Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

di

Öne çıkan mesajlar

Laorx said:

su ana kadar battle of bastards ve blackwater disinda duzgun savas izlemedik, bu sezonda finale sakladiklarini yazmislardi.

Blackwater da düzgün değildi ki. Surlardan sürekli atılmak yerine atom bombası gibi tek hamlede patlayan wildfire CGI + benim evin salonu kadar yerde 40-50 kişinin dövüşü falandı.

Sosyal ağlarda paylaş

Dizi icin savas yapmak zor ama. Zamaninda LOTR filmleri bile kaca mal oldu ki hepsini tek seferde yapmislardi. Burda her seferinde sifirdan savasi yapmak hem butce olarak hem zaman olarak kolay olmasa gerek.

Bu scale'da bir dizi zaten kolay kolay gelmez bir daha. Sonucta ne kadar izlenirse izlensin upside'i belli bir yere kadar. Toplamda episode basi izleyen kisi sayisi atiyorum cok populer bir sitcomdan ne kadar fazla olabilir - hani monetization icin elbette tek kistas bu degil ama ben butceyle ilgili sikintilari anlayabiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Dizi icin savas yapmak zor ama. Zamaninda LOTR filmleri bile kaca mal oldu ki hepsini tek seferde yapmislardi. Burda her seferinde sifirdan savasi yapmak hem butce olarak hem zaman olarak kolay olmasa gerek.

Son cekilen LOTR filmi ile karsilastirdigin dizinin yayin tarihleri arasinda 14 sene var farkinda misin? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sektorde olan biri gelip anlatsa daha guzel olur ama kullanilan araclar ve yazilimlar cok daha gelismis artik. Ayni sekilde processing power da benzer sekilde. CGI yaparken yetismeyecek diye kaliteden odun vermek zorunda degil sirketler cogu durumda. O yuzden LOTR icin harcanan emekden cok daha azi harcanarak cok daha buyuk isler yapilirmis gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibeybe said:

Stannis got kadar orduyla kaleyi uzuuuuun bir zaman tutmuyor mu robert's rebellionda?

Kuşatanlar tyrell ve bannermanleri, rebellion sonucu kazanan kim olursa olsun kötü olmamak için zorlamıyorlar kuşatmayı ve içeri saldırmıyorlar. Dostlar alışverişte görsün kuşatması bi nevi, stannisin olayı iradesiyle kaleyi ayakta tutması fare yeme vs. olayları. Büyük kumandanlığına başka örnekler de var tabi.

Ha gelelim stannisten büyük bi kumandan varsa o da Tarly, zamanında robertı yenebilen tek kişi falan. Highgardenın tek seferde düşmesini de ona bağlıyorlar işte gardenerları yerinden eden tyreller gibi bu da reach overlord olabilmek için tahta bağlı kalmayı tercih etti, illa ki diğer bannermanleri de çekmiştir yanına. Ben şu politik iklimde, özellikle mace vs. kings landingde ölmüşken highgardenın düşmesini çok mantıksız bulmuyorum. Hatta kitapta farklı koşullar altında benzer bi olay beklentim bile var.

Dorne a gelirsek diziye göre dorne u yöneten kimse kalmadı tüm aile öldü, halilyle kalan orduyu kim neye göre yönetsin halk zaten prensi öldüren saçma sand snakeleri nasıl desteklesin o da ayrı. Kitaplarda dorne un aegona yardım edeceğini biliyoruz, 6. kitapta aegon geldiği hızla ölürse dorne muallakta kalabilir. Gerçi dizide dorne u o kadar kötü yazdılar ki tüm karakterlerini silip unutmak istemeleri daha büyük ihtimal lel

Şunu da topiğin altın tespiti yapıp asmak istiyorum. Yıllardır internette D(rogo) + D(any) = T(yrion) seviyesinde bi teori görmemiştim, Max damage saolsun çıtayı yükseltti. Hikayeyi okuma kabiliyetin ve öngörülerin için teşekkürler max damage (tu)

"Max Damage" said:

Baelish

Ben Beyliş'in hala Night King ile bir bağı olduğunu iddia ediyorum.

Bu adam tehlike olacağını sezdiği an sıvışıp giden biri. Daha önce de kerhanesini bırakıp kaçmamış mıydı yanlış mı hatırlıyorum.

Olmaz demeyin çünkü Craster'a da dokunmuyordu WW'ler. Demek ki insanlarla ittifak kurabiliyorlar. Böyle bir dayanak noktam da var.

Gerçekten gerek dayanakların olsun gerek karakter analizin olsun hepsi spot on, hepsi birer yüksek öngörü timsali. Craster ve kerhane bağlantıları sanırım seni serinin analiz yıldızı yapmaya yeter. İznin olursa bu teoriyi ingilizceye çevirip sonra forumlardan yaymak istiyorum - tabii ki atıfta bulunup hakkını temsil ederek. Böyle altın değerinde bi yazının boşa gitmemesi ve tüm dünyaya mal olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada HBO'dan bilmemkaç terabaytlık data çalınıp, sızan bölümlerin sadece 4 ve 5 olması, zaten kabak gibi tahmin edilen olayların sızıp sezon finaline ekstra süper hype denk gelmesi, paralelinde tüm savaş bütçesinin sezon finaline ayrıldığının yayılması, bunları da hala yiyen birilerinin olması, neden Survivor'un falan bu kadar sevildiğini de bence güzel açıklar.
Sosyal ağlarda paylaş

"Max Damage" said:

Baelish

Ben Beyliş'in hala Night King ile bir bağı olduğunu iddia ediyorum.

Bu adam tehlike olacağını sezdiği an sıvışıp giden biri. Daha önce de kerhanesini bırakıp kaçmamış mıydı yanlış mı hatırlıyorum.

