Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FIFA 16

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Göze hoş gelsin gerçekçi gibi gözüksün diye bir sürü animasyon koymuşlar eskilerine nazaran bana göre daha hantallaşmış oyun. Senelerce Fifa oynadım ilk kez keyif alamıyorum bunda. Yine söylüyorum daha aksiyon dolu olsun dersen Pes 16 çok daha başarılı olmuş.

Bu hali ile direk Battlefield (Fifa) vs Call of duty (Pes) gibi olmuş. Tekrar söyleyeyim Pes fanboy değilim en son winning eleven zamanında oynamıştım Davids fln vardı oyunda ondan sonra senelerce Fifa oynadım büyük keyifle ama bu kez cıks beğenmedim. Ya da artık daha hareketli oyun arıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

ya ben ilk defa pc'ye aldım bu sene fifa'yı, o kadar kötü ki yazılımı falan sanki korsan oyun oynuyormuşum hissi veriyor.

daha doğrusu oynamaya çalışıyorum. kolu falan düzgün görmüyor. ayarları yapıyorum, maç başlayınca tuşların yeri değişiyor falan. x'te şut falan falan...

bayağı rezilmiş ya pc sürümü

200 liralık oyuna 5 liralık snoopy mi bağladin abi ? .d
Sosyal ağlarda paylaş

DS4'ü bağladım. 200TL'lik oyuna 250TL'lik kol bağladım sadfsd

Ayrıca oyunu 130TL'ye aldım plx :(

mokoko said:

pc sürümünde hiçbir sorun yaşamadım valla ben. en büyük derdim alt tab yaptığımda tekrar fullscreen yapamamaktı. onuda alt+enter ile çözüyorum. kumandayı falan ilk seferinde bir kez ayarladım bi daha settingse bile girmedim. bence sende bi sıkıntı var :D

abi çok aradım bulamadım, en son ds4'ten kesin dedim. hayır bir ton oyun oynadım hiçbirinde sorun çıkarmadı bunda niye çıkarsın onu da düşünüyorum.

oyun başı ayarlıyorum, maça girince değişiyor bir de ama mesela menülerde vs. yine ayarladığım şekilde kalıyor. saçma bir şey ya sdfds

crackli gibi ake
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Son 5 fifada oyun suresi degismedi. Onların hepsinde paslasarak oyun acılıyordu/kuruluyordu.

Bir önceki mesajımda anlattığıma paralel olarak sana şunu ekleyeyim. Ben manuel ayarlarda Legendary zorlukta Fifa 11 Career'da epey rahat kazanıyordum. Tottenham'ı dünyanın en büyük klübü yapmıştım vs. ve tat vermemeye başlamıştı.

Adamların oyuna koydukları preset zorluk seviyeleri seviyeden seviyeye çok fark gösterdiğinden ve işin cılkı çıktığından adamlar oyuna Fifa 12 ile birlikte slider hikayesini getirdiler. O günden beridir her yeni oyunda üst zorluk seviyeleri insan üstü performanslar sergiliyor. Zorluk seviyesi genel olarak AI'ın bütün hareketlerini etkilediğinden, daha realistik olanını kendin ayarlaman gerekiyor.

Slider konusunu bilebilecek kadar geniş bilgiye sahip gibi gözüküyorsun, sakın bilmiyorsun diye düşündüğümü sanma. Ama daha iyi ayarlayarak gerçekçi pas hatalarının olduğu, top kontrollerinin olduğu ayarları yakalayabilirsin.

Kızma bu kadar. Spor oyunlarında zorluk seviyesi çok kolay yazılabilecek bir kod değil diye düşünüyorum. Hatta, kolay olmamasına rağmen adamların bunu MÜKEMMEL yazdığını düşünüyorum zira sana top göstermeyecek kadar iyi oynuyor AI. Kızılacak bir durum yok.

Professional - World Class arasına tekabül edecek bir slider ayarı çek oyna. Neden Legendary de oynamak gibi bir takıntın varki? Beceremiyorsun demekki Legendary de oynamayı.
Sosyal ağlarda paylaş

FUT offline da slider yok. Difficulty secmek de yok. Yıllardır da legendary i yeniyorum. Ayrıca suanda da legendary/ultimate'i yeniyorum. Yenemiyorum da degil. Adamlar oyunu zor yapmamıslar sacma ve gercek dısı yapmıslar. Bunu duzeltmelerini talep etmeyi ve bu sorundan yakınmayı "beceremiyorsan baska turlu oyna" olarak yorumlamak inanılmaz zaten.

Hadi herseyi gectim oyunu zorlastırmayı AI'ya hile actırmak ve senin bulundugun fizik kurallarının dısına cıkarmak olarak goren, sliderları duzgun ayarlamayıp "amaaan koyduk iste siz yaparsınız" diyen, Leicester Citysinden Chelsea'sine herkesi Barca gibi oynatan bir sirketi savunmak komik.
Sosyal ağlarda paylaş

doom gunu hediyesi olarak fifa geldi sdfsdf
zorla dinlettirdiler yine ea sports tine game jingilini

oyuna gelicek olursak paslari hadi anlarimda su first touch olayini sag analog ile yapmiyomuyuz ya? simdi regular pass cok kisa dusuyo, sert pasida adamlar ayaklarindan feci sektiriyo sag analogla first touch i yumusak yapmaya calisiyorum az yonunu degistirerek oraya dogu hayvani bir sekilde topu aciyo dogal olarak kaptiriliyo top.

sert paslari gelisine en iyi yumusatmanin yolu ne?

ha bide adamlar havadadan pas (ucgen ile pas) olayini bitirmisler, bide kornerden gol olmuyo lan dsfsdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

l1 ucgen var ama defansin arkasina sarktiramiyosun eskisi gibi anca kanatlardaki adamlari fln kacirmak icin iyi.

ben pasi simdilik manuele degistirdim ta ki top kontrol olayini cozene kadar boyle kalir heralde. cunku manual yapinca adamin az bucuk onune fln atabiliyosun en azindan o zaman topu sektirmesine gerek kalmiyo kosup yetisiyo. oteki turlu direk duvar gibi sekiyo adamdan niyeyse dsfsdf

hayir isin boktan tarafi sag analog azcik da yon versen koklesende ayni sekilde adam topu ayagindan aciyo, yok mu lan bunun bi ortasi?
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

doom gunu hediyesi olarak fifa geldi sdfsdf
zorla dinlettirdiler yine ea sports tine game jingilini

oyuna gelicek olursak paslari hadi anlarimda su first touch olayini sag analog ile yapmiyomuyuz ya? simdi regular pass cok kisa dusuyo, sert pasida adamlar ayaklarindan feci sektiriyo sag analogla first touch i yumusak yapmaya calisiyorum az yonunu degistirerek oraya dogu hayvani bir sekilde topu aciyo dogal olarak kaptiriliyo top.

sert paslari gelisine en iyi yumusatmanin yolu ne?

ha bide adamlar havadadan pas (ucgen ile pas) olayini bitirmisler, bide kornerden gol olmuyo lan dsfsdfsdf

Pasi alirken l2ye basmayi dene abi
Sosyal ağlarda paylaş

75-90 arası bayağı zorlanıyorum ben:
3 kişi değiştirsem de, oyun hep benim kaleye yığılıyor.
ceza sahasının içine bir şekilde koşarak birini sokuyorlar vs...

bir de orta yaparken çok zorlanıyorum.
en son fifa 14'de bu kadar çok orta-kafa golü oluyordu, onda iyiydim.

resmen ezicekler diye online maç yapmaya korkar oldum.
hele 5-6 tane hüsranla biten online draft maceram var ki aman diyim
Sosyal ağlarda paylaş

bliksem said:

Savunmada jockey ile ayni tus olmasi lazim, atakta da adamin daha yakin dribbling yapmasini sagliyor, o tus

bendeki r1 tusuymus bu, sanirim havadan gelen toplarida bunla yumusatiyoduk dimi?

yada su adam kacirma ile free move olayini ayni tusa atamislar salaklar adamlari kaciricam diye arka arkaya basinca, topa sahip olan adam salak salak free move yapiyo kaptiriyo. wtf.
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

FUT offline da slider yok. Difficulty secmek de yok. Yıllardır da legendary i yeniyorum. Ayrıca suanda da legendary/ultimate'i yeniyorum. Yenemiyorum da degil. Adamlar oyunu zor yapmamıslar sacma ve gercek dısı yapmıslar. Bunu duzeltmelerini talep etmeyi ve bu sorundan yakınmayı "beceremiyorsan baska turlu oyna" olarak yorumlamak inanılmaz zaten.

Hadi herseyi gectim oyunu zorlastırmayı AI'ya hile actırmak ve senin bulundugun fizik kurallarının dısına cıkarmak olarak goren, sliderları duzgun ayarlamayıp "amaaan koyduk iste siz yaparsınız" diyen, Leicester Citysinden Chelsea'sine herkesi Barca gibi oynatan bir sirketi savunmak komik.

Son paragrafta yazdığın şeyin aynısını söylüyorum ama farklı bir bakış açısı sunuyorum sana. 21 adet futbolcunun her birinin ayrı çalıştığı bir AI sistemi gerekiyor bu söylediğinin olması ve zorluk seviyesinin gerçekçi olması için. Bu noktada da oyunu diğerlerinden ayıran şey kollektif sporlarda hataların bireysel performans düşüklüklerinin takım yapısına yansımasıyla oluyor olması. Herhangi bir FPS de AI'ın aim kabiliyeti ile bunu çözebilirken burada bir futbol müsabakasını oluşturan çok temel olmasına rağmen çok sayıda değişken mevcut.

-Fizik kapasite
-Mental durum
-Takım içi uyum

Yukarıdakiler gibi birçok etmen var bir spor müsabakasını ve oyuncu performansını etkileyen.

Gelmek istediğim nokta ise şu: Oyun karşıdakini öldürmeye çalıştığın oyunların aksine sana bir spor deneyimi yaşatmaya çalıştığı için ve burada skor yapmak esas amaç olduğu için insan zekası her zorluk seviyesinde mutlaka AI'ın preset hareketlerini bertaraf edebiliyor. Bu noktada da malesef hile olarak adlandırdığımız üstünlükleri oyuna ekliyorlar zira başka türlü zorluk seviyesi ayarlandığında oyuncunun oyun stili tek bir yöne evrilerek AI'ın açığını kullanacak taktiklere varıyor.

Sen fark etmesen bile, Ultimate'i yeniyorum dediğin maçlarda farklı goller de atıyor olsan, bu gollerin büyük bir dilimi hep benzer pozisyon başlangıç ve sonlarından oluşuyordur.

En basit örnek PES-2008'i verebilirim. Oyunun en zor modu olan Master League modunda en kötü takımla bile yerden 3x orta yaparak sert açılan topların çoğu gol oluyordu. Bu bariz bir örnek olduğu için verdim. Fifa 11 ve 12'de de kanattan gelip ceza sahası önüne açılan topun ayak içiyle uzak köşeye atıldığı goller epey meşhurdu.

Okumaya üşenirsen diye;
-FUT ticari birşey, aradığın şeyler orada olamaz.
-Futbol oyunlarındaki zorluk seviyesi diğer türlerle aynı mantıkta olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dün elemanın biri dortmund da reus ile uzaktan 4 gol fişekledi, goller öyle böyle güzel değil. dikkat ettim adam şutu 3/4 dolduruyor, eskiden bu şekilde doldurunca topu dağlara taşlara atardı, fifa16 ile birlikte bu mekanikte epey bi değişikliğe gidilmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...