Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Overclockcu ayağınıza geldi

barbu

Öne çıkan mesajlar

Bir konu daha var da eskidi o. Yeni açayım. Başkaları da yararlanır. Burada OC işinden anlayan baya bir insan var.

Ben girişeyim diyorum ilk defa yapacağım hayatımda. İşlemci düşünüyorum, belki ram sonrasında da. Ekran kartı zaten eskisi, boşuna OC yapıp azıcık performans için kasayı ısıtmayayım.

i7 2600k işlemci
GA-Z68XP-UD5 anakart
ramleri tam hatırlamıyorum.

Noctua soğutucu aldım işlemci ve kasa için. Yani soğutma sistemi fena değil.

1- Genel bir guide var mı? İnternette bir yerde önerilen diğer sitede yanlış denmiş. Doğrusu nedir? Step by step anlatan. toollar dahil.
2- Burada yaptıkça resim atsak, bilenler yardım etse filan.

Yardımcı olabilecekler gelsin topike plz.
Sosyal ağlarda paylaş

ya iyi de. sırası yok mu bu işin? voltaj ne zaman artacaki multiplier ne zaman düşecek.

OC'ye başlamadan ramler neden kısıyoruz. vs vs..

rakamsal olmasına gerek yok yani. Onu deneye yanıla bulurum. ama işin mantığı, püf noktaları filan değişmemesi lazım sisteme göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaldirmadiginda voltaj vercen işte gereğinden fazla ısındığında durcan abi karışık bi şey değil. Korkmayın bu kadar bi şey olmaz ısınır kapanır en fazla yahu. Ocu gibi yaklaşmayın ısırmaz

Sen ramleri falan kısmayacaksın abi k serisi işlemcin var clock değil çarpan yükselteceksin sadece. Okumana bile gerek yok o mevzuları. Gir çarpanı arttır test et tekrar arttır fail olunca voltaj ver tekrar arttır test et tekrar arttır çok ısınınca dur bu kadar.

Ram overclock uğraştığına degecek bi şey değil salla
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...