Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sitedeki masraf problemi


nienna

Öne çıkan mesajlar

şimdi site yönetimi asansörü değiştirdi. öncesinde herhangi bir bildiri almadık, imza atmadık, giriş katta oturuyoruz; asansörün yanına bile yaklaşmıyoruz. ama bir şekilde borcu bütün hanelere böldüler. öncesinde herhangi bir oylama ya da rıza alma işlemi de yapılmadı.

bugün borç icra vs için aramışlar. evde olmadığım için "götünüze sokun asansörü" diyemedim. şimdi hukuki olarak yerimiz nedir? bu borcu ödememe, itiraz etme hakkımız saklı mıdır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

giriş kattaysan bir şey yapamazlar. normalde çağrı yaparlar daire sahiplerine, ilk turda yarıdan fazlası katılması lazım karar alabilmeleri için. yarıdan fazlası gelmezse bir kere daha çağrı yaparlar katılanların yarıdan fazlasının aldığı karar uygulanır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eski said:

giriş katında oturanlarında odemesi zorunlu.yatırım apartmana yapılıo die gecio kanunda.tabi maddesini falan bilmiyorum


ben de böyle biliyorum.

ayrıca çatı çöker/hasar alır evlere su girer komşunun biri çıkıp BANANE KARDEŞİM ÜSTTE OTURAN DÜŞÜNSÜN der, aha onun zemin versiyonu çıktın tam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne şekilde oylanıyor ki? Bazı durumlarda masrafın oluşacağı kesin sonuçta, kaçmak mümkün olmayabilir ama miktarı değişebilir tabi.

Asansör tehlike oluşturuyor veya güvenli değilse örneğin; tamir mi ettirelim, değiştirelim mi, kime yaptıralım/ne alalım şeklinde mi oylanır?

Ya da çatı çöktüyse; kime yaptırcaz diye mi oylanır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yonetim planinda aksi belirtilmedikce, veya Kat Malikleri herhangi bir toplantida ortak olarak aksi yonde karar almadikca, zemin kattaki de son kattaki de esit oranda sorumludur. Tabii esit oran dedigimiz arsa paylarinin da esit olmasi lazim.

Eski toplanti tutanaklarina veya karar defterine bak, bir sey yazmiyorsa o parayi odeyeceksin. Yok oyle bir sey; (atiyorum 2009'da o yonde karar alinmis olsun) genelde karar defterlerine yillik genel kurulda "onceki yillarda alinan kararlar oldugu gibi gecerlidir" yazilir. O durumda odemezsin bir sey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...