Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

di

Öne çıkan mesajlar

Claiborne said:

hikayenin sonu burada bilmek istemeyen açmasın

yorum bunu getirdi aklıma. 1 sezonda nasıl yedirirler bunu bilmiyorum ama baya tatmin edici.
https://www.youtube.com/watch?v=_y1w4Fvz3S4

götümü sağlama alayım.

kendi içinde çok tutarlıymış teori. geçmişe gidip orada çok fazla kalıp (20-30 yıl) gerçek kimliğini unutmuş olabilir gerçekten. sonra da yakalanıp night king'e dönüştürülmüş olabilir.

Ama bana kalırsa white walkerlar gerçekten çocukları kandırmak için uydurulmuş hikayelerdi. bran dadısından bu hikayeleri dinlerken çok etkilendi ve bu olayı takıntı haline getirdi. sonra güçlerini kazanıp, geçmişte ww aramaya koyuldu ama hiçbir şey bulamadı.

gittiği dönemde de çocuklarla insanların amansız savaşı vardı. belki o an dünyanın insanlardan temizlenmesi gerektiğini anladı veya onları çocuklardan uzak tutmak için bir mit yaratması gerektiğini düşündü- burayı tam olarak kuramadım- ama kesinlikle çocuklara ww fikrini bran'in verdiğini düşünüyorum.

tabi sonra işler boka sardı. yeri geldi geçmişe gitti duvarı yaptırdı-bran the builder oldu- yeri geldi night's king*e karşı savaşıp onu bozguna uğrattı-bran the breaker oldu-. ama bir türlü yaptığı hatayı düzeltemedi ve inanılmaz bir loopa girdi. geçmişe her gittiğinde daha da boka battı. misal mad kingi delirtenin de bran olduğu bazı yerlerde söylenmişti. ona burn them all fikrini aslında kuzeye git, wwleri wigtları hepsini yak babında veya krallıktaki bu zamana kadar ölmüş herkesi(mezarlardaki falan) yak manasında söylediğini düşünüyorum.

*not: night king ile night's king farklı karakterler. night king ilk ww muhtemelen çocukların dönüştürdüğü ve 7x6 itibariyle ejderhayı dönüştüren adam. night's king ise 13.lord commander duvarın ötesinde wwye aşık olduğu iddia edilen eleman, night king özentisi. ama tabi mantık hataları yaratacak olsa da belki aynı karakterler olarak gösterebilirler dizide bilemiyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

Vicissitude said:

Claiborne said:

enrique said:

abi bence night king tam bir dr manhattan. westeros'a barış getirmek, yıllardır savaşan aileleri ortak bir düşmana karşı birleştirmek için yapıyor tüm bunları.

hikayenin sonu burada bilmek istemeyen açmasın

yorum bunu getirdi aklıma. 1 sezonda nasıl yedirirler bunu bilmiyorum ama baya tatmin edici.
https://www.youtube.com/watch?v=_y1w4Fvz3S4

götümü sağlama alayım.

"but you will fly" line'ı "kaçabileceksin" anlamında denmemiş mi? "FLY YOU FOOLS" gibi?

ve videodaki adam zeka seviyesi düşük insan izlenimi uyandırdı bende. yüz ifadeleri - vurgular - üslup vs.

Abi saf mısın ya spo içine almış adam hikaye sonu açmayın diye, içinden bişiyi spo dışında konuşuyosun.. Umarım tahmin ettiğim şey değildir ya pff
Sosyal ağlarda paylaş

Şu sikko ötesi sırf balance change için yaratılan cersei zombi questini savunanlar da varmış la.

Bu arada karga kuzgun herneyse 5 günde gideceği mesafe,

ejderha hadi 12 saatte gider desek, bunların 50 kere donarak ölmesi lazımdı, bu kadarını da yemiyoruz yani. Hani dizi ilerlerken haftalar aylar çotank diye geçti diyoruz da, bazı karakterlerin hayatı buna bağlı iken ve zaman önemliyken ışınlanma yapmayın plx

Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

mascio said:

dizinin gerçekten george martin'in onayı olmadan yazıldığını mı düşünüyorsunuz? adam ilk sezondayken söyledi, hikayenin başı sonu belli zaten dizinin yapımcılarına en önemli detayları da verdim diye.

yani bu wight quest'i kitapta da olacak muhtemelen.

Hiç zannetmiyorum. Şu anda bile dizi ile kitap arasında çok fark var, son iki kitap epey farklı olacaktır. Bir tek işte tahtta en sonda kim oturacak gibi kilit bir iki şey aynı olur.

soyleki son bikac yildir bolumlerin yazimi konusunda grrmnin bir katilimi yok o sadece ilk sezonlarda vardi, cunku kitabi yaziyor. onun disinda dizi icin son soz yada onay verme yetkiside yok adamin malesef tum haklarini satmis oldugu icin, sadece danisman, yonetmenlerin herseyi degistirmesi, havadan olmayan sahneler, olmemis karakteri oldurmeler (bir suru) vs vs yaratmasi bu yuzden.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

Şu sikko ötesi sırf balance change için yaratılan cersei zombi questini savunanlar da varmış la.

Bu arada karga kuzgun herneyse 5 günde gideceği mesafe,

ejderha hadi 12 saatte gider desek, bunların 50 kere donarak ölmesi lazımdı, bu kadarını da yemiyoruz yani. Hani dizi ilerlerken haftalar aylar çotank diye geçti diyoruz da, bazı karakterlerin hayatı buna bağlı iken ve zaman önemliyken ışınlanma yapmayın plx

ya bari dany de baştan bunlarla birlikte gitseydide kendini ve ejderi riske atmamak için eastwatchta kalsaydıda sonra buna haber gelip gitseydi falan. bütçe mütçe zart zurt değil yani bahane şurda tutarlı-mantıklı bişey çıkarmak için. sallamamış herifler

Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

ya bari dany de baştan bunlarla birlikte gitseydide kendini ve ejderi riske atmamak için eastwatchta kalsaydıda sonra buna haber gelip gitseydi falan. bütçe mütçe zart zurt değil yani bahane şurda tutarlı-mantıklı bişey çıkarmak için. sallamamış herifler

abi evet
yani böyle bi olasılık her zaman vardı zaten, öyle tuzağa düşmüş filan da değiller. ölüler eastmarch'a yürüyor diye haber alıp, üstüne eastmarch'ten kuzeye gidiyolar
e ne bekliyodunuz lan önden izci mi yollayacak night king "git bi kolaçan et gel" diye
elbette ki o orduyla karşılaşıcaktınız bi şekilde

tyrion'la olan sahnesini de biraz önceye çekerdiniz olurdu biterdi
yani sırf böyle dramatik olsun son saniyede olsun diye kasmışlar
ki zaten sinemada son saniyede olur her şey, klişedir ama etkilidir gene de. bomba son saniyede defuse edilir, son saniyede patlayan binadan kaçarlar, son saniyede hedehöde ama sırf o klişeyi yakalamak için böyle kasmaları çok sevimsiz olmuş, doğal durmuyor hiç

Sosyal ağlarda paylaş

abi çünkü sinemada o klişeyi bi kere yaparsın biter ama dizide her bölümü yöneten yönetmen dayıyor bu klişeyi ilk fırsatta. hani şuraya sıralasam hiç zorlamadan 10 tane sıralarım son dakika mucizesi.grrm materyali bitince cılkı çıktı bu işin.

işin garibi game of thrones un popularitesi bu fantastik epik hikaye klişelerini yıkmasından gelirken iyi kötü adamın kitabını okuyup eserini uyarlayan senaristler bunu kavrayamamış.

çok güzel dalga geçiyor hatta grrm bu son dakika mucizeleri ile kitapta, fantastik hikaye okuyucusunun beklediği şeyin farkında olduğundan. mesela ilk aklıma gelen örnek: red wedding sırasında olaylar patlak verdiği sırada hadi bi mucize olsun diye beklerken sen içeri kuzeyli oldukları belli olan zırhlı baltalı adamlar giriyor, sen acaba mı derken diğer kuzeylileri biçmeye başlıyolar ardından.(boltonun adamları) gibi gibi. veya ned'in başına gelenler vs.

hiç anlamamak yani. diziyi eseri anlamayan adamlar asoiaf ın insanları etkileme sebebinin yarattığı karmaşık karakterler ve tutarlı dünyası değilde ay uy şu ölcek mi bu ölcek, ölümüne 15 kişieye saldırıp heroic hareketler yapmak veya of dragon ne koydu olduğunu sanıp, saçmalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yumy said:

