Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Superonline Fiber kullanan var mı?

sabonis

Öne çıkan mesajlar

serjuhan said:

ISP'lerin omurgaları AKK'siz interneti altyapı yatırımı yapılmazsa kaldırmaz kesinlikle. En azından TT özelinde bunu bilen biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu röportajda mıydı bilmiyorum ama Türknet'ten Sinan Kurmuş adlı beye göre altyapı sıkıntısı diye bir şey yok AKK sadece + kotalı paketler satmak için tezgah.

Ki mesela ben udyunette 25 mbps alıyordum. Benim santral YAPA yani Türknet'in kendi santrali değil, routerlar kendilerinin değil. Fakat yine de 75 mbps verebiliyorlar bana birkaç kişi daha geçti siteden sorun olan görmedim.

Kazma izni gibi saçma şeyler var belediyeler vermiyor o ayrı, ama yine röportajda söylendiği üzere ülke geneli ortalama download 75gb imiş kişi başına. Öyle acayip altyapılara ihtiyacımız yok ki. Hız olarak da 25 mbti kotasız verseler öyle sürünecek kadar kötü değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben TT'de çalışıyordum ve AKK'ler sıfırlandığında ayın ilk 2-3 günü omurgadaki trafik yükünü biliyorum. İnan mevcuttaki hali ile kaldırmaz. Hatta ayın ilk günleri sıkıntılar yaşanıyor şu an AKK'ler vb dolana kadar. Hali ile yeni altyapı yatırımı yapmadan zor o iş. Ha zor birşey değil o ayrı paraya bakar.
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Abi ben TT'de çalışıyordum ve AKK'ler sıfırlandığında ayın ilk 2-3 günü omurgadaki trafik yükünü biliyorum. İnan mevcuttaki hali ile kaldırmaz. Hatta ayın ilk günleri sıkıntılar yaşanıyor şu an AKK'ler vb dolana kadar. Hali ile yeni altyapı yatırımı yapmadan zor o iş. Ha zor birşey değil o ayrı paraya bakar.

e bunlar ne bok yedi 3-4 yıldır? zaten BTK bunlara AKK'lerin iyileştirilmesi için bu son hız değişikliklerinden önce direktif verdiydi sanki? şimdi 2019'da kalkacak AKK 1 yıldır yapıyorlar mı çalışma.. ya ne bekliyorsam ben de ülkenin isslerinden.

edit: yine arka sayfadaki röportajda şey vardı, akk'siz tarifeye geçince herkes 1-2 ay afallayıp abanıyor downloada sonra düzene oturuyor. bizim tüm santrallerimiz zaten hazır diyorlardı.

şimdi ben de baktım, türknete geçtiğim ilk iki ay akn olmadığı için 700 gblar gibi sömürü var, şimdi dengeye oturmuş ama 3-4 aydır 250 - 300 gb falan mesela. dolayısı ile şu anda akn varken her ay başında bu yüklenmeler normal değil midir?
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

akk kalkmıyor olsa, yarın tüm kullanıcılar sınırsız paket alsa ne bok yicek telekom sdafsafsa

bence alanlar dusunsun ne yiyeceklerini..

sana uber paket cikartacak..herkes onu alinca sana super uber paket cikartacak..10 kat fiyat cekecek..

ha bu paketi aldiginda yine 8 mbit baglanacaksin..cunku paketlerin hepsi ---e kadar..adamlarin 625 satiyoruz diye 625 verme sarti yok..*** e kadar..
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuç olarak bugün taahhhüt veren biri 2019 da akk gidince ne olaca, soruma cevap almam lazım.

AKK'siz paket ile devam etmek istiyorsanız 8mbit internet hızı ile devam edin yoksa kotalı paket ile 50mbit veriyoruz seçeneği mi sunacaklar. Bilinçli olarak AKK siz paketlerin hızına/bağlantı kalitesinin içine edip kotalı tarifeye mecbur mu bırakacaklar. Ne çakallık düşünüyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi BTK'nın ne dediği belli son dakikada yamuk çizmezlerse. ISS ler yetiştiremedi 3 yıl daha süre veriyoruz kendilerine demezlerse yani..

İşte taahhütler işi bozuyor. Adam 200akk almış 90 liraya e diğeri 50 liraya 25akk kullanıyor. Hepsinden kalkınca ne olacak yani 90 ödeyen ne oluyoruz arkadaş demeyecek mi. Yeni taahhhüt alımı da gayet yapıyorlar. Ya da taahhütü olanlar 2019 da ki AKK siz internetten yararlanamayacaklar mı.

Bunların gerçek ekmeği AKK zaten. SOL falan zaten hepten.. 24mbit hızın yukarısını sadece KOTALI tarifelere koymuşlar. 100gb kota 50mbit diyor. kotan bitince internetin çalışmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana şöyle geliyor ki AKK geri gelsin diye ağlayacağız.

alın akk kaldırdık yeni tarifelerimizde
24mbit 99,90tl
50mbit 199,90tl

24mbit 50gb kotalı 69,90
24mbit 100gb kotalı 79,90

bunların sonuna da "e kadar hız" deyip yukarıda yazan hızların hiç birini göremeden bu fiyatlara kullanacağız muhtemelen.

2019 da alıntı yaparım bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

valla isguvenligi konusundaki zimbirtilar 3 seferdir ertelenip duruyor..3 sene mi ne once gecmis olmamiz lazimdi simdi 2020 ..

akk konusunda birkac ay oncesine kadar telekoma 130 lira oduyordum iste..8 mbit sinirsiza..kabus gibi netten herseyi sd kalitede seyrediyor gibiydik..
Sosyal ağlarda paylaş

Mobilde fiyatlar çok düştü, 3-5 sene önceki kotalardan fiyatlardan eser yok. Bugün 10gb interneti 39 liraya alabiliyorsun mobilde.

Ama bu evde internet çok sağlam gelir kapısı. Akarı kokarı yok temiz. Taahhüte de bağladın mı 2 yıl kafası rahat şirketin. Kolay kolay bu temiz gelirden vazgeçmezler.

@applev0dka Asıl güç şirketlerde. TTnet akk sonrası ben kazanç sağlayamıyorum küçülmeye gidip işçi çıkartıyorum bir desin o zaman gör sen baskıyı.
Sosyal ağlarda paylaş

paradoksalkedi said:

serjuhan said:

e bunlar ne bok yedi 3-4 yıldır? zaten BTK bunlara AKK'lerin iyileştirilmesi için bu son hız değişikliklerinden önce direktif verdiydi sanki? şimdi 2019'da kalkacak AKK 1 yıldır yapıyorlar mı çalışma.. ya ne bekliyorsam ben de ülkenin isslerinden.

Abi ne bok yiyecekler. İbneler mevcut altyapıyı iyileştirmekten ziyade tüm parayı bakir/altyapı olmayan yeni alanlara aktarıyor. O da aktarmak zorunda olduğu kadarını banka kredileriyle yapıyor. Kalanı cukka.
Sosyal ağlarda paylaş

Yav benim fiber kontratım bitiyor.
50mbit 75gb kota + turkcell 3gb lik pakede 80tl ödüyordum.
Şimdi aynı pakedin 200gblık olan tarifesi 140tl fiyat çekiyorlar. Daha düşük kotalı olanı da yok. Sittirin lan iptal faxı çekiyorum diyince indirim yapalım efendim olayları oluyor mu acaba digitürkdeki gibi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...