moriarty Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 abi şimdi bak. bu işin kralıyım diyen adamlarla aynı yetenekte adamlarımız var mı? var. trdeki diğer sektörlere baktığın zaman, dünyadaki sektörlerle karşılaştırdığımızda, sağlam eleman sayımızın oranını bu sektörde çalışanlarımıza vurduğun zaman, bu konuda çok mu kalifiye türkiye standartlarına göre? evet. bütçe verildiğinde, aynı kalitede iş yapabiliyor muyuz? evet. adamların 1 ay istediği işi, hem pratik zekası yüksek bir toplum olduğumuz için, hem köle gibi çalıştığımız için, aynı kalitede, 1 ayda yapacağı kalitede işi, 10 günde yapabiliyor muyuz? evet. bu işi yine de adamların yurtdışına çalıştığı amerikalı veya avrupalı şirketlere göre, yarı fiyatına yapıyor muyuz? evet. aynı kalitede mi yapıyoruz? evet. bir şekilde hollywood olsun, hbo olsun, vs olsun, çalışabiliyor mu bunlarla şirketlerimiz? evet. peki bu işler kaliteli mi oluyor? tr standartlarına göre güzel bütçeyle evet. bence gayet güzel, yeterli. ikimizin savundugu şeyler farklı değil ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Keske bu animatorlerimiz oyun sektorune de girse de 2005'ten kalma gorunen oyunlar cikmasa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Para versen girerler abi de sen adama bu kalitede iş yap diyip 500tl veririm işten sonra dersen girmezler tabi sdaf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 hem o var hem de oyun ve animasyon mekanikleri çok farklı. o konuda yetkin değil bir çok 3d yahut post/art directorleri. yani para olmayınca kimse de yönelmiyo haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 papa john's pizza için 10 snlik reklam montajlayıp 70k almak varken sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 o iyi iş yapıyo türkler denilenler de 17 kişi falandır ehu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Sayı olarak bilmiyorum da dediğin gibi ehli olanlar o civarlardadır evet. Ben ali özerle çalışmıştım mesela o adam ilk 5tedir bana göre. Zamanında gora filminin animasyon şefiydi. O uçan motorlu sahneyi yapmıştı. Adamı proje esnasında izlerken çok keyif alıyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Zeki muren efsane olmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 ccc berk tokay reyiz ccc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 oha çok iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 baya iyi evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borlach Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 çok iyi olmuş. diğer animasyonlarını da izledim onlarda çok iyi, özellikle zeki müren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Mağara sorusu sorayım. Neyle yapıyorlar bunları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 bilgisayarla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Daha çok maclerle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 sanssizsansli said: Kısaca post production diyosun yani. Sana şöyle açıklama yapayım. Ben uzunca bir süre bu sektörde çalıştım. Türkiyeseki piyasayı filan da iyi bilirim. Bahsettiğin kalite mevzusu türkiyede çok iyi adamlar var yurtdışındakiler bile burada yaptırıyor değil. Türkiyede bu işi dünyadaki benzer örnekleri kadar ya da yakın derecede yapabilecek adamlar var fakat bazen bu şirketlerin ya da şahısların iş takvimi istemci firmaya uymayabiliyor ve çeşitli kanallarla dünyanın herhangi bir yerinde yapabilecek bir firma bulup yaptırılabiliyor. Zaten mevzu render farm üzerinde döndüğü için proje teslimi vs. çok problem değil. Ama şu var bizim bi işi yapma süremiz 10iken adamlardaki ekiple 3e inebiliyor istense. Biz mesaisiz proje bitsin diye kıçımızı yırtıyoruz adamlar mesai bitince çıkıp gisiyo umrunda değil. Böyle zamanlarda da bizim burdan firmalar tercih edilebiliyor. Bir keresinde siemensin uluslarası bi konferansta gösterilecek stereoscopik 3d reklamını yapmıştık. İşin 5 güne yetişmesi gerekiyorsu kimse kabul etmedi ama bizim patron etti. Günde 2-3 saat uykuyla yetiştirmeye çalıştığımızı biliyorum. Neyse biraz karışık yazdım belki de durum özetle şu türkiyede özel bir şey yok. Mevzu time/value türkiye de her sektör böyle herhalde ya asdgasdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 yekeyeke said: Daha çok maclerle.. şu da koca bir yalan :D mac için addon o kadar az ki özellikle unoffical addonlar mac sistemleri için çok çok az. günümüz sistemlerinde mac'in çok bi avantajı da kalmadı zaten. mac sırf şekil şükela gibi geliyo bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2016 adam gibi studyolarda mac kullanıldığını gormedim ben. ne fazla birilerinin laptopı falan işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2016 street fighter dediniz darkstalkers çıktı yahu bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2016 Zeki müren animasyonu sıkıcıydı. Failatün failatün anlatmış durmuş bişeyler. Ki kendisi de sıkıcı ve overrated bi şarkıcı zaten. İnsanlığını bilemem tanımadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2016 şu postun üstüne axedice'ın banlanmasını talep ediyorum. çok ayıp. çok kınadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Mart 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2016 zekü müren e sıkıcı ve overrated diyen bir insan evladı bulundu sonunda. MAĞARANA DÖN KARDEŞ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 artiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2016 overrated diyebilir ama ne ile kıyasladığını da yazsaymış keşke... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar