barbu Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Bir konu daha var da eskidi o. Yeni açayım. Başkaları da yararlanır. Burada OC işinden anlayan baya bir insan var. Ben girişeyim diyorum ilk defa yapacağım hayatımda. İşlemci düşünüyorum, belki ram sonrasında da. Ekran kartı zaten eskisi, boşuna OC yapıp azıcık performans için kasayı ısıtmayayım. i7 2600k işlemci GA-Z68XP-UD5 anakart ramleri tam hatırlamıyorum. Noctua soğutucu aldım işlemci ve kasa için. Yani soğutma sistemi fena değil. 1- Genel bir guide var mı? İnternette bir yerde önerilen diğer sitede yanlış denmiş. Doğrusu nedir? Step by step anlatan. toollar dahil. 2- Burada yaptıkça resim atsak, bilenler yardım etse filan. Yardımcı olabilecekler gelsin topike plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Step1 Bios unu hatim et Her bir ayarin ne ise yaradigini öğren Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 öğrendim. Step 2? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 ben de hiç yapmadım, çok pis yapasım var. şöyle bi guide bulmuştum geçenlerde, işe yarayabilir. http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2421233,00.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 2600k dan cok bişi bekleme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Heves baltalama ya. 4.5 a rahat cikiyor diyorlar. O da yeter. Guide lazim bebege anlatir gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Bana yemiyo ya. i5 2500k var. Önümüzdeki sene kasayı kompile (ssd, ramler ve harddiks hariç) değiştireyim diyorum. Bi yıl da overkloklu takılırım. Ama yemiyor. Bilale anlatır gibi overclock anlatan bir guide arıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Oc nin oyle bir guide i olmaz Elinizdeki konfigürasyon a gore degisir ayarlar Zaten deneme yanilma uzerine oc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 ya iyi de. sırası yok mu bu işin? voltaj ne zaman artacaki multiplier ne zaman düşecek. OC'ye başlamadan ramler neden kısıyoruz. vs vs.. rakamsal olmasına gerek yok yani. Onu deneye yanıla bulurum. ama işin mantığı, püf noktaları filan değişmemesi lazım sisteme göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Ver voltaji acima Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Kaldirmadiginda voltaj vercen işte gereğinden fazla ısındığında durcan abi karışık bi şey değil. Korkmayın bu kadar bi şey olmaz ısınır kapanır en fazla yahu. Ocu gibi yaklaşmayın ısırmaz Sen ramleri falan kısmayacaksın abi k serisi işlemcin var clock değil çarpan yükselteceksin sadece. Okumana bile gerek yok o mevzuları. Gir çarpanı arttır test et tekrar arttır fail olunca voltaj ver tekrar arttır test et tekrar arttır çok ısınınca dur bu kadar. Ram overclock uğraştığına degecek bi şey değil salla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Onumuz yaz Voltaja dokanma ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Onu da kendi hesap eder herhalde adam direkt voltaja dokunma nedir. Hiç voltaj vermeden ne kadar yapabilecek zaten :) OCCT tavsiye ederim bu arada stress test ve sıcaklık takip için. Kısa testlerle artırarak ilerle sonunda uzuuuuun bi stress test yapip emin ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Bu stress test icin mit in bi projesi vardi kansere care oluyordun bari onu indirde 2-3 denklem cozdur pc ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 2500k overclock ÇOK basit ya. 3 senedir falan 4.5ghz çalışıyor babalar gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Gangren said: 2500k overclock ÇOK basit ya. 3 senedir falan 4.5ghz çalışıyor babalar gibi. stok hs ve fanla falan mı bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Gangren said: 2500k overclock ÇOK basit ya. 3 senedir falan 4.5ghz çalışıyor babalar gibi. sadece multiplier mi arttırayım o zaman 2600k için de clock ile oynamadan? gerektiğinde de voltaj? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 abi söyledim ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 tamam okumuştum da unutmuşum ya. bir parça yanarsa yenisini istiyorum senden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Diger baslikta bir suru sey paylastik oraya baksana http://forum.paticik.com/read.php?6,7828707 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Rasmon said: Gangren said: 2500k overclock ÇOK basit ya. 3 senedir falan 4.5ghz çalışıyor babalar gibi. stok hs ve fanla falan mı bu? Yok özel heatsinkli fan var üzerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 barbu said: Gangren said: 2500k overclock ÇOK basit ya. 3 senedir falan 4.5ghz çalışıyor babalar gibi. sadece multiplier mi arttırayım o zaman 2600k için de clock ile oynamadan? gerektiğinde de voltaj? Voltaj gerekebilir evet. Torture teste göre devam edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 voltaj her zaman son çare olmalı hemen voltaja abanmayın çarpanla yükselmiyorsa clock düşürürp ondan sonra çarpan arttırcaksın vs deneme yanılma yapa yapa stabil bir değer bulursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 bu clock dediğimiz neyin clocku? doğru anlayayım da. bir guide buldum gibi aslında. herşeyi anlatmış. http://www.overclock.net/t/910467/the-ultimate-sandy-bridge-oc-guide-p67a-ud7-performance-review Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 çarpanı neyle çarpıyon cpu hızını bulmak için işte o clock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar