Red Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 bu masa troll bence ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 idilik said: Çok iç kapatıcı bir mesaj olmuş. Mutlaka bu tür şeyler olacak diye bir şey yok tabii ki. Ama mama ve idrar gözlemi çok önemli. Önerebileceğin mama siparişi var mı? Evde çiş kaka yapmıyor. Belli aralıklarla veterinere götürsem muayene ederek anlaması mümkün olur mu idrar problemi olup olmadığını? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 yemini suyunu verin kendi haline bırakın hayvanı yaşasın gitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Royal canin urinary SO Veterinere sor tabi almadan önce. Ayrıca hayır vet anlamaz 3 günde 1 falan götürmezsen.. 4 gün çiş yapamazsa zaten problem büyüyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 masa said: Cumanın başının çaresine bakabileceğini biliyordum. Canım oğlum benim. Bu arada kısırlaştırma gerçekten kötü bir karardı, şimdi ki aklım olsa engel olurdum. lel, adam troll kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 masa said: idilik said: Çok iç kapatıcı bir mesaj olmuş. Mutlaka bu tür şeyler olacak diye bir şey yok tabii ki. Ama mama ve idrar gözlemi çok önemli. Önerebileceğin mama siparişi var mı? Evde çiş kaka yapmıyor. Belli aralıklarla veterinere götürsem muayene ederek anlaması mümkün olur mu idrar problemi olup olmadığını? Benim kediler en çok Pro Plan sterilized sevdi. Yıllardır onu kullanıyorum. Royal Canin sterilized, Hills cd deneyebilirsin. Royal Canin S/O önerilmiş. Bu mama bildiğim kadarıyla hayvan böyle bir rahatsızlık atlattığında kullanılıyor. Rahatsızlık durumunda Hills sd kullanılıyor bir de bildiğim kadarıyla. Benim her iki erkek kedimde de kısırlaştırıldıktan sonra idrar yollarında kum çıktı, ama biz hemen (1 ya da 2. gün) farkettik, sondaya gerek kalmadı, ama gene de zor bir tedavi işlemine maruz kaldılar. Sözünü ettiğim 2 mamadan Royal Canin SO tercih etti bizimkiler. Dolayısıyla biz mama olarak hem Pro Plan sterilized somonlu, hem de Royal Canin SO kullanıyoruz. Evde biri kısır, diğeri kısırlaştırılmamış 2 de dişi kedi var. Onlar da aynı mamaları yiyorlar, bir sorun yaşamadık. Sana önerim; Pro Plan ile başlaman. Kontrolünün çok zor olacağını düşünüyorsan Royal Canin SO da ver. Ayrı kaplara koy, karıştırma. Gene de tuvaletini evde yapma eğitimi verebilsen ve takip etmeye çalışsan iyi olur. Pro Plan bittiğinde internetten bakıp, o sıradaki en ucuza satan yerden alıyorum. Royal Canin SO yalnızca veterinerlerde satılıyor. (Hepsinde değil) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Yaş mama veriyor musun bilmiyorum ama, market mamalarından özellikle Whiskas’tan kaçın. Yaş mama ve proteini abartma. Ben haftada 1 gün yaş mama, 2 gün yağsız ton balığı veriyorum. Her seferinde 80 gr. lık kutunun en fazla yarısı olmak üzere. Hatta ben 1/4 veriyorum. Nadiren az miktarda evde tavuk haşlanmışsa, balık pişmişse veriyoruz. Süt, süt ürünü zaten verme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Abi banlık bu herif. Bu topic hayvan abuse topiği abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 sen ne diyosun malum kedili video yüzünden laf ettik diye bölüm bani geldi bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Black & White oynuyor arkadaş kediyle, yarın öbür gün ya ölüsünü bulacak sokakta, ya hiç dönmeyecek kedi, "En azından istediği gibi, özgür yaşadı" goygoyu dönecek 20 sayfa bu konuda sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Siz kendi kedinize hapis hayatı yaşatabilirsiniz, benimkine karışmayın. Cumanın istediği zaman eve girip çıkması hayvan istirmarıysa, kediyi bir ömür boyu 100 metrekarelik eve kapatmak ne oluyor acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 aileler çocuklarını 15-20 sene önceye kadar rahat rahat sokağa salıyorlardı gece yarısına kadar, hiç de merak etmiyorlardı, kimse de sokaklarda çocukların