Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kiracı Rehberi Olsun

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar selam,

Ev kiraladım yeni (ev 10-13 yıllık). Malum su-doğalgaz-elektrik bunların aboneliklerini alıcam.

Şimdi doğalgaz için bi 450-500 teminat bedeli vericem (yasal zorunluluk), bunu 5-6 taksite bölebiliyorlarmı bir arkadaş söyledi.
Yaptıran var mı?

Elektrik için AYEDAŞ'a başvurcaz, internette net bir bilgi yok bir öyle bir böyle.Kaç lira tam olarak abonelik bedeli?

Su için de çeşitli yorumlar var, kimi diyo 50-60 lira kimi diyo teminat var 400 lira.

Bilenler elbet vardır, bizi bir aydınlatsın yardımcı olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ayedaş dediğine göre istanbul galiba.

ben 2 taksitte ödedim doğalgazı, 203 + 203 olarak.

elektrik ve su biri 100 küsür bir 150 küsür olması lazım emin değilim. suyu trink ödüyorduk elektriği de faturada yamulmuyorsam ya da ikisi de nakit.

çok yardımcı oldum önemli değil safsds
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

hepsinin bedellerini faturaya taksit olarak yansıtabiliyorsun internet dahil.
eski rehberler var yeni eve taşınınca elektrik su doğal gaz ve telefonla ilgili ama fiyatlar çok alakasız.

Kurumların ayrı ayrı sitelerinde yazıyor ama güncel fiyatları.

Taksitli mi yapın dicem üstüme alırken kardeş? İnternet siteleridne taksitle ilgili bir ibare göremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

AHAHAHAH

Yok daha hiç bir ikramlarını görmedim sdf.

Emlakçı ilk tanıştırdığında abonelikleri alırsın, bir kira depozito verirsin falan dedi; biraz sohbet ettik orada sonra kirayı 50 lira düşürdü, abonelikleri almana gerek yok dedi, depozitodan vazgeçti.

Bu sene de kirayı konuşmayı geldiğinde evi pırıl pırıl görünce temsili bir rakamda anlaştık :P

Kirayı aksatmıyorum, evini temiz tutuyorum, gürültü patırtı yok, yerim yurdum belli, kira/fatura takıp kaçma şansım yok (fakültedeki ofisimin ince sıvasını ev sahibim yaptı o kadar belli yerim sdkfj). Problemsiz kiracıyım özetle. İlk oturduğum 1+1'den çıkarken ev sahibim doğal gaz ve elektrik borcumu ödetmemişti ben öderim diyip.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Ev sahibi sağolsun hiç bir şeyi üzerime geçirmemi istemedi. Kafam rahat.
aynen. meslekle alakali sanirim ehaeh. bu haziran'da sozlesmemiz gerekiyor, agustos sonu cikcaz uyar mi dedik, tamam sorun yok, hatta agustos'u depozitoya sayayim temmuz'da odersiniz en son dedi ehhae.
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

Arkadaşlar selam,

Ev kiraladım yeni (ev 10-13 yıllık). Malum su-doğalgaz-elektrik bunların aboneliklerini alıcam.

Şimdi doğalgaz için bi 450-500 teminat bedeli vericem (yasal zorunluluk), bunu 5-6 taksite bölebiliyorlarmı bir arkadaş söyledi.
Yaptıran var mı?

Elektrik için AYEDAŞ'a başvurcaz, internette net bir bilgi yok bir öyle bir böyle.Kaç lira tam olarak abonelik bedeli?

Su için de çeşitli yorumlar var, kimi diyo 50-60 lira kimi diyo teminat var 400 lira.

Bilenler elbet vardır, bizi bir aydınlatsın yardımcı olsun.

Aradaki mesajlara bakmadım açıkçası da İstanbul Anadolu'da bu işleri yeni yaptığım için cevap vereyim;

Tesisat/sayaç numaran, tapun/kira kontratın, kimliğin (aslı) ve DASK poliçen (kiracı için gerekiyor mu emin değilim) ile gidiyorsun. Sıra numarası alıp devir istiyorum diyorsun, belgelerini veriyorsun, takır takır hallediyorlar.

Su için 160, elektrik için 180 ödedim ben. İgdaş'ın mesai saatine yetişemedim ama dediğin gibi 450 TL civarı bir şeymiş o da. Hepsinde faturaya taksitlendirme opsiyonu mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...