Peregrin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 hayvani egolari tatmin olsun diye yillarca evlere kitleyenler sinirlenmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 masa said: Çok iyi bir hayat sunmuşsun kediye, gerçek bir kedi gibi yaşamış. 20 yıl 100 metrekare evde hapis hayatı yaşayacağına 8 yıl kedi olarak yaşaması tartışılmaz bile. Su mantiktaysan eger o zaman senin de dogal ortaminda, ormanda yasaman gerekiyor. Neden sehirde, evin icinde hapis hayati yasiyorsun? 80 yasina kadar evin icinde, ofisin icinde hapis hayati yasayip curuyecegine cik daga, ormana 10-12 yil yasa tam yasa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 insan ormana ait bir canli degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Peregrin said: hayvani egolari tatmin olsun diye yillarca evlere kitleyenler sinirlenmis. abi sanki komurluge kitleyip bayat ekmek veriyoruz hayvanlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 siz de haklisiniz abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 neutrino said: masa said: Çok iyi bir hayat sunmuşsun kediye, gerçek bir kedi gibi yaşamış. 20 yıl 100 metrekare evde hapis hayatı yaşayacağına 8 yıl kedi olarak yaşaması tartışılmaz bile. Su mantiktaysan eger o zaman senin de dogal ortaminda, ormanda yasaman gerekiyor. Neden sehirde, evin icinde hapis hayati yasiyorsun? 80 yasina kadar evin icinde, ofisin icinde hapis hayati yasayip curuyecegine cik daga, ormana 10-12 yil yasa tam yasa. Verdiğin örnekler tutarsız ve saçma oluyor genelde. Ben evin içinde hapis yaşamıyorum. İstediğim zaman dışarı çıkabiliyorum aynı cuma gibi. Edit: Neyse birbirimizi germeyelim. Herkes doğru bildiği şekilde kedi yetiştirsin. Destekleriniz için teşekkür ederim. Cumaya gerçek bir kedi hayatı sunabilmek için elimden geleni yapacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 ne istersen yap zaten, kimse karışamaz ona. iyi bir bok yapmış gibi blog tutma şurda paylaştığın her iki fotonun birisinde hayvanın ya bir yeri yarılmış, ya bir yeri parçalanmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Peregrin said: insan ormana ait bir canli degil. evrim tarihimize bakarsan oyle oldugunu gorursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 bu hayvanların yeri ev değil diye kabul edelim tamam, peki her adım başı inşaat, her köşeden fırlayan şantiye arabası ve hayvanları sevmeyen insanlara dolu beton yığnı sokaklar mı yani sdfs. bu mu doğa. doğaya salıyorum derken inanıyor musun? sanki yaylada yaşıyorsunuz. sokakta beslenilenler tamam da eve sokup benimsenilen kediyi hergün ölüme göndermek hayvan sevgisi değil bana göre. evde 20 yıl yaşayacağına sokakta 8 yıl yaşasın güzel bir kafaymış. kafasını okşayınca 3 sokak takip ediyorlar çaresizlikten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tony_Stark Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 masa said: Yazdıklarınıza hayret ediyorum. Dışarısı her zaman tehlikeli ama hayattan aldığı zevk ve yaşadığı keyifi düşününce içimi rahatlatabiliyorum. Ben sizden daha fazla üzülüyorum. Sürekli aklım cuma da kalıyor. Günde 5 defa aşağı inip aradığım oluyor. Kedinin doğal ortamı sokak. Yaşayabilecekleri doğal ortamları tamamen yok olmuş olabilir ama şuan tüm sokak kedileri şehir sokaklarına adapte oldu. Kediyi eve kapatarak iyilik yapmış olduğunuzu sanıyorsunuz ama o kadar da iyi bir şey yapmıyorsunuz. Sosyalleşme, çiftleşme ve avlanma gibi doğal dürtüleri evin içerisinde yaşayamıyor. Ayrıca sokakta çok daha fazla uyarana maruz kalıyor. Evde hapis olan kedi neredeyse hayatı boyunca aynı günü yaşıyor. Kedi kediliğini yaşayamıyor. sende tereddüttesin, en azından bir süre evde kalsa tamamen atıyorum 2-3 ay mamasını rahatını aklına gelebilecek herşeyi sağlasan işte kedi evidir tırmanmalık bir şeylerdir, ondan soru açsan kapıyı kendi karar verse? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sakalliyan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 bence doğaya salarımdan ziyade (insanın insan içine karışma durumu gibi) kedinin diğer kedilerle birlikte yaşama durumu savunuluyor. yani kavga etmek, çiftleşmek, koşuşturmak, orada burada sürtmek, kısaca gerçek deneyimler yaşamak. güllük gülistanlık bir dışarısı durumunun olduğu iddia edilmedi bence baştan beri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 adamın doğal ortam dediği insanların düzenine uyarlanmış şehir sokakları hehe. heryer beton kedi sıçayım da üstünü örteyim koku yapıp yerim belli olmasın dese yola sıçabiliyo, toprak bulmak hak getire. o kadar doğa ki insanı doğa diye serengetiye bıraksak daha güvenli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 o kedilerin sokaktaki hayatta keyif alarak yaptığını sandığınız hiçbir şeyi eğlenerek yapmadığını bilmelisiniz. sürekli bi tetikte içgüdüleri gereği yaşam mücadelesi vermeye çalışması eğlendirmiyordur onu. kediler de 3-5 arkadaşım olsun sosyal olayım hayvanı değil zaten. yapıları gereği narsist ve solo takılmak her zaman en çok arzu ettikleri şey. insan psikolojisiyle yaklaşıyosunuz. gidin iki tane kediler hakkında makale neyin okuyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 sanarsın isveç alplerinde oturuyor arkadaş bunun arabası var, köpeği var, eziyet edeni var, sapığı var evet kediye hallenen hayvanlar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Tony_Stark said: masa said: Yazdıklarınıza hayret ediyorum. Dışarısı her zaman tehlikeli ama hayattan aldığı zevk ve yaşadığı keyifi düşününce içimi rahatlatabiliyorum. Ben sizden daha fazla üzülüyorum. Sürekli aklım cuma da kalıyor. Günde 5 defa aşağı inip aradığım oluyor. Kedinin doğal ortamı sokak. Yaşayabilecekleri doğal ortamları tamamen yok olmuş olabilir ama şuan tüm sokak kedileri şehir sokaklarına adapte oldu. Kediyi eve kapatarak iyilik yapmış olduğunuzu sanıyorsunuz ama o kadar da iyi bir şey yapmıyorsunuz. Sosyalleşme, çiftleşme ve avlanma gibi doğal dürtüleri evin içerisinde yaşayamıyor. Ayrıca sokakta çok daha fazla uyarana maruz kalıyor. Evde hapis olan kedi neredeyse hayatı boyunca aynı günü yaşıyor. Kedi kediliğini yaşayamıyor. sende tereddüttesin, en azından bir süre evde kalsa tamamen atıyorum 2-3 ay mamasını rahatını aklına gelebilecek herşeyi sağlasan işte kedi evidir tırmanmalık bir şeylerdir, ondan soru açsan kapıyı kendi karar verse? bence de şöyle bir deneme yapsana kızgınlık döneminde olmadığı bir zaman aralığında. yani işe giderken cuma'yı evden çıkarmamayı dene. belki mutlu olacaktır evde takılmaktan. (kızgınlık döneminde tutamazsın zaten.) denemeyi bir yapıp (bir derken bir kaç kez en azından) gözlemlerini aktarsana. merak ettim! ilk evde bırakma deneyimini, senin evden kısa süreli bir çıkışına denk getirirsen iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Sakalliyan said: bence doğaya salarımdan ziyade (insanın insan içine karışma durumu gibi) kedinin diğer kedilerle birlikte yaşama durumu savunuluyor. yani kavga etmek, çiftleşmek, koşuşturmak, orada burada sürtmek, kısaca gerçek deneyimler yaşamak. güllük gülistanlık bir dışarısı durumunun olduğu iddia edilmedi bence baştan beri. Vahsi kediler yalniz yasayan hayvanlar dogada. Ciftlesme zamani geldiginde hormonlarinin etkisiyle ciftlesme cagrisi yapip es buluyorlar. Oyun ve sosyallesme kismi da yavruyken kardesleriyle oluyor, avlanma gudulerini gelistiriyorlar boylece. Yani kedilere gercek deneyim yasatacagiz diye sokaga salmak, bin turlu tehlikeyle karsi karsiya birakmak ona ozgurluk vermek olmuyor. Op'un kediler hakkinda bir seyler okumadigi, bilmedigi cok belli. O yuzden insana ozgu seyleri cuma'ya atfediyor. Sorsan kisirlastirmaya da karsi cikar, "kedim sevissin, tadini cikarsin" diye. Cahillik zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 bağırsakları yola saçılmış halde bulduğunda da "oh evde 20 yıl yaşayacağına bak ne güzel yaşayıp ölmüş" diyebilirsin umarım. hayvanın yaşama alanını çoktan işgal ettik zaten, gelip eve hapsetme falan demeyin, dışarısı cehennem hayvan için. hayvanın normal ömrü 14-15 seneyken dışarıda üçte-dörtte birini falan yaşayabiliyor. uyum sağladığı dediğin bu. kapıdan çıkmak istiyor, dışarıya gitmek istiyor bık bık dersen seni köpüşüm kaçtı topiğine yönlendirmek isterim zira hayvan lan o. alıştığı şeyi isteyecek tabi başta, diğerini bilmiyor ki. yani eve almak veya almamak senin kararın. iki kararın da belli sonuçları var tabi. kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 sokağa alışmış kediyi evde tutamazsınız, durmaz. tam tersi de geçerli. yanlış hatırlamıyorsam cumanın sokakta 5 gün falan kaldığı oldu, sürekli çıkıyor, gelmediği geceler oluyor. sokağa alışkın. risk tabiki her zaman var sokaktaki hayvan için ama direk ev kedisi kadar kırılgan, narin ve savunmasız değildir. hani bunu artık op'un çok da yapabileceği birşey yok diye yazıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 kedi ev hayvanıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2017 cuma dan geçmiş artık ya cumartesiye bakıcaz artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 aynı ayarda annemlerin yazlıkta baktığı kedi var. Site baya ağaçlık olduğundan hani "doğal ortam" denilebilir bir hayli. kedi baya sokulgan, sevdiriyor falan... hatta arada sitedeki bazı komşularımız evlerine de alıyor. Ancak, problem şu ki, hayvanın insana bağımlılığı oluştu zaman içinde. Yazın site dolu, herkes mama veriyor karnı tok sırtı pek, kış geliyor hayvan bir deri bir kemik. Bizimkiler haftada bir gitmese bakan tek tük insan var. aynı zamnada tabii, ortamda başka kediler de var, paldır küldür kavgalar falan da çıkıyor. Buncağız da her fırsatını bulduğunda eve girmeye çalışıyor haliyle. Yani ya birini ya birini yapmak lazım bence. Ya adam gibi içerde bakmak lazım, ya da dışarıdaki kediye ellememek lazım benim gördüğüm. hibrid model olunca hayvanın illaki bazı özellikleri alışkanlıkları eksik kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Yaz dönemindeki bakımla ilgili değildir bence. Kışın tüm sokak hayvanları bir deri, bir kemik kalıyorlar. Soğuk havalarda besin kaynakları iyice tükeniyor. Çoğu da ölüp gidiyor açlık ve soğuk nedeniyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 onun disinda direkt beslemeseler bile yazlikcilarin olusturdugu besin atiklari var..baligidir sunu bunudur un copleri de yazlik yerlerinde girla..kediler iceride beslenmeseler bile beslenmelerini genellikle bu atiklardan bildigin coplerden karsiliyor..besin bol olunca ureme de ona gore oluyor..kis gelince de yazik oluyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Öneride bulunan kişilere teşekkür ediyorum. Hepinizin iyi niyetli olduğunuzun farkındayım, cumanın başına bir iş gelmesin istiyorsunuz. Evde maması, suyu ve oyuncağı var. Zorla dışarı çıkarmıyorum. Kendisi dışarı çıkmak istediği zaman değişik bir miyavlama yapıyor ve daire kapısının önünde bekliyor. Hemen kapıyı açmazsam biri daire kapısını açana kadar kapının önünde bekliyor. Nasıl miyavladığını bir görseniz siz de dayanamazsınız dışarı çıkarırsınız. Aynı şekilde eve gelmek istediği zaman apartman kapısının önüne gelip bekliyor biri kapıyı açsın diye. Bugün ikinci iğneyi olduk. Sabah dışarı çıktı. Öğlen gene o sarı kedinin yanında gördüm. Birbirlerine takmışlar kafayı. Öyle hipnotize olmuş gibi sarı kedinin peşinden gitti. Zor yakaltıp eve getirdim. Telefonun kamerası bozuk. Başka telefon ayarlarsam dışarı çıkmak istediği zaman yaptığı miyavlamayı vidyoya çekeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2017 kumu da var değil mi evde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar