Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig 23. Hafta | Fenerbahçe - Galatasaray | 8 Mart Pazar - 19.00

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
alın lan kültürlenin

kadro belli olduğunda açıkçası sevinmiştim. benim kafamda o kadronun en iyi oynayabileceği ve bu maçta da başarılı olacağı şablon kare 4-4-2 idi. hamit sağda, selçuk göbekte, solda olcan ve ileri uçta sneijder şeklinde bir kare her ne kadar olcan ve hamit tercihlerine kesinlikle katılmasam da bu maçta yapacağımız en iyi şeydi fenerbahçe'nin kurgusunu göz önünde bulundurursak. bunu yapabilseydik bu oyunun kontrolünü rahat ele alırdık. ancak sahaya çıkınca ciddi ciddi umut'un sağ kanat olduğu bir 4-2-3-1 görmemle beraber sinirlerim bozuldu.

telles'i bir süredir ileride oynatmasını son derece doğru buluyorum. zira bunun telles'in daha iyi olduğu yönler yüzünden yapılması gerektiğini zamanında söylemiştim. (bkz: alex nicolao telles/@vandalist psycho) dolayısıyla bu maçta da ileride çıkmasında bir sakınca yoktu benim görüşüme göre. ancak bunun sağ kanadı tamamen yok ederek yapılması sol tarafı resmen mahvetti. simetrik bir şekilde oynayabilseydik olcan'ın şu anki durumu ve telles'in kabiliyeti göz önünde bulundurulursa çok verimli olabilirdi.

ancak bugün hiçbir şekilde anlayamadığım tek şey umut bulut. ciddi ciddi sağ kanadı umut bulut'a bıraktı. hadi hata yaptı diyelim, bunu düzeltmedi ve resmen maçı böyle bitirdi.

bugün maça sağda umut'la çıkması ilk hatasıdır. takım resmen dengesi kaymış bir şekilde oynamasına rağmen bunu ikinci yarıya başlarken düzeltmemesi ikinci hatasıdır. olcan'ı değil de telles'i çıkartması üçüncü hatasıdır.

yasin hazırlanırken bayağı bildiğin umut'la değişeceğini sanmıştım ama adam ciddi ciddi telles'le değiştirdi ya inanamıyorum. maçın başından beri tonla hata yapan olcan ve işlemediğini bas bas bağıran bir sağ kanat olduğu halde gidip telles'in yerine yasin'i almaktan hayırlı bir iş çıkacağını sanması tüm bu zincir hatalarla beraber telafi edilemeyecek kadar büyük bir saçmalık oldu.

takımın diğer tüm sorunları zaten bununla beraber geldi. bir kere sneijder'i mehmet topal falan tutmadı, bu taktik tuttu. resmen göz göre göre sol kanatta 5 metrekare alanda sıkışıp kaldı telles, olcan, sneijder üçlüsü. alternatif olarak bir sağ kanadın s'si olmadığı için sneijder hiçbir şey yapamadı. burada tabii ki alakasız bir şekilde orta sahalarda gezinen burak yılmaz'ı ve sağ kanadın tamamen boşalmasını sağlayıp her zamanki anlamsız deparlarını atıp tek bir iş yapamayan umut'u da unutmamak gerek elbette. ancak bunun böyle olacağını tahmin edememek rezilliktir.

hangi psikolojiyle, ne düşünceyle bunu yaptı bilmiyorum. iki durum var. bu kadroyla çıkacaksak, bu şekilde bir kurguyla oynayamaz. bu şekilde bir kurguyla oynayacaksak, bu kadroyla çıkılmaz. dolayısıyla resmen maçı elleriyle vermiştir. skordan bağımsız konuşuyorum. bugün berabere kalsaydık da bunları diyecektim çünkü galatasaray resmen kazanabileceği bir maçı, hem de şampiyonluk açısından fenerbahçe ile farkı 7 puana çıkarabilecek kadar önemli bir maçı elleriyle teslim etti. daha 15. dakikada takım tamamen çöktü zaten.

