Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Red said:

onu bırakın da bu jaime

dipten bronn çıkaramaz. herif zırhla battı normal insan çıkaramaz. kalisi drogon ile suya dalıp çıkarması falan lazım herhalde. ordan nasıl çıkacak çok merak ediyorum. deniz kızı falan icat eder bunlar şimdi.

plot armor yüzebiliyormuş sıkıntı yok
Mesaj tarihi:
jaime

kıyıdan 1-2 metre açığa düştü. ne kadar derin olabilir ki kıçı kırık minnacık gölet... dramayı basmak için battıkça battı diye gösterdiler de yani meh.

ha bir de armorla yüzülmez diye bişe yok bu arada :D

ayrıca bence ölseydi yani. bronn ölecek dedik ölmedi, drogon ölecek dedik ölmed, khaleesi gidiyo dedik gitmedi, aha jaime sıçtı dedik bari o bi anda kül olsaydı da George RR Martin kıvamında bi bitiş olsaydı bölüme.

Mesaj tarihi:

7x04

bran'ın görüyorum yerine hatırlıyorum ifadesini kullanması bran hakkındaki teorileri doğruluyor galiba(birden fazla bran olması vs.)
önceki bölümde jon dny'e your greyss dememişti, bu bölümde öyle hitap etti. ama diz çökmem dedi arkasından da sdf.

mağaradan ejderha yumurtası çıkmasını bekliyordum ben ya, 3 tane daha çıksaydı ne güzel olurdu sdf.

güzel bölüm oldu.

Mesaj tarihi:
kozalak said:

bran'ın görüyorum yerine hatırlıyorum ifadesini kullanması bran hakkındaki teorileri doğruluyor galiba(birden fazla bran olması vs.)

http://www.reactiongifs.com/r/2013/04/lol.gif
Mesaj tarihi:

leake dayanamayıp bakmıştım, akşamına eniştenizle bir daha seyrettim, şimdi high-res de seyrettim. akşam da bi daha eniştenizle seyrederim.
neden? çünkü hayatımda daha iyi bişey seyretmedim!

bölüm geneli

bölüm zaten iyi gidiyordu: hasret kaldığımız bronn şakalarıyla yeniden ortaya çıktı, arya evine döndü, kardeşlerine sarıldı, listesinden bahsetti, brienne ile kılıç salladı, kim öğretti deyince de "no one" dedi canikom, aşşaalık beyliş bran'e yaranmaya çalışıp başarısız oldu, hançeri de kaptırdı salak karambolde (ölümü de o hançerden olacak inş), jon ve dany birbirlerine ısınmaya devam ettiler, obsidian bulundu, dany "i'll fight for you jon snow" dedi baya kendi ağzıyla, vs, vs, vs.

sadece bunlar olsa bile iyi bölümdü. ama o son 15 dakika yok mu, baya bağıra çağıra seyrettim, hatta sesim kısıldı, bakın lafın gelişi filan değil, çığlık attım diyorum. bunca senelik izleyicilik hayatımda böyle bir şey ilk defa yaşıyorum, şapka çıkarıyorum...

nerdgasm

bronn'u bi saniye yaw bu ne sesi dediği noktada ben bağırmaya başlamıştım bile dothraki hoooorde diye...
ilk sezonda fat king'in neden dothrakilerin karşısına açık alanda çıkan salaktır dediğini görmemiz, at üstünde ok atmaklar, at bacağı kesmekler, çift orak savurmaklar filan yetmedi, üstüne bir de drogon sahneleri geldi.
mükemmeldi. bir ejderhanın estirdiği teröre bakınca 3'ünü de merak ediyor insan. MOAR!
moar lannister kababs plx.
o da yetmedi acaba en sevdiğim karakterin eliyle en sevdiğim heyvancaaz mı ölecek paniği yaşadım.
o da bitti bu sefer ülen jamie başarır mı, ölür mü, öldürür mü paniği başladı.
ve acaba jamie ne oldu, ülen bu arbaletten kaç tane daha var gibi sorularla da bitti bölüm.
ciddi bir heyecan kasırgasıydı, hala etkisindeyim...

misc.

- battle of the bastards'da jon'un oyunculuğu oturdu demiştim, bu bölümdeki oscarım da jamie'ye. herifle beraber üzüldüm, herifle beraber ejderha dehşetini yaşadım. geliştirdi kendini bu adam çok, yakışıklı şımarık prensten bugünlere geldi. bravo!
- arya'nın kılıç stilini beğendim. dans hocası nurlar içinde yatsın - şu meera'ya hala çok üzülüyorum. kız kıçına baka baka gitti evine, bi karşısına alıp konuşan, anlat aplam nooldu, bi sıcak çorbamızı iç, ağla açılırsın diyen olmadı. kıl sansa varsa yoksa granary'lerle ilgilensin... anası kılıklı...
- dany ve missandei arasındaki greywormcuğum dönsün muhabbeti öyle uzadı ve missandei öyle bi "neler oldu neler khaleesiciim" çekti ki nerdeyse hanım kızımızı hamile zannedicektim :P bu arada grey worm kaldı elin gavur kalesinde, drogon da sakatlandı, hazır batıya geçmişken devam edip euron'un gemilerine üfleyemez. yaw bu bebek babasız mı büyüycek :P

tahmin köşesi

- tyrell paraları cersei'ye gitmez, başına mutlaka bir şey gelir diyordum, patladım. gerçi bozgun o paraları tapilemiş ve hatta aşmış olabilir ama olsun. belki haber üzerine cersei bankayla yeni bir anlaşma yapar "şimdi bunlar dursun ben sonra şey edicem" gibisinden diye kasayım bari bu plotu, kuyruğu dik tutayım :P
- jamie'nin durumu kritik. bence ölmeyecek, ama o derinlikten onu kim kurtaracak onu da bilemedim. (drogon?) jamie'den iyi tutsak olur (olmuşluğu var :P), şantaj için kullanılır, cersei kalpsiz bir manyak olduğu için yola gelmez, jamie ikizinin içinin kendisi için bile kıpraşmadığını görünce iyice soğur, valonquar'a ordan bağlarız mesela...
- teaserda jon ile drogon'un burun buruna geldiği bir sahne var. konu daha jon'un babasına kadar gelmez ama bir elektriklenme olur herhalde hm?
- teaser'da jon'u bran'in söylediklerini dany'ye anlatırken görüyoruz. demek ki winterfell'den guş gelecek. başka ne haber çıkacak o guştan acaba?
- jorah 5. bölümde dragonstone'a varır ve geçenlerde dediğim gibi east watch by the sea ekibine katılır: önce jon'da babasının kılıcını görür, ordan bi saygı duyar, sonra ayrılırlarken khaleeesisi de bunu "git bak bakalım bu yakışıklı kral ne anlatıyor" diye yanında gönderir derim. neden? çünkü en çok ona güveniyor, jon'a da güvenmek istiyor. kanıt arayacaktır.
- sam'in kendisine verilen manüskriptlerden bir önemli bilgi daha çıkaracağına da inancım tam. bu bölümde mi bilmiyorum ama bi ara...
- aşşaaalık beylişin bu sezonu çıkaramayacağına hala inanıyorum, ama nasılını henüz çözemedim. bran mal mal oturacağına ablalarına "siz bunu eve almışınız ama bu herifin döndürmediği dolap kalmadı" dese konu hemen çözülecek ama du bakalım... arya'nın brienne ile dövüştükten sonraki bakışı manidardı, çok yakıştırıyorum kendisine bu görevi, crossing my fingers...
- yine teaser'dan anladığımız kadarıyla tyrion bi güven problemi yaşıyor, bu arada dany'nin iyice vahşileşmesi, kan dökmeye teşne hale gelişi hype'lanıyor. ben jon gibi dany'nin "kalbinin iyi" olduğunu düşünenlerdenim, bu saatten sonra babası gibi davranacağına inanmak istemiyorum ama varys'in tyrion'u goygoylaması hoşuma gitmedi. örümceğim beni üzücek mi acaba? yoxa acaba jamie ile ne yapılacağı mı söz konusu? ayy bu kek tyrion abiciiiym diye bi takım hallere girecek kesin di mi, piiiii...
- bronncuğum westeros'un en akıllı adamı olarak eski dostu tyrion vasıtasıyla khaleesi'nin emrine... geçer diyemiycem, pek olası diil ama keşke geçse. ne süper olur

son olarak, serbest çağrışım köşesinde...

zırhıyla dickon

Mesaj tarihi:
Emaleth said:

Kaos bir sudur

arya evine döndü,

aşşaalık beyliş bran'e yaranmaya çalışıp başarısız oldu, hançeri de kaptırdı salak karambolde (ölümü de o hançerden olacak inş),

- aşşaaalık beylişin bu sezonu çıkaramayacağına hala inanıyorum, ama nasılını henüz çözemedim.

Gerçekten mi? o_Ô

Ceymi

Emaleth said:
- jamie'nin durumu kritik. bence ölmeyecek, ama o derinlikten onu kim kurtaracak onu da bilemedim. (drogon?)

Şüphesiz ki ceymiyi ejderha ateşinden kurtaran bronn reyiz, onu kurtarmasını da bilir. Bronn koruyan ve esirgeyendir, tatlı parasını kazanmak için herşeye muktedirdir.

Mesaj tarihi:
Görmek yerine hatırlamak çünkü kendi anılarıymış gibi hatırlıyor başkalarının başına gelenleri. Atıyorum chaos is a ladderı varys gibi, arthur dayne in ölümünü babası gibi hatırlıyor. Haliyle onların hisleri duyguları vs. hepsi paketin içinde, o kadar anı ve bilginin içinde 10 yaşında bi çocuk gibi hissedip onun anılarının üzerine karakterini inşa etmesi mümkün değil artık.

k1nJo said:

tarihteki tüm branların teorisi değil mi o?

Değil, zaman ve bilinç kavramı anlamını yitiriyor çünkü greenseer supreme haline geliyor 3ER olduğunda. Bi tane bran vardı, o da meeranın dediği gibi o mağarada öldü. Bloodraven, onun atası, onun atası falan bunların hiç biri bran değildi ama 3ERa dönüştüklerinde zamandan bağımsız bi neural networkün parçası haline geldiler.
Mesaj tarihi:
hayır ben kitapları okumadım leak falan da hiç okumadım. sırf dizileri izleyerek o adam yerine geçtiğini anlıyorum, siz ne kafalarındasınız birden fazla bran falan. açık açık söylediler bi de.
Mesaj tarihi:
kozalak said:

7x04

önceki bölümde jon dny'e your greyss dememişti, bu bölümde öyle hitap etti. ama diz çökmem dedi arkasından da sdf.

mağaradan ejderha yumurtası çıkmasını bekliyordum ben ya, 3 tane daha çıksaydı ne güzel olurdu sdf.

güzel bölüm oldu.

Brynden rivers dediğin adam, face change yapabilen birisi. Sorceror olarak biliniyor tüm krallıkta herkes kendisinden korkuyor. Bran da warg. İki karakterin de süpernatürel güçleri var. Mevcut dünyada süpernatürel güçler ve büyü çok nadir birşey. Vision konusuna gelince, targaryenlerde çok sık görülen birşey bu, dany'e özgü birşey değil. Tüm branlar aynı diye birşey yok cidden komik bir teoriymiş.

Orada tek bir olay var, bran weirwoodlardan insanları izlediği zaman, gerçekten oraya gidiyor, o anı hatırlamıyor. Geçmişe müdahale edip edemiyeceği muamma konusu.
Mesaj tarihi:

dötraki & ejder olayı

dötrakiler direkt dağılmıştı ejderler ordunun yarısını filan yokedip bozmasaydı bütün formasyonu, bir de "sizinkiler savaşamıyor ehe ehe" diyor ya, cidden serinin en leş topluluğu.

bir de "ejderden niye korkmadılar, kaçmadılar" denmiş de, ejderlerin olduğu zaten bilinen birşey. onlara karşı silah da hazırlanmış. disiplinli bir ordu görür görmez kaçmaz yani öyle bir durumda. alevler etrafı kavurunca o zaman dağıldılar, olması gereken de oydu.

o kısımda tek eleştirilecek nokta neden scorpion başında adam beklemiyor da fan favorisi adam caka satsın diye savaş kaybedilene kadar açan, kullanan olmuyor? pardon, sorunun içinde cevaplamışım zaten. dötrakiyi mıhladığı kısım için affediyorum hadi. keşke biraz daha mıhlasaydı onları.

Mesaj tarihi:
axedice said:

Emaleth said:

Kaos bir sudur

henüz çözemedim.

Gerçekten mi? o_Ô

Ya işte oraya kadar çözdüm de sebebi çözemedim. Bran'e güveniyorum çarnaçar...
axedice said:

Ceymi

Emaleth said:
- jamie'nin durumu kritik. bence ölmeyecek, ama o derinlikten onu kim kurtaracak onu da bilemedim. (drogon?)

Şüphesiz ki ceymiyi ejderha ateşinden kurtaran bronn reyiz, onu kurtarmasını da bilir. Bronn koruyan ve esirgeyendir, tatlı parasını kazanmak için herşeye muktedirdir.

Yakışır... bronn reyis <3

Diğer söylediklerime sessiz kalmanı leakleri okumuş biri olarak hak verip spoiler olmasın diye susmana bağladım, iyi etmiş miyim?
;)
Mesaj tarihi:
axedice said:

İlk kitaptaki olay büyü, 1 defalık bişey. Dizide baya yanmaz yapışmaz tava muamelesi yapıyorlar.

Bir defalik degil, danynin abisini drogo altin dokup yaktiginda bile 'gercek ejder ateste yanmazdi' falan demisti. Bilinen bisey yani targaryenlerin ateste yanmadigi.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...