Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

John Wick (2014)


progamer

Öne çıkan mesajlar

die hard 1 & 3 senaryo olarak gayet düzgün filmler, ilki malum zaten kendi genre'ını yarattı. john wick esasen taken'ın yarattığı genre ile başlayıp (emekli specific set of skills'in intikam alması) sonra adeta fast & furious gibi bambaşka birşey oldu ikinci filmde. ben ciddiye hiç alamıyorum şahsen, ilk film sonrasını da çevire çevire izlemedim doğrusu. taken 2 & 3 gibi nispeten ayakları yere basmaya devam etseydi keşke.

2'nin yarattığı senaryo o kadar saçma ki zaten: geldik evine bomba sıktık diye dediğimizi yapmak zorunda hissettin ama 30dk sonra zaten hepimizi öldürebiliyormuşsun! e baştan bizi öldürseydin direkt? ne bileyim rehine filan alınırdı, bu filmlerin basit bile olsa bir mantığı vardır. sonra zaten dövmeli asscreed teşkilatı filan çizgiroman uyarlaması gibi birşeye döndü.

"adam ölmüyor işte bırakın"ı da şakayla karışık ama ciddi söyledim. yasanızı değiştirin yani üç filmdir öldüremediniz. gta5'de 5 yıldız kovalamaca daha kaç film sürecek yani. aksiyonlar başarılı ama ben aksiyon filmi sever bir insan olarak 80'lerdeki konuları arıyorum izlerken.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 11.11.2022 at 06:23, dasaaa dedi ki:

artik (2. film dahil aslinda) tamamen kendisinin bir parodisi oldu zaten.

looney tunes gibi filmi gibi. 1980lerin b-movielerinin aynisi.

yalniz giderek uzattikca, ben de "sunu sinemada izlemek sinemaya ayiptir." diye dusunmeye basladim.

diger yandan "sinemada iyi film mi oynuyor olm? fast food'un gozler icin olanini veriyorlar sinemada genelde!" derseniz, "genelde haklisiniz" derim sanirim.

 

John Wick'in olayı zaten sadece "kaliteli aksiyon filmi" yapmaktan ibaret. eleştirdiğin her şey 1. film için de geçerli.

şu an en yüksek bütçeli aksiyon filmlerinde bile sürekli jump cut ve shaky cam ile aksiyon "hissi" vermeye çalışıyorlar. John Wick serisi de bunun zıttında kaliteli aksiyon sahneleriyle seyirciyi coşturmaktan ibaret. taaa ilk filmden beri böyle.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

conwik 1 iyiydi çünkü adamın plot armoru olup olmadığını bilmiyorduk, ne kadar hekşat atsa da. film daha karanlıktı, ayrıca bu kadar abartılı değildi. stilize neon ışıklı mekanlar falan tamam güzel de yeter be abi.

day hart ile kıyaslamışsınız da day hart 1-3 yoğun konulu, mekleynin de plot armoru olduğunu bilsen bile yan karakterler + hikaye + çizi ama yerinde espriler için izliyorsun. onlar tvde şener şen filmi görünce izlemek gibi bir havada tekrar tekrar izleniyor, conwikte benzer bi tekrarlama değeri yok bana göre. day hart 4 neden silik bir film, hele 5 neden kötü, onun gibi olacak elbet conwik serisi bir yerde sizin için de. (benim için conwik 2'de bozdu, çünkü ben çok iyiyim ?)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

100 kere ölmesi lazımdı blunt trauma’dan, fabrik kurşun geçirmese de yumuşak ve esnek olduğundan içine yiyor bütün travmayı. punisher’da o hatayı yapmadılar, adam bütün mermileri plakaya yedi.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani öyle bir gerçeklik arayacağın dünya değil artık, bütün dünyanın otel için çalıştığı absürd bi evrene dönüştü. artık biliyoruz ki 4. filmin sonunda kafadan deagle kurşunu yese, max payne gibi yarım saate kusarak kalkıp mona sax tarafından öpülünce iyileşeceğini biliyorsun sdf.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani ne diyeceğimi bilemedim siz filmi çok yanlış anlamışsınız. gerçekçilik barı illa ya tam gerçek hayattaki gibi olsun ya da marvel filmleri gibi olsun istemek yanlış. ama eleştirilen yerin filmin kendi contekstinde tutarsızlığı yok. punisher delik deşik olup ertesi bölümde yardırmaya devam eden bir karakter tutarsızlıksa o da tutarsızlık.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya her yer convik oldu, daha kaç tane olsun. sadece seyrettiklerimden hadi sayıyorum gugıl yardımıyla:

equalizer 1&2

ava

polar

jack reacher 1&2

the accountant

nobody

wrath of man

kate

peppermint

security

ondan önce gelenler de var malum

taken 1-2-3

shoot 'em up

faster

hanna

man on fire

tv ve streaming filmlerine hiç girmedim, orada zaten gani say say bitmez. ha izleniyor mu, eğlenceli mi, evet ben de eğleniyorum. ama şu andaki en popüler aksiyon sub-genre emekli operatörün intikam gezisi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, Sam dedi ki:

ya her yer convik oldu, daha kaç tane olsun. sadece seyrettiklerimden hadi sayıyorum gugıl yardımıyla:

 

On 12.11.2022 at 12:43, Bone dedi ki:

şu an en yüksek bütçeli aksiyon filmlerinde bile sürekli jump cut ve shaky cam ile aksiyon "hissi" vermeye çalışıyorlar. John Wick serisi de bunun zıttında

 



 

Bone tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...