Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

American Sniper (2014)


progamer

Öne çıkan mesajlar

http://www.joblo.com/posters/images/full/American-Sniper-Poster-big.jpg

said:
U.S. Navy SEAL Chris Kyle is sent to Iraq with only one mission: to protect his brothers-in-arms. His pinpoint accuracy saves countless lives on the battlefield and, as stories of his courageous exploits spread, he earns the nickname “Legend.” However, his reputation is also growing behind enemy lines, putting a price on his head and making him a prime target of insurgents. He is also facing a different kind of battle on the home front: striving to be a good husband and father from halfway around the world. Despite the danger, as well as the toll on his family at home, Chris serves through four harrowing tours of duty in Iraq, personifying the SEAL creed to “leave no man behind.” But upon returning to his wife, Taya Renae Kyle (Sienna Miller), and kids, Chris finds that it is the war he can’t leave behind.


Clint Eastwood'un yeni filmi. Aynı adlı kitabın uyarlamasıymış. Kitabıda sniper'ın kendisi yazmış zaten. Film daha önce hiç duymamıştımda trailer çok başarılı olmuş. Merak ettim baya şimdi filmi.

http://www.youtube.com/watch?v=JbyW-LHn57A
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu herifin hikayelerini okumuştum bayağı bir önce, yanılmıyorsam kitabı yazma evresiydi ya da çıkarmıştı. Çok sağlam hikayeleri vardı. ABD askerlerinin orada yaptıkları ve başına gelenler, hani bazı konularda ABD askerlerini aklayıcı yanları var vs. diye çok eleştiriliyordu ama hak veriyordun.

Biraz milliyetçi, bir o kadar da anti-militarist bir yaklaşımı var kitabın diyorlardı. Okumak ya da işte izlemek gerekiyor.

Bu arada filmi ilk David o. Russell çekecekti. Nedense vazgeçti, Spielberg aldı. O da sonradan vazgeçmiş demek ki ben en son orada kaldım. Clint Eastwood'a kalmış.

Çok sağlam anti-militarist bir yanı olmasaydı hikayenin zaten Clint başgan elini atmazdı.

Edit:

Bu arada bu eleman ABD tarihinin en iyi nişancısı olarak gösteriliyor. Chris Kyle'dı adı yanılmıyorsam bayağı oldu herifin şeylerini okuyalı da sanırım Irak Savaşı'nda 2km'den hareketli birini vurmuştu. ABD tarihinin rekoru mu neydi.

Kitaptan sonra vurularak öldürülmüştü bir de yanılmıyorsam. Niye vurulmuştu hatırlamıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kyle claimed that Ventura was "bad-mouthing the war, bad-mouthing (former President) Bush, bad-mouthing America" and that Ventura said the SEALs "deserved to lose a few guys".

adam tipik amerikan askeri işte neyini büyüttünüz bu kadar
filmi de leş gibi patriotism dolu olur. anti-militarist olsa kaç yazar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok da dümdüz önyargılarla yorum yapınca dediğinden farklı oluyor sadece.

Kitabın içeriği "15 kişiye saldırdım yeah murrica" değil ki, özünde anti-militarist kitap. Satsın diye bu isimle pazarlanmış olabilir ama kitaptan uyarlanan filmin kitapla aynı ismi kullanması da yönetmenin suçu değil. Yeter ki iyi işlesin. İşlemezse onu konuşuruz. "ADI AMERİKAN DİYOR QQQQQ" pek mantıklı bir yaklaşım değil ama.

Kaldı ki böyle isimler iddialıdır, kitap yeterince iyiyse amacına ulaşıp sattırır, ama yarattığı beklentiden kötü çıkarsa yerin dibine sokulur ve hiç satmaz. Demek ki tutturmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İçeriğinde olmasa bile pazarlama kafasında sorun var. Dünya üzerinde büyük işler yapmış hiçkimsenin biyogrofisi başına ülkesinin ismini yapıştırmak gerekmez. Bir adam büyük bir devlet adamıysa Lincoln, Sezar vs. diye eserini yaparsın. Arabian Lawrence çok ünlü bir ingiliz ajanıdır. Hakkındaki eserleri British Spy diye yapma ihtiyacı duyulmaz. Soğuk savaş döneminde CIA yönetimine bir tane Rus ajanı geçmişti. Onun eserini Russian Mastermind diye okumadık. Bu insanların biyografisini merak etme ihtiyacı bayat milletçi pazarlama girişimlerinden değil yaptıkları işlerden ileri gelir. Ben kendi ülkemin milletçi çöp eserlerini takip etmiyorum. Başkalarının milliyetçi çöpünü niye takip edeyim?

Bunlara bakınca American Zükzük isimli bir şeye değer verememem yanlış bir durum değil. Yazar belli ki bu kişinin yaptığı işlerin, anlatacağı hikayenin satmaya yeterli olmayacağını düşünmüş. Kötü bir eser pazarlamanın taktığı isimden iyi satabilir, iyi bir eser kötü bir pazarlamayla es geçilebilir. Nasıl göründüğü de bir sorun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...