Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Discord - yeni voice chat programı


LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

https://discordapp.com/

Yükselmekte olan bir App. Browser üzerinden çalışmasının yanında Desktop, iPhone ve Android app'leri de var. Yükselmekte olduğunu görüyorum. Millet buna geçiyor hızlıca.

Mumble/Teamspeak/Ventrilo 'ya daha sosyal bir yönden yaklaşan bir program. Bu üçlünün Whatsapp ile ilişkisinden doğmuş bir çocuk gibi kendisi. Profil fotoğrafı oluşturuyorsunuz. Hashtag/Mention özellikleri var. IRC kıvamında chat odaları var sunucunuzda, orada paylaşılanlar kalıyor daimi olarak, sonradan giren neler yazılmış, hangi linkler paylaşılmış görebiliyor. Girdiğiniz sunucuda illa Voice odasına girmeniz gerekmiyor, IRC gibi takılabiliyorsunuz.

Sunucu kurmak bedava. Mesela Paticik sunucusu kurdum, içeride odalar yaratıp takılabiliriz. Oyun merkezli iyi bir sosyal platform olduğunu düşünüyorum.

Open Source değil, yapımcıları oldukça samimi gibi duruyor. Para kazanma işini "skin, sound" satma işinden kazanmayı planlıyorlar ileride. bir çok oyunla entegre çalışacak falan. Doğru adımlar atarlar ise çoğu oyun yapımcısı adamlarla anlaşıp voice chat kısmını bu client'a atabilir.

Denemenizi tavsiye ediyorum.

https://discordapp.com/

Paticik sunucusuna girmek için linke tıklayın:
https://discord.gg/0dtKhjQniIuYE3Hr
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir süredir kullanıyorum gayet iyi. Fates Forever adlı mobil moba yapmışlar Discord'dan önce. Nereden nereye.

"We do what we must because we can ♫" direkt adamların mantık. Daha hâlâ kişiselde "çalışamıyorum, işten baydım, ne yapmalıyım" başlıkları açıyoruz. Beynimi silkeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...