Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş ilanı-Yanıma adam arıyorum patidaşlar

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Nasi gelmiyo ? Daha gecen gun biri paraya ihtiyacim var, ne is olsa yaparim diye konu acti, yine forumdan birisi yardimci oldu iste.

Hemen hemen ayni sey. Senin ihtiyacin yoksa baskasinin var. Sana az geliyosa baskasina yetiyo.

Ha diyosanizki bu is boyle olmaz. Hay hay. Birakin hiyar gibi "bozukluklari cope atiyodum ama useniyorum ne yapayim" diye konu acmayi, "fakir misiniz lan ehehehe" diye dolasmayi, ise yarayacak biseyler yapin. Degistirin sistemi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sequo said:

Ya varya siz asgari maaşın 900 tl olmasını gerçekten hakediyorsunuz.

Gerçekten kendinizi o düşük yaşam standartlarına ve şartlarına o kadar adamışsınız ki hala bunu fırsatmış gibi görenleriniz var.

Kusura bakmayın ama acıyorum size.

Bir ata sözü vardır eşek olursan semer vuran çok olur diye.

Ülkenin okumuş gençleri olarak eşek olmaya devam edin aferin.

ne yapalım v-pills muadili zımpırtalardan mı satalım?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Mc_Lovin said:

açlık sınırını da yazayım bari: 1.337,66 TL

yoksulluk sınırı: 4.357,20 TL

ikincisini boşver, zaten kimse yeni mezuna o maaşı vermiyordur türkiye'de

bari açlık sınırında maaş verseydiniz

Guzel demissin de anlamadiginiz ya da bilerek es gectiginiz nokta su;

Issizlik orani oldu %15. Birak 900 lirayi, 100 lirayi goremeyen kisiler var. Ailesi cocugu okusun diye kaldiramayacagi borcun altina girenler var. Haliyle 1250 TL > issizlik, parasizlik. O yuzden sunun goygoyunu is ilanini paylasana yapmanin hic bi alemi yok zira 1250 TL kimi icin cocugunun karnina girecek lokma, kimi icin intihardan donus, kimi icin bir basamak, bir isik kaynagi.

Anlamiyorsaniz ne deseniz bos zaten. Tuzu kurular vs acliktan kirilanlara geliyor konu.

paticikteki zengin bebelere laf mi anlatiyorsun.

adam baslik acmis komuniti filing yapmis. yardimci olmaya calisiyor. tatava yapmayin. ihtiyaci olan gitsin calissin.
Sosyal ağlarda paylaş

ülkede eğitim bombok
her sektörde kalifiye eleman açığı var
Globalleşmiş firmalarımız bir elin parmağını geçmez
kalifiye eleman zaten yok, yetişterecek kimse de yok.
birazcık palazlanan şirket satılıyor direkt
genç nüfus çok yüksek

şimdi bunlara bakınca olay "eşeğe semer vuran çok olur'un ötesine gidiyor biraz.

asgeri ücret 1500 tl olsa ne olacak abi?
Ev sahibi 750 TL'lik kirayı 1200 yapacak.
al sana enflasyon.

İşveren tamam kazanıyor eyvallah da adam da cost'u düşürebildiği kadar düşürüyor.

Bu nedenle 1250 TL iyi para.

evet buna malesef üzülmekten başka çaremiz yok.

Millet sanayi devrimindeyken sen harem kurma peşinde koşmayacaktın aga

100 yıl sonrada;
Millet bilişim devrindeyken sen çakma teknokentler kurmaya çalışıp, osmanlıca ile uğraşmayacaktın denilecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim anlamadığım nokta herif zaten itü kimya, boün endüstri mezunu vs aramıyo. Bayburt uluslararası ilişkiler bitirmiş ingilizce bilen biri bile yeticek. Ona da 1250 yeticek. Zaten itüden mezun adam 1250₺lik işe varım diyosa hakikaten her stajını balon ötesi geçirmiş, okulu batakhaneden bitirmiş demektir. 1250den fazlasını haketmez

Yani öğretim hayatı esnasında hakikaten bir şeyler öğrenmiş adamlar için evet ücret çok düşük. Ama zaten allahın çerkesköyünde kendini ünide pek de geliştirmemiş insanlara hitaben bir iş değil mi bu? Kaç tane sdü işletme mezunu 2k ile işe başlıyo ki?

