Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
once recovery olayini yapacan win 8 key i isterse onu gireceksin. daha sonra update cakacaksin.
ama yazilim garantisi olayi mi ne oluyo boyle durumlarda. lisanssiz urun kullandigina dair bisiler diyebilir windows abi.
Mesaj tarihi:
tambjk said:

Orjinal win 8 ile geldi laptop ama hdd yi kopmle uçurup tekrar formatlayarak korsan win7 ultimate kurduydum. Recovery partition da uçtuğu için win8 e geri döndürmem mümkün gözükmüyor.

Şimdi ise win 10a temiz kurulum ile geçmek istiyorum, nasıl yapabilirim? Laptopun altındaki win8 lisans key'i mi gireceğim?

Bir yerden win 8 home edition bul, formatla, formatlarken de laptop'ın altındaki CD-Key'i gir. Sonra onun üzerinden Windows 10'a upgrade et sistemi.
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

tambjk said:

Orjinal win 8 ile geldi laptop ama hdd yi kopmle uçurup tekrar formatlayarak korsan win7 ultimate kurduydum. Recovery partition da uçtuğu için win8 e geri döndürmem mümkün gözükmüyor.

Şimdi ise win 10a temiz kurulum ile geçmek istiyorum, nasıl yapabilirim? Laptopun altındaki win8 lisans key'i mi gireceğim?

Bir yerden win 8 home edition bul, formatla, formatlarken de laptop'ın altındaki CD-Key'i gir. Sonra onun üzerinden Windows 10'a upgrade et sistemi.

Yükseltmeden kurmak istiyorum, formatı çakıp doğrudan win10 :) Bir yöntemi var mı bunun?
Mesaj tarihi:
Bi ihtimal direk Win 10 ISO'dan kurup, aktivasyonu telefonla yapmak yiyebilir.

Ben de 8'i korsan 7 ile almıştım, key direk upgrade içindi. Sıfırdan kurmaya çalışınca bu key geçersiz, sadece upgrade için kullanılabilir tarzı bi şey diyordu. Telefonla olan şeyi yedi ama.
Mesaj tarihi:
evet maalesef herşey kapalı olduğu halde war thunder'da ping coşuyor sık sık win10 yüklediğimden beri, kaç amerikan tankını patlattığımı nsa'e rapor ediyor sanırım.
Mesaj tarihi:
okuma ömrü diye birşey yok ki, yazdığın zaten hücreler eskiyor. hatta yazma ömrü biterse read-only devam ediyor çalışmaya.

http://ssd-life.com/eng/ssdlife-faq-frequently-asked-questions.html
Mesaj tarihi:
monster laptoplarda win8 dışında çalışmama yada sürücü sorunları vb. problemleri oluyordu. win10 konusunu sordum tekniğe cevapları aşağıda. Birde hızlı cevapladılar hll olsun.

15.08.2015 13:43:01'li cevabımız
Windows 10, windows 8.1 altyapısını kullanmasından dolayı aynı sürücüleri kullanmaktadır.Windows 10 ile cihazlarımızda testlerimiz devam etmektedir.Windows 10 geçmeniz durumda sürücülerle ilgili ve kullanmış olduğunuz programlarla ilgili sorun yaşayabilirsiniz.En kısa sürede windows 10 işletim sistemine ait sürücülere sitemizde yer verilecektir.
Saygılarımla.

15.08.2015 13:40:02'li sorunuz
Abra 7 ye sahibim. Bilgisayarı satın alırken win8 den başka OS yüklenirse sürücülerde problem yaşanabileceği söylenmişti. Win 10 içinde aynı durum geçerli mi?

monster laptop dizüstü win10
Mesaj tarihi:
Ssdnin ömrü bitiyo diye cache dosyalarını taşıyan, search indexi falan filanı kapayan insanlara çok gülüyorum ya. Daha niye ssd aldın birader. Ssd bunun gibi ufak işleri yapsın diye var zaten.
Mesaj tarihi:
yapılan testlerde saniyede 1gb yazdırarak 32gb'liği 3 ayda ancak bozuyorlardı, büyüklüğe göre süreyi çarpın. devamlı öyle bir yazım gerçek dünya senaryolarından çok uzak. bütün işi gücü bırakıp sabah akşam steam'e backup kurup, silip kurmanız lazım durmadan.

o hücreler eskimeden önce controller bozuluyor büyük ihtimalle, benim 3 yıllık ssd öyle bozuldu mesela %100 health'teyken (3-4tb yazılmıştı yani yılda 1tb filan, testlerde 750tb filan çıkıyordu ömrü) bir cold reset atınca. her power cycle'da risk var onun için.

yani bu da led ampuller gibi, led'lerin ömrü bitmeden önce controller devre patlıyor. esas endişe edilen kısım değil yani ömrü pratikte sınırlayan.
  • Yeni Oluştur...