hata yapılabilir, anlarım. ancak bu kadar aleni hata yapılması normal değil. hadi bu kadar aleni hata yaptın, bunu anında değiştirmek zorundasın. yasin yine oynayabilirdi ancak umut'un bir kanadı komple yok etmediği bir maçta, bruma'yı alabilirdin, şöyle bir maçta hamit gibi (yine beklediğime göre iyi oynasa da) anlamsız yere riskli hareketler yapacak bir adam yerine dzemaili gibi orta sahanın yol geçen hanı olmasını engelleyebilecek bir adamı alabilirdin. bunların hiçbirini yapmadı. bu nedenle eliyle verdi maçı diyorum.

o nedenle mağlubiyetin tek sorumlusudur. bugün oyuncular oynatılış şekillerine göre iyi oynamalarına rağmen, resmen taktiksel olarak maçı kaybettik. hani tek sorumlu demeyeceksek, söyler misiniz kim kötü oynadı? hemen sayalım.

burak kötü oynadı. niye? fazlasıyla geriye geldi hücumda ileri çıkamadık, sneijder'in alanı boş yere doldu. neden peki? çünkü sneijder sağa kayamıyor. niye kayamıyor? çünkü oyun tamamen sola yığılmış durumda rezil bir kurgu yüzünden.

olcan kötü oynadı. niye? tamam çok iyi bek değil hata yapar ama idare eder seviyede oynaması lazımdı. oynayamadı. o niye? çünkü oyun sol kanada yığıldı telles 3 kişiyle cebelleşmek zorunda kaldı, sneijder iki kişiyle, olcan zorlamaya çalıştı açık verdik.

hamit kötü oynadı. niye? aslında bence iyi oynamasına rağmen defalarca hata yaptı. bu hatalar yüzünden kötü diyorum. peki bu hataları niye yaptı? çünkü sneijder gelemediği için, alternatif bir yol da olmadığı için, zira sağ tarafa giden bütün toplar yok oldu, hamit çalıma girmeye falan çalıştı anlamsız yere top kayıpları yaptı, gereksiz fauller yapıldı.

umut rezil oynadı. niye? çünkü dünya alemin bildiği gibi top sürme kabiliyeti, adam geçme kabiliyeti, anormal bir hızı, pas yeteneği olmamasına rağmen bunların hepsinin gerekeceği bir kanat teslim edildi ve o kanadı da orta içe yakın değil daha geniş şekilde alınca rezil rüsva oldu. burak'a attığı pas (auta çıkan aşırtma şut) dışında hayırlı işi yok.

bunun dışında tek bir oyuncu bile kötü oynamadı. hatta beklenenden çok çok daha iyi oynadılar. bunlara da kötü dedim bak ama onların suçu yok tek tek anlattım. tamamen oynatıldıkları yer itibariyle bu şekilde oynadılar.

dolayısıyla oyuncuların en ufak bir suçu yokken, maça şu kurguyla çıkan (ki bu fenerbahçe'yi doğru dürüst analiz edemediğine işarettir), hadi çıktı diyelim, şu kurguya şu kadroyu dizen kişi bu sonucu tek sorumlusudur. hayır bakıyorum gerçekten başka bir sorumlu göremiyorum. dediğim gibi mesele mağlubiyet ile falan alakasız. bu maçta ciddi ciddi şu kadıköy'de mağlubiyet meselesi bitebilecekken, zira fenerbahçe beklemediğim kadar hata yaptı ve açık verdi defansta aslında, resmen 4-5 yiyebileceğimiz bir maçta tamamen muslera'nın ve anormal bir şansın yardımıyla 1:0 yenildik.

bugün şu yaptığı hareketlerin sebebi her neyse, artık heyecan mıdır, yoksa kendini gösterme isteği midir, gereksiz yere böyle hamleler yapmasını sağlayan şişirilmiş bir özgüven midir, yoksa tam tersi korkudan dolayı bir yetersiz özgüven midir bilemem, ancak bunu düzeltmediği takdirde prandelli'den bir adım öteye gidemeyecektir.

ben öyle sonuca dayalı konuşan adam değilim. prandelli'den 4 yediği için değil, bugün bu maçta hamza hocanın yaptığını yaptığı için nefret ettim. açık açık mantıksız bir taktikle (rakip sebebiyle), mantıksız bir kadroyla çıkıp yapılan mantıksızlıkları fark edememek, maçın sonuna kadar aynı hatayla hiçbir şey yokmuş gibi davranmak kendisinin gözümdeki değerini epey düşürdü.

şu ana kadar çok bir şey yapamadı zaten. "idare ediyor" diyordum oyun kalitesi olarak, gittiği yere kadar gider diye düşünerek. sonuçlar da iyi güzel, göze alınacak bir risk diyordum. ancak durum bu maçla beraber 'idare eder'den 'kötü'ye geçiş yaptı. çıkıp çıkıp "e o kadar maç kazandık bir maçla gömüyorsunuz" deniliyor. bunu diyenler de bir hareketi için teknik direktörlerden istifa isteyenler ha yanlış olmasın. adam bir hareketi geçtim, 90 dakika boyunca hatalardan ibaret bir takım oynattı ve hiçbir hatasını da düzeltmedi. bunu başka biri yapsaydı şu an florya'da darağacı kurmuşlardı. o nedenle öyle bir maçlık mesele değil. şu ana kadarki maçlarda çok çok olumlu bir şey olsaydı da bu maçta hata yapsaydı anlardım. ancak şu ana kadar "idare etmiş" iken şimdi böyle felaket bir oyun oynatıyorsa, durum gerçekten vahim demektir.

dediğim gibi, bugünkü 1:0 skoru bence iyi bile. kalenin ağzından kaçan golleri, boş kaleye atamadıkları golleri, direkten dönenleri, muslera'nın kurtardıklarını falan filan saysan bu kadar şansımız olmasaydı bugün çok rahat şekilde fener dördü beşi bulurdu.

o yüzden ben bu maçın kaybedilmesinde değilim. adamlar süper oynar, doğru önlem alırsın da oyuncun oynamaz bir şey olur kaybedersin anlarım ama sen baştan adamlara maçı hediye edersen, ben böyle kaybetmeyi gerçekten anlayamam.

umarım hatalarının farkına varır. alçakgönüllü bir adam, bazı yamyamlar gibi ego sorunu olmadığı için hatalarını görecektir diye umuyorum. umarım bu hatalardan döner ve umarım bugün bu takımı bu şekilde oynatmasında sorumlu olan her ne psikolojik etken varsa onlardan kurtulur. yoksa gerçekten de gelirken söylendiği gibi "geçici" olacak.
Mesaj tarihi:
http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/pozisyonlar/2014-2015/23/fenerbahce-galatasaray/burak-yilmaz-asirtmayla-atiyordu-15590

her yönden çekimi var işte bi garip topun gidişi
Mesaj tarihi:
olm dışarıdan adam girip kaleye giren topu çıkarsa bu durumun geçerli sayıldığı bir oyunda; oyunun içindeki adam mal gibi topu havaya dikip tele çarptırıp golü kaçırınca neden maç tekrar edilsin?
mantığını yidiklerim?
Mesaj tarihi:
verilmeyen iki net kırmızı karta ragmen, vurduk geçtik lol. yemedi cuneyt goygoycusu, demştir şimdi 6 8 iteler FB kırmızı verirsem.

duygun hocanın açıklama da çok efsane. üzülmeyin beyler, geleceğin jr oldboyzları görür belki galibiyet :D

[video]https://www.youtube.com/watch?v=vnILG-oOAJg?feature=oembed" width="459">

Mesaj tarihi:
Liebe said:

Yenilsek şu an 3.başlığa geçmiştik şuraya bak zaaaaa yazan bile pek yok o kadar sıradanlaştırıldı ki şu derbiler...

sırf 1 tane oldboyz iki hesabindan 45 sayfa götürüldü başlığı tek basina.
simdi tek kelime yazmamis.
  • Yeni Oluştur...