Ki adam işi öğreticem, beş seneye alemin kralı olucaksınız diyo. Bu muhtemelen trap, ama eşek olmayan adam hakikaten 3-3.5e çıkar yani 4-5 senede ithalat ihracat işinde. Şu anda üniversitedeki profun maaş 3.6k zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Sequo said:

'Gelin iş öğrenin aynı zamanda maaş alın'

Bu kapitalist düzende insan kandırmak için uydurulmuş muhteşem bir yalandır.

Fakir işletmeler iş bilen ve yetenekli insan'a maaş ödeyemeyecekleri için iş bilmeyen ama 7 günde yapacağı herşeyi öğreteceğin bu sayede de düşük maaş verecekleri bir köle ararlar.

İşin neyini öğretecen allah aşkına?

Kursa mı gönderceksin, yurt dışında eğitim mi aldırcaksın, bu adam lamborghini motoru mu üretecekde sen buna motor detaylarını matematik hesaplarını öğreteceksin.

Öğreteceğin tek şey Ahmeti arican şunu sorcan ordan fiyat aldıktan sonra bana söyleyecen ben sana tamam yada hayır dicem sen mehmeti arican bu sefer öyle oldu böyle oldu.

Bu ne ya iş mi ki bu da öğretmen lazım.

İthalat detayı. Bu nedir ya ürettiğin mal güzelse tanıttıktan sonra herkes alır. ithalatınıda yaparsın ihracatınıda.

Şunu bir ressam yazsa anlarım yanında eğitim alırsın yada ne bileyim muhteşem el becerisi ve teknik detay gereken işler.

Çağrı merkezine eğitmek amacıyla eleman alınacaktır gibi bişey bu.

Neyini eğiteceksin allah aşkına. Firma fakir adam gibi çalışacak alamıyor.

Kudduside kendisine orada amelelik edecek birini arıyor.

Bugüne kadar orada tekmiş belli patrona yalvarmış ya birini alalım ayak işlerini falan yapsın vallaha çok yoruldum diye.

Patronuda 1250 tl veririm o kadar diye şans vermiş işte. Oda ballandıra ballandıra anlatıyor.

pf çok uzun olmuş asdf

Topağın tamamını okumadım da şu çok kuru sıkı bir giydirme tarzı. Burası paticik olduğu için de benzeri yorumlar gelmiştir diye tahmin ediyorum. Nispeten eğitim seviyesi yüksek veya kariyer bilinci erken oturmuş insanlar var zira.

Bazılarının gerçekten ülkenin durumundan bihaber tavırları var. Bu iş ilanına bu kadar saldırmanın hiç mi hiç bir mantığı yok, çok komik geliyor bana hatta, benim seve seve kabul edebileceğim bir teklife birilerinin böyle giydiriyor olabilmesi de ülkedeki ekstrem tezatlıkların çok güzel bir örneği.

Herkes ne yazık ki zengin başlamıyor hayata veya herkes mükemmel eğitim ve başarı geçmişiyle süsleyemiyor CV'sini. "Bir kişinin piyasa ederi, kendisini ne kadar geliştirdiğine bakar." Evet, doğru olabilir ama ülkedeki gereksiz üniversite ve fakülte sayısını, lisans/kariyer öncesi genç bireylerin doğru yönlendirilmesindeki yetersizliği, kısacası eğitimin eğitimsizliğini göz önünde bulundurunca bu kadar gereksiz üniversite mezunu insana suç atmak pek doğru değil.

Yüksek gelirli veya itibarlı meslekler aileden aileye aktarılır vaziyette ülkede, ancak aileden veya yakın çevreden geliyorsa o eğitim bilinci, kişinin bu sistemde şansı oluyor.

Bu teklifi havada kapacak bir ton üniversite mezunu insan vardır eminim ki,"kendilerine köle arıyolar ucuza" gibi söylemler anlamsız, nerede işe girersen gir zaten bunu yaşatacaklar sana kaçarı yok.
Adam spesifik bir bölüm bile istememiş üniversite mezunu demiş, iş öğretmek her sektörde var olan bir kavram zaten ne yaparsan yap tecrübeli birilerinin, isteyerek bilgilerini aktarması yeni kariyerine başlayan herkes için çok değerli.
En azından paticik gibi bir forumdan az çok aşina olduğun birinin yanında gelecek vaat eden bir işte kariyere başlamak bu kadar eleştirilecek bir şey değil.

Bu iş teklifinin hitap edeceği insanlar belli yani (ben de onlardan biriyim). 1241231 yıllık yurt dışı eğitim sicili üstüne 687126387 tane kurs almış, CV'sini proje ve stajlarla zenginleştirip üstüne krema sıkıp servis eden adamlar zaten kendilerini ağırdan satmasını bilir, başvuracakları pozisyonlarda bunlara göredir, merak etmeyiniz.

tl;dr Herkes mühendis doktor veya toprak zengini değil gardaş, bir çok insana gayet cazip gelebilecek bir teklif. Eleştirirken ayaklar yere bassın plz
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuçta istenilen çok net bir nitelik yok. İngilizce az çok bilen herhangi bir üni mezununun yapabileceği bir iş. Teknik bilgi istenmiyor, referans istenmiyor ıvır zıvır istenmiyor. Yeni mezun arkadaşlara gayet önerilebilecek bir iş.

Tek sıkıntı şu, küçümsenen Çerkezköy'de çok sağlam firmalar var, keza Çorlu'da da tekstil çalışanlarına verilen ücret hiç de az değil.
Bence üniversite mezunu olma kısmı silinebilir, piyasada pırıl pırıl lise mezunu çocuklar var. Tekstilde amelelik yapacağıma aynı paraya iş öğrenirim diyen olacaktır muhakkak.
Sosyal ağlarda paylaş

Topic genelinde gördüğüm hava şu şekilde. Buna iyi fırsat diyen arkadaşlar kariyer.net sayfalarında bu cümlelerin milyon kez tekrarlandığını(kişisel olanların değil) ve işyerine gittiğinde aslında bait olduğunu görmemişler. Ya 1 ya da daha önce en fazla 2 kere patron şirketinde çalışmışlar. Patron ve aile şirketinde tüm kariyerin boyunca çalışmanın ne demek olduğundan maalesef bihaberler. O yüzden çok laf salatası yapmayın burda. Zaten patideki iş güç sahibi adamların nerelerden gelip nerelere gittiğini hepimiz biliyoruz. O kadar toy bir community değil burası.

Maaşa gelince İstanbul şartlarında hangi ilçe olursa olsun bence de çok az. Ha bi' 1500 olmaz mıydı? Bence olurdu gayet.

Topic sahibine gelince; ilginç olacak ama tavrından ve en azından çaba ve özeninden ben takdir ettim. Bunun koca bir AMAsı var. Yukarıda da yazdım ne olduğunu. Bunu neye güvenerek söylüyorum? Son 3 senemi Forwarderlık ve Dış Ticarete verdiğimden söylüyorum. Bir patron şirketinde ücret skalası ne kadar köprü gibi uzarsa kişiler arasında, o kadar eksi yönde motivasyon oluyor. Haftasonu çalışmıyor olmanız ya da günde mola çık, 9 saat çalışıyor olmanız bir lütuf değil, zaten yasal zorunluluktur. Ha şimdi gelip "omo biçök şörköt haftada doksan saat çoloştoroyor" diyeceksiniz. Doğru. O onların kansızlığı, sizin bahşettiğiniz bir lütuf değil.
Sosyal ağlarda paylaş

10 sayfayi okumadim ama tebrik ederim kuddusiyi. Maas az gibi evet ama yeni mezun olup is bulamayanlar, hic maas almamaktan iyidir. Adam patron degil sonucta. Sizi severse kollar patrona karsi iste.

Uni mezunu olmayip, kafasi basan biri cikarsa onu da eleme kuddusi bence. Daha Iyi bir kariyer olagani sunarsin lise mezununa da.
Sosyal ağlarda paylaş

ee rot sonuç yani? Birbirini nötrleyen iki post attın laf salatası yapmayın diyorsun sdf

Bu iş teklifi vasat bir üniversite mezunu için iyi midir? İyidir. Yok bu şartlar lütuf değil zaten hakkımız falan hikaye, sonuçta ülkede belirli bir etikete sahip olmadan çalışan insanların durumu ortada.

Belki maaş bölge itibariyle az olabilir oranlarsak ama yine de başlangıç için makul de sayılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Yooo nötrlemedi de sanırım biraz karışık ifade ettim.
Düşünceliyim bugün ondandır.