Olmaz demeyin çünkü Craster'a da dokunmuyordu WW'ler. Demek ki insanlarla ittifak kurabiliyorlar. Böyle bir dayanak noktam da var.

Gerçekten gerek dayanakların olsun gerek karakter analizin olsun hepsi spot on, hepsi birer yüksek öngörü timsali. Craster ve kerhane bağlantıları sanırım seni serinin analiz yıldızı yapmaya yeter. İznin olursa bu teoriyi ingilizceye çevirip sonra forumlardan yaymak istiyorum - tabii ki atıfta bulunup hakkını temsil ederek. Böyle altın değerinde bi yazının boşa gitmemesi ve tüm dünyaya mal olması lazım.

Ahahah abi amma gömmüşsün. Valla sızan bilgilere baktım da benim öngörü yine daha olabilir duruyor.

Mesela

Drogo'nun kafasından aşağı erimiş altın döküp öldürdüğü Viserion duvarın kuzeyinde Night King tarafından diriltilecekmiş. Sonra beyaz ejdere binecekmiş. O cesedi kim Night King'e götürdü bunu dirilt diye. Yahut o herif gerçek Targaryen değildi nasıl ejdere binecek. Herhangi bir mantık var mı?

Sosyal ağlarda paylaş

@max 7. sezon leaklerine atfen

Ahahah isimlere dikkat yalnız, diriltecek dediği Viserion, ejderha olan. Drogonun altın taçla onore ettiği abuser abisinin adı Viserys.

Viserysin dirilmesiyle ilgili bişi okumadım ben, cesedin taşınması ve bunu taşıyanın littlefinger olması falan varysin hadım değil de shapeshifter merman olduğu ayarında bi teori olmuş yine, gz :)-D

Bu arada leaklere karşı niye tepki var onu da anlamadım, yine kitap okuyucuları için beklendik olaylar var.

leaksel + kitapsal tahminler

Aegon öncesindeki hardhome yangınları baya dragonflame atfında bulunuyor, ejderhaların warglanmamasından weirwood arrowlarla öldürülmesine, ice dragondan (literal da olabilir bu) ikinci dotd yaşanmasına (aka ejderlerin alliance değiştirmesine) tonla atıf var falan.

3 mutlu ejderin westerosa barış getireceğine bi kadir inanır bide 14/f/istler. Geçiniz plx
Sosyal ağlarda paylaş

Tepki var çünkü spoilerdan hoşlanmayan insanlar var, hani normalde "son bölümü izlemeyen de gelmesin o kadar hassassa" diyip geçiliyor da "çıkmamış bölümün scripti düşüp birileri buraya yapıştırmış mıdır" diye düşünüp gelinmesini beklemek pek mantıklı değil haliyle.

Kitaplardan spoiler vermeme konusu da ilk topikten beri uyarılan bir şey olduğu için artık subjectte yazmıyor ama bu serbest olduğu anlamına gelmiyor. Dizi başka, kitap başka. Artık literally başka zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

@max 7. sezon leaklerine atfen

Ahahah isimlere dikkat yalnız, diriltecek dediği Viserion, ejderha olan. Drogonun altın taçla onore ettiği abuser abisinin adı Viserys.

Viserysin dirilmesiyle ilgili bişi okumadım ben, cesedin taşınması ve bunu taşıyanın littlefinger olması falan varysin hadım değil de shapeshifter merman olduğu ayarında bi teori olmuş yine, gz :)-D

Bu arada leaklere karşı niye tepki var onu da anlamadım, yine kitap okuyucuları için beklendik olaylar var.

leaksel + kitapsal tahminler

Aegon öncesindeki hardhome yangınları baya dragonflame atfında bulunuyor, ejderhaların warglanmamasından weirwood arrowlarla öldürülmesine, ice dragondan (literal da olabilir bu) ikinci dotd yaşanmasına (aka ejderlerin alliance değiştirmesine) tonla atıf var falan.

3 mutlu ejderin westerosa barış getireceğine bi kadir inanır bide 14/f/istler. Geçiniz plx

Doğru isimlerde karışıklık olmuş.

hadımlık mevzu

Bu arada Varys hadım olmayabilir dedin de aklıma geldi. Ben burada Greyworm hadım olmayabilir, çıplak yıkanan karıyı kızı kesiyor dedim diye he he diyenler oldu ama şimdi ciddi ciddi yabancı forumlarda konuşuluyor hadım olmayacağı.

Sosyal ağlarda paylaş

Birinci sezonda Theon'un gözde "lejyoneri", Kuzey'den gelip Baelish'in altında çalışmaya başlayan bir kızıl hatun vardı. Varys bir defasında ona double agent'lık teklif etmeye hood giyip müşteri gibi gelmişti de kız elini atınca şaşkın şaşkın kalıp o olduğunu anlamıştı. "Varys hadım değilmiş" gibi bir senaryo fazla zorlama olur o yüzden, iyice Lost oluruz.

Bi de nolacak o hadım değilmiş bu hadım değilmiş, Varys çıksa "benim adım Varys değil Smith" dese ona da mı şaşıracağız yani, 1 Nisan şakası gibi, hikayeye etkisi olmayan pleb şaşırtma twisti olur olsa olsa. Sanki Jaime'nin eli sağlam çıkıyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Leaklere tepkiden kastım KİTAPTA DA BÖYLE OLURSA OKUMAM şeklindeki tepkiler, yoksa ah spoiler yedim mideme oturdu falan standart şikayetler.

Yalnız Greyworm falan iyice saçmalamaya başlamışlar yine lel. Gerçi kitapta olmayan sahneleri genderfluid non-binary butterflylarla missandeinin memintolarını görmek isteyen biz aşağılık cishetler için pushlayınca millet iyice mala bağladı tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...