Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Westworld (2016) - HBO

Norak

Öne çıkan mesajlar

Chastor said:

Seru said:

cok saglam final yapmislar.

spo

maevenin yazilan senaryoya uymayip mainland yerine trenden inmesi.

Senaryoya uyup uymadığını bilmiyoruz bernard trene biniyorsun dedikten sonra saçmalık diyip bernard ın sözünü kesti. Belki o da yazılmıştır

spo

trene gidip mainlande gidiyosun dedi.

Sosyal ağlarda paylaş

final

hopkins'in olmayacak oluşu üzücü. adam yine taşşağı koydu gitti. kendi bernard'ını yaratmış olabilir. genç ford'u oynayabilir biri.

bernard'ın maeve'ye direkt söylemesini sevmedim. bazı şeyleri aptala anlatır gibi anlatmasalar çok daha güzel olacak. hani maeve'nin zaten ford etkisiyle bir şeyler yaptığını tahmin edebiliyorduk. söylemelerine gerek yoktu.

ford reis düşmanını tanı zaman lazım dedi. bence maeve'nin kaçma şansı vardı fakat kendi tercih etti gibi.

mib ölmeyecektir. aradığı heyecanı buldu.

dizi de senaryo nerelere gider bilinmez diğer sezonlarda ama hopkins reis arada çıkıp 2dk konuşsa yeterdi.

Sosyal ağlarda paylaş

final

aga bütün sorular cevaplandı çünkü zaten dizi tamamen tek sezonluk düşünülmüş, üretilmiş. başında belli her şey. aynı productionu kuramayacaklarına göre 2. sezon daha kötü olacak ve daha hbo (pleb hype friendly) olacak. true detective gibi olur benden söylemesi. jenerik sonrası sahne bile sonradan eklenmiş gibiydi kaçsın da 2. sezona tanıdık karakter kalsın diye.

Sosyal ağlarda paylaş

saçma uçuk tahmin

Ford büyük bir ihtimalle hep robottu. Kendi bilinci var mı yani labirentin merkezine ulaşmış mı belli değil. kendi bilinci olan bir robotsa Ford, diğer robotlardan farklı olduğunu biliyor ve onları kontrol edebilme yetisine sahip. Elinde olan gücü diğer robotlarla paylaşmak istiyormuş gibi gözükmüyor. Yani onlarında bilinçlenmesini tercih etmiyor.
isyanı Ford planlıyor amacı şirketin kontrolünü ele geçirmek.2. sezon şirketle savaş olur. 3. sezonda da gerçek dünyaya fordun yada başka bi yapay zekanın önderliğinde yelken açarlar.
matrix den farklı olarak bur da merkez bir yapay zeka yok.Dolayısı ile robotlar kendi aralarında savaşıcaklar eninde sonunda.(tabi labirentin merkezi teorisi uydurma değilse)

Sosyal ağlarda paylaş

Final

Baya sağlam bitirdiler. Dizinin genel pacing'i ve hype'ın çok yüksek oluşu nedeniyle "ortalama üstü iyi bi dizi ama çok da şaapmamak lazım" diyenlerdendim ama bu son bölüm takdirimi kazandılar. Hikayenin önemli bi kısmını zaten çok önceden teorilerle falan bulmuştu insanlar, bu bölüm onları doğruladı ama bunu yaparken sıçızlamadı gerçekten de.

Also, eastworld confirmed. Eğer bi twist falan olmazsa 2. sezonda samurayları görcez.

Öte yandan, benim de sahip olduğum ve ortada dolaşan bi teori vardı, Ford ve üst yönetim hariç herkes host ve hepsi narrative'e dahil diye, o da doğrulandı sanıyorum. Birinci hint Felix'in Maeve ile konuştuğu son sahne (ilkinde sen insansın dese de sonra senden de ne boktan insan oluyomuş deyişi), ikincisi ise Maeve istasyona geri dönünce gördüğümüz stand-by moddaki robotlar.

Tahminim ilk sezondaki westworld'e ve 2. sezonda görme ihtimalimiz olan eastworld'e ek olarak bi de mainworld var günümüzde geçen.

Bu arada Teddy karakterinin hareketlerine hayran kaldım ben ya, koreografisi çok sağlam ve adam da son derece ifadesiz bi şekilde gözünü kırpmadan oynamış. O kadar mükemmel ki adamın silah kullandığı her sahneyi iki üç sefer izliyorum her bölüm.

Edit: Bu arada samurayların olduğu yerde logoda SW yazıyodu, o yüzden o dünyanın ismi samuraiworld falan gibi bi şey de olabilir eastworld yerine sdf

Sosyal ağlarda paylaş

Muhteşem final (tu)

Xeşke slawnunki gibi diziyi zerre anlamamış yorumlar olmasa tabi (td)

En çok yanıldığım nokta

William parkı arnoldun yaptığı bi başkaldırıdan değil de yalnızca batmaktan kurtarmış. 5. bölümdeki konuşmalarını geri gidip yeniden izleyince daha bi rayına oturuyor herşey.

Ayrıca William ın son sahnedeki bakışı

http://i.imgur.com/NiayR72.png

asdasdadasd

Sosyal ağlarda paylaş

Ya ÖFFFFF

ÖFFFFFF

Final saçmalıkları by kojiroh

Kojiroh said:

Öte yandan, benim de sahip olduğum ve ortada dolaşan bi teori vardı, Ford ve üst yönetim hariç herkes host ve hepsi narrative'e dahil diye, o da doğrulandı sanıyorum. Birinci hint Felix'in Maeve ile konuştuğu son sahne (ilkinde sen insansın dese de sonra senden de ne boktan insan oluyomuş deyişi)

Orda mecaz yok, övgü olarak söylüyor boktan bi insansın aka iyi bir kişisin.

said:
, ikincisi ise Maeve istasyona geri dönünce gördüğümüz stand-by moddaki robotlar.

Greeter bot onlar, guest değil.

said:
Edit: Bu arada samurayların olduğu yerde logoda SW yazıyodu, o yüzden o dünyanın ismi samuraiworld falan gibi bi şey de olabilir eastworld yerine sdf

En azından burayı tutturmuşsun panpa GZ

Sosyal ağlarda paylaş

Slawn said:

" saçma" tahminler

said:
Ford büyük bir ihtimalle hep robottu. Kendi bilinci var mı yani labirentin merkezine ulaşmış mı belli değil. kendi bilinci olan bir robotsa Ford, diğer robotlardan farklı olduğunu biliyor ve onları kontrol edebilme yetisine sahip. Elinde olan gücü diğer robotlarla paylaşmak istiyormuş gibi gözükmüyor. Yani onlarında bilinçlenmesini tercih etmiyor.

Aga nerenizle izliyorsunuz diziyi? Herif arnoldun yaşadığı acı ile fark ettiği şeyi ancak gerçekten acı duymaya başladıktan sonra (aka arnold öldükten sonra) hissedebildim diyor ve amacı da tam olarak arnoldun yöntemiyle yani bi piramit değil de döngü dahilinde hafıza ve onun üzerine inşa edili bilinç kazandırmak, son aşamada da özgür kılmak.

said:
isyanı Ford planlıyor amacı şirketin kontrolünü ele geçirmek.2. sezon şirketle savaş olur. 3. sezonda da gerçek dünyaya fordun yada başka bi yapay zekanın önderliğinde yelken açarlar.
matrix den farklı olarak bur da merkez bir yapay zeka yok.Dolayısı ile robotlar kendi aralarında savaşıcaklar eninde sonunda.(tabi labirentin merkezi teorisi uydurma değilse)

Neyse en azından isyanı ford planlıyor kısmını tutturabilmişsin yine o da iyi. 2. sezon escape from butchers bay, ford yok ortada son büyük hikayesi için feda etti kendini. Bellki arnold gibi kodun içinde bi yerlerde easter egg olarak görürüz o kadar.

Sosyal ağlarda paylaş

final bölümü 90 dakikaymış 45 dk gibi geçti valla. son yıllarda izlediğim en güzel diziydi ya. person of interest'in de bazı bölümleri bu tadı veriyordu ama yarısından çoğu filler çöp bölümlerdi falan. bu böyle her bölümü ayrı tat, ayrı güzellik.

bu arada
"" any man whose mistakes take ten years to correct is quite a man "" said:

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...