Maaş evet, az ama ayar çekilebilir bence.
Yeni mezun için o alana yönelmek istiyosa kesinlikle evet. Kendi alanı değilse ömrü boyunca "niye okudum bu okulu" dememeli yani. Çünkü alan çok güzel ve akıl çelici bir alan. Zevkli ve imkanları çok güzel. Yalnız dikkatinizi celbediyorum, işyeri için söylemiyorum bunları. Bilemiyorum çünkü ama patron şirketi olduğu için isterse ağzıyla kuş tutsun "tartışma, fikir sunma, geliştirme" gibi keywordleri aklınızdan çıkartın. Çünkü hep küçüktürler ve çaplarına göre kârları büyüktür, bu yüzden böyle kalmak isterler.

Ha işletme, yok iktisat vs gibi bölümler için tam ideal meslek bana göre. Ya da yukarıda bahsedildiği gibi bence lise mezunu zehir gibi adamlar var, onlara da şans verilebilir.

Lütuf kısmında "insani" bakıyorum duruma. Yoksa dediğin gibi piyasa zaten belli. Zaten yazdım. Ben 16 yaşımdan beri aralıksız çalışıyorum. Her şeyin farkındayım yani. Birçoğunuzun aksine bana yol gösteren büyüklerim ya da sıkıştığımda cebime harçlık koyan anne babam olmadı. O yüzden iyi bilirim asgari ücreti. Ona istinaden yazdım yani ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

O yüzden TR'de çalışılmaz diyoruz. Emeğinin karşılığını alamıyorsun. Ki alım gücün de ironik bir şekilde daha azına yetiyor. Hem daha az kazanıp hem daha pahalı satın alıyorsun. Close enough.

Lan nereye çalışılmaz, kendini geliştirmeden etmeden ağlamak ne kolay. Gidip elin kadınına 500+telefon kaptıran, üstelik bunu da onlarca kişiye rağmen yapan biri iş hayatında neler yapar kimbilir.

Senin şahsına söylemiyorum ama piyasa kendini bir bok sanan, hiçbir halta yaramayan, iş versen de peşinden gitmen gereken adam dolu.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Topic genelinde gördüğüm hava şu şekilde. Buna iyi fırsat diyen arkadaşlar kariyer.net sayfalarında bu cümlelerin milyon kez tekrarlandığını(kişisel olanların değil) ve işyerine gittiğinde aslında bait olduğunu görmemişler. Ya 1 ya da daha önce en fazla 2 kere patron şirketinde çalışmışlar. Patron ve aile şirketinde tüm kariyerin boyunca çalışmanın ne demek olduğundan maalesef bihaberler. O yüzden çok laf salatası yapmayın burda. Zaten patideki iş güç sahibi adamların nerelerden gelip nerelere gittiğini hepimiz biliyoruz. O kadar toy bir community değil burası.

patron sirketleri ile COK fazla deneyimim oldu, o yuzden iyi dedim bende. bir omur calismak bizim jenarasyon icin yalan zaten, giderek isler arasi gecen sure kisaliyor insanlarin ve cok yogun bir hariketlilik var is dunyasinda.

baslangic icin SAHANE teklif, hani bunun ustune bu piyasa sartlarinda dahada bisi istenmez BENCE. ben benzer bir teklifle bir tanidik abi vasitasiyla calistim iste bir sure, cok faydasini gordum hani 3 sene is tecrubesi ile ogrenemiycegim seyleri ogrendim ve 3-4 sektoru inceleme ve aile sirketlerini didikleme sansim oldu. hep yazarim hani bunyesinde elektrik muhendisini gectim tekniker barindirmayan ama elektrikli ev alete ozellikle soba yapan bir sirket gordum. fabrika sorumlusu (mudur diyemiyorum hani) balkonda otururken enteresan bir bina gorup "neden bu binaya benziyen dik duran soba yapmioz?" diyor, sallapati bir on uretim yapip ihracat yaptiklari yerlere ve musterilerine dagitiyorlar ama urun patlak, degil CE hani burdan belge alamiyorlar kumasi 2 metreden rahatlikla tutusturabildigi icin.

cok klise ama kudduside demis zaten isi ogrendikten sonra rahat bulursunuz veya patrona baski ile zam alirsiniz guzel diye, o noktadan sonra elemanin yetenegine kalmis o. yeni musteriler bulup is bagliyabiliyormu? fuara gidilicekse performansi ne olucak? satis konusundada yetenegi varmi? diger kulturlerle onyargisiz iliskiler kurabiliyormu? politik goruslerinden yola cikarsak "butun dunya turke dusman" kafasindaki kuddusiyi isinden bile edebilir yeni giricek eleman :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...