Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoe Quinn Olayları ve GamerGate

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Kaede said:

ben bıngıldağı takip ediyorum
bir oyunu hypelarsa kesin kötü çıkıyor failproof

o mortisle azmodai ve sparkcaster lan
mortis ve azmodai yeni moonun modu olduysa oyun patlıcak demek
sparkcasterda "abi oyun super kimse oynamasa bile ben girer tek basıma pvp yaparım" derse oyun patlıcak demek
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

ayrıca 2-3 boş beleş feminist kadar örgütlenip ses çıkartamıyorsan, zaten yatacak yerimiz yok

LGBT kültürü daha "cool" gözükürken, sen istediğin kadar çırpın kimse yüzüne bakmaz. Bak mesela Joss Whedon bile alakası olmamasına rağmen gidip Anita'yı desteklemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunlarını anita alacaksa istediğini destekleye bilir,

bende gider beni destekleyenin oyunlarını alırım sorun kalmaz...

veya hiç almaman daha güzel olur

işte mesele bunun farkında lığının yaratılması, yoksa "ben buraya pislerim, sizde paketleyip satarsınız" kafasında şu anda sonra aradan "benim neyim eksik bende senin pisliğinin üstüne pisliyim, çünkü KADINIM ben" cilerin çıkmasını yadırgamamak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Joss Whedon ın alakası yok diyemeyiz, adam belki de eğlence sektöründe en güçlü ve "tutarlı" kadın karakterleri yaratan yapımcı/yönetmen. Her filminde/dizisinde femme fatale/helpless maiden klişeleri alıp dalgasını geçip ortaya tutarlı ve hikayeye ciddi katkısı olan bi karakter koyuyor iyi olsun kötü olsun. O açından işin görünen yüzündeki womyn hatemongeringe karşı durması anlaşılabilir, ama oyun kültürüne hakim olup şu tipleri savunuyor olmasaydı keşke =/
Sosyal ağlarda paylaş

"oyunlarda kadın öldürüldüğü için farkındalık oluştu ve hissedarlar para kaybetmemek için bunun düzeltilmesini istiyor."

diye bir sanrının oluşabilmesi olasılığını konuşmak bile travesti bir durum ve çok acıklı bir durum, hedef kitle ile zerre alakası olmayan bir durum
Sosyal ağlarda paylaş

Warhero nun yukarida dedigi gibi LGBT kulturu su anda toplumda daha cool. Hipster takilan bir grupta, son donemlerin sanat filmleri LBGT lerin sorunlarina dikkat cekmekten ziyade, konuyu abuse edip kendilerine kar gutme pesinde demistim, bir gestapo edasiyla estiler gurlediler ki sorma. Keske hallerini kamera cekip izletebilseydim.

Benim soylemek istedigim kickstarter in mobilyacidan farki, yaptirdigin oyunun public olarak satisa sunulmasi(mobilyacinin sana ozel yaptigi mobilyayi vitrine koyup, isteyene satmasi gibi) Bu noktada kickstarter programcinin uzerinden finansal(satis) baskiyi kaldiriyor. Lakin moral baskisini kaldirmiyor. Bu durumda programcinin oyun dunyasindan tamamen aforoz edilmesi soz konusu. Kisacasi felaket senaryosu durumda kickstarter core gamerlari kurtarmaya yetmeyecek gozukuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Joss Whedon ın alakası yok diyemeyiz, adam belki de eğlence sektöründe en güçlü ve "tutarlı" kadın karakterleri yaratan yapımcı/yönetmen. Her filminde/dizisinde femme fatale/helpless maiden klişeleri alıp dalgasını geçip ortaya tutarlı ve hikayeye ciddi katkısı olan bi karakter koyuyor iyi olsun kötü olsun. O açından işin görünen yüzündeki womyn hatemongeringe karşı durması anlaşılabilir, ama oyun kültürüne hakim olup şu tipleri savunuyor olmasaydı keşke =/

Alakası yok dememin nedeni şu, tartışılan konuya sonunda dalmış, muhtemelen Anita'nın bir şekilde ulaşıp reklam istediği, buna karşın kendi filmleri ve dizileri (senin tutarlı ve güçlü kadın karakterler dediğin) de Anita tarafından "kadın düşmanı" şeklinde eleştirilebilecek olduğu.

http://www.youtube.com/watch?v=57tXyqPCOCM
Sosyal ağlarda paylaş

@warhero Bu vidyoyu izledim Daniel Vavra'nın tweetindeydi ve baya bi yanlışlarla dolu, hani tam davaya zarar verecek nitelikte olmuş =/ Özetle whedon vidyoda gösterdiklerinin tam tersini yapıyor kadın karakterlerinde.

Avengers Blackwidow o sahnede tamamen kontrol sahibi, fireflyda saffron keza rol kesiyor bunları dolandırmak için. İkisinde de klişelerle dalga geçip kadın karakterlere sonradan aptal erkeklerin üzerinde güç veriyor. Ha femnazi de değil bu arada, zoe mesela aynı bölümün sonunda erkeğime gerekirse yemek de yaparım önemli olan karşılıklı sevgi saygıdır diye bağlıyor. Bütüüün mesajları yanlış anlamayı başarmış o vidyo. Diğer filmi izlemedim bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Gallant said:

Lakin moral baskisini kaldirmiyor. Bu durumda programcinin oyun dunyasindan tamamen aforoz edilmesi soz konusu. Kisacasi felaket senaryosu durumda kickstarter core gamerlari kurtarmaya yetmeyecek gozukuyor.

yo, ben öyle düşünmüyorum. kim nasıl affaroz edecek ki zaten? total pazar payı içinde kaç kişiler?

ama mevcup yapıda yaparlar nasıl yaparlar, yapımcı işini yapmak için finansör ve dağıtımcı bulmak zorunda, bunlarda çoğunlukla oyundan ve pazardan anlamayan kişiler oldukları için önlerine gelen raporlara göre karar vermek durumunda kalırlar, ve kimin sesi daha fazla çıkarsa onun sesine giderler para kaybetmemek için doğa kanunu, bebek ağlamazsa yemek vermezsