axedice Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 İstediğin uygulamayı 2 mouse clickle açmak İstediğin uygulamayı win tuşu + klavyede adını yazarak açmak arasında fark var. Win+klavye girdisi bir seçenek olmalı, zorunluluk değil. Kullanıcıyı böyle kısıtlamak kötü bi tasarım, bu tartışmaya son vermeyeceğiz.
bingildak Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 default'unu öyle yapsınlar (eğer tasarım onu istiyorsa) fakat options'a seçenek koysun "oldboyz" diye tıklayınca eski versiyona dönsün. işletim sistemi yazan adamlar şu varyasyonu mu yapamıyor allahasen.
Sorieno Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 axedice said: İstediğin uygulamayı 2 mouse clickle açmak İstediğin uygulamayı win tuşu + klavyede adını yazarak açmak arasında fark var. Win+klavye girdisi bir seçenek olmalı, zorunluluk değil. Kullanıcıyı böyle kısıtlamak kötü bi tasarım, bu tartışmaya son vermeyeceğiz. Abi işte AYNI ŞEY diyorum da eskisine alışık olduğunuz için kurtulamıyorsunuz sadece o yanılsamadan. Bak şimdi; Mouse'u sola çektim, click, tüm programlara tıkladım, scroll down ettim, programı buldum, açtım. Diğerinde mouse'u sağa çektim, click, yine show all programs'e tıkladım, hepsi metro arayüzde çıktı, açtım. Aynı kapıya çıkıyor yani. Sadece win key+klavye diye bir seçenek yok Win8'de.
reampage Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 4 aydır filan mac kullanıyorum, aslında windows ile arasında işlev olarak fark yaratıcak kadar nitelikli bir yazılım kullanmıyorum, çoğunlukla iki platformda var kullandığım yazılım. Adobe Creative Cloud yazılımları. Mac kullanmaya iten tek yönü klavye kısa yolları sanırım. Sadece yazılımın değil genel olarak OS'yi hızlı ve efektif kullanmayı çok etkiliyor kısa yollar. Bunu istemsiz olarak windows kullanırken mac kısa yollarını kullanmaya çalışırken fark ettim. Alışıyor insan acaip.
zeawee Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Sorieno said: axedice said: İstediğin uygulamayı 2 mouse clickle açmak İstediğin uygulamayı win tuşu + klavyede adını yazarak açmak arasında fark var. Win+klavye girdisi bir seçenek olmalı, zorunluluk değil. Kullanıcıyı böyle kısıtlamak kötü bi tasarım, bu tartışmaya son vermeyeceğiz. Abi işte AYNI ŞEY diyorum da eskisine alışık olduğunuz için kurtulamıyorsunuz sadece o yanılsamadan. Bak şimdi; Mouse'u sola çektim, click, tüm programlara tıkladım, scroll down ettim, programı buldum, açtım. Diğerinde mouse'u sağa çektim, click, yine show all programs'e tıkladım, hepsi metro arayüzde çıktı, açtım. Aynı kapıya çıkıyor yani. Sadece win key+klavye diye bir seçenek yok Win8'de. mouse bilgisayar kullanımını ne kadar yavaşlatıyor bi bilsen... elini mouse'a götürmek belki çoğu kullanıcının işine gelecektir ama şu an her şeyin mouse kullanımına göre tasarlanıyor olması tamamen alışkanlıkla alakalı. çoğu insanın nasıl kullandığıyla, beklentisinin nasıl şekillendiğiyle alakalı.
aquila Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 axedice said: İstediğin uygulamayı 2 mouse clickle açmak İstediğin uygulamayı win tuşu + klavyede adını yazarak açmak arasında fark var. Win+klavye girdisi bir seçenek olmalı, zorunluluk değil. Kullanıcıyı böyle kısıtlamak kötü bi tasarım, bu tartışmaya son vermeyeceğiz. Desktopa koy, taskbara pinle.
Warhero Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Sorieno said: Şu Start menu olmadı Windows 8'de daha zor olayına son verelim mi artık? Mouse'u alıp start tuşuna basıp oraya gideceğin programın adını yazıyorsun ya da drop down menülerden buluyorsun. Onun yerine windows key, programın adını yaz. E aynı şey? Sorieno said: Abi işte AYNI ŞEY diyorum da eskisine alışık olduğunuz için kurtulamıyorsunuz sadece o yanılsamadan. Bak şimdi; Mouse'u sola çektim, click, tüm programlara tıkladım, scroll down ettim, programı buldum, açtım. Diğerinde mouse'u sağa çektim, click, yine show all programs'e tıkladım, hepsi metro arayüzde çıktı, açtım. Aynı kapıya çıkıyor yani. Sadece win key+klavye diye bir seçenek yok Win8'de. Off. Apple'ın saçmalıklarını savunanlar gibi şeyler yazıyorsunuz. Sonra Apple eleştirilen eksikliği eklediği zaman da "işte kullanıcı dostu Apple" gibi şeyler denilir. Windows 8-10 farkları da onun gibi oldu.
Sorieno Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Hasta mısınız abi siz? Aynı olduğunu söylüyorum, en fazla takıntı yaptığınız konunun aslında olmadığını anlatıyorum, ikisinin de aynı şekilde işlediğini anlatıyorum, Apple fanatiği diyorsunuz. Aynı diyorum, process'i anlatıyorum, bu argümanı bırakın diyorum. Genel işleyişi savunmuyorum, overall bi puan vermiyorum, sadece yüz defa dile getirilen Start menü bıdıbıdınızın doğru olmadığını söylüyorum. Hayır şu yüzden aynı değil, bu yüzden daha sorunlu demek yerine boş boş konuşuyorsunuz.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Win+program adı yoksa klavye ile çok kötü ama, yok dedin abi yukarda sen. Neresi aynı o zaman?
Sorieno Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Program adını unuttun ama programı açmaya çalışıyorsun. Senaryo bu, doğru mu anlıyorum? Win 7'de Start key, arrow tuşlarla navigate ederek bir saat programı arıyorsun. Win 8'de Start key, CTRL+tab, bütün programlar orada. Nasıl daha zor oldu?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Lyx'ı açmak istiyorum mesela; Win tuşuna basıyorum, Lyx yazıyorum, enter'a basıyorum ve açılıyor. Bunu kast ediyorum. Yazdıklarınızdan bu kalkmış gibi anladım. Böyle açmak iki saniye sürüyor ve her zaman fareye tercih ederim. OS X ve Linux kullanırken çok çok ender fare kullanıyorum program açmak için, sadece program dock'da duruyorsa.
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 win + program adı + enterla açılır win8 de programlar main e pinleyip mouse la tıklayabilirsiniz. başlat menüsü nedir .. sene oldu 2016 hala windoz öğretiyoruz
bingildak Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 genelde kullanmaya vakit ayırmayanlar bu isyanı gerçekleştiriyor ya. 1 ay işletim sistemini gerçek anlamda kullanınca hiçbir zorluk hissetmiyorsun. w7'de nasıl çalıştıysa 8.1'de de öyle çalışıyor. ne daha zor, ne daha kolay. eve gelip, chrome açıp steam'den oyun açarak işletim sistemi kullanıyorum diyorsanız o zaman size başka sözler hazırlarım. bu arada bu one-click resize fonksiyonunu neden geliştirmiyorlar? advanced'e bastığımında COMING SOON diyor 8 aydır das.
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 hayır bi de linux macos kullanan adamlar ama başalt menüsü :/ diyor
Flassh Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 herşey başlat menusunde daha cabuk iken neden fantezi arıyorsunuz
Sorieno Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Hala daha çabuk diyor. İşte bu adama laf anlatıyorsun.
bingildak Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 adam flash arkadaşlar hem de iki S'li tabii ki daha hızlı.
Flassh Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 sadece başlat menusunden oluşan arayüz yapsalar o bile wiwn8den daha iyi
Borastus Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 başlat menüsüne tile olarak sabitlenince programı epey rahat edersiniz bence. bu tile mevzusuna yabancı olduğundan çogu kişi default halde bırakıyor gene eski metodlarla programlara erişmeye çalışıyor genelde. bu tile lara sadece modern app ler degil herşey sabitlenebiliyor. sık kullandığın programları sabitle. istersen sık kullandığın siteleri veya ayarları falan. http://www.7tutorials.com/complete-guide-pinning-everything-windows-81-start-screen tileları kullanınca aslında eski menüden çok farkı kalmıyor start'ın
bingildak Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 çok net daha iyi eskiye nazaran. kullanmasını bilene.
Flassh Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 microsoft anladı o yüzden geri getiriyo xD http://www.youtube.com/watch?v=uskLH-E4wJs
Öne çıkan mesajlar