Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NASA'dan tarihi Mars açıklaması Bugün (TSİ 18.30)

akirafes

Öne çıkan mesajlar

Dünya, NASA'nın bugün saat 18.30'da Mars'ta yaşam olup olmadığını açıklayacağı basın konferansına kilitlendi.
NASA'nın Twitter hesabından paylaşılan mesajda 'Mars'ın gizemi çözüldü mü?
NASA'nın Twitter mesajına gelen yanıtların büyük kısmında 'Yoksa Mars'ta uzaylı mı buldunuz?' sorusu sorulsa da, bilim insanları NASA'nın Mars keşif projesi kapsamında yürütülen araştırmalarda Kızıl Gezegen'de suyun olduğuna dair kanıtlar elde etmiş olabileceğini düşünüyor.
Mars yüzeyinde suyun donum olarak bulunduğu uzun süredir bilinen bir gerçek. Ancak gezegende sıvı halde su olup olmadığı uzun süredir sorgulanan bir konu.
Ben 1982 de blue box ı keşfettim çok meraklıydım o zamanlar.
oturduğum evin hemen karşısında Telekom vardı. O zamanlar oric ve spectrum vardı bende. ikisi de yetersizdi. Prism Micro Products VTX5000 modemini almak için evde ne varsa satmış paraya
çevirmiştim. Bunların içinde babama hediye edilmiş bir cross kalem de vardı. Babamın kravatlarını bile satmıştım.
Sonra bu blue box sayesinde dünyaya açıldım.
Bir sürü arkadaş edindim.
Özellikle çok meraklıydım. Ve merakımın üzerine gittim.
Bir kaç ufak trick öğrendikten sonra Hollanda da olan bir toplantıya davet edildim.
Yazının Buradan sonrası sicifi dir
Orada çok özel arkadaşlarla tanıştım. Senelerce orada tanıştığım insanlarla yazıştım. Ve bazen de görüştüm.
içlerinden 3 kişi uzaylılara karşı obezdi.
Bu 3 kişi senelerini çeşitli devlet sistemlerine polis ve ordu telsizlerine bilgisayarlarına sızmaya ve veri toplamaya adamışlardı. Ellerinde tonla dokümanla gelmiş ve benim gibi meraklı bir çok kişiyi büyülemişti. Bunların bir şife çözme sistemi vardı en çok kullanılan 65000 kelime belirlemişlerdi .
ve geliştirdikleri bağlantı programı 8 dakikada şifreleri kırabiliyordu. Sene 1984 gerisini siz düşünün. Bu arada değerli dostum Ohio dan mike ı anayım. O gözlerimi açmıştı benim.
Neyse kısa keseyim. Bir gün Bu kişiler den bir haber geldi
area 51 e sızacakları fakat bilgi sistemine sızmak için o zamanlar hatırladığım kadarı ile fiziki olmak zorundaydı.
yani ora ile bağlantılı direk bir bilgisayara girmek zorundaydılar.
Çok daha kısa keseyim bunlar sanırım oraya yakın veya direk oraya bağlı bir yere sızdılar. en azından bize bu gece giriyoruz diye mesaj atmışlardı.
Onlardan aldığımız son mesaj Evet biz mars dan gelmişiz. Atalarımız marslılarmış.
Bir daha ne ben nede kimse bu 3 kişiyi ne gördük ne duyduk.
Hala bile bazılarımız ben dahil isimlerini Google da ararız.
Hatta birbirimize acaba gerçekte ne oldu ? diye sorarız.
Sosyal ağlarda paylaş

En son açıkladıkları 1000 sayfalık dokümanla kasım karartması idi. Beyaz saray sözcülerinin suratını görecektiniz.
Nasa 2015 kasımda Dünyanın tamamı ile 15 gün karanlıkta kalacağını Obama ya sundu. Bu haber gerçektir.
yukarda anlattığım ve belirttiğim gibi scifi değildir
.
Bu arada benim tahminim yer altında akan su olduğunu bildirecekler.
Karartmanın 1 milyon yıldır ilk defa olacağını eklemişlerdi birde.
Sosyal ağlarda paylaş

blackout haberi bu sefer erken cikmis, normalde her 2 senede bir cikiyor hep kasimda :P.

neyse iste nasanin seyide sunla ilgili olcak surpriz bisi degil:

http://meetingorganizer.copernicus.org/EPSC2015/EPSC2015-838-1.pdf

nasanin dedigi

“detail a major science finding”

tldr;

plx congress, gief more budget.
Sosyal ağlarda paylaş

akirafes said:

En son açıkladıkları 1000 sayfalık dokümanla kasım karartması idi. Beyaz saray sözcülerinin suratını görecektiniz.
Nasa 2015 kasımda Dünyanın tamamı ile 15 gün karanlıkta kalacağını Obama ya sundu. Bu haber gerçektir.
yukarda anlattığım ve belirttiğim gibi scifi değildir
.
Bu arada benim tahminim yer altında akan su olduğunu bildirecekler.
Karartmanın 1 milyon yıldır ilk defa olacağını eklemişlerdi birde.

kaynaksız böle bilgi vermeyin rica ediyorum.

dünayyı karaknlıkta tutan tek sey günes tutulması. nolcakmıs ay 15 gün boyunca tam doğru yerde mı durucakmıs? bu geometrik olarak mamtematiksel olarak mümkün değil, fiziğini gecelim.

yok karartma diye elektrik kesintisimi kast ediliyo yoksa? nası yanı hadi bütün şebekelre patlatı pillerdemi calısmıycakmsı nedir ne değildir.

böle inanılmaz büyük bir mevzusan bahsediyorsun en azında bi link iliştir yanına rica ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...