Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dasaaa said:

NolaxThensbane said:

ooo honey mead alırım bi dal.. bende bir iki ay içerisinde elma cider ve honey mead olayına gireyim diyordum tecrübelerini dinlemek çok iyi oldu.

@dasaaa abi alsana birer tıpa 20-30 lira birşey 2-3 tanesi. Hatta yanına yeastte alırsan senden kralı yok her türlü yaparsın ürününü.


hacit sikinti su.. buradaki senaryo benim "suudi"lerle calismam ustune bir kiyamet senaryosu

yani yanimda tipa mipa falan filan bisi olmadigi, marketten alabilecegim seyler ve damaca ile yapabilecegim bir icki senaryosu.

dikkat cekmeyecek ve sorun olmayacak bi senaryo sdfsdf


olm al yanında götür olmadı kargoyla ebayden sipariş et olmadı adresini yolla burdan göndereyim nolcak. Yok herşeyi hallettin kıyamet senaryosunca ama gene de starsan pbw her halukarda sana lazım olacak onlarıda "marketten" alamıyacan.

yeaahh'ın söylediği yöntemle tıpa yapabilirsin ama gene onları temizlemen gerekecek haberin ola
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Ya ne zamandır koyacağım fırsat olmadı bir türlü. Bira işi tamam, lezzeti falan güzel oldu, şişeler şöyle;

http://imgur.com/e0vXTq8.jpg
http://imgur.com/if5dSiy.jpg
Mesaj tarihi:
Benim buğdayların şişede son 3 günü, zor sabrediyorum. Haftaya yazarım izlenimleri :)

Şişeyi kendiniz de içseniz, boş da alsanız aynı işlemler yapılıyor evet. Sadece tiksinme sorunu ortadan kalkıyor. Önceki biranın tortusu vs. kalmasın diye PBW temizleyici + durulama, sonra Starsan + süzme işlemi rahat 1 saat alıyor ve sürekli aynı şeyi tekrarlamak yoruyor.
Mesaj tarihi:
neutrino said:

Kovada ne kadar beklettin? 1 hafta diyor normalde ama 2 hafta daha güzel sonuç verir sanki.


Kendisinden çıkan standart maya yerine WB-06 aldım, muzumsu tatlar öne çıkacağını iddia ettiği için 23-24 derecede tuttum, hava kilidindeki çıkış dakikada 2'ye falan düşene kadar da beklettim, 2 hafta sürdü. Şişede de normalde 2-3 hafta diyorlar da anca 1 hafta sabredip bir tanesini patlatacağım, fikir verir zaten. Daha olmamış gibiyse bir hafta daha.
Mesaj tarihi:
miyaw33 said:

Şişeyi temizlemek yerine tek kullanımlık steril şişeler veya numune poşetleri kullansanız olmazmı? Tabi bardaktan icecekseniz


Bardaktan içmek zorundasın zaten, şişelemede dibe çöken tortunun tadı kötü, çöktükten sonra havalandırıp biraya karıştırmamak lazım. Tek kullanımlık ya da sıfır şişe olsa bile ilk aşamadan yırtarsın ama ikinci aşama arındırmayı her türlü yapman lazım, garanti olsun, arada derede içeri bakteri kaçıp birayı bozmasın diye.
Mesaj tarihi:
Ya herkesin kendi bileceği iş de sonuçta gazlanması ve gazlı durmaya devam etmesi gerekiyor. Bunun için de bu iş için tasarlanmış fıçılar veya şişeler kullanılması gerekiyor. Butikbira.com'da kolili pet şişe de satıyorlar, temizlemesi de daha kolay, saklaması da.
Mesaj tarihi:
Evet hava kaçırmayan ve hava kaçırmama özelliğini bozmadan sıvı çıkışı alabildiğin kaplardan bahsediyorum. Ev ortamı için en dertsizi şişe, 1 saat bile temizliğe ayırmayacaksanız markette hazırı var abi sonuçta :p Hobi dediğin biraz vakit ister, 3 haftada 3 saat çok da atla deve değil.
Mesaj tarihi:
En sonda alınıyor sıvı çıkışı. Olm normal bira şişesi işte, amaç içinde mayalanma devam edip gaz üretilsin, o basınca dayansın.

Sonradan co2 basma imkanı yok sonuçta evde.
Mesaj tarihi:
xaty said:

hava kaçırmadan sıvı çıkışı nasıl alıyorsun?


Fıçıysa dibinde tapa veya tepesinde hava kaçırmaz bir çıkıştan çıkan serum borusu gibi bir düzenek oluyor. Fakat birkaç seferden sonra içerideki sıvı azaldıkça o basıncı da elbet kaybediyorsun, dediği gibi içeri geri karbondioksit basacak halin yok. Ev için en rahat ve en temiz çözüm yine şişe.
×
×
  • Yeni Oluştur...