Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Killer Network Manager

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

konumuz bu faking killer network manager software'i. geçtiğimiz nisan ayında anakart ve işlemciyi değiştirip, ssd takviyesi yapmıştım desktop'a. işlemci 4690k, anakart da msi gaming 5.

o zamanlardan beri bilgisayar belirli aralıklarla BSOD veriyor. random oluyor bu, kimi zaman 1 - 2 hafta olmuyor, kimi zaman aynı gün 2 kere oluyor. daha çok chrome'dayken oluyordu, ama son zamanlarda oyunlarda da olabilmeye başladı.

bsod verdiğinde genelde DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL gibi bir uyarı çıkıyor, ama değişebiliyor bu uyarı. neyse, araştırmalarım sonucunda bunun yüksek ihtimalle killer network manager ile ilgili olduğu sonucuna vardım.

akşam killer network manager'ı killer cleaner isimli bir tool ile kaldırayım diyorum. guide olarak şunu kullanıcam,

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=178064.0

sonrasında da şuradan yalnızca driver'ı yükliyeyim diyorum,

http://www.killernetworking.com/support/driver-downloads

daha önce network kategorisi altına giren herhangi bir değişiklik yapmadığım için sormak istiyorum; killer network manager'ı kaldırdığımda internet erişimim olmayacaktır değil mi? modem kasanın yanında olduğu için daimi olarak Ethernet kablosu ile bağlıyım. yani bu yukarıda yaptığım işlemlere başlamadan önce her ihtimale karşı software'in kendisini, sadece driver halini vs. download edip hazır bekletmek gerekir sanırım?

ikinci sorum, anladığım kadarıyla driver'ı kurmak için bir .exe olmuyor, device manager'da network tab'inde yapılması gerektiğini belirtmişler,

http://www.techpowerup.com/forums/threads/guide-turn-your-killer-e2200-nic-into-qualcomm-atheros-ar8161.198899/)

yalnız ben software'i kaldırdığımda bunu network tab'inde nereden yapmam gerekecek? çünkü herhalde görmeyecek orada herhangi bir şey.

üçüncü sorum, bunu daha önce bu software ile uğraşmış olanlar daha iyi bilecektir, knm kaldırılmasının multiplayer oyunlar başta olmak üzere genel anlamda internet hızını negatif yönde etkileyebildiğini belirtmiş bazı kullanıcılar. doğru olabilir mi bu?

son dönemde anakart değiştirip, bsod vb. sorunlarla uğraşanlar için de iyi bir guide olabilir diye düşünüyorum.

teşekkür ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

o programı kaldırdığında network kartın cripple oluyor haberin olsun.

asla hazır driver bulayım kurayım ile olmuyor.

msi'ın verdiği killer network bilmemne applikasyonunu da indir dursun kenarda bütün wifi bluetooth falan yattara oluyor diye hatırlıyorum.

o kadar yok edici bir etkisi olduğu için uyuz olmuştum ama mecburiyetten kullanıyorum. kolay bir kurtulma yolu varsa seve seve öğrenmek isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

killer ın muadili bir driver var aetherosta ama arayıp bulmanız lazım onu.

aynı çipset olduğu için düz network kartı gibi çalışıyor.

killer ın hata vermesi de ilginç hani bikaç sıkıntısı oluyo wi fi ile oynarken ama onun dışında iyi yani. ne desktopta ne laptopta bir sıkıntı yaşamadım açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

yani ben onunla ilgili olduğunu düşünüyorum. yaşadığım sıkıntılar diğer kullanıcılarınki ile benzer çünkü.

minidump'a da bakılması gerekebilir, ama ben gene de bi denesem mi diyorum. en kötü yeniden software'in kendisini yüklerim, aynı şekilde devam eder herhalde ? merak ediyorum sadece driver ile çözülür mü diye.

anakart'tan memnunum ama şu killer network bela bişi gerçekten. verim alıyor muyum almıyor muyum bilmiyorum, ama bsod ondan kaynaklı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

killer ın muadili bir driver var aetherosta ama arayıp bulmanız lazım onu.

aynı çipset olduğu için düz network kartı gibi çalışıyor.

killer ın hata vermesi de ilginç hani bikaç sıkıntısı oluyo wi fi ile oynarken ama onun dışında iyi yani. ne desktopta ne laptopta bir sıkıntı yaşamadım açıkçası.

aa şimdi aklıma geldi sen yazınca, ben daha önce bu killer network'ü geçici olarak kaldırmıştım. şu an hatta qualcomm atheros yüklü sanırım.

eve gidince bir confirm ederim. sende program killer network diye mi gözüküyor yoksa atheros diye mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında MSI laptop GE 70 -20E de , Killer E2200 ile böyle sorunlarım vardı, Senin anakartta aynı Killer E2200 var. Sorun Killerin kendinde değil sürücülerinde. Birde o Killer softwaresinde.

Şu konuda yazanları yapınca derdim kalmadı. O zaman Windows 7 64 bit kullanıyordum. ( yeni bilgisayarda halen kullanıyorum gerçi). Ondan sonra format attıkça direk atheros sürücülerini yükledim durdum. Tek sorun çıkmazdı.

http://www.techpowerup.com/forums/threads/guide-turn-your-killer-e2200-nic-into-qualcomm-atheros-ar8161.198899/
Sosyal ağlarda paylaş

Windows 10 olmasından kaynaklı olabilir. memory leak daha fazlaymış.

dün driver update yaptım, nolur ne olmaz diye henüz kaldırmadım. dün bişi olmadı ama zaten çok sık olan bir durum değil. 10 saat ultra grafikte aralıksız oyun oynayıp bir şey olmuyor, 10 dakka video izlerken tık diye bsod veriyor falan.

driver update ile düzelmediyse, ki pek umudum yok, ben de komple software'i kaldırıp sadece driver ile denicem.
Sosyal ağlarda paylaş

Quo-Vadis said:

Zamanında MSI laptop GE 70 -20E de , Killer E2200 ile böyle sorunlarım vardı, Senin anakartta aynı Killer E2200 var. Sorun Killerin kendinde değil sürücülerinde. Birde o Killer softwaresinde.

Şu konuda yazanları yapınca derdim kalmadı. O zaman Windows 7 64 bit kullanıyordum. ( yeni bilgisayarda halen kullanıyorum gerçi). Ondan sonra format attıkça direk atheros sürücülerini yükledim durdum. Tek sorun çıkmazdı.

http://www.techpowerup.com/forums/threads/guide-turn-your-killer-e2200-nic-into-qualcomm-atheros-ar8161.198899/

ben de aynı guide'dan yararlandım da, şöyle bir durum var.

dediğim gibi bir ara ben anakart ile gelen killer network'ü kaldırmıştım, sonra tabi internet vs. gidince tekrar yüklemiştim. 2 ay önce falandı sanırım.

sonrasında hangisini yükledim bilmiyorum ama, program ekle kaldır'da qualcom olarak gözüküyor. fakat masaüstünde sağ tarafta killer network manager hala mevcut. şimdi oradaki qualcom mu, yoksa anakart'ı ilk taktığımda gelen program mı emin olamıyorum. arayüzü aynı programın.
Sosyal ağlarda paylaş

Msi laptopta wifi ve ethernet killer kullaniyor.

Ya iki tane olayi var bu killer software in.

Birincisi stream detect. Hangi app ne kadar dl/ul yapiyo ve app i prioritize edip bant genisligini kisabiliyosun.

Imincisi doubleshot, hem wifi hem ethernetten baglaniyosun routera, oyunlari ethernet uzerinden calistirirken browseri falan wi fi uzerinden aliyo. Boyle pingin lagin onemli oldugu app leri ethernete tonlendiriyo.

Ama pratikte boyle calismiyo tabi. Yazilim guncelledim gecen biraz daha rahatlama oldu ama yine de bu iki ozelligi de kapattim. Arada lag yapiyo anlamsizca.
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...