bingildak Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 ve suark'tan "kafalar" adlı parçayı dinledik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 eskisi omrunu tamamlamadigi icin rebate ya da indirim vs beklentisi bana dogru gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Soz konusu konsolsa, yarim ust model de olsa omru doldugu icin cikiyordur abi. Gozumde neo'ya cikan her sey ps4'e de cikacak demenin ps4'e cikan ps3'e de cikacak demekten farki yok. Ve isin bahanesi oldu. Esas sebep shooterlarda bile 60fps kaldiramamasi. O konsol cikarken omrunu doldurmustu ama markaya guvenip aldik. Exclusive guzel oyunlari uc sene oynamadan piyasa gozlemlemek istemedik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 ömrü dolduğu için çıkmıyor, nereden buraya çıkarım yaptığını da anlamadım. PS4 ne için lanse edildiyse onu deliver ediyor işte. hala da öyle. değişen bir şey yok. 1080p için çıkmıştı ama artık donanım yetmiyor 720p oynamak zorunda kalıyoruz diye bir durum yok. ne için aldıysan, onun için kullanmaya devam ediyor yani ömrü dolmadı. yeni modelin çıkma nedeni "kaldırmıyordu, upgrade ettik" değil VR ve 4k desteği. ne VR ne de 4k ps4 çıktığında size vaad edilen şeyler değildi zaten. bir şeyler eksik kaldı da ps4 bitti gibi bir şey yok. paran varsa, ek featurelara erişim sağlıyorsun işte olay bundan ibaret. eskisini alıp yenisini verirlerse ne ala. VR olayı çıktığında ps4 desteği geleceği söylendiğinde ne kadar gelebileceği belliydi zaten. "ama neden 4k gelmiyor" diye sorgulamak çok abes. ne zaman ki ps4'un standart package içinde sunduğu şeyler artık sağlıklı bir şekilde teslim edilemez o zaman "ömrü doldu, upgrade'e zorluyorlar" kartını oynarsınız. o zamana kadar ps4'u ne için aldıysanız, onun için kullanıyorsunuz. bir sonraki modele kadar da bu değişmez. markaya güvendik acıtasyonu yersiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 1080p'de 60fps veren oyun cok az, istikrarsiz ve genel kalitesinden feragat etmis durumda. Olay bu. Sony'nin 1080p vadettik ama 60fps demedik deme luksu yok hele ki en cok satan oyunlari aksiyon turundeyken. O yuzden vr bahanesi oldu diyorum. 60fps yag gibi aksa pc'dekine yakin grafiklerle, buna bir sey demezdim. Sorun eskiden pc ile 2-3 sene yarisabilen konsol cikarirken iki tarafin da bu nesilde donemin cok ucuk fiyatli olmayan gaming pc'lerinin bile gayet altinda kalmasiydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 artık 7 senelik cycle'lar fazla uzun geliyor gibi donanım gelişmesine göre. bloodborne downgrade diye arama yapıldıgı zaman bir ton şey geliyor adamlar ps4 in gücüne göre yaptıklarını kısmak zorunda kalıyorlar sürekli. 5 sene yapalım anlaşalım. business açısından baktıgın zaman sony rakibi olmaması xbox'ın ayagına sıkması nedeniyle daha rahat hareket edebiliyor. 40milyon a yakın ps4 kullanıcısı varken yeni sürüm çıkarma çıkarma şansları daha fazla microsoft yapsa adamlar tutunamadı ondan yenisini çıkardı olacaktı (ki öyle gerçekten). dandik bir konsolun yeni sürümü yerine piyasadaki en iyi konsolun daha iyisi çıkıyor diye imaj olacak. şu da var ki cycle i düşürmek sony'in zararına çünkü microsoft'un hayvan gibi arge ve donanım kapasitesi varken (surface oturdu baya) yeni sürümlerle farkı kapatması olası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 o zaman tepkini gosterip almayacaksin yani. firmaya tepkini ve isteklerini ifade etme yeri satis rakamlaridir. hem "begenmedim" diyip hem de "a cok guzel satin alayim yenisini de" olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 nileppezdel said: 1080p'de 60fps veren oyun cok az, istikrarsiz ve genel kalitesinden feragat etmis durumda. Olay bu. Sony'nin 1080p vadettik ama 60fps demedik deme luksu yok hele ki en cok satan oyunlari aksiyon turundeyken. O yuzden vr bahanesi oldu diyorum. 60fps yag gibi aksa pc'dekine yakin grafiklerle, buna bir sey demezdim. Sorun eskiden pc ile 2-3 sene yarisabilen konsol cikarirken iki tarafin da bu nesilde donemin cok ucuk fiyatli olmayan gaming pc'lerinin bile gayet altinda kalmasiydi şu yazdıklarından iyi grafiklerle, konsolda 1080p 60 fps beklentin olduğunu anlıyorum. istediğin şeyi çoğu "end-game" pc donanımının veremediğinin farkındasın değil mi? 600 serisi, 700 serisi, 900 serisi ve yeni gelen 1000 serisi. kartların fiyatlarının ve performanslarının farkındasın değil mi? konsolun pc ile aşık attığı bir evren yok. ben bildim bileli bu böyle. 60 fps yağ gibi aksa diyorsun, ps4'u alırken içindeki donanıma bakmadan mı aldın? benim evde 4k'lık donanım var, 900 serisi kart içeren her oyunda 60 fps akmıyor grafikleri köklediğinde. sen bunu konsoldan bekliyorsun 3 yıl boyunca? istediğin şey teknolojik olarak mümkün değil. ps. ps4'de adamların hiçbir zaman 60 fps vaadi olduysa ben bilmiyorum, yanlış bir şey söylemeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Ultra seviyesinde beklemiyorum. Pc'deki high ayarinda calistirmasi lazim diyorum. Ps3 ve ps2 doneminde boyleydi ilk 2-3 sene. Ondan sonra dusmesi normal. 60fps beklentisi sadece benim beklentim degil. Fps oyunculugun konsola kaymasininnsebebi herkesin ayni donanimla 60fps shooter oynamasi. Ps4 bunu veremedi. Bunu goremeyecek bir sey yok. Camur gibi grafiklere inmesi gerekmiyor konsolun. 2'de ve 3'te inmiyordu. Dasaa zaten takasla indirim yapmazlarsa almayacagim. Vr icin en azindan 2. nesli beklemem gerekiyor araba tutmasi muzdaribi olarak. Airsam da pc'ye vive alirim su an en kalitelisi o gozukuyor aralarinda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 bunun neden böyle olduğunun yanıtını çok düz mantıkla anlayabilirsin aslında. ps2 dönemindeki ucuz* fiyatlarla "end-game" olan bir pc kurduğun zaman en az 4 yıl kullanıyordun. ps4 döneminde ciddi oranda fiyatları artmış "end-game" donanımıyla grafikleri kısmadan 2 yıl kullanamıyorsun. bu adamların kötü iş yapıyor olmasından dolayı değil, sektörün dinamiklerinin değişmesinden dolayı. adamları dövmeyin demiyorum, dövün ama haklı bir şekilde dövün yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Borastus said: şu da var ki cycle i düşürmek sony'in zararına çünkü microsoft'un hayvan gibi arge ve donanım kapasitesi varken (surface oturdu baya) yeni sürümlerle farkı kapatması olası abi su cumleyi bi daha oku ne yazdigina iyi bak sonra konusuruz. microsoft mu hardware argesinde iyidir sony mi yazilim degil bak donanim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 15 sene önceki donanım piyasası gelişmesi ile şuan bir değil ki. o zaman yeni cıkan ekran kartı işlemci performans farkları şuana kıyasla bu kadar yüksek değildi ki, o sayede konsollar 3 sene ömrünü devam ettiriyordu. (ki bence o zaman da konsol cıktıktan bir süre sonra pc yine önde oluyordu kalite olarak 3 yıl bile değil) sen suan 