işi ne demiyordu. ama şimdi hiçbir aile sokakta çocuğunu yalnız bırakmıyor. bu da ona benzer bir şey. değişen toplum, sokakların tehlikeli hâle gelmesi, acımasız insanlar, hayvanları zehirleyen belediyeler vs sonucunda evcil hayvanın da sokağa salınması, özellikle şehir hayatında tehlikeli olabilir. büyük ihtimalle de insanlar sana, sen sonra üzülme diye, hayvan da acı çekmesin, kötü durum yaşanmasın diye böyle söylüyorlar. cuma'nın bir güvenlik kamerası görüntüsünde duvardan duvara çarpıldığı bir videonun prime time'da bir haber programına düşmesini istemiyorlar belki de... vicdan azabı çekme diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Söylediklerinde haklısın ama ben bu kararı vermeden önce uzun uzun düşündüm. Cumanın bir ömür boyu ufacık bir eve kapanması, dışarı çıkabileceğini bilmesine rağmen çıkamaması, pencereden diğer kedileri merakla izlemesi beni çok daha fazla üzecek, ani bir ölümden. Onun rahat ve güvenliği için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Sabah 06.00da Cumanın sesine uyanıp 4 kat aşağı inip kapıyı açmak kolay bir şey değil. Sırf Cuma dışarı çıkmak istiyor diye yapıyorum bunu. Eve gelmediği günler gece yarısında sokakta Cumayı arıyorum. Hem özgürce yaşaması hem de güvende olması için yapabileceğim şeyler sınırlı biliyorum ama elimden geleni yapıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 diğer kediler taşaksız diye dalga geçecek şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 masa said: Söylediklerinde haklısın ama ben bu kararı vermeden önce uzun uzun düşündüm. Cumanın bir ömür boyu ufacık bir eve kapanması, dışarı çıkabileceğini bilmesine rağmen çıkamaması, pencereden diğer kedileri merakla izlemesi beni çok daha fazla üzecek, ani bir ölümden. Onun rahat ve güvenliği için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Sabah 06.00da Cumanın sesine uyanıp 4 kat aşağı inip kapıyı açmak kolay bir şey değil. Sırf Cuma dışarı çıkmak istiyor diye yapıyorum bunu. Eve gelmediği günler gece yarısında sokakta Cumayı arıyorum. Hem özgürce yaşaması hem de güvende olması için yapabileceğim şeyler sınırlı biliyorum ama elimden geleni yapıyorum. anlıyorum. özellikle hayat düzenini ona göre ayarlama kısmını çok iyi bilirim. bir erkek bir dişi kedim var. (şimdi gerçi eski evde kaldı orası daha müsait birlikte sahiplendiğimiz ev arkadaşımda) zamanında tüm sorumlulukları bendeydi, dişi hamile kalmıştı, doğumu ayrı bi olaydı sonra yavruları büyütüp sahiplendirmek apayrı bir olaydı. erkek kediden koruyordum, belki de bi şey yapmazdı ama çok az karşılaştırdım. dişi kedi mutlaka banyoda duran kuma tuvaletini yapmak istiyordu, o nedenle bütün gece 6-7 kez uyanıyordum. yemek yesin, emzirsin, tuvalete gitsin, salonda koridorda dolaşsın geri gelsin, sonra yavruların büyüyüp ağzımda uyuması falan. mesela bizim kediler de ilk geldiğinden beri asla dışarı çıkmak istemiyorlardı. evin kapısı açık olsa bile hiçbir şekilde dışarı gitmeye yeltenmiyorlar, veterinere falan giderken hep pısıyorlardı. bence de nasıl biliyorsan öyle yap. ayrıca kısırlaştırman da iyi olmuş. erkek kedilerin bir süre sonra işi gücü testesteron nedeniyle kavga etmek oluyor. bana kalırsa bir süre sonra biraz huyu değişecek ve daha çok evde kalmak isteyecek, bana öyle geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 masa said: Söylediklerinde haklısın ama ben bu kararı vermeden önce uzun uzun düşündüm. Cumanın bir ömür boyu ufacık bir eve kapanması, dışarı çıkabileceğini bilmesine rağmen çıkamaması, pencereden diğer kedileri merakla izlemesi beni çok daha fazla üzecek, ani bir ölümden. Onun rahat ve güvenliği için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Sabah 06.00da Cumanın sesine uyanıp 4 kat aşağı inip kapıyı açmak kolay bir şey değil. Sırf Cuma dışarı çıkmak istiyor diye yapıyorum bunu. Eve gelmediği günler gece yarısında sokakta Cumayı arıyorum. Hem özgürce yaşaması hem de güvende olması için yapabileceğim şeyler sınırlı biliyorum ama elimden geleni yapıyorum. yahu kim dedi sana kediyi omur boyu eve kapa diye. Hasta olana iyi bakacaksin ameliyattan cikmis hayvan. enfekte olmamasi icin en az 3-4 gun dikkat edeceksin. Bunun nesini anlamadin bi soyler misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2018 kavga etmek doğalarında var, masa doğaya karşı geliyor şuan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Hayvan sokakta arabanin altinda kalip ezilerek ölmek istiyorsa öyle ölecek. Özgür ölecek, öyle istiyor!!! Düşünce böyleyken ameliyatlı hayvan sokaga çıkmış falan, bunlar basit seyler heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Ben konuyu takip etmiyorum baştan, masa nerede yaşıyorsun sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 DOVMEYE GELICEZ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Keşke ben de kedilerimin sokakta da özgürce vakit geçirmelerini sağlayabilseydim. Kedi “özgür” ruhlu bir hayvan. Hem evde, hem de sokakta yaşayabilmesi ideal bi durum. Kısırlaştırılması da doğru bir karardı. Her tür bakım ve aşıları yaptırılıyor, masa üzerine titriyor bence. Ama son yaptığına ben de anlam veremedim. Ameliyatlı kedinin dışarı çıkarılmasına. Ne kadar suçluluk duyarsan duy, güçlü davranabilmen gerekirdi cuma’yı dışarıya bırakmama konusunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 kediyi mastürmasyonlayanlar consent tartısıyor lel ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Tanıyor olsam senin için üzülürdüm sanırım. Gene de bayağı bir tanıyor sayılırım Kuddusi’ye yaptıklarınla, başka konulardaki yorumlarınla... Kendine bu kadar yüklenme derim. Bence sevmeye çalış biraz kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2018 Holy said: Bilinçli olmadan hayvan beslememek lazım ya. Ben su lafi acikcasi etmezdim. Fazla iddiali. Zira bakilmasa Cuma nin alternatifi sokakta cop karistirmakti. Simdi yari zamanli o isi yapiyor en azindan. Zamanin kalan yarisinda evde. Sokaktan her kurtarilan hayvan kardir. ama Masa gereksiz riskler aliyor. Pisman olmaz umarim. Cuma ya ters bir sey olsa uzulurum, oturup da biz demistik diye kina yakmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Bugun aşağıya indim bir baktım ki dişi kedinin biri arabanın üstüne çıkmış öylece duruyor. Hemen yanın da Cuma bekliyor. Arabanın aşağısında da 2 tane erkek sarı kedi (cumanın düşmanları) daha bekliyor. Testisleri alındı ama vücudunda halen testosteron bulunduğu için çiftleşmeye çalışmaktan geri kalmıyor. Diğer erkek kediler ile hala rekabet halinde. Vücudundaki testosteron 1-1.5 ay kadar idare edermiş sonra kalmazmış. Biraz araştırdım ve öğrendiklerim beni endişelendirmeye başladı. Vücudundaki testosteron hormonu bitince çiftleşme dürtüsünün kaybolması gerekiyor ama "bilişsel" olarak devam etme ihtimali bulunuyor, çünkü öğrenilmiş bir davranış var. Vücud hormon üretmediği için eskisi kadar güçlü olmayacak. Cumanın düşmanları iki sarı kedi de şuan için Cumaya bulaşmıyorlar ama durumu fark ederlerse çok fena dalacaklar gibi geliyor. Bu kavgalardan sık sık dayak yiyip ayrılırsa bir daha sarı kedilerin meydan okumasına karşılık veremeyebilir, kediler hırladığı zaman hemen kaçacak yer arayacak veya sarı kedilerle karşılaşmamak için apartmanın etrafından çok ayrılmayacak belki de korkudan hiç evden dışarı çıkmayacak. Bu durum fiziksel olarak bir zarara uğramasına engel olur ama psikolojisi bozulur mu bozulmaz mı hiç bilmiyorum. Sizce Cuma eskisi kadar güçlü olmadığını fark edecek mi? Bunun ayrımını yapabilir mi? Bana yaparmış gibi geliyor. Eğer öyle olacaksa Cuma çok üzülmez mi? Bunu düşündükçe kendimi çok kötü hissediyorum. Ayrıca Cumanın miyyyooaav miyyyoaavv diye bağırmasını sağlayan testosteronmuş, vüdudundaki son hormonda bitince eski sesini bir daha duyamayacakmışım :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar