Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siradisi Bir Konu ve Patiye Elveda

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Viktor said:

hani o sekilde algilanmak hayalim zatende bole kotumser bir insan oldugum icin beni bir kiz olarak degilde sorunlu bir erkek olarak algiliycak herkes ve o muameleyi yapicak diye hayiflaniyordum. Butun cesaretini toplayip birine acildiktan sonra "tamam abi sorun yok" veya "sen bizim icin hep kralsin haci" gibi seyler duymak uzuyor iste :D

Ya buna çok takılma derim. Özellikle seni bir süredir tanıyan ama bu yönünü bilmeyen biriyse başta afallaması, şok yaşaması gayet normal. O arada ağzından "abi" "hacı" gibi laflar çıkabilir, ağız alışkanlığıdır, bir süre de devam eder hatta kendisi alışana kadar. O yüzden dert edilecek konu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

hiç birebir konuşmuşluğumuz yok ama bebeliğimden beri buradayım, paticik deyince aklıma gelen nicklerden birisin.

öncelikle oturdum bütün sayfaları okudum. çok şaşıranlar olmuş da ben ilk postu okur okumaz patiden böyle ya da benzer bir tepki geleceğini düşünmüştüm zaten. hayvan olmasına hayvanız da yerimizi biliyoruz yine.

cesaretin için kutluyorum. böyle bir durumda olsam ben cesaret edebilir miydim bilmiyorum. hayal etmesi bile zor gerçi. dediğin gibi empati kurmak çok zor, içerden görmek imkansız diyebilirim yani yaşamayan biri için. çünkü bunu yaşamayan insan "olmadığın gibi hissetme" olayını tam olarak kavrayamaz. yani atıyorum ben doğduğumdan beri bünyemle sync içindeyim his olarak, hatta o kadar ki o hissin ne olduğunu tarif etmem mümkün bile değil. erkek gibi hissetmek ne demek diye sorsan cevabı yok yani. seninki de aynı hesap. ama insanın kendi hissettiği gibi yaşaması gerektiğini anlamak için her bir olayı tecrübe etmek gerekmiyor zaten. ayrıca sonunda kendin olabilmek inanılmaz bir mutluluk olsa gerek, bilincin çalışırken bunu yaşamak tam bir euphoria hissi. böyle yoğun bir mutluluğu herkes tatmıyordur hayatta, bu da bir win bence.

umarım ameliyat ve tedavi sürecin mümkün olabildiğince acısız ve sıkıntısız tamamlanır, hayatında da sana -sırf böyle bir ülkede kadın olduğun için sıkıntı verecek olanlar bir yana- bu yüzden sıkıntı verecek öküzler mümkün olduğunca az olur. iyi ki doğdun :)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Viktor said:

hani o sekilde algilanmak hayalim zatende bole kotumser bir insan oldugum icin beni bir kiz olarak degilde sorunlu bir erkek olarak algiliycak herkes ve o muameleyi yapicak diye hayiflaniyordum. Butun cesaretini toplayip birine acildiktan sonra "tamam abi sorun yok" veya "sen bizim icin hep kralsin haci" gibi seyler duymak uzuyor iste :D

Ya buna çok takılma derim. Özellikle seni bir süredir tanıyan ama bu yönünü bilmeyen biriyse başta afallaması, şok yaşaması gayet normal. O arada ağzından "abi" "hacı" gibi laflar çıkabilir, ağız alışkanlığıdır, bir süre de devam eder hatta kendisi alışana kadar. O yüzden dert edilecek konu değil.

ben kız arkadaşlarıma da çok abi derim mesela, hacı genel olarak kullanmadığım bir tabir zaten. ve böyle çok insan var. gerçi kimden geldiğinden ne kastedilerek geldiğini anlarsın zaten ama bence de çok takılma.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

ya bana dusmez belki ama..madem abi hacit modundan da hoslanmiyorsun.

yeni bir acc acip

viktoria olmaya ne dersin ?

27k mesaj var gerek yok.
geçirdiği evrimin kanıtları da burda, gelen tepkileri de burda, dışarıda ne olduğunu gizleyerek annesinin arkadaşlarının batuhan demesinden çekinip rahatsızlık duyabilen bir yapı victor'un altını kabul etmesine gerek yok,
ya nick değişimi ya da victorsa victoriçe denebilir yeterli(kendisine bağlı tabi).
Zaten alt charla rahatsız olduğunu belirtiyor işte mainiyle yaşamak istiyor.
Valla ne yalan söyliyim, sonuna kadar destekçinim burda.
Şurda konuştuğumuz forum dilinin bile dışarda ki default arkadaşlarımızla konuştuğumuzda WTF diye suratımıza bakması bile çok garip.
Ben normal hayatımda da insanlarla forumda konuştuğum gibi konuşup yaşamak isterim mesela.

Victor'un da belirttiği gibi kendisine yakın gördüğü insanlar burda zaten, bu insanlar tarafından benimsendiğine göre, dış dünya onun için çıtır çerez gelecektir.
Nasıl biz WTF diyen tiplerle tam bağ kurduğumuzu hissedemiyorsak,
dışarda ki insanların da Victor'dan ama bu benim dilimi anlamıyor tepkilerini göz ardı etmesini bekliyoruz.
Tabi ki zor bir süreç, bu süreçte bizden uzaklaşmasındansa, yaşadığı zorlukları kendi mizacıyla buraya aktarırsa biz gereken trollemeyi yapıp hem onun rahatça dodgelamasını sağlarız hem de gerektiğinde bir birlik olarak böyle insanları uyarmasını öğrenip bilinçli toplum olma üzerine bir katkımız olur.

edit:1.5 sayfa geçmiş yazana kadar sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

hem göt ister, hem saglam psikoloji...

Kendim öyle bir şey yaşasam diye düsünüyorum da, yemezdi. (tamam aileler için çok zor kendi cocugum olsa cok üzülürüm ama elimden geleni yapardım) ama kendi ailemi düşününce diyorum heralde siktir olup giderdim bu ülkeden. Tek çözüm bu yoksa ne yapardım bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Baştan sona okudum.Zaten bir kere yaşıyoruz su boktan hayatı onu da istemediğimiz kimlikle yaşamanın ne kadar gereksız olduğunu bizlere hatırlatmışsın.Kaçımız mutluyuz ki yaşadığımız hayattan.Evet başlarda zor olur ama ilerleyen zamanda sende alışırsın.Dünya değişiyor dostum,sen değişmişsin çok mu...
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım hiç iletişimim olmadı seninle birebir ama bahsettiğin sıkıntıları sana bu forumda çektirecek kişilerin bu forumda barınabileceğini sanmıyorum.

Verdiğin kararlar ve bulduğun cesaretten dolayı sana hayranlıkla bakıyorum.Umarım mutlu olursun.

Ayrıca bence de kal.Gece gece okurdum bazen tarih siyaset falan yazınca sen güzel oluyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...