Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hearthstone: Heroes of Warcraft #7

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
applev0dka said:

4 mana 5 hp gayet yeterli degil mi ?

class kartımı neutral mı, common mı rare mı diye bakmadan söyledim ya.
o şartlarda 5 hp mantıklı gibi evet ama common olup 5 hp olması ziyan gibi duruyor.
Mesaj tarihi:
Aceace said:

Tamam tartışalım.

2-3 kart değiştirerek koyduğun kartlar muhtemelen

1.si zombi çov
2.si kezan mistik

Zombi çov sana early game'de 1 mana kazandırıyor. Hunter'ın snowball'a ihtiyacı olmasına rağmen o 1 manayı geri kazanabileceği pek çok kartı var. Mesela Mad Scientist efektif olarak 2+saldıran minionının manası kadar mana kazandıran bir kart. Benzer şekilde Eaglehorn bow, animal kompanyon falan da çok ciddi anlamda mana kazandıran kartlar.

Tamam tempo kazansın sorun değil. Hemen her classın benzer şekilde tempo sağlayan kartları var. Ama bu tempo kartlarının hemen hiç biri adamın suratına suratına bonus bonus damaj vurmasını sağlayan kartlar değil.

Mesela Palayı ele alalım. Peacekeeper ciddi anlamda tempo sağlayan bir kart. Ama rakibin doğrudan suratına vurmasını sağlayan bir kart değil.
Druid'in innervate ve wild growthu var. Tamam bazen allah belanı versin dedirtiyor ama bunu boardu ele geçirmek suretiyle yapıyor.
Tempoya en uygun class olan rogue'da dahi hemen hemen hiç bir kart doğrudan "TO THE FACE" şeklinde değil.

Hunter'da animal companyonların 2 tanesi bonus face damaj vermesini sağlıyor
Eaglehornun her durabiliti kazanması bonus face damaj vurmasını sağlıyor
Freezing trap boardı boşalttığı için bonus face damaj vurmasını sağlıyor
E bi de yetmezmiş gibi kazara aha kazandım oyunu derken hunter senin boardı doldurmana izin vermediği için oyunu bitirmekte zorlanıyorsun. (Unleash the skill ve freezing trapleri daima göz önünde bulundurmak zorundasın. Kim bilir kaç defa belcherla aptal saptal minionları temizleyemediğim için ölmüşümdür.)

Bak senin üzerinde 5. turnden itibaren her turn 2şer 2şer vurarak seni zamana karşı oynamak zorunda bırakan hero powerına ve (bence) oyunun en iyi midrange minion'una gelmedim.(savannah)

Ayrıca şunu unutuyorsun. Bir kontrol destesi ile bir face destesini elbette yenebilirsin. Ama gerekli kartlara acilen ulaşman lazım. Face decklerinde bu kısıtlama daha az. Turn 1 ve 2'yi boş geçen kaç hunter gördün? Gel gelelim, hunter(ve yerine göre mechmeyc) yenmek için deckine ekleyeceğin abuk kartlar diğer decklere karşı sonnnn derece kötü. Bu da kontrol decklerinin consistencysini düşürüyor.

Belki aklıma gelmeyenler de vardır. İnsanlık hali. Şimdi senin argümanlarını dinlemek isterim.

(Ayrıca sana kötü oynuyosun diyen yok arhadaşım :) sana çok ağlıyosun diyen var :)

Edit: Typo

olm senin kafan karışmış.

bak öncelikle face hunter kötü bir deck demiyorum. kötü olsa zaten bu kadar göremezsin. ama nerf şart olan bir deck değil. şu anda nerf şart olan bir deck görmüyorum ben.

kafanın karışıklığına gelelim. mid hunter'dan da, face hunter'dan da kartlar söylüyorsun. mesela face hunter asla kullanmaz savannah. ve hatta freezing de oldukça nadiren kullanırlar. mesela belcher'ını çat diye öldürecek hunter's mark da kullanmazlar genellikle. o yüzden mesela paladin değilsen board'a 3 minion koymanın çok büyük sakıncası yok. zayıf minion koymucan yani işte.

oturmuş deck'in mekaniğini anlatmışsın uzun uzun, şunu bunu iyi yapıyor diye. e tabii ki o dediklerini iyi yapıyor. o yüzden zaten gayet iyi bir deck. ama deckin iyi olması nerf'lenmesi gerektiğini göstermez. deck iyi ama çok draw dependent. şimdi her deck draw dependent diye çıkar birileri ortaya. hayır. niye çünkü ilk bu deckin hiç draw'u yok. başta iyi çekmezse veya ilk 6 kartından 2'sini taunt ile takasa kullanırsa, bi anda pörtlüyor.

sonuçta metanın devamlı kendi kendine değişmesi, 2-3 haftada bir yeni bir deckin zirveye oturması şans değil. millet yeni çözümler üretiyor. mesela zombie chow koymaya başlıyorlar decklerine, üstüne 1 tane de healbot sıkıştırıyorlar bir slot'a. bi anda hunter matchup'ı %35'ten %55'e geliyor. rakamlar tabii ki kıçımdan salladım.

bu aralar etrafta priest hiç yok mesela, warrior da oldukça azaldı. o yüzden ladder'da face hunter görüyorsun bol bol. ha tabii çok ucuz bir deck olması ve maçlarının çok hızlı bitmesi de ayrı bir artı. karşına çok fazla çıkıp, pek çok kere boş beleş bir şekilde 5. turn'de ezerek yenince bu deck, milletin psikolojisi bozuluyor resmen ve algıda seçicilik devreye giriyor.

control paladin, mech mage, rogue ve warrior gibi 4 tane sağlam deck, face hunter'a karşı gayet güzel savaşıyor. zaten işin güzelliği şu anda hiçbir deckin, meta'da yüksek sayıda görülen 8-10 tane deck'e birden üstünlük kuramaması.

ha son olarak şunu da söliim, ben yazmaya başlarken görmüştüm de arada unuttum. senden hemen sonra biri "7 class ile rush deck yapılabilmesi oyunun kötülüğünü gösteriyor" diye :D tam tersi oyunun iyiliğini gösteriyor işte. o güzel güzel dizayn etmişler ki, isteyen istediği class ile istediği tarz decki oynuyor. muhteşem bir şey bu. ha bu rush deck'lerin anca 2 tanesi falan meta'da barınabilir ayrı konu, diğerleri rank 15 civarları için gider anca.
Mesaj tarihi:

sabonis said:

Aceace said:

Tamam tartışalım.

2-3 kart değiştirerek koyduğun kartlar muhtemelen

1.si zombi çov
2.si kezan mistik

Zombi çov sana early game'de 1 mana kazandırıyor. Hunter'ın snowball'a ihtiyacı olmasına rağmen o 1 manayı geri kazanabileceği pek çok kartı var. Mesela Mad Scientist efektif olarak 2+saldıran minionının manası kadar mana kazandıran bir kart. Benzer şekilde Eaglehorn bow, animal kompanyon falan da çok ciddi anlamda mana kazandıran kartlar.

Tamam tempo kazansın sorun değil. Hemen her classın benzer şekilde tempo sağlayan kartları var. Ama bu tempo kartlarının hemen hiç biri adamın suratına suratına bonus bonus damaj vurmasını sağlayan kartlar değil.

Mesela Palayı ele alalım. Peacekeeper ciddi anlamda tempo sağlayan bir kart. Ama rakibin doğrudan suratına vurmasını sağlayan bir kart değil.
Druid'in innervate ve wild growthu var. Tamam bazen allah belanı versin dedirtiyor ama bunu boardu ele geçirmek suretiyle yapıyor.
Tempoya en uygun class olan rogue'da dahi hemen hemen hiç bir kart doğrudan "TO THE FACE" şeklinde değil.

Hunter'da animal companyonların 2 tanesi bonus face damaj vermesini sağlıyor
Eaglehornun her durabiliti kazanması bonus face damaj vurmasını sağlıyor
Freezing trap boardı boşalttığı için bonus face damaj vurmasını sağlıyor
E bi de yetmezmiş gibi kazara aha kazandım oyunu derken hunter senin boardı doldurmana izin vermediği için oyunu bitirmekte zorlanıyorsun. (Unleash the skill ve freezing trapleri daima göz önünde bulundurmak zorundasın. Kim bilir kaç defa belcherla aptal saptal minionları temizleyemediğim için ölmüşümdür.)

Bak senin üzerinde 5. turnden itibaren her turn 2şer 2şer vurarak seni zamana karşı oynamak zorunda bırakan hero powerına ve (bence) oyunun en iyi midrange minion'una gelmedim.(savannah)

Ayrıca şunu unutuyorsun. Bir kontrol destesi ile bir face destesini elbette yenebilirsin. Ama gerekli kartlara acilen ulaşman lazım. Face decklerinde bu kısıtlama daha az. Turn 1 ve 2'yi boş geçen kaç hunter gördün? Gel gelelim, hunter(ve yerine göre mechmeyc) yenmek için deckine ekleyeceğin abuk kartlar diğer decklere karşı sonnnn derece kötü. Bu da kontrol decklerinin consistencysini düşürüyor.

Belki aklıma gelmeyenler de vardır. İnsanlık hali. Şimdi senin argümanlarını dinlemek isterim.

(Ayrıca sana kötü oynuyosun diyen yok arhadaşım :) sana çok ağlıyosun diyen var :)

Edit: Typo

olm senin kafan karışmış.

bak öncelikle face hunter kötü bir deck demiyorum. kötü olsa zaten bu kadar göremezsin. ama nerf şart olan bir deck değil. şu anda nerf şart olan bir deck görmüyorum ben.

kafanın karışıklığına gelelim. mid hunter'dan da, face hunter'dan da kartlar söylüyorsun. mesela face hunter asla kullanmaz savannah. ve hatta freezing de oldukça nadiren kullanırlar. mesela belcher'ını çat diye öldürecek hunter's mark da kullanmazlar genellikle. o yüzden mesela paladin değilsen board'a 3 minion koymanın çok büyük sakıncası yok. zayıf minion koymucan yani işte.

oturmuş deck'in mekaniğini anlatmışsın uzun uzun, şunu bunu iyi yapıyor diye. e tabii ki o dediklerini iyi yapıyor. o yüzden zaten gayet iyi bir deck. ama deckin iyi olması nerf'lenmesi gerektiğini göstermez. deck iyi ama çok draw dependent. şimdi her deck draw dependent diye çıkar birileri ortaya. hayır. niye çünkü ilk bu deckin hiç draw'u yok. başta iyi çekmezse veya ilk 6 kartından 2'sini taunt ile takasa kullanırsa, bi anda pörtlüyor.

sonuçta metanın devamlı kendi kendine değişmesi, 2-3 haftada bir yeni bir deckin zirveye oturması şans değil. millet yeni çözümler üretiyor. mesela zombie chow koymaya başlıyorlar decklerine, üstüne 1 tane de healbot sıkıştırıyorlar bir slot'a. bi anda hunter matchup'ı %35'ten %55'e geliyor. rakamlar tabii ki kıçımdan salladım.

bu aralar etrafta priest hiç yok mesela, warrior da oldukça azaldı. o yüzden ladder'da face hunter görüyorsun bol bol. ha tabii çok ucuz bir deck olması ve maçlarının çok hızlı bitmesi de ayrı bir artı. karşına çok fazla çıkıp, pek çok kere boş beleş bir şekilde 5. turn'de ezerek yenince bu deck, milletin psikolojisi bozuluyor resmen ve algıda seçicilik devreye giriyor.

control paladin, mech mage, rogue ve warrior gibi 4 tane sağlam deck, face hunter'a karşı gayet güzel savaşıyor. zaten işin güzelliği şu anda hiçbir deckin, meta'da yüksek sayıda görülen 8-10 tane deck'e birden üstünlük kuramaması.

ha son olarak şunu da söliim, ben yazmaya başlarken görmüştüm de arada unuttum. senden hemen sonra biri "7 class ile rush deck yapılabilmesi oyunun kötülüğünü gösteriyor" diye :D tam tersi oyunun iyiliğini gösteriyor işte. o güzel güzel dizayn etmişler ki, isteyen istediği class ile istediği tarz decki oynuyor. muhteşem bir şey bu. ha bu rush deck'lerin anca 2 tanesi falan meta'da barınabilir ayrı konu, diğerleri rank 15 civarları için gider anca.

"kafanın karışıklığına gelelim. mid hunter'dan da, face hunter'dan da kartlar söylüyorsun. mesela face hunter asla kullanmaz savannah. ve hatta freezing de oldukça nadiren kullanırlar. mesela belcher'ını çat diye öldürecek hunter's mark da kullanmazlar genellikle. o yüzden mesela paladin değilsen board'a 3 minion koymanın çok büyük sakıncası yok. zayıf minion koymucan yani işte"

Faceler Savannah kullanıyorlar demedim. Ancak Freezing kullanmayan deck sayısı ciddi anlamda az. Genellikle hunter's mark yerine silence kullanıyolar zaten.

Hımm. CW ve mechmage huntera karşı oldukça favoriler. Rogue'da bu dediğin durum söz konusu değil. Zaten rogue'un en nefret ettiği 3 matchuptan birisi hunter. Her ne kadar BS+SI gibi çok iyi kartları olsa dahi Turn 5'e geldiği zaman çanlar çalmaya başlamış oluyor. Ladderda şu an kullandığım Rogue deckimde 2 antik healbot 1 farseer var. Okumadığım nalet kalmadı.

Rogue ile ilgili olarak bi not düşeyim. Zoo'ya karşı rogue harika olmasına rağmen huntera karşı başarılı değil. Çünkü zoo tempoyu boardı ele geçirmek üzere kullanıyor. Hunter gibi "TO THE FACE!!" yapmak üzerine değil. Maalesef bunu anlatamıyorum sana..

Palaya gelince.... Midrange Pala oyunun başında Minibot+Muster'a sahipse çok farklı, sahip değilse çok farklı 2 oyun oluyor. 2sinden birinin gelmemesi oyunun kaderini değiştiriyo malesef. Yani rakibin boarda koyacağı karttan ziyade senin drawın çoooook daha önemli. Kontrol palanın işi 6187815 heale rağmen daha zor. Çünkü yeterli heale sahip olmana rağmen tempoyu ele geçiremiyorsun.

ha son olarak şunu da söliim, ben yazmaya başlarken görmüştüm de arada unuttum. senden hemen sonra biri "7 class ile rush deck yapılabilmesi oyunun kötülüğünü gösteriyor" diye :D tam tersi oyunun iyiliğini gösteriyor işte. o güzel güzel dizayn etmişler ki, isteyen istediği class ile istediği tarz decki oynuyor. muhteşem bir şey bu.

Bu kısma katılıyorum. Bence de harika bir şey. Ancak şöyle bir sorunumsu var. (Çözülmez bir sorun değil bence)Bak Naxx öncesinde Shockadin, Face Warrior gibi deckler de vardı. Şimdi çoook nadir iş yapabiliyorlar:( O decklere karşı oynarken kanser olmuyorduk. Ancak şimdi Hunter'a karşı oynarken bayaaa bayaa kanser oluyoruz. Hunter OP değil belki ama OP'a çok yakın. Sinir bozucu olduğu ise garanti :(
Mesaj tarihi:
şunu görünce aklıma trolden videosu geldi.

stream yapan eleman face hunterdan baymış, decke deathlord koymuş, artiz artiz konuşuyor, face hunter gelse de deathlorduma ağlasa diye.

hunter deckinden deathwing çıkıyor 3. turnde :D
Mesaj tarihi:
Aceace said:

Wall of death!!!!!

geçen gün slawn atti bir oyun izliyodum gülmekten yerlere yattım. ice mage oynuyor slawn, rakipte rogue. Adam Cho fln atmis deck'e ve deadly poison ile elini doldurdu slawn'in sonra basladi draw'a oracle iniyo panda ile geri aliyo geri iniyo , King mukkla atti muzla doldurdu elini Sonra vanish atiyo eli dolu oldugu icin board'daki kartlarını ölüyo fln. adsafas

En son burn'den yatti slawn ucu ucuna , iceblock'da kurtarmadı ^^.
Mesaj tarihi:
Masticore said:

Aceace said:

Wall of death!!!!!

geçen gün slawn atti bir oyun izliyodum gülmekten yerlere yattım. ice mage oynuyor slawn, rakipte rogue. Adam Cho fln atmis deck'e ve deadly poison ile elini doldurdu slawn'in sonra basladi draw'a oracle iniyo panda ile geri aliyo geri iniyo , King mukkla atti muzla doldurdu elini Sonra vanish atiyo eli dolu oldugu icin board'daki kartlarını ölüyo fln. adsafas

En son burn'den yatti slawn ucu ucuna , iceblock'da kurtarmadı ^^.

bendim o malesef. deadly poison vakası ve arkasından 2 duplicateimden de 2 taunt alacakken king mukla ve dancing sword inerek yine 10 karta çıkarttı elimi. ona rağmen 1 hp yle kaybetmem deckin baya güçlü olduğununun gösteriyor.

yukardaki hunter tartışmalarına istinaden hunter'ın en rahat çözümü ice mage diyebilirim. control warriorla huntera karşı yarı yarıya şansın varken ice mage le çok daha yüksek şansın.
Mesaj tarihi:
aha bir başka bomba yorum geldi... ice mage, hunter'a karşı en çaresiz archtype'lardan biri. bu yorumları nereye göre yapıyorsunuz yaw =)
Face Hunter'a karşı Warrior %70 falan kazanıyorsa Freeze Mage %35 falan anca kazanabilir.
Mesaj tarihi:
ice mage doomsayer nova kombosu, belcher deathlord duplicate, exp. sheep, blizzard, flamestrike'la baya rahat hunter'a karşı. 5 lvl da healbot elindeyse hunter'a şans bırakmıyor. olmasa da çok sorun değil. son zamanlarda hunter's mark kullanmadıkları için deathlord indiğimde oyundan çıkanlar bile oluyor.

bomba yorum demişken, hunter'ın draw dependant olduğunu yazmışsın önceki sayfada, onu biraz açıklasana leper gnome dependant mı abusive sergeant dependant mı :)
Mesaj tarihi:
az önce söylediğin ice/freeze mage ile saydığın deck arasında 15 kart falan fark var, bilmem farkında mısın?
ha ayrıca face hunter o dediğin blizzard fs falan gibi kartlardan minimum derecede etkileniyor.

aşağıdaki bathört trollüne de selamlar.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...