Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversite'yi bırakmak

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Son sınıftayım. Haziran'da transkriptimde en az 10 tane FF ile karşılaşacağım. Artık midem bulanıyor derslere çalışıp sınavlara girmekten. Babam da mezun ol da senin yükün üstümden kalksın havasında. Durmadan bitir de gel diyor. Kimse nasıl yapılacağını söylemiyor.

(Çok b*ktan bir çevrede okuduğumdan da kaynaklanıyor bu. Ne şehire doğru düzgün ulaşabiliyorsun allahın unuttuğu bir yerde ne de imkan var. Hani imkan olsa şevk yok o ayrı.)

Ünivesiteyi bıraksam ayrı dert. Lise mezunlarını yedek subaylığa bile almıyorlar. Kursa gidip bir kaç şey öğrensem belki küçük bir yere girerim ama o da düşük bir ihtimal bence. Ne yapacağımı bilmiyorum amk. Gün geliyor her şeyi yapmaya şevkim oluyor. İyi şirketlere girme planları yapıyorum. Başka bir gün geliyor, bilgisayarcı açıp otursam mı diyorum. Hiç uğraşasım yok diyorum.

İkizler olduğumdan mıdır nedir. Böyle zıt duygudurumlar ve ruh halleri arasında geçişler yaşıyorum. Bu çok yıpratıyor beni. Kimseye de bir şey söyleyemiyorum genelde. Maymun iştahlı sanıyorlar.

Buraya yazıyorum da, buradan da bir sonuç çıkmayacağını biliyorum. İntihar mı etsem bir gece yarısı, sessiz sedasız. Ne yapsam bilemedim.

(Şimdi background research yapacak arkadaşlar olacak. Üniversite sorununu çözmeden ne ingilizceye atlıyon gibi laflar dönecek de çok önemli değil. Bazen iyi fikirler çıkıyor o yüzden içimi döküyorum.)
Sosyal ağlarda paylaş

SAKIN bırakma.

benzer sebeplerden ve ben bu okulu bitiremem lan diye düşünmekten bıraktım - ara verdim. 4 sene filan memurluk yaptım. imkanları mı düzelttim , üç beş bir şey biriktirdim.

şimdi işi bırakıp okulu bitireceğim. Keşke ne olursa olsun hiç ara vermeseydim diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Nerde ne okdugunu da yazsaymissin keske.

Onun disinda okul birakip tekrar baslamak hayata daha gec atilmak demek. Okulu birakip hayatina devam etmek de sonraki senelerin keske ile gecmesi demek zira bundan 5-6 sene sonra durup dusundugunde oyle yapsam olur us aslinda diceksin. O yuzden bitir okulunu bir an once, sonra ne yapmak istiyosan onu yap bence.

Ha olmaz diyosan birak tabi dicem de olmayacak seyle 4. sinifa nasi geldin diye sormadan edemem heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

burçla alakası yok konunun
şehir çok reröre de malzeme değil, bu seni mutsuz yapabilir ama 10 tane ff e sebep olmaz, kötüyse yapcak bir şey yoktur otur çalışırsın
hangi bölümü okuyorsun

mezun olunca iş imkanları fazla mı

mezun olursan o meslekte mutlu olamayacaksan yeni bir şey dene yok yakınken

üni mezunu olmak yeterli değil
memur mu olcan
üniveriste de mi devam etcen
özele mi gidecen

ne iş olsa yaparım bir iş mi yapcan bunları düşün

okuduklarının ve çalışıyorsan tecrübeyle kazandığın birikimler seni farklı alanlara yöneltebilir

ilk sefer de doğru mesleği seçeceğinin garantisi yok olmuyorsa başka bir şeyler için uğraşman lazım
uğraşmassan olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Nerde ne okdugunu da yazsaymissin keske.

Onun disinda okul birakip tekrar baslamak hayata daha gec atilmak demek. Okulu birakip hayatina devam etmek de sonraki senelerin keske ile gecmesi demek zira bundan 5-6 sene sonra durup dusundugunde oyle yapsam olur us aslinda diceksin. O yuzden bitir okulunu bir an once, sonra ne yapmak istiyosan onu yap bence.

Ha olmaz diyosan birak tabi dicem de olmayacak seyle 4. sinifa nasi geldin diye sormadan edemem heralde.

doğru ama maddi kaygısı fazla yoksa 4. sınıf 2. dönemde bile vazgeçse kardır
Sosyal ağlarda paylaş

Bartın Üniversitesi
Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum.

Ben biraz malım abilerim. Normal insanların ilk senelerden FF'leri olur onları vermeye çalışırlar. Benim 1. sınıfın 1. döneminde ortalamam 2.93 gelmişti. 10 tane FF'e rağmen genel ortalamam hala 2.02.

3 senedir veremediğim Veri Yapıları ve Algoritmalar gibi sıkıcı dersler var. Hay ağacına sokayım diyorum. Öte yandan Görsel Programlama(C#)'da BB ile geçiyorum. Bende anlamadım yani. Sırf defalarca girip çıktığım ve hala geçemediğim derslerden bıktığım için bırakmayı düşünüyordum.

İstatistik I dersininin sınavına 4 kez girdim ya. 4'ünde de her şeyi biliyordum. Amk sınav zamanı neydi bu kusurlu oranının formülü yeaa diyorum. Sonra o düşünceden o düşünceye atlıyorum. Severim* böyle işi deyip bırakıyorum. Odaklanamıyorum yani.

Bir de acelecilik var. Sıkıntılı durumdan bir an önce çıkmak / o atmosferden çıkıp kendimi dışarıya atmak gibi de bir alışkanlığım var. Sıkıntıya gelemiyorum yani. Sıkıntıya gelemiyorsan daha çok çekersin deseniz bile haklısınız.

Arkadaşlarım sınavlarda kopyanın gözüne vuruyorlar. Ben hayatımda 1 kere kopya çekmeye çalıştım. O da lisede felsefe dersiydi. Tam kopyayı çıkardığımda ezan okundu töbe estağrufullah diyerek cebime geri soktum. İyi ki de sokmuşum hoca yanıma gelip nasılsın mert iyi misin dedi asdfgh. Yani uzun lafın kısası. Haketmediğim bir şeyi elde etmek de istemiyorum. Yalan dolanla işim olmaz. Yapamıyorum yani.
Bu yüzden de işim ileri gitmedi. Bana genelde salak derler o yüzden. Ben de içimden sizin gibi olmaktansa salak olmak iyidir diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

calismiyorsundur
veri yapilari calisilinca gecilecek ders

Dersle alakası yok aslında. O dersin hocaları hep cins çıktı. 2. sınıfta C++ anlattılar, 3te C#, 4'te hiç programlama anlatmayıp mantığına girdi. Derse de gitmedim zaten. Bunun gibi şeyler yüzünden kalıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

10 dersi 5'erden iki gruba ayır, bir sene ilk beşe çalış, ikinci sene ikinci beşe çalış, okulu bir sene uzatarak bitir, derslere gir, okulu uzatmak iyi bir şey değil aslında ama intihar gibi düşüncelere sürüklenecek kadar bunaldıysan yükünü az da olsa hafiflet

intihar gibi düşüncelere neden savrulduğunu anlayabilmek için psikolojik destek al

birlikte kaliteli zaman geçirebileceğin bir arkadaş çevren yoksa kaliteli zaman geçirebileceğin bir uğraş edin kendine

kafayı öyle her şeye takma

derslere gir
Sosyal ağlarda paylaş

Sağol Kostok verdiğin tavsiyeler için. Haklısın güzel bir uğraş edineyim en iyisi. Üstünde aile-çevre baskısı olunca insan bunalıyor ya.

GERGE said:

Anhora said:

Derse de gitmedim zaten.

Her derse git, her gun dersten sonra bir 15-20 dakika ver, sinavlardan once calis, gecersin. Dunyanin tum ogrencileri bu formulle okul bitiriyor, zeka-hafiza filan formule degisken degil.

Bir sene daha aynı şehirde kalmak var işte GERGE bunu göze alamıyorum. Yaz okulunda 3 dersi versem, diğer derslerin de sınavlarına gidip gelirim diye düşünüyorum. 1 senemi daha bu çevrede geçirmek istemiyorum ya. Açıkçası bir senemi daha kaybetmek istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...