Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TV alıyorum, Help me!

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

hangisi iyi görünüyorsa gözüne onu al, ben de bilinçsiz tüketiciyim, biraz arayayım, hangi özellik vs diye bakınayım dedim, yaşlandım. o yüzden düz öneri vereceğim.

benim önerilerim ;
- oled ler, kontrast oranı gayet güzel.
- 3 boyut işi hakkaten çok kullanılmıyor, gerekli değilse alma,
- 4k yaygınlaşana kadar 4k almaya da gerek yok, ps4 ün 4k desteklemesine daha var. sırf film için değmez.
- görsel olarak da beğenmek istiyorsan, yani öyle ekstra bir beklentin varsa, curved ler harika görünüyor. öyle dede gibi philips alma derim.

teknik öneri değildir, kendi satın alma sürecimden çıkma tecrübe.

~ imla ve düzenleme.
Sosyal ağlarda paylaş

Buyuk yalan o
insanlar gidip fazla para daha kucuk ama teknolojik tv ler alinsin diye uydurulmus bisi.

alisma suren 10 saniye falan. Eger elini( bak el diyorum kol degil) degecek kadar yakin degilse istedigin tv yi al. Zaten salonunun duvari bellidir, belli bi boyuttan sonrasi sigamayacagi icin optimum ollayi biraz tras.

bende 55 inch var. Salonda once uzaga koymustum. Sonra delimiyim yakina oturayim dedim. baya yakina tasidk koltugu falan. 3 normal adimda ulasiyorum tv ye. Simdi alistigim icin buna 60inch alirim falan diorm bi sonrakine.

Buyuk al sen.
Bizim kedi bile memnun o derece
Sosyal ağlarda paylaş

LG hem panel hem WebOs olarak gayet güzel aletler tavsiye ederim IPS ekran. Samsun biraz daha parlak geliyor bana ama onun da smartı iyi.

Plazma bulabiliyorsan film takıntın varsa plazma bakabilirsin öyle hipsterlar mevcut :D

Paran varsa Sharp akar ^^ 4k curved vs bulaşma.

Böyle grafikler herbiyerde var. Büyük Tv ile normal yayını izleyeceksen yakın mesafe hüsran yaşarsın. HD izlersen akarsın vs vs.

http://i.rtings.com/images/optimal-viewing-distance-television-graph-size.png
Sosyal ağlarda paylaş

abi tv alıp bide çok yükseğe falan asmayınız sakın.
tv merkezi 105-110 cm arası olmalı. koltuk yüksekliğine göre.

oturunca tam göz hizanıza gelmeli tv merkezi.

yatak odasında yatarak izlicekseniz yukarı asabilirsiniz, bakıyorum adam öyle bi asmış ki tv'yi sanki ayakta izlicek.
teknik servisler falan da anlamıo, sakın onlara bırakmayın
Sosyal ağlarda paylaş

Smart'ın olayı app'leri mi yoksa kamerası, sesle/hareketle komuta edilebilmesi mi? Samsung smart tv'ler app konusunda baya aptalmış çünkü. Youtube, skype, spotify(only pre) dışında işe yarar birşey yok. Samsung app market çok kısıtlı ben baya sopcast falan akarım diyodum smart olunca ama yalanmış. Lg'de falan durum ne bilmiyorum ama ben de alacağım zaman kriterlerimi sadece boyutu+4k olmasıyla kısıtlamaya karar verdim
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
fizban said:

Ama ben 4k tv alip hd izleyeceksem degisen bisi yok?

Isin icine scaling girince olay sadece vieweing distance olmuyo. Ureticinin scaling algoritmasi kotuyse nerden izlersen izle bok gibi gorunuyo. LG super les mesela gozumde o konuda. O yuzden once ona bak sonra viewing distance dert et bence.

Bu arada 1080p 55" gayet guzel izleniyo 3 metreden
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

bu arada showroomda deneyecekseniz, bazı showroomlarda gösterilen aletlerin işlemcileri daha güçlü oluyor, showroomda gördüğünüz alet eve geldiğinizde potato çıkabiliyor.

Abi cok inanamadim buna ya. Yazilip cizilmis bisey mi bu yoksa sadece senin gozlemin mi?
Sosyal ağlarda paylaş

islemciler daha guclu oluyor degil bence..daha cok o cihazda daha guzel gorunebilecek ayarlar ve uygun demo secimi..

daha once teshir tv u almisligim var..hic ole kanatli vs de degildi ..teshir tv almanin artisi..olu piksel bombeli panel calismayan ozellik vs ihtimalinin azalmasi..evde ne yapacaksan neye bakacaksan gec karsina kurcaladikca kurcala sonra al gotur ..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...