Daneryis oraya kadar gidip wall da beklese daha saçma olurdu abi.
Ww realitesini sorguluyordu, cersei ile savaşını ön planda tutuyordu... Gitmemek için sebepleri vardı yani, duvara kadar gittikten sonra queste de katılırdı, katılmasa bu sefer ona giydirirdik sdf

hayır abi wwlerin gerçekliğini sorgulasa jorah'ı falan yollamazdı en baştan. hem tyrion ile konuşmalarından hemde mağaradaki dandik resimlerden sonra olabilirliğine inanmıştı. wight yakalamaktaki amaçta cersei'yi ikna etmekti, danyi değil.

dragonstoneda kıçının üstünde oturacağına, gidip hem kuzeydekilere bi gövde gösterisi yapıp hemde olayı kendi kontrol ve organize etmek isteyebilirdi. ki hani gidip kuzeydeki lordlarada bakın ben dragonlarımla geldim ama sizi feth etmeye değil, korumaya falan gibi tavır içine girse stannis gibi,taşşaklı karıymış diye kuzeyinde buzları erirdi.

bide zaten inanmasa kuzgun geldiği gibi 3 dragonu alıp beni çağırmışlar gidiyorum demez bile. hani fotosunumu çekip iliştiricekler white walkerların mektuba ? ağzımıza sıçıyolar! help! yazmışlardır
Sosyal ağlarda paylaş

ha bide bu yazdıklarım mantıksız bi plotu mantıklı bi şekle sokma çabası.

yoksa olması gereken 3 dragonu ve ordularını alıp direk kings landing i kuşatmaya almaktı. illa yakıp yıkmak zorunda değilsin, 50-100k dothrakin 8k unsullied'in 50-60 k lık tyrell 30-40klıkta bi dorne ordun ile oturup kuşatmaya alsan o kuşatmayı kırıcak ordu westerosta yok. niye dorne ve reach askerleri donanma ile gelicekti onuda anlamadım. yürüyüp gelsinler işte ?

kuşatmaya aldıktan sonra ejderha ile uçarsın şehrin tepesinde, yağdırırsın ultimatomunu halka ve cersei'ye. çok sevdiğin o titlelarını sayarsın, ama ağızlarına sıçabilicek fırsatın varken de sıçmamayı seçtiğini gösterip kışkırtırsın halkı ve sıradan askerleri, 10 dakikaya isyan çıkar, açılır o kapılar. ki 2. sezondamı ne kuşatma ve açlık yüzünden çıkmıştı da zor kapamışlardı kendilerini kaleye bu adamlar.

kimsede cersei'yi tepesinde ejderha uçarken savunacak kadar sevmiyor. üstüne cerseinin elinde hiçbirşey yok sana faydası dokunacak onunla ateşkes imzalaman için. daha 2 bölüm önce ordusunun yarısını haşemat ettin zaten. şimdi gidip wight yakalıyalımda ateşkes imzalıyalım diye iş çıkıyor. saçmalık ardına saçmalık
Sosyal ağlarda paylaş

bide eklemeden edemicem ama kale almak falan çok komik işleniyor dizide. ulan top yok barut yok nası alıyosun 5 dakikada kaleleri abi? hadi casterly rock a kanalizasyondan girdin, az adam vardı aldın, highgarden a nası girildi ?

çok azdır orta çağda barut-top icat edilmeden, hurra diye kaleye saldırıp almak. dizide maşallah, boş yere sur dikmişler, 5 dakika iniyor kaleler.

bide dorne ve reach in toplamda 100kya yakın etmesi gereken ordusu ortalıkta yok he karakterler öldüğünden beri. oda ayrı bi dalga.

düşündükçe saçmalık akıyor diziden lan. daha yazdıkça yazasım varda yeter çemkirdiğim. para verip kitap alıyorumda bunu beleşe izliyorum, müstahak bana sdfs.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediklerin dogru da Lost'daki sikintinin birebir aynisi olarak goruyorum ben daha once de yazildigi gibi. Orada sonunu bilmeden kurguilanmisti hersey en basta eklendikce eklenmisti burada ise bir source materiale bagli kalindiktan sonra onun devaminin gelmemesiyle ne yapacaklarini bilemediler. GRRM bile belki bilmiyordur nasil bitirecegini kim bilir, yazarken onlarca kez fikir degistirebilir.

Dizi 1 bolumde biterdi Kings Landingi isgal etse. 100k lik Dorne Tyrell ordulari da bir an once silinmek zorundaydi esitlemek icin. Olay sadece son sezon degil son 2-3 sezondur source materialdan kopmanin getirdigi kartopu efekti.

Hatta kitabi yazarken de (ben okumadim) olaylarin dunyaya dagilmasindan dolayi adam chapter chapter kisileri anlatmiyor mu. Hani bir hikaye oburunun onune geciyor karakter olarak baktiginda.

Zor yani dizi olarak birsekil baglayabilmek. Kisitli zaman kisitli butce sonunu pek de nasil baglayabilecegini bilmedigin bir hikaye. Kolay degil.
Sosyal ağlarda paylaş

@corpy neden mutlu olmayayım ? ha cehalet ( bu durumda mantık aramamak tükettiği üründe ) mutluluk ise, evet populerliğini arttırıp, tüketilmek için aptallıktan ve mantıksızlıktan rahatsız olmayan insanların kitlesine hitap etmeyi seçen hiçbir ürünü tüketirken mutluluk duymayacağım. fazla bi beklentim de yok benim, azcık tutarlılık azcık mantık. seni bilmem ama mantıksızlık insan olsun eser olsun beni rahatsız ediyor.

Sotto said:

Dediklerin dogru da Lost'daki sikintinin birebir aynisi olarak goruyorum ben daha once de yazildigi gibi. Orada sonunu bilmeden kurguilanmisti hersey en basta eklendikce eklenmisti burada ise bir source materiale bagli kalindiktan sonra onun devaminin gelmemesiyle ne yapacaklarini bilemediler. GRRM bile belki bilmiyordur nasil bitirecegini kim bilir, yazarken onlarca kez fikir degistirebilir.

Dizi 1 bolumde biterdi Kings Landingi isgal etse. 100k lik Dorne Tyrell ordulari da bir an once silinmek zorundaydi esitlemek icin. Olay sadece son sezon degil son 2-3 sezondur source materialdan kopmanin getirdigi kartopu efekti.

Hatta kitabi yazarken de (ben okumadim) olaylarin dunyaya dagilmasindan dolayi adam chapter chapter kisileri anlatmiyor mu. Hani bir hikaye oburunun onune geciyor karakter olarak baktiginda.

Zor yani dizi olarak birsekil baglayabilmek. Kisitli zaman kisitli butce sonunu pek de nasil baglayabilecegini bilmedigin bir hikaye. Kolay degil.

abi kısıtlı bütçe ve araları doldurman gereken bi hikaye yaptığın eserin tutarlılığı ve mantıklı olmasına engel değil.bu uğraşmamak.daya dragonu arkaya dınıııı geç.bak üstte örnek vermiştim mesela. al danyi daha yakın biyere walla winterfelle falan ordan uçsun gitsin? veya tyrell-martell hiç katılmasın danye ?

olay sadece nekadar dramatize edebiliriz elimizdeki materyali. millete nası reaksiyon vidyosu çektirip wuhuucu tayfaya malzeme çıkarırız awesome momentlar ile.nerd-geek tayfaya hitap eden bi materyalin popularize olmasının sonucu bu. çünkü sırf popüler olduğu için izleyen brocu tayfa daha büyük bi kitleye dönüştü,artık dizinin hitap ettiği kitlede bu. adamlarda ona göre biçimlendiriyor diziyi.
Sosyal ağlarda paylaş

photographer said:

ben şu theorycraftçılara hastayım :) götünün kılı kadayıf olmuş bir amcanın sol lobundan salladığı hikayelere tarihten alıntıymış gibi belgelerle gelmeler falan :)

abi sen yaratılan her esere ve sanata, ( ki bağsettiğin dalgada beğenirsin,beğenmessin edebi bi eser ve sanattır) götten sallama diye yaklaşıyosan yazık lan. theorycraftçıları sıkça takip ettiğimden değilde bi adamın sevdiği ve tükettiği bi eser hakkında bilgi ve içerik üretmesi sana taşşak malzemesi olsada bence bi eseri okadar sahiplenip üstüne kafa yormak güzel bi zevk.

sırf tüketmiş olmak için bişeyleri tüketen, daha doğrusu sırf var diye tüketip tükettiği şeyi önemsemeyen casual kafanında ben hastasıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...