Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu sıcakta klimaları kapattıran patron

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yav said:

yaşlılarda var o klima fobisi, benim peder de öyle OH NE GÜZEL ESİYO diyip klimayı açmadan camdan gelen üfürükle oturur evde.
neyse ki ben eve döndüğümde nazım geçiyor.

Yaşlılara klimanın ciddi zararları oluyor çünkü.Senden benden daha hassas oluyorlar.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

Patronu bilmemde bizim ofiste kadınlar var kolsuz giyip sonra ay çok üşüyoruzzzz diye klima kapattırmaya çalışıyolar. Ağızlarına vurmama az kaldı.

Kafamda canlandırabiliyorum. Allah sana sabır versin.

o cıbıl kıyafetler giyilecek, süslerine engel olunmayacak
Mesaj tarihi:
Akhlaur said:

yav said:

yaşlılarda var o klima fobisi, benim peder de öyle OH NE GÜZEL ESİYO diyip klimayı açmadan camdan gelen üfürükle oturur evde.

Yaşlılara klimanın ciddi zararları oluyor çünkü.Senden benden daha hassas oluyorlar.

Klima bakımsızsa zararı olur bakteriden falan. Yoksa temiz klima, düzgün kullanılırsa kimseye bir zarar vermez. Hurafe.
Mesaj tarihi:
MasterHapLo said:

Dragonfire said:

valla bizde üşüyoruz karşımda 10 adet büyük boy lcd ekran soğusun diye eşek kadar klima çalışıyor üşüyor bi dışarı çıkığ ısınıp geri geliyorum.

bi tane de eve ayarla pervane sesinden duyamiyoruz seni

evi değiştiriyorum 15güne problem değil.
Mesaj tarihi:
neutrino said:

Akhlaur said:

yav said:

Klima bakımsızsa zararı olur bakteriden falan. Yoksa temiz klima, düzgün kullanılırsa kimseye bir zarar vermez. Hurafe.

ya insanların algılayamadığı bir şey bu. mesela klima açıyorum odada. elemanın biri hapşuruyor. "bak klima açtın hapşurmaya başladım bile, hasta olucaz senin yüzünden" diyor. anlatamdım adama klimanın filtresinden kaçan toz moz vs gibi şeyler burnunu irite ediyor ondan hapşuruyorsun diye.... yok soğuk oldu ondan hapşurdum, soğuk da hasta eder diye tutturuyor.

ha bu arada insan üşüyerek de hasta olmaz o da ayrı konu. vücudunda virüs bakteri vs varsa hasta olursun. bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

2 senedir calismayan klima sogutmadan ziyade kokar abi.
sonra gelip buraya hic sevmedim pencereden aldigim havanin kalitesi yok diyeceksin.

18 derecede çalışıyor - içerisi soğuk oldu, evet ama plastik plastik bir tat var havada işte. Suratım asık oturuyorum koltuğumda. kapatıp camı açasım da yok ama serin serin rahat da ettim.

Bak mutsuzluk işte 8-)
Mesaj tarihi:
Auril said:

bi ara geceleri 16 ya dayayıp yorgan altında uyuyordum

çöl sıcaklarında üşüyerek uyumak priceless

Şunu benim çocuk cidden yapıyor
Mesaj tarihi:
ben de yapıyorum arada. ortasını tutturamıyorum bazen ya çok sıcak oluyor ya da üstümü örtmem gerekiyor. tutulma falan hiç yaşamadım ama. kışın yaşıyorum hatta :/
Mesaj tarihi:
Yaz kış 24 saat klima altında yaşıyoruz, klimayı kışın aşağı, yazın yukarı yönlendirip doğrudan üstümüze vurdurmadiktan sonra hasta falan olmuyor insan.Evde 4 klima var,hanımı ikna edebilsem wc ye bile taktiracagim. Mobbingden şikayet et patronu haklı cikarsin
Mesaj tarihi:
sabonis said:

neutrino said:

Akhlaur said:

yav said:

ya insanların algılayamadığı bir şey bu. mesela klima açıyorum odada. elemanın biri hapşuruyor. "bak klima açtın hapşurmaya başladım bile, hasta olucaz senin yüzünden" diyor. anlatamdım adama klimanın filtresinden kaçan toz moz vs gibi şeyler burnunu irite ediyor ondan hapşuruyorsun diye.... yok soğuk oldu ondan hapşurdum, soğuk da hasta eder diye tutturuyor.

ha bu arada insan üşüyerek de hasta olmaz o da ayrı konu. vücudunda virüs bakteri vs varsa hasta olursun. bu kadar basit.

Çoğu insanda var zaten o bakteri, virüs ne boksa. Klima mantıklı kullanımda zararsızdır (temiz klimaysa tabi) ona katılıyorum da ben de her klimada kaldığımda hasta olurum. Mal gibi o esintinin karşısında beklemediğin sürece sorun yok. Arabada mesela 10 dakika falan direkt üzerime estirtirim daha sonra ön cama verdirirm soğuğu.
Mesaj tarihi:
evrimcikmazi said:

israf diyor cam açın pencere açın, ceyran yapsın diyor
sıcak çalışamıyoruz diyorum geçer bu sıcaklar diyor

40 derece, karşılıklı cam açıldığında bile esmeyen ortamda, klimaları açtırmıyorsa dayaklıkmış. Bir de üstüne "geçer bu sıcaklar" diyorsa işten atılma uğruna kavga çıkar.
Mesaj tarihi:
senko said:

gençler klimadaki o dereceler klimanın üflediği hava değil, ortmaın kaç derece de bulunmasını istediğizi seçtiğiniz dereceler
18 demek, ortam 18 derece olsun demek.
25-26 ideal.
önceden denmiş zaten de klima aç/kapa aleti değildir, adı üstünde iklimlendirme cihazı, açarsın devamlı açık kalır odayı/alanı istenilen derece de tutar.

26 dereceye getirince ısıtmaya başlıyor neresi ideal?
  • Yeni Oluştur...