10.000 dolar harca high-end pc al, 3 sene sonraki oyunu ultrada calıstırmayacak ki, sen bunu 400 dolarlık aletten bekliyorsun. ki böyle bir beklenti oldugu için de ona göre konsola pc'ye göre daha kötü grafikli oyunlar cıkıyor, bu kez de pc ile aynı cıksın diyorsun. konsol için bu olay imposubru bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Ben 780'li pc'mle 3. yilima giriyorum hala ultrada akiyor. Tum donanimi sadece oyuna ayirabilen konsollarin da o performansi verebilmesini beklemem gayet normal. Yani simdi high-end alsam yine 4 sene gider. Gidiyor. O zaman airken de en high-end degildi. Paramin yettigi kadaridi ve ps4'ten iyi. Ama olmamasi lazim. Onu demek istemistim. 60fps shooter kitlesi icin otomatik bir vaattir zaten. Bunu "30fps sinematik deneyim" diye kacisan devlere konsol sahiplerinin ofkesinden de gorebilirsin. O yuzden bu hamle vasat bir hamle ve bir degisim programi sunmalari sart. 2-3 senede bir upgrade yapacaksak exclusive disinda hicbir esprisi kalmiyor konsol almanin. Exclusiveler de fazla kurtarmaz. Konsollarin nesli tukenir bu kafayla. 3 yilda bir steambox alirim tv'me yine takar oynarim. Default klavye mouse destekli falan rahat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 bari buna geriye dönük uyumluluk koysalarmış. psnow iflas edene kadar devam edecek o terane demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 nileppezdel said: Ben 780'li pc'mle 3. yilima giriyorum hala ultrada akiyor. Tum donanimi sadece oyuna ayirabilen konsollarin da o performansi verebilmesini beklemem gayet normal. Yani simdi high-end alsam yine 4 sene gider. Gidiyor. O zaman airken de en high-end degildi. Paramin yettigi kadaridi ve ps4'ten iyi. Ama olmamasi lazim. Onu demek istemistim. bende de 780 var ama divisionda falan surunuyor 1440p monitorden de kaynaklaniyor olabilu pc icin bile en mantiklisi en iyisini al daha iyisi cikinca elinden cikar yenisini al politikasi bundan sonra bunu deneyecegim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 1080p'de oynuyorum ultra'da iste. Konsolla bu yuzden kiyasliyorum. Highend pc zaten 4k'da 60 vermeli. Konsol bi zahmet 1080'de ultra da degil high ayarinda vermek zorunda. Grafik derdim yok gercekten, onun icin pc'mi kullaniyorum. Ama tamamen ezik kalmamali. Dedigim gibi 4k 60'in karsisinda ultra bile degil high'da 1080p 60 vermesi lazimdi. Bence tamamen hakli olan elestirilerin sebebi de bu iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 tabiki reklam ettigini satti adam. Sorun orda degil zaten, sorun alanin mutsuz olacak olmasinda. Yani bi sonraki sefer bunu alacak adam soyle dusunecektir `abi zaten 2 ayda bir ps cikariolar, biraz bekleyelim zmaan gecsin bi sonrakini aliriz` gii diyaloglar donecektir. Bu 2. sinif bi marka imaji olusturuyor direk. Sony icin kotu bu durum,` ya biz bi hata ettik getirin mali degistirelim yeterince iyi gelecegi goremedik ` diyip butun magdurlugu giderebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 780 dediğin kart lanse edileli 3 yıl olmadı bir kere, onu not etmek gerek. ikincisi 780 dediğin kartın lansman fiyatı 500 dolar, tek başına. üçüncüsü gerçek anlamda 3. yılının içerisinde 780 in triple a 1080p'de alacağı ultra fps 20 ile 35 arasında değişir. ondan neye ne verip, neyden ne beklemek gerektiğini iyi hesaplamak gerek. 400 dolara konsol alıp, 2000 dolarlık pc performansı bekliyorsanız bir sorun var demektir. konsol ne zamandan beri shooter platformu olup da 60 fps beklentisi yüklendi onu da anlamadım zaten. shooter için pc varken kim neden konsol alır anlamıyorum şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 ps4'de kaydadeğer bir SW vardı 60fps, başka oyun yok. kasa koyucak yerim yok 55'' OLED'im var akıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Sen anlamiyorsun da online shooter satis rakamlari birebir aksini gosteriyor. Dedigim gibi sebebi de adil rekabet diye dusunuyorum. Pc'de karsindaki adamda daha iyi ekran karti mouse falan oluyor ve etkiliyor ama konsolda herkes ayni seyle oynuyor. 2000 dolarlik pc performansi beklemiyorum zaten. O da ayri mesele. Ultra demiyorum high'da 1080p 60 versin diyorum. Hayvan gibi toz duman efekti yikilan binalar falan bile beklemiyorum. Pc gaming acisindan 1080p 60fps high ayarlar gayet medium spec su anda. cunku high spec zaten 4k high ayardan basliyor. Ps4'un 1080p high kalite 60fps verememesi sony'nin ayibidir. Xbox one'inki de ms'in ayibi. Hepsini gectim abi konsolu alanlar zaten tak calistir mantigi icin aliyor kaldirma derdi olmasin diye. Bu kafayla giderse o cycle kisalirsa kendileri kaybedecek diye dusunuyorum. Hayirlisi bakalim, gorecegiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 ps4'un 1080p'de 60 fps vermiyor olması 400 dolara aldığın donanımın karşılığı tam olarak. kasıyorluk bir durum yok çünkü içindeki donanımın gerçekliğinde aletin verebildiği 30 fps. adamların ondan 60 fps vaadi yok çünkü oyun sektörünün ilerlediği hızda, grafikleri çöpe çevirmeden o donanım ile 60 fps vermeleri mümkün değil. yeni sürüm çıktığında da ciddi fiyat artışı yapmadan da bu durum değişmez çünkü PC cephesinde de durum farklı değil, onu anlatmaya çalışıyorum. PS4 veya konsol problemi değil bu. oyun sektörünün hardware hungry ilerleyişinin derinleşerek artması her geçen yıl. eskiden olan iyi donanım aldım, 4 yıl grafik kısmam olayı bitti gitti. sony veya başka bir konsol üreticisi ne yaparsa yapsın bu gerçek değişmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Ya iki ayrı konsol sürümü çıkarsınlar, biri lümpen proleterya için low-end ucuz versyon olsun. Diğeri de tarla sahiplerine yönelik pamuğu kaldırınca gidip alabilecekleri high-end pahalı versyon olsun, oyunların da bunlara göre 2 ayrı grafik ayarı olsun falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 şu an ara dönemdeyiz. 3d bekledi konsolcular, feasible değildi yapmadılar. VR bekledi konsolcular, tutmayacak VR. bu kadar basit. cycle'la falan çok alakası yok, geçiş dönemi daha doğru. 3. zıplama aşaması (yani 1-2 sene içerisinde büyük atılım olucak o yüzden hem üretici hem tüketici yatırım yapmak için bekliyor) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 (tu) yap bunu iste 2 ay sonra eskicek urunu 400 dolara satma yani, bide utanmadan yenisini cikario dalga gecer gibi hehe. axedice said: Ya iki ayrı konsol sürümü çıkarsınlar, biri lümpen proleterya için low-end ucuz versyon olsun. Diğeri de tarla sahiplerine yönelik pamuğu kaldırınca gidip alabilecekleri high-end pahalı versyon olsun, oyunların da bunlara göre 2 ayrı grafik ayarı olsun falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 dusunsene vw golf cikario aha bu yeni kasa diyo sonra 1 sene sonra HHHOP AHA BUDAHA YENI HOHOHOHO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar