Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

357. Dönem (Kasım 2014) KD. ve YD. Subay Adayları

Harir

Öne çıkan mesajlar

Allure- said:

aralık ayında acemiliğini amasya'da yapacak varsa eldiven, boyunluk, termal içlik ne varsa getirsin, geceleri -5 dereceyi görebiliyor. kantinde hiçbirşey satılmıyor nerdeyse ona göre hazırlık yapın (tuvalet kağıdı, vs.), koğuştaki dolaplar baya küçük ondan askı götürmeyi unutmayın. koca tugaya bakan 2 tane doktor var, ilaç falan götürün. revirin verdiği orgopen, ortomol hiçbir işe yaramıyor. bir de, aç kalacak ve kilo vereceksiniz.

ben yapıcam ama jandarmayım. ordan da hangi ilçeye atarlar artık nassip.
tavsiyeler için teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Olm ne kadar sacma bi yer lan askeriye sdf acemilik bitti mamakta cok skinti degildi bizim boluk ama hastalik falan sikintiydi baya tam hasta oldum revirleri iptal ettiler emenike neyse bu aksam harita komutanligina teslim olcam bakalim orda ne bekliyo bizi askere gidecek olanlara da olm kendinizi hazirlayin hani hic boyle bisi yasamamistim diyceksiniz sdf
Edit telefondan yazinca bi garip olmus kisaca hasta olmayin napip edip bide hazirlayin kendinizi
Sosyal ağlarda paylaş

Abi KTM olayları çok sıkıntılı ya allah sabır versin.

Askerde şuana kadar bulunduğum süre zarfınca öğrendiğim tek şey: Ne kadar lüzumsuz para aktığı buraya ve ne kadar Maldonado adamlar tarafından yönetildiğidir.

Akşam Malatya'ya uçuyorum ben de. Yarın teslim olucam.

Bakalım neler görecez. HızlıcaNisan gelse de evimize dönsek.
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de beyler şimdi piyasada asker kalmadı bedelli diye. iki kafama takılan şey var:

-zaten şubat celbi az kişi olur diyolardı. şimdi iyice az olacak bedelliyle. ikinci gruba kalma şansı azalır mı acaba?

anlamıyorum zaten hayatımızdan 6 ay çalıyosunuz bari hangi gün çalmaya başlayacağınızı söyleyin de ona göre ayarlayalım kendimizi. valla en çok şu mart şubat işini dert ettim heralde.

-lan şimdi asker kalmadı diye uzun dönem çıkma olayı artmasın? hiç uzun dönem yapan mimar tanıdığı olan var mı lan çıkıo mu mimarlara asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

o değil de beyler şimdi piyasada asker kalmadı bedelli diye. iki kafama takılan şey var:

-zaten şubat celbi az kişi olur diyolardı. şimdi iyice az olacak bedelliyle. ikinci gruba kalma şansı azalır mı acaba?

anlamıyorum zaten hayatımızdan 6 ay çalıyosunuz bari hangi gün çalmaya başlayacağınızı söyleyin de ona göre ayarlayalım kendimizi. valla en çok şu mart şubat işini dert ettim heralde.

-lan şimdi asker kalmadı diye uzun dönem çıkma olayı artmasın? hiç uzun dönem yapan mimar tanıdığı olan var mı lan çıkıo mu mimarlara asdf

Uzun çıkma ihtimali artar bir miktar.

Çünkü her dönem alacakları yedek subay sayısı belli, önce o kontenjanı doldurana kadar seçe seçe yedek subay alıp sonra üstünü k.d. olarak tamamlıyorlar, er kontenjanı da dolarsa zaten bir sonraki celbe kalıyor millet.

Öte yandan kısa dönem olmak da sıkıntı, zira az sayıda olunca hem üst devrelere karşı birlik olacak adam olmayacak, hem de adam az diye kişi başı nöbet ve amelelik miktarı artacak, arazi olma şansı azalacak. Tabii kalifiye adam sayısı da azalacağı için yazıcı falan gibi rahat görev alma şansı artar, o da denk gelirse artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...