Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO (Kitaplardan sıpouylır yasak)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

whitewalkerları dizide öküz gibi yaptılar sıkıntı o

kitapta majestic, strangely beatiful, resplendent falan diye geçiyorlar, türkçe okuyan plebler bilmez

işte age of heroes zamanındaki nightswatch lord commanderı onlardan birine aşık olup nightforta getiriyor sonrası kaos hede, zaten hep "others" diyorlar, DAY-Z ile tek ortak noktaları savaşta ölenleri necromancry ile kendileri için savaştırdıkları

meanwhile dizide direk ZOMBİ ORDUSU LELELE diye lanse edilip durdular, en azından bu bölümde asıl othersın farklı olduğunu falan gösterdiler

Sosyal ağlarda paylaş

Yeni threadi kaçırmışım, baştan okumaya kalkınca sanırım 20 sayfa kadar meme ileri meme geri okumuş oldum. Ben ergenlik bitti artık ortalamada sanıyordum, bitememiş :|

Bi o kadar da kitap ağlaşması var tabi, halbuki ben kitapçıları ancak biz köylüleri aydınlatacak detay açıklamalar yaptıklarında ya da isabetli tahminler yaptığımda inceden belli ettiklerinde seviyorum :P

mesela şöyle detaylars

mesela faith konusu nasıl oldu da zort diye gelip cart diye kraliçeye salça olabildi, madem sansa farklı bi plotta gidiyo kitapta nooluyo, jaime kitapta nerde, aryanın daldığı dünyanın detayı var mı, gibi...

Bunlarla ilgili neşeyle, ve hatta hunharca, cahilliğimizi yüzümüze vura vura ukalalık ediceenize, her bölümü ay ay hiç de beğenmediğiniz ve çok da fifi olduğu halde homini homini izleyip, gelip burda feryad ediyorsunuz, olmuyor ki ama pls.

bazı dağınık fikirlers

- cersei intikam alacak. kadın prime evil ve kötülere bişey olmaz. o kepçeli rahibe yaktı kendini. cersei wins.
- tyrion ve dany süper ikili. varys'i de aldırsınlar. 3 de ejderha var o tarafta. mis. ayrı dizisi olsun oranın.
- joras olmasın spinoff dizimde ama. yılık herif şu dizideki en haysiyetsiz karakter cidden. tez zamanda dövüş çukurlarında ölmesini temenni ediyorum, kendisinden çok ama çok sıkıldım.
- arya'nın hikayesi pek yavaş ilerledi ama enteresan. limandaki herif istiridyeye sirke ister istemez eniştenize "ooo aryam bunu iyice zehirler" dedim, iş dönüp dolanıp oraya varıcak gibi. arya'nın ÇOH BÖYÜG GATİL olacağı günleri heyecanla bekliyoz.
- jaime ve bronn'un macerası pek tırt cidden. plebim ama ben bile yemedim, öyle diyim.
- sansa için ne diyeceğimi bilmiyorum. acımız çok büyük ama o kız irisi de şanssız olduğu kadar saftorik ayol :/ ayrıca bütün kitap ağlaşmaları arasında en şaşırdığım şey bu sapma oldu. madem kitapta yok, burda da sonu var diye düşündüm hemen. nasılını henüz hayal edemedim ama sansa ramsay'i yener bence.
- stannis'in bence 5 sezondur kakası var. kendisi ile ilgili eyyorlamam bu kadar.
- bran nerde evet de ASIL RICKON NERDE?

Son olarak, meme notum 5/10 :(
Sosyal ağlarda paylaş

faith militant ile ilgili anlaşılmayan nokta sırf eli sopaı cübbeli hocalardan oluşmadığı.yüzlerce knight katılıyor adamlara.öyle hötlenicek durumu çoktan geçmiş haldeler.

sansa kitapta littlefingerın yanında vale'de takılıyor,littlefingerın kızı olarak.herhangi bir aksiyonu yok.

jaime riverlandsdaki robb'un asi lordların kalelerini ele geçirmekle meşgul.bir nevi tywinin rolünü üstleniyor.ancak dizideki gibi gariban bi durumda değil,geldiği gibi çoğu isyanı bastırıyor anında.

varys'inde olayı daha farklı kitapta.tyrion ile gelmiyor pentosa.tyrionu ilk sezonda danyi ve viserysi konuk eden arkadaşına yolluyor ve taht için desteklediği kişi dany değil ancak o karakter dizide yok.onun için varys in dany ve tyrion ile buluşması zor.(ha buarada kitapta dany ile tyrionda daha buluşmadı)
Sosyal ağlarda paylaş

Cemaatin arkasında halk desteği var. Sermayeyi, kurumsallaşmayı ve gücü de Cersei gümüş tepside sundu hızla güçlendiler işte. Tommen filan ensest ürünü olduğu için halk zaten mesafeli, daha da dibe batmayalım diye bir şey yapamıyor (Daha doğrusu tırt olduğu için bir şey yapamıyor, Joffrey olsa çoktan kıyma yapmıştı hepsini).

Cersei intikam almasına alıcak ta tahta kaşıkla kafasına kafasına vurulduğu kısımda içimin yağları eridi. Bu kadarı bile yetti bana :p Tabi beter olsun, o ayrı.

Sansa da geçen bölümde biyerden tirbuşon gibi bişey bulmuştu, Ramsey i deşer herhalde. Gerçi kendisi bayağı salak, beceremeyebilir de. Ama birşeyler yapsın yani, çok çekti bari bi işe yarasın.

Sosyal ağlarda paylaş

ünvan olarak kralda 9 yaşındamı ne çocuk.

ha cersei nin amcası,hand regent olan kevan istese dümdüz eder faith militantı ancak kimse cerseiden hoşnut değil onun için kurtarmaya gelen yok.

tyrellerinde başında farklı bir problem var ancak o (daha) işlenmedi.yani tyrell ordusu kings landing de değil,olsa onlarda izin vermezdi margaerynin tutuklanmasına.
Sosyal ağlarda paylaş

Tori said:

whitewalkerları dizide öküz gibi yaptılar sıkıntı o

kitapta majestic, strangely beatiful, resplendent falan diye geçiyorlar, türkçe okuyan plebler bilmez

işte age of heroes zamanındaki nightswatch lord commanderı onlardan birine aşık olup nightforta getiriyor sonrası kaos hede, zaten hep "others" diyorlar, DAY-Z ile tek ortak noktaları savaşta ölenleri necromancry ile kendileri için savaştırdıkları

meanwhile dizide direk ZOMBİ ORDUSU LELELE diye lanse edilip durdular, en azından bu bölümde asıl othersın farklı olduğunu falan gösterdiler

Daha önce de gösterdilerdi zaten White Walker'lar ile öbür Zombiler farklı diye. Hani ilk defa görmedik White Walkerları. Dizide ki işlenişleri daha iyi bence ya. Kitapta 2 kere gözüküyorlar zaten. Hani dizide daha bi tehditler işte. Daha bi ön planda olmaları hoş bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:

paticik .. meme .. ergenlik .. bitti

mesela şöyle detaylars

said:
mesela faith konusu nasıl oldu da zort diye gelip cart diye kraliçeye salça olabildi, madem sansa farklı bi plotta gidiyo kitapta nooluyo, jaime kitapta nerde, aryanın daldığı dünyanın detayı var mı, gibi...

Faith militant farklı bi yerden gelmiyor, halkın içindelerdi zaten. Targaryen döneminde bu ışidin nasıl tehlikeli olabileceğini anlayan kırallar, faithin silahlanmasını yasaklıyor baya kanlı iç savaşlar sonucu. 200 yıldır falan kilisenin askeri kanadı yok yani. Tabi cercei gerizekalı olduğu için bunları kontrol edebileceğini sanıp organize olmalarına izin veriyor, e zaten gelir düzeyi eşitsizliği adaletsiz yönetim savaşlar yoksulluk falan derken sandık tamamen bunların eline geçiyor. Hatta lancel gibi soylular şövalyeler falan da günahlarından arınmak ya da sisteme başkaldırmak için katılıyorlar. Tam bir westerosi ışid aslında, çığ gibi büyüyüp asıl amaçlarının dışına çıkıp kontrolü ele geçiriyorlar.

bazı dağınık fikirlers

said:
- cersei intikam alacak. kadın prime evil ve kötülere bişey olmaz. o kepçeli rahibe yaktı kendini. cersei wins.

said:
- joras olmasın spinoff dizimde ama. yılık herif şu dizideki en haysiyetsiz karakter cidden. tez zamanda dövüş çukurlarında ölmesini temenni ediyorum, kendisinden çok ama çok sıkıldım.

Kitaplardaki başka bi karakterin rolüyle birleştirdiler friendzone masterı, westerosu göstermeden öldürmezler artık

said:
- bran nerde evet de ASIL RICKON NERDE?

Branı bi dahaki sezon belki genç bi aktörle falan görebiliriz, o gittikleri mağarada takılıyor. Rickon bi adada falan saklanıyor da onda plot shield var bence, stark soyunu devam ettirmek için hayatta kalacak.

Sosyal ağlarda paylaş

sımdı bu ww ler neden geldı?
Kış geldiği için değil belliki, Çünkü binlerce yıldır yoktular.

ne olduda dırıldı bu herıfler?

teee ilk sezonda kuyruklu yıldız gormustu wildling hatun, ejderha demektir demişti.

Ejderhaların, ww lerin bide childrenoftheforest ın aynı anda tekrar gelmesı rastlantı degıl o zaman?

bide ateş tanrısı falan var

e peki ejderhalar WW ler ile bağlıysa ( bi çeşit doğal karşılık gibi ) son ejderhayı tywin görmüştü(ufacık kafası var dıyodu, yoksa ıskeletıne mı dıodu? ) wwler ama binlerce yıl once gorulmus en son.

Bunu merak edıorm ya, durup dururken noldu yanı.
Sosyal ağlarda paylaş

Anladığım kadarıyla mevsimler baya uzun sürüyor, ülkede yıllardır yaz ayı var, belki bir - iki asır. Whitewalkerlar o yüzden en kuzeyde, soğukta bekliyordu. Şimdi işte kış ayı geliyor, kar ve whitewalker yağışları görülecek. Tahmin tabi, başka açıklama varsa bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

the long winter cunku bu.

Bir kehanet var iste, bunu farkli kesimler farkli adlarda anlatiyor. Uzun kis gelecek Azor Ahai gelip karanligin ordularini yenecek diyor R'hllorcular. Targaryenlerin ki de the promised prince seklinde. Atlilarda the stalion who mounts the world diyor.

cok detaya girmeyeyim artik merak eden acsin kitaplari okusun iste. Kehanetlerden bir suru seyi cikartabiliyorsunuz zaten. senaristler siz merak edip izleyin diye uzerinde cok durmuyor. Melis ateslerde surekli ayni kisiyi goruyor Azor Ahaiyi gormek istediginde filan.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...