NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2016 dasaaa said: NolaxThensbane said: ooo honey mead alırım bi dal.. bende bir iki ay içerisinde elma cider ve honey mead olayına gireyim diyordum tecrübelerini dinlemek çok iyi oldu. @dasaaa abi alsana birer tıpa 20-30 lira birşey 2-3 tanesi. Hatta yanına yeastte alırsan senden kralı yok her türlü yaparsın ürününü. hacit sikinti su.. buradaki senaryo benim "suudi"lerle calismam ustune bir kiyamet senaryosu yani yanimda tipa mipa falan filan bisi olmadigi, marketten alabilecegim seyler ve damaca ile yapabilecegim bir icki senaryosu. dikkat cekmeyecek ve sorun olmayacak bi senaryo sdfsdf olm al yanında götür olmadı kargoyla ebayden sipariş et olmadı adresini yolla burdan göndereyim nolcak. Yok herşeyi hallettin kıyamet senaryosunca ama gene de starsan pbw her halukarda sana lazım olacak onlarıda "marketten" alamıyacan. yeaahh'ın söylediği yöntemle tıpa yapabilirsin ama gene onları temizlemen gerekecek haberin ola Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2016 Ya ne zamandır koyacağım fırsat olmadı bir türlü. Bira işi tamam, lezzeti falan güzel oldu, şişeler şöyle; http://imgur.com/e0vXTq8.jpg http://imgur.com/if5dSiy.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Mart 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2016 Ben de bugün bira tortusuna eklediğim 4lt elma suyu + 0,5lt birayı şekerle fermente ettiğim ürünü test ettim. Hafif buruk, hafif içimli güzel bişi olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2016 sise tasarimlarindan kedili zimbirtilari cikartirsan daha guzel olur bence hello kitty urunu gibi gozukuyor bu sekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 11, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2016 Bomonti sisesinin yazilarini kapatmak icin oyle onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2016 ha duz sise satilmiyor mu ki acep bu arada logo fln guzel olmus bayagi, tam slovenya'daki butik birahanelerin biralarinin logolari gibi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Bu biralar bitmek üzere, buğday birası çekti canım. Set aldım bakalım nasıl olacak :)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Abi evde yapıcam bunu da, yemin ediyorum 46 şişeyi dezenfekte edip sterilize etmek koyuyor adama.O inanılmaz zor bişey.Çok meşakatli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Abi ben yapmadan 3 ay önce biriktirmeye başladım şişeleri o yüzden. Tekelden falan şişe alınmaz, leş gibi hepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Abi biriktirsen ne olacak, gene aynı sterilizasyon sanitasyon işlerini yapıcan.İçinde dökecek filan bişey olmicak sadece... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Benim buğdayların şişede son 3 günü, zor sabrediyorum. Haftaya yazarım izlenimleri :) Şişeyi kendiniz de içseniz, boş da alsanız aynı işlemler yapılıyor evet. Sadece tiksinme sorunu ortadan kalkıyor. Önceki biranın tortusu vs. kalmasın diye PBW temizleyici + durulama, sonra Starsan + süzme işlemi rahat 1 saat alıyor ve sürekli aynı şeyi tekrarlamak yoruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Kovada ne kadar beklettin? 1 hafta diyor normalde ama 2 hafta daha güzel sonuç verir sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 honey mead yapan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Şişeyi temizlemek yerine tek kullanımlık steril şişeler veya numune poşetleri kullansanız olmazmı? Tabi bardaktan icecekseniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 neutrino said: Kovada ne kadar beklettin? 1 hafta diyor normalde ama 2 hafta daha güzel sonuç verir sanki. Kendisinden çıkan standart maya yerine WB-06 aldım, muzumsu tatlar öne çıkacağını iddia ettiği için 23-24 derecede tuttum, hava kilidindeki çıkış dakikada 2'ye falan düşene kadar da beklettim, 2 hafta sürdü. Şişede de normalde 2-3 hafta diyorlar da anca 1 hafta sabredip bir tanesini patlatacağım, fikir verir zaten. Daha olmamış gibiyse bir hafta daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 miyaw33 said: Şişeyi temizlemek yerine tek kullanımlık steril şişeler veya numune poşetleri kullansanız olmazmı? Tabi bardaktan icecekseniz Bardaktan içmek zorundasın zaten, şişelemede dibe çöken tortunun tadı kötü, çöktükten sonra havalandırıp biraya karıştırmamak lazım. Tek kullanımlık ya da sıfır şişe olsa bile ilk aşamadan yırtarsın ama ikinci aşama arındırmayı her türlü yapman lazım, garanti olsun, arada derede içeri bakteri kaçıp birayı bozmasın diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 kavanozlara doldursak? kapaklamayla uğraşmazsın hem temizliği daha kolay, düdüklü tencerede steril hale getirirsin gayet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 ficiya direkt pipet soksak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 amerikadaki arkadaşlar kendi yaptıklarını fıçıyla getirmişlerdi, co2'yle basıyolardı bardağa. o farklı bi proses mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Ya herkesin kendi bileceği iş de sonuçta gazlanması ve gazlı durmaya devam etmesi gerekiyor. Bunun için de bu iş için tasarlanmış fıçılar veya şişeler kullanılması gerekiyor. Butikbira.com'da kolili pet şişe de satıyorlar, temizlemesi de daha kolay, saklaması da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 hava kaçırmayışı dışında "özel tasarlanmış" derken kastettiğin bir şey var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Evet hava kaçırmayan ve hava kaçırmama özelliğini bozmadan sıvı çıkışı alabildiğin kaplardan bahsediyorum. Ev ortamı için en dertsizi şişe, 1 saat bile temizliğe ayırmayacaksanız markette hazırı var abi sonuçta :p Hobi dediğin biraz vakit ister, 3 haftada 3 saat çok da atla deve değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 hava kaçırmadan sıvı çıkışı nasıl alıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 En sonda alınıyor sıvı çıkışı. Olm normal bira şişesi işte, amaç içinde mayalanma devam edip gaz üretilsin, o basınca dayansın. Sonradan co2 basma imkanı yok sonuçta evde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2016 xaty said: hava kaçırmadan sıvı çıkışı nasıl alıyorsun? Fıçıysa dibinde tapa veya tepesinde hava kaçırmaz bir çıkıştan çıkan serum borusu gibi bir düzenek oluyor. Fakat birkaç seferden sonra içerideki sıvı azaldıkça o basıncı da elbet kaybediyorsun, dediği gibi içeri geri karbondioksit basacak halin yok. Ev için en rahat ve en temiz çözüm yine şişe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar