Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL 3.Hafta:Konyaspor-Galatasaray | 29.08.15 - 21:15

valequenta

Öne çıkan mesajlar

Bu arada Sabri'yi basın iyi oynuyor, maçın en iyisi gibi sürekli yüceltmeye çalışıyor.

Ama adam zerre iyi oynamıyor. Eskaza bir orta yapıyor gol oluyor Sabri göklere çıkartılıyor.

Alın maçtaki Chedjou'nun topla oynama grafiği. Adam sağ bek gibi oynamış zaten Sabri beyimiz esas görevini yapamayınca.

Sabri ile oynayan stoperler hata yapınca da stoper suçu oluyor ama gerek sağ stoper gerek Selçuk sürekli Sabri'nin açığını kapatmaya çalışıyor oyun içinde.

Sosyal ağlarda paylaş

Chedjou çok çok iyi adam zaten, 3 büyükler için direkt 1 tier üstte normal oyunuyla, ama işte ara ara mala bağlayıp abzürt bi hata yapıveriyor. Ekürisi aynı kalitede olmayınca da o hatayı kapatamıyor. Anadolu maçında yapsa problem değil ama CL'de baş ağrıtıyor.

Sabri 2 asist yaptı eyvallah, özellikle ilki gayet güzel kesişti içeri, ama bek olarak ne kadar yetersiz olduğu ortada. Bunun için hesaba kitaba grafiğe gerek yok. Çıplak gözle de görülüyor. Öte yandan bu grafik zaten standart bir sağ iç stoper için normal değil mi?

Güçsüz rakiplerde bek ileri çıkınca stoperler de ileri-kanatlara yakın oynamıyor mu?

Balta'nın grafiğini koymak lazım burada bir karşılaştırma olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bence çok normal değil bu grafikteki sağ kanada çekme muhabbeti. Ki adam zaten yarım saat oynadı sadece.

Gerçi dediğin gibi maç içinde çıplak gözle de bariz görülüyor. Sabri olması gereken hiç bir yerde yok. Bakıyorsun hücuma çıkıyoruz sol taraftan oyunu açmak için sağ kanada diagonal uzun top atılıyor. Adam yok. Eee bakıyorsun adamlar hücuma çıkıyor sağ kanat otoban. Çok yalandan oynuyor. Etliye sütlüye karışmıyor. Geçen hafta Muslera'nın hatalı yediği Torje'nin golünde de aynı bok var. Adam ne orta kesilse, ne de şut çekilse engelleyebilecek mesafede duruyor. Lan yaklaş biraz boz adamı. Öfff sinirlendim yine.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Chedjou çok çok iyi adam zaten, 3 büyükler için direkt 1 tier üstte normal oyunuyla, ama işte ara ara mala bağlayıp abzürt bi hata yapıveriyor. Ekürisi aynı kalitede olmayınca da o hatayı kapatamıyor. Anadolu maçında yapsa problem değil ama CL'de baş ağrıtıyor.

yanında semih ve sabri olunca, kafayı yiyor, konsantrasyonu bozuluyor
yani yaptığı hatalar çok normal
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Akhlaur said:

Maçı izleyemedim carole nasıl ?

Carole ben topçuyum diye bağırıyor net. En iyi transferimiz açık ara.

Yaşlı yıldız alınmasın genç yetenek diyip duruyordu taraftar, şimdi nerede ibrahimoviç, neden bizim rvp'miz yok, bi drogba daha isteriz diye bağrınıyorlar.

3 kupa, dördüncü yıldız, CL grup maçları ve hala radyolara bağlanıp "bu sene forma falan almam - vizyonsuz yönetim bık bık bık"

kızıyorum bazen. bu gidişle Liverpool modeli taraftar olacaz derken Trabzon taraftarı gibi olduk durduk yerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Drogba, Ibra falan alır seni götürür 1 sene CL'de bir çeyrek görürsün yine ama oyunu bu adamların üstüne yıktığın için adam ABD'ye falan gidecem ben sıkıldım dediğinde sudan çıkmış balığa dönüyorsun.

Eleştirilen nokta Ibra'nın alınamaması değil, Ibra diye oyalayıp Niasse'yi bile almayı becerememek. Sezon başından beri adı geçen Kalinic, Gignac, Huntelaar vb. yeterdi. Kaptırdığın takımlar da Tigres, Fiorentina falan. Küçümsemek için demiyorum, nasıl Denayer gibi belki de geleceğin en iyi stoperlerinden biri seni tercih ediyorsa bu yönetime rağmen markan sayesinde ilerliyorsan bunları da bitirebilirdin.

Galatasaray'ın anlamadığı durum şuydu: Fener, RVP ve Nani'yi aldı biz de bu ayarda adam alalım (Podolski bu ayardır no offence). Ya adamlar kadrolarını yeniliyor, 13 oyuncu değiştiriyor senin kadronda BAM yok ki. Zaten Sneijder, Burak, Melo, Chedjou, Muslera sende. Alma lan olmuş yıldız, git asker al. Kadronun ortası yok, 3-4 tane yıldız, 6-7 tane de iyi adamın var. Gerisine Anadolu'dan talip zor buluyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

1 sene götürsün CL'de iyi yere, gittiğinde ortalama üstü bir adam alır ona göre oynarsın yine. O bakımdan yıldızda sıkıntı yok.

Öte yandan GS gibi 4-5 pozisyonu açık veren (an itibariyle ilk 11'de sağ kanat, sağ bek, stoper. alternatif oyuncu olarak forvet, 10 numara) bir takımda kısıtlı bütçeyi tek yıldıza yatırmak yerine ucuz yıldız getirebilirsen getirip (bkz: Podolski) kalanı takımı götürecek oyunculardan almak daha mantıklı.

Tabii ki burada vizyon önemli. Takımı götürecek iyi oyuncu almak (Carole mesela) demek boşta diye çer çöp adamı takıma doldurmak (Jem Karacan örneği) demek değil. Ayrımı bilmek lazım.

Şu anda GS 2-3 tane ucuz transferle taş gibi takım olur. Bir tane ne yaptığını bilen ve takım savunmasından anlayan tecrübeli stoper (illa Puyol olmasına gerek yok, yıldıza da gerek yok, düz stoper işi götürür) bir tane sağ bek, bir de kanat/forvet oynayabilen Bruma tarzı bir adam (Bruma'yı yollamak büyük salaklıktı) ile 6-7 milyon €'ya takımı taş gibi yaparsın.

Ama bunu transfer sezonunun başından beri düzgün bir araştırma, iyi fırsat kollama ve ne yaptığını bilen bir transfer politikası ile yaparsın.

Yoksa herkesin gözü açılmış rakipler bile GS'de sağ bek yok derken bu beksizlikte "Sabri var gerek yok" diyip, herkes forvet eksik dediğinde "gelse Burak nerede oynayacak" diyip, sağ kanatta Yasin'in ayağına bakarken Bruma'yı yollayıp, tüm transfer sezonu sanki bir leylek kalmış gibi yedek kaleci peşinde koşup, en kahvehane taraftarı adamın bile rahatlıkla sayacağı eksikleri görmeyip sonra da transfer sezonunun bitimine 5 gün kala yeni uyanmış gibi "Ya bize aslında sağ bekle forvet lazımmış" dersen bu aptallıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...