Oski Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 map bahsettigin gibi. magarali dagli tepeli falan atmosfer inanilmaz oyunda magara adaminin caresizligini direk hissediyorsun. gordugun her hayvandan korkuyorsun falan. insanoglu sehirde yasamaya baslamadan once tam zavalliymis. bi kaplan geliyor 5 kisiyi indiriyor tak diye. setting ilgisini ceken varsa direk alsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 İyi de oynadığın karakter tamer/warg değil mi? Niye korkuyorsun kaplandan çatır çatır kaplan tameleyip millete saldırtıyorsun zaten. Hayır üstüne bide kartala warglayıp düşmanların üzerine molotof kokteyli atma falan, yoktan ayı summonlayıp offtank olarak kullanmaca vardı vidyolarda. Baya böyle op gezen bişeysin o dünyada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 o dedigin allah modu anca oyunun sonlarina dogru olur herhalde. daha bilmiyorum. ama herhangi bir rpg (buna rpg demiyorum) deki karakterlerin guclenmesinden bir farki olmaz bence o noktada hatta tasiyabildigin ok, spear miktari ve bunlari craft edebilecegin malzeme miktari sinirli oldugu icin rambo gibi gezemiyorsun. combatta okun bitip kacman gerekebiliyo falan su ana kadar aldigim tat dedigim gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nienna Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2016 dayanamadım aldım iniyo. erişim 1 martta olacak ama galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Master race lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Oski said: insanoglu sehirde yasamaya baslamadan once tam zavalliymis. bi kaplan geliyor 5 kisiyi indiriyor tak diye. şimdi de zavallı, hatta daha zavallı. eski insanlar saatlerce yürüyen, mamutlarla kapışan tiplerdi. medeniyet geliştikçe çiftçilik ve hayvancılık arttı, orduda ön cephelerde savaşan kişiler dışında çok tembelleştik hamlaştık. kaplan dediğin de sabertooth tiger bu arada, boru değil, lütfen :D farcry oyunlarında kaplanlar zaten deli manyak şeylerdi, taramalı tüfekli adamları parça pinçik ediyordu. bunun daha da tehlikeli olacağını tahmin edebiliriz. (kurtlar ve ayılar dostlarınızdır, tameleyin) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Bone said: Oski said: insanoglu sehirde yasamaya baslamadan once tam zavalliymis. bi kaplan geliyor 5 kisiyi indiriyor tak diye. şimdi de zavallı, hatta daha zavallı. Geyik bile olsa şu muhabbeti yapmayın ya. Önsön hölö döhö zövöllö. La nereye zavallı bütün dünyanın içine etmiş istediği türü öldürüp istediğini keyfine göre yaşatıyor ekosistemin reyizi olmuş. Sen spor yapmayan hımbıl dombilinin tekisin diye savaşta ön cephede savaşan cannon fodderlar güçlü ve önemli olmuyor bir anda. Bahsettiğim OP gameplayi de yine burda izlemişiz zaten. Bak şu progamer said: http://www.youtube.com/watch?v=CfU_up3Spos Okum bitti geri kaçtım olayı gerçekten oyunun başında resource olmadığı için mi, yoksa sana verilen kaynakları iyi kullanamayıp ufff şimdi de okum bitmiş olsun kaplanlardan kaçıyor olayım hmmfpps fantazisi kurmak istediğin için mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Dombili :) Sanki o zamanlar herkes savasciydi, o zamanda ciftcisi himbili bakkali cakkali vs si vardi. Hadi ciksin benim diyen simdinin en guclu adaminin karsisisina ya da en hizlisi ciksin.. Yabanilik konusuysa dogru olabilir ama :) conan saniyor herkesi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 kaplan vs 5 kişi demişken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 axedice said: Geyik bile olsa şu muhabbeti yapmayın ya. Önsön hölö döhö zövöllö. La nereye zavallı bütün dünyanın içine etmiş istediği türü öldürüp istediğini keyfine göre yaşatıyor ekosistemin reyizi olmuş. Sen spor yapmayan hımbıl dombilinin tekisin diye savaşta ön cephede savaşan cannon fodderlar güçlü ve önemli olmuyor bir anda. hangi muhabbeti yapak kardeş? onu söyle ona göre muhabbet ederiz. diyorum ki "insan medeniyet kurup zamanla geliştirdi", karşılığında diyorsun ki "bütün dünyanın içine etmiş istediği türü öldürüp istediğini keyfine göre yaşatıyor". dünyanın içine etmedi mi demişim axedice? insan topluluk olarak dünyanın içine etmiş olabilir, ama ben bundan bağımsız ve bireyin kişisel gücü bazında konuşuyorum. axedice hadi tamam insanlık dünyayı mahvetti. tamam. peki bunun bir insanın kaplanla dövüşebilmesi mevzusuyla ne alakası var? onu bi söyler misin? dünyayı mahvettik diye, ayıyla teketek kavga edip dövebilecek kadar güçlü olduğumuz anlamına mı geliyor? benim 250 kilo dombili olmamla, senin 50 kilo zayıf bi sırık olmanla bu mevzunun ne alakası var onu da söyleyeydin keşke. diyorum ki topicte, insanlar primal zamanlarda daha bir formdaydı, gün boyunca yürümesi, ağır eşyalar kaldırması gerekli oluyordu. buna kıyasla günümüzde çok daha zavallıyız, arabayla yolculuk ediyor, kapımızın önünde otobüse biniyor, zamanımızı ofislerde geçiriyor, sağlıklı olabilmek için organik gıdalara yöneliyoruz. ön cephede savaşan cannon fodder'lara "güçlü ve önemli" de demedim. primal dönemdeki insanlar gibi günlerini uzun yürüyüşler ve ağır eşyalarla geçiriyorlar dedim. valla axedice helal olsun, kısa bir yazının başını sonunu okumayıp şöyle uzun açıklama yazdırma gereği duydun ya... diyecek söz bulamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 TL;DR: http://d.justpo.st/media/images/2014/09/6fa1acf16dfabc051433aede959bdf32.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Konn Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Bone said: axedice said: Geyik bile olsa şu muhabbeti yapmayın ya. Önsön hölö döhö zövöllö. La nereye zavallı bütün dünyanın içine etmiş istediği türü öldürüp istediğini keyfine göre yaşatıyor ekosistemin reyizi olmuş. Sen spor yapmayan hımbıl dombilinin tekisin diye savaşta ön cephede savaşan cannon fodderlar güçlü ve önemli olmuyor bir anda. hangi muhabbeti yapak kardeş? onu söyle ona göre muhabbet ederiz. axedice hadi tamam insanlık dünyayı mahvetti. tamam. peki bunun bir insanın kaplanla dövüşebilmesi mevzusuyla ne alakası var? Resmen oltaya takıldım ama dayanamadım yazmadan duramayacağım. Axedice, insanoğlu doğayı mahvettiği için nasıl oluyor da zavallı olmuyor? Doğa ile insan arasında bir ahenk mi olması gerekiyor yoksa savaş mı? Sen herhalde buna bir savaş olarak bakıyorsun ki burada zavallı olunmadığını düşünüyorsun. Öte yandan, hakikaten bu kaplan vs. insan olayının bahsedilen konuyla hiçbir alakası yok. Zaman çizelgesinden bağımsız dahi düşünsen, bugün herhangi bir insanın doğa ile mücadelesi teçhizatsız başarılı olamıyor. Teçhizat bir ihtiyaç-keşif-üretim süreciyse, bu sürecin her parçasında binlerce insan yer alıyor. Bu süreçlerin ihtiyaç-keşif kısmı arasındaki geçişlerde de genelde bir çok insan zayi olur, geberir. Eğer doğa vs. insan konusunu üzerinde durmak istiyorsan teknoloji kelimesinin ne olduğunu iyice bir gözden geçir. Teçhizat ve teknoloji doğa üzerinde insan harici herhangi bir hayvanın hizmetinde bulunmayan olgular ve bu sebepten ötürü sen doğanın içine edebiliyorsun. Teknoloji ve teçhizat olmadığında zaten SOLO olarak karanlıkta kaldığında bile zavallısın. Hangi geyikten bahsediyorsun ki sen entel mi sanıyorsun kendini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 axedice bildiğin haksız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Konn Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Allahın imamı bile maymundan geldiğimizi kabul etti şu anda. Kitleyin konuyu, oyunu da oynamayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Hayır hayır, Axedice haklı. İnsan diğer hayvanlarla kıyaslanırken ürettiği teknolojiden bağımsız olarak ele alınamaz. Nasıl ki kaplanın dişleri ve pençeleri varsa insanın da teknolojisi var ki teknoloji olarak basit bir mızrak bile düşünülebilir. Ve şu anda insanlar tartışmasız olarak dünyadaki bütün diğer hayvanlardan baskın konumda. İnsanın doğaya verdiği zarar ise bu tartışmadan ayrı bir konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 ^ Bu. Evrimle birlikte zekamız gelişti ve superpredator olarak besin zincirinin tepesine geçtik, dünya üzerinde insana karşı koyabilen bi canlı yok. Tabii ki evrimin getirdiği araç gereci insanın gücüne dahil edeceğiz. Fiziksel olarak bi kaplan kadar güçlü değilsin ama zaten ihtiyacın yok silahını çekip vurabilirsin kaplanı. Doğada da kaybolunca pusulan var ateş yakabiliyorsun. Salak gibi alet edevatsız gidersen ölürsün tabi. Ki sırf eğlencesine survival takılmak için gidip hayatta kalan insanlar da var, zekaları ve alet yapma becerileri onlara en kötü atalarının yaşadığı konforu sağlıyor. Avatardaki mavilere verilen şu cevap insanlığın başarısının özeti zaten http://i.imgur.com/cYyagpr.jpg Primal dönemdeki insan daha güçlüydü çünkü hem şartları buna itti hem de ihtiyacı vardı. Artık fiziksel güce ihtiyaç azaldı, zihinsel güç daha önemli. Ha seksimi vahşice yapayım kadınlarımın iç güdülerine de full hitap edeyim diyorsan zaten sporunu yap beslenmene dikkat et vs. Bunlar artık bonus, ihtiyaç değil. Konuyla alakası da ben o bonus için spor yapıyorum bazı bazı, sen hiç sallamayıp bide öykünüyorsun. Gerek yok yani öykünmene onu diyorum, git onun yerine 2 squat yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Bugün mahallede takıldığın parka büyük kaplan falan gelse, hatta kuduz falan olduğundan vahşi de olsa, oraya kaçamayan herkesin mezarını kazar. Kurbanlık hayvanlar kaçınca herkesin palyaçoya dönüştüğünü görüyoruz hep. Şehir kurmadan önceki eziklikle alakalı değil bence. Anatomik olarak daha güçlü elemanlar. Sen kaplan öldürmek için özellikle techizat taşımıyorsan bir anda karşına çıkan hayvan her şekilde öldürür seni. İnsanın mevzusu çok güçlü çevik falan olması değil. Alet yapıyor, tuzak kuruyor vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 bu konu bana önemli bir eksikliğimizi hatırlattı, acilen doğada hayatta kalma eğitimi almamız lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nienna Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 insan vs hayvan karşılaştırmasına bile gerek yok. ama doğal olaylar felaketler falan derken insanın şansı yok. doğadaki güç ve enerji affetmiyo teknolojiyi falan. bi deprem bi kasırga dünya gücü ülkenin çeyreğini yakıp geçiyo filan. japonya'da tsunami örneği de var. insan bedeninin zayıflığını ve kırılganlığını geçtim teknolojisi bile şu an doğanın kendisine pek karşı koyamıyo. meteor rusya'ya düşeyazdı, durdurmak fark etmek falan hikaye kaldı hep. yere düşmese bile binlerce kişi yaralandı evler darma duman oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Bunun için tahmin sistemleri kuruyoruz zaten. Daha terraforming teknolojimiz yok belki, ama özellikle kasırgaları tahmin etmek konusunda çok geliştik. Depremler ve yanardağ patlamaları şimdilik kontrolümüz dışında, ama uzaya çıkıp self sustaining koloniler kurabildiğimizde gezegen bazlı hareketlerin de üstüne çıkacağız. Devasa bi evren karşısında güçsüzüz arkadaşlar felsefe yapmaya gerek yok, random bi gama ray burst lak diye tüm gezegeni pişirebilir falan aklımıza bile gelmeyecek ve dünyayı toza çevirecek binlerce olası durum var evrende. Yavaş yavaş hepsini keşfedip önlem almaya çalışacak işte insanlık. Ama bütün bunlar dünya üzerinde besin zincirinin tepesindeki dominant tür olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nienna Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 evet ikisi ayrı. lokal alanda türler arasında insan dominant. ama şu an evren koşullarına en basitinden mesafelere insanın ömrü bile yetmiyo. göktaşı örneği rusya gibi bi ülke için bi de. hava savunma füze vs gırla giden bi ülke. teknoloji sayesinde hayatta kalmak mümkün. sığınaklar dayanıklı materyaller bi çok dünya dışı şeyden bile koruyabilir insanı. ama uzaydan gelecek bi tehlikenin devamındaki koşulları aşmak için terraforming ve atmosfer manipülasyonu gibi şeylerin yakınında bile değiliz. enerji ve kaynak kullanımı en büyük tehlike şu an. enerji ve kaynaksız bi dünyada teknoloji insanı ayakta tutamaz. devamlılığını en zor ve yoksun koşullarda bile sağlayabileceğin bi teknolojisi olmadan anca elin zavallı hayvanına hava atabilir insan. vay be internet şahane şu bu fiber falan derken elin fethiye'sine düşünce adsl dönemine dönünce anladım sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Komutan said: Hayır hayır, Axedice haklı. haklı veya haksız diyebileceğimiz bişi yok, çünkü benim bahsettiğim konudan çok alakasız şeyler konuşuyor. ben "hamburger'e sıkmak için hangi ketçap alayım" diyorum, adam "pizza'ya ketçap sıkacaksan hiç pizza yeme daha iyi" diyor. ben diyorum ki, "insanlar medeniyet kurdukça hamlaştı, teknolojik yaşama adapte oldu, vahşi yaşamda eskisi kadar bile hayatta kalamaz" adam gelip insanların kurduğu medeniyetle doğadan güçlü hale geldiğini konuşuyor. halen hangi mevzudan bahsettiğimin farkında değil adam... axedice said: ^ Bu. .... Gerek yok yani öykünmene onu diyorum, git onun yerine 2 squat yap. tamam axedice, ormanda tek başına yürürken ayı saldıracak olursa da tepeden helikopter summon edersin ne de olsa teknoloji çok gelişti... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Redeagle said: Bugün mahallede takıldığın parka büyük kaplan falan gelse, hatta kuduz falan olduğundan vahşi de olsa, oraya kaçamayan herkesin mezarını kazar. Kurbanlık hayvanlar kaçınca herkesin palyaçoya dönüştüğünü görüyoruz hep. Şehir kurmadan önceki eziklikle alakalı değil bence. Anatomik olarak daha güçlü elemanlar. Sen kaplan öldürmek için özellikle techizat taşımıyorsan bir anda karşına çıkan hayvan her şekilde öldürür seni. İnsanın mevzusu çok güçlü çevik falan olması değil. Alet yapıyor, tuzak kuruyor vs. aynen, "zavallı" derken bunu kastediyorum aslında. "fiziksel" mevzudan bahsediyorum. fiziksel olarak zayıfsın, istediğin kadar squat yap, istediğin kadar teknoloji geliştir, yanına bir jaguar geldiğinde kaçacak delik arıyorsun... https://www.youtube.com/watch?v=NN9nqXFR7i8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Bone said: Oski said: insanoglu sehirde yasamaya baslamadan once tam zavalliymis. bi kaplan geliyor 5 kisiyi indiriyor tak diye. şimdi de zavallı, hatta daha zavallı. Oski : İnsanoğlu kaplanlarla mücadele edemediği için zavallıymış. Artık edebiliyor yani zavallı değil. Bone : İnsanoğlu hala zavallı. axedice : Hayır değil. Bone : Ben onu demedim... Yav hehe bone. İnsanoğlunun gücünü ve gelişimini, oskinin oyunun atmosferini övmek için verdiği kaplan örneği bağlamında inceliyoruz ve o bağlamda salt fiziksel gücü ele alamazsın. Alırsan konunun dışına çıkan bi random bantera bağlıyorsun. Ha sizin Primal bağlantılı muhabbetinize sırf salça olabilmek için saçmaladım diyorsan (öyle yaptın) amenna. tldr; İnsanlar op, bone patates. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2016 abi insan ne zaman fiziksel olarak güçlü olarak doğada canlı kaldı ki? insan dediğinin gücü adapte ve icattan geliyor. fiziksel olarak güreş tutup ayıyı alt edemez tabii ki de ama elinde mızrak varsa zımbalayabilir yani. helikoptere gerek yok. insan vs ayı yapacaksan, en basitinden insan hiçbir zaman ayı ile karşı karşıya gelmiyor olması gerek kafası çalışıyorsa. kaybedeceğin bir duruma düşmemek insan için kazanmanın yolunda ilk adım zaten. şartları ve koşulları sen set edeceksin. insan faktörü bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar