Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 yıl içinde korsan oyun devri bitecek

Anhora

Öne çıkan mesajlar

2 seneye denuvo falan kalmaz. starforce vardı zamanında böyle, 1.5 yıl sürdüydü kırılması. hatta aynı ekibin işiymiş bu denuvo da. zamanla bu da unutulur gider. zaten korsan oynuyorsan release'de neden oynayamıyorum demeye hakkın yok yani. zaten salelerde dürüm parasına düşüyor o sürede. ama drm ile warezin sonu gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

4-5 sene öncesine kadar online oyunlar hariç orjinal oyun yüzü görmemiş olan benim bile bilgisayarımda artık crack oyun kurulu değilse zaten devrin sonu çoktan gözükmüş demektir. oyunu pahalı buluyorsam crack indirmek yerine indirimi beklemeyi tercih edecek kadar da kafam dönüşmüş. bu dönüşümde paticik'in faydasının olduğunu da itiraf edeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

steam'ın katkısına falan değinmeye gerek yokta benim için asıl olay multiplayer niteliklerinin cracklenemiyor olması oldu şahsen. lan olayı bittiği andan itibaren, orj almadan hiçbir şeyi coop/online oynayamaz oldun - iyi de oldu.

5-10 yıla kalmaz her şeye online zorunluluk gelecek bence zaten. internetin ücretsiz olarak daha fazla yaygınlaşması gerek - her yerden erişilebilir olması gerek falan. TR'de olmaz da amerika ve avrupa için çok uzak gelecek değil. şehir içinde her yerde ücretsiz free wifi olması, mobil internet kullanımının su ile aynı ücrete gelmesi. servis sağlayıcıların başka yerlerden gelir elde etmeye başlaması falan. internet yemek, su gibi temel bir ihtiyaç olacak. ondan sonra korsan morsan kalmayacak zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

internet olmayan zamanda crackli oyun buluyorduk
şimdi mi bulamıyacaz.

30 disket oyun kurmuş insanların elinde şimdi 100mbit bağlantılar varken "korsan kesin bitiyor 2 seneye" demek cidden çok komik. bugünkü scene gruplarının hepsi bitse yine yenisi gelir. scene zaten bitirilebilecek bir şey değil ki yani, insanların yaptığı şeylerin üstünde artık kendi kültürünü oluşturmuş bir kavram. deviance, fairlight, razor1911, bunlar hep efsaneleşmiş isimler.

bugün SKIDROW yayıncılardan rüşvet alır, 3DM goygoy yapar da, bunlar oldu diye scene bitecek değil.

gelmişken şunu da koyayım

https://www.youtube.com/watch?v=RZv0zKiCc78
https://www.youtube.com/watch?v=o_OqvAGQ9rY
Sosyal ağlarda paylaş

bliksem said:

30 disket oyun kurmuş insanların elinde şimdi 100mbit bağlantılar varken "korsan kesin bitiyor 2 seneye" demek cidden çok komik. bugünkü scene gruplarının hepsi bitse yine yenisi gelir. scene zaten bitirilebilecek bir şey değil ki yani, insanların yaptığı şeylerin üstünde artık kendi kültürünü oluşturmuş bir kavram. deviance, fairlight, razor1911, bunlar hep efsaneleşmiş isimler.

başlıkta yazılan konu "abi tüm korsan grupları tek tek kapanıyor" değil ki "scene gruplarının hepsi bitse yine yenisi gelir" diyelim.
adamlar anti-pirate metodlarının kırılamayacak kadar zor olmasından bahsediyor.
senin bahsettiğin scene grupları gidip yerlerine yenisi gelse, o şifreleme metodları aynen duruyor olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

once modlamaya kapali, keyfine gore serverlarini kapattiklari, exe'si haric her seyi dlc olan oyunlari bi de early access cakalligini kaldirsinlar.

adam gibi oyunu ne zaman korsan indirdik. korsan indirip oyunu sahane bulup orjinal aldigim bi suru oyun var steamde. 150 civari oyun olmus. korsana hak veriyosam fiyatlardan cok ustteki cakalliklardan dolayi veriyorum. pahali demek cok bahane sayilmiyo bikac istisna oyun disinda artik.
Sosyal ağlarda paylaş

deviance, fairlight, razor1911. codex..reloaded..skidrow..

yenilerden nosteam..ali213?..3dm..

adamlar oyle oyle is sahibi oluyor..

yani bu insanlar cocukken oyun kiracagiz diye programlamanin bayagi bir algoritmasina girip bayagi birsey basariyor gibi..

mesela ayni motivasyon mod yapimcilarinda var..repackcilarda var..hatta ve hatta trainer yapimcilarinda var..
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

başlıkta yazılan konu "abi tüm korsan grupları tek tek kapanıyor" değil ki "scene gruplarının hepsi bitse yine yenisi gelir" diyelim.
senin bahsettiğin scene grupları gidip yerlerine yenisi gelse, o şifreleme metodları aynen duruyor olacak.

tamam işte, ben de diyorum ki yapamayan adam scene'den kaybolacak, yerine yapabilen adam gelecek. kopya korumasını AI değil de insan yazdığı sürece kırılmayacak bir kod yok. ha bunu kıran çinli forumcu olur, isviçreli bilim adamlı olur, norveçli balıkçı olur ama biri olur yani.
Sosyal ağlarda paylaş

bliksem said:

Bone said:

tamam işte, ben de diyorum ki yapamayan adam scene'den kaybolacak, yerine yapabilen adam gelecek. kopya korumasını AI değil de insan yazdığı sürece kırılmayacak bir kod yok. ha bunu kıran çinli forumcu olur, isviçreli bilim adamlı olur, norveçli balıkçı olur ama biri olur yani.

^^ this

ne koruma yontemleri, drm protectionlar geldi gecti bugune. al iste gecen hafta ps4'u browser'dan exploitleyip, linux kernel'da calıstırdılar, gpu acceleration'da calısıyor.

yakında cıkar ilk nesil donge'lar. uzerine steam calıstıracam diye fantazi yapan bile var.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...