Bright Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 bingildak said: şu an öyle de olmuyor işte. salon büyük diye bir tarafını hobi odası gibi diğer tarafını tv / yemek masası falan yaptık. raide giriyorum vır vır konuşma sesi. mekanik klayve taktuk ses çıkarıyor. her daim kulaklık kullanmak zorunda kalıyorsun. TS'de konuşurken arkadaki tv sesi geliyor falan falan. ben de öyle düşünmüştüm buraya taşınırken pişman oldum. Mekanik klavye sesi için O-ring'ler baya yardımcı olacaktır. Arkadan mikrofona gelen ses için noise cancelling mic'lar var, bkz ModMic Rahat bir de kulaklık alırsan kafanda olduğunu bile çok hissetmezsin zaten ya da abartırım salonda top patlasa da duymak istemiyorum diyorsan Earmuffs + ModMic + IEM gidebilirsin.
barbu Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 ses bahane ya. milletin ortasında ayaklarını monitor kenarına uzatamıyor filan. rahat edemiyordur. ondan istiyor ayrı oda.
axedice Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Burnunu rahat rahat karıştırıp tataklarını da trophy olarak sergileyebileceği bir room istiyor aslında çakaaaall..
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 her türlü rahatım gençler, rahatsız olan ben değilim zaten asdasd bir sonraki ev tek başıma yaşacağım ev olmayacağı için her türlü 3+1 istiyorum artıkın, 2+1 denemesi hataydı.
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 oyun oynarken keyboard kıranlar düşünsün asdasd
Liebe Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Esh said: Liebe said: bende idle 15 derece falan ama fanlar kafa ütülüyo resmen. Alaskada mi yasiyosun abi? Evinden daha soguk olma ihtimali yok ki al bak idle bile değil, arkada chrome diablo falan açık sdsfds ayaklarım üşüyo abi oyun falan açık değilken çorap terlik giyiyom mecbur hiç sevmem ev içinde halbuki :D http://i.imgur.com/7ANWCkk.jpg
quixef Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 quixef said: Benim 4790k normal Win 8.1 masaüstündeyken 50 derecede ama kafa ütülemesin diye H100i yi düşükte çalıştırıyorum bir de kasa küçük, normal zaar. Bu normal mi lan kimse sallamamış
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 masaüstünde bir şey yapmıyorken cpu'nun 50 derece olması okuduğum kadarıyla pek normal değil. ama dramatik bir sorunda yaratmıyor OC kasmadığın sürece. OC kapadığımda benimki 40'a düştü. 3,20 OC bile yapsam 50'e geri çıkıyor.
quixef Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Ya benim anakart Asus Gene VII mi ne, desktop ta bile 4.3 GHz ile çalıştırıyo yani kendinden boostlu (normali düz 4), herhalde ondan.
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 benimki de öyle çalışıyor ya. 3.06 normalde, 3.20 çalışıyor intelin kendi boostuyla. böyleyken 40 derece. baz değeri arttırınca 50 oluyor direkt.
Xaenin Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Benim kasanın yan kapak fanı bozuk, kapak açık. Noctua'nın bir fanının bir bladei kırıldı, dönerken çok ses yapıyo diye onu da çıkardım. Kasanın tepe fanı da kırıldı o da dönmeye başladığı gibi kasayı sallıyor, o yüzden onu da söktüm attım. 4.90'da falan çalıştırıyodum işlemciyi, bu problemler yüzünden OC'yi kapattım. Yani bu kadar soğutma sistemi problemine rağmen 40 dereceyi falan görüyor işlemci. 50 pek normal gelmedi bana da.
Auril Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 voltaji sabitliyomusunuz gençler Sabitlemezseniz siz abandikca anakart da voltaji verir 80 100 dereceler görürsünüz normal
Curunir Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 quixef said: Ya benim anakart Asus Gene VII mi ne, desktop ta bile 4.3 GHz ile çalıştırıyo yani kendinden boostlu (normali düz 4), herhalde ondan. cpu soğutucu ve kasa nedir? biraz araştırınca aslında sorduğun iyi oldu bende upgrade etmeyi düşünüyordum ama handikapı var iyi bir soğutucu ve kasa ile kullanmak lazım idle da 40-50 arası alan ve load da 80 hatta 90 ı gören var safe tempi 72.7 dusun alıcan haf x + noctua veya 212 evo basıcan oc yi off
Esh Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 quixef said: quixef said: Benim 4790k normal Win 8.1 masaüstündeyken 50 derecede ama kafa ütülemesin diye H100i yi düşükte çalıştırıyorum bir de kasa küçük, normal zaar. Bu normal mi lan kimse sallamamış değil bence. bende masaüstü 29 derece. ama düşük voltajın parmağı var bu işte sanırım. h110 un fanlar %30da falan. ama şanslı çip sanırım benimki, voltajı indirerek 4.6 yaptım sdfs
quixef Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2015 Curunir said: quixef said: Ya benim anakart Asus Gene VII mi ne, desktop ta bile 4.3 GHz ile çalıştırıyo yani kendinden boostlu (normali düz 4), herhalde ondan. cpu soğutucu ve kasa nedir? biraz araştırınca aslında sorduğun iyi oldu bende upgrade etmeyi düşünüyordum ama handikapı var iyi bir soğutucu ve kasa ile kullanmak lazım idle da 40-50 arası alan ve load da 80 hatta 90 ı gören var safe tempi 72.7 dusun alıcan haf x + noctua veya 212 evo basıcan oc yi off CPU Soğutucu Corsair H100i, kasa Aerocool Deadsilence Cube mu ne öyle ufak tefek bir şey. Mini ATX. (H100i sığdırabilmek için Bluray takamadılar o derece)
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 23, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2015 eski çocuğu resleyim yeni işlemciye anakarttan biraz ayar çektim voltage'ı 1.2'den 1.36'a çektim, çarpanı 47 yaptım, bazı değiştirmedim idle 25-35 arasında stress'te en yüksek 69 gördü (10 dk fln çalıştırdım, sıkıldım asda) fan ayarlarını da şöyle yaptım >30 = 40% 30-50 = 60% 50-60 = 85% 60+ = 100% doğrusu fanı böyle yapmadan da 70 üzerine çıkmamıştı http://s21.postimg.org/cf586u0nb/das.jpg coolerım bu http://www.legitreviews.com/images/reviews/1196/noctua_u12p_se2_022.jpg ne diyosunuz iteyim mi biraz daha yoksa saçma mı olur? kaç derece üzerine çıkmaya başladığında işlemciye zararlı olmaya başlıyordu? 70-75 fln mı? sıvı soğutucu alırsam 5 yaparım diyorum ne dersiniz
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 23, 2015 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2015 sıvısız da yaparsın gibi duruyor bence (sadece sıcaklıklara bakarak, random bi şekilde başka sebeplerden kaldırmayabilme ihtimali de var). ömrünü 15ten 10 seneye düşürürsün en fazla işte sdlfksd. oyunlarda stress testin yanına bile yaklaşmayacak zaten. ha gerek var mı dersen oyun için falan yok. hiç yapmasan da olur oyun içinse zaten. ama zevkli tabi ben de yapmadan duramıyorum ehueh. o oranlarda fan kafanı şişirmesin yalnız?
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 23, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2015 oyun için yapıyorum ya, mmolar inanılmaz cpu istiyor abi şaka gibi gerçekten. gpu utanmasa fan döndürmeyecek o kadar etkilenmiyor. ayrıca http://jefflenney.com/wp-content/uploads/2015/04/jeremy-clarckson-more-power.jpg :) 4.9 u deneyim o zaman bakalım, fanlar kafamı şişirmiyor çünkü hep kulaklıkla kullanıyorum gaming sırasında voice comm ayağına. top patlasa duymuyorum ama dikkat ettim, oyundayken de 35 derecenin üstüne çıkmıyor zaten. 50% fan sesi duyulmuyor.
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 agalar bugün reset attım alete "overclock failed, go to settings" gibi bir şey söyledi. 4.7'de çalışıyodu alet, onu 4.8 e çektim öyle dedi diye asdasdasd. voltaj hiç vermemiştim, defaultta çalışıyordu. 1.37'den 1.43 e çektim voltajı. herhangi bir hata, donma veya başlangıçta oc failed gibi bir şey çıkmadı tekrar. tek fark ettiğim sorun stress test yaparken mouse input lag yiyor gibi felaket. stress testi kapattığımda sorun yok. oyunlarda cpu coreları 40-55 derece arasında hep. idle 20-24 arası. 1.43 voltaj vererek iyi etmiş miyim, hiç araştırmadan bi kaynakta gördüm verdim veriştirdim.
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR.
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Esh said: stress testin ne? intel extereme tuning
Öne çıkan mesajlar