman hikayesi "dünyayı kurtardık"tan başka ne olacağıdı.

Marvel den bahsediyoruz, edgelord Vertigo falan değil nihayetinde.

Tüm Marvel çizgiromanların konusu aynı işte: Fight the baddie of the issue/arc.

Böyle eleştiri olmaz olsun.

Ha niye döndürüyor konusu;

Bir kere güzel gözükmesi niye yetmiyor böyle bir filmde

İkincisi de spell atabilecek dengeyi sağlamasını engelliyor
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

eh/10

Yine aşırı safe marvel filmi. Her visual olarak "aa" yaptıran sahneler film ilerledikçe hem çok tekrar baglamış hem de çizgiromandaki potansiyeli patlatamamış. Paso inception izliyorum hissi uyandırdı bende malesef. Hani hayvan gibi çevre manipülasyonu yapıyolar ama context yok anlatabildim mi? "BAKIN ŞİMDİ ŞEHRİ TEPETAKLAK EDİCEM, NİYE DİYE SORMAYIN, EDİYORUM. Herkes yer çekiminden bagımsız ama yine de ters çevirdim, gg. Lakin sonra gidip yine adama melee saldırıcam."

Böyle olacagını biraz tahmin ediyordum da biraz daha LSD şeyler bekledim.

Plot'a girmiyorum, Winter Soldier'dan beri DÜNYAYI KURTARDIK dısında bi hikaye çıkaramadı marvel.

Aynen. Film basarili ama gene de hayal kirikligi yasatti.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendisini sadece ismen tanırım, okumuşluğum yoktur. Filme de çok bir beklenti olmadan, "Marvel filmi geldi, gidilir" deyip gittim. Dolayısıyla beklenmedik şekilde iyi çıktı. Görselliktir, karakterdir çok iyi.

Tek eksik işte dendiği gibi inception fantasy'e fazla abanmışlar, o da hikaye kurgusunda normal heralde. Kısaca taş gibi film olmuş.

bug abuse fight bayağı iyiydi. Hakikaten büyücülük konsepti orada oturmuş.

Film boyunca adam saati tamir edecek, o da ellerini ve ilişkisini de düzelttiğine metafor olacak diye bekledim, üçünü de yamuk yumuk bıraktı adam.

Ha, bir de iki tane after credits vardı, ikincisi iddialıydı.

Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Hayatımda Hiç Çizgi Roman Okumadım: The Post
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

quixef said:

Marvel Unlimited üyesiyim, gelmişini geçmişini okudum. I find your lack of a neckbeard...disturbing.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi süper kahraman filmi işte "dünyayı kurtardık olmasın artık" yorumu saçma biraz. izleyebileceğin en farklı süper kahraman filmi Watchmen, onda bile bir kurtarma var. Ne bekliyordunuz ki yani?

Son zamanlarda izlediğim en iyi Marvel filmiydi benim için. Ant-man gibi artık "adam yeteneği kabul etmez, başarılı olmaz, sonra bu yeteneği & gücü veren adamın kızından hoşlanır, gazla kabul eder, savaşır & kazanır sonunda kızı götürür" plotundan birazcık sıyrılmışlar. Diyaloglar da gayet güzeldi. Kassan azıcık felsefe bile var filmde. Ama Marvel filmi sonuçta, illa adam süper kahraman olduğu için dünyayı kurtaracak abi ne bekliyorsunuz ki.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

xunn said:

quixef said:

Marvel Unlimited üyesiyim, gelmişini geçmişini okudum. I find your lack of a neckbeard...disturbing.

Bu durumu daha da vahim yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

Lakin sonra gidip yine adama melee saldırıcam."
niye bu kadar melee olduğunu ben de anlamadım. biraz daha pewpew bekliyodum ben.

Bi de adam o kadar arrogant filan diildi ya. öyle hayat kurtaran cerraha "eyvallah abi sana yakışıyo" derdim ben. gerçek hayatta hiçbi bok beceremeyip o kadar ukala olan bi sürü tip biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Filmin güzel olmasi elestirilemeyecegi anlamina gelmiyo. Aslinda kusursuz olabilirmis. Bala döte kazanilan bi ton dövüs, büyücülerin büyü yapmamasi gibi bi ton noktada üzdü beni. Dr Strange'in büyü yaparken kendine has abartili cümlelerine de yer verilmemesi sevindirmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Abi xunn burda hakli ya. Film genel olarak guzeldi de, o kadar artifact var o kadar buyu var, millet birbirinden kosarak kaciyo. Yapmayin gozunuzu seveyim.

edit : bi daha gider bi daha izlerim ama. hehe

Adam buyuye inanmiyor,
Buyu yapmaya basliyor,
Yaparken bile inanmiyor spell diye bisey olduguna

sdf klasik Marvel filmi iste.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...