Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metafizik ve Spiritüalizm

Anhora

Öne çıkan mesajlar

di said:

Anhora said:

Amaçsız ve inançsız yaşayan insanlara üzülüyorum, cidden. Derin boşluklar yaratır bu his ruhunuzda. Sonuçta elinize geçen ne? Boşa harcanmış bir ömür. Neyse ki reenkarnasyon var.

Amac ile inanc alakasiz seyler. Amacini inancin yonetiyosa baya sakat.

Inanc hayatla basa cikamayan insanin kendini kandirma yontemi. Her basarisiz oldugunda, her dolandirildiginda "ya sabir" cekmek icin bahanesi.

Yas ilerledikce daha cok anlasiliyo boyle seyler, zamanla fikrin degisir muhtemelen.

Geçenlerde de anhora trip atıyordu "benim nickimin yerine di yazsaydı böyle demezdiniz" diye. Şu iki post her şeyi özetlemiş sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

Yani evrene baktigimizda muhtemelen karinca gibiyiz. Evrendeki diger canlilar tarafindan iplenmeme nedenimizin o oldugunu dusunuyorum. Hem fiziksel hem zihinsel olarak. Sonucta bir karincayi gormeye Japonya'ya gitmezdiniz degil mi. Basit bir ornek.

Muhtemelen belli zihinsel ve fiziksel evrimleri gecirdikten sonra daha "significant" bir varlik olacagiz. Ne kadar surer bilemem. Su an muhtemelen baya gerideyiz sfds.

Ben yine de canlilar arasi etkilesim, for a greater good tarzi bir olaya inaniyorum. Ilerleme var, bu arada geriye gidiyor gibi gozukse de var. Insan zihinsel olarak da cok gelisiyor kim bilir bundan yuzyillar sonra cok farkli insan nesilleri cok farkli yorumlayabilir olaylari.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Anhora said:

Amaçsız ve inançsız yaşayan insanlara üzülüyorum, cidden. Derin boşluklar yaratır bu his ruhunuzda. Sonuçta elinize geçen ne? Boşa harcanmış bir ömür. Neyse ki reenkarnasyon var.

Amac ile inanc alakasiz seyler. Amacini inancin yonetiyosa baya sakat.

Inanc hayatla basa cikamayan insanin kendini kandirma yontemi. Her basarisiz oldugunda, her dolandirildiginda "ya sabir" cekmek icin bahanesi.

Yas ilerledikce daha cok anlasiliyo boyle seyler, zamanla fikrin degisir muhtemelen.

internet çok acayip bişey ya, şu iki düşünce ve yazı arasındaki seviye farkına bak, ama internet bunları bir araya getiriyor. vay anasını.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Yani evrene baktigimizda muhtemelen karinca gibiyiz. Evrendeki diger canlilar tarafindan iplenmeme nedenimizin o oldugunu dusunuyorum. Hem fiziksel hem zihinsel olarak. Sonucta bir karincayi gormeye Japonya'ya gitmezdiniz degil mi. Basit bir ornek.

Muhtemelen belli zihinsel ve fiziksel evrimleri gecirdikten sonra daha "significant" bir varlik olacagiz. Ne kadar surer bilemem. Su an muhtemelen baya gerideyiz sfds.

Ben yine de canlilar arasi etkilesim, for a greater good tarzi bir olaya inaniyorum. Ilerleme var, bu arada geriye gidiyor gibi gozukse de var. Insan zihinsel olarak da cok gelisiyor kim bilir bundan yuzyillar sonra cok farkli insan nesilleri cok farkli yorumlayabilir olaylari.

Bütün bu görülebilir uzayı yaratan Big bang'in de küçücük bir noktadan ortaya çıktığı varsayılıyor.

Simbiyotik ilişkiyi suistimal ediyor şu anki toplumlar. O yüzden insanların birbirlerine güvenleri kolay oluşmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlayışsızlık engel değil, cehalet engel.

Burada tartışmaya çalıştığın insanların çoğu ülke ortalamasının bayağı üzerinde. Senin bu metafizik, ruh, allah gibi aklına takılan konuları taa lisede düşünüp geçmişler.

Sorun okumamakta; okusan, merak etsen, nasıl bir evrende yaşadığını anlamak istesen kaynak çok fazla. Bu kaynaklardan bilgi edinmek yerine, oturduğun yerden düşünerek bir yerlere varmak 15. yy kafasına denk geliyor malesef. Çok yorulmadan her şeyin cevabını öğreneyim dersen din var işte, git inan istediğin gibi. Ama bir şeyin doğrusunu bilmek istiyorsan izleyeceğin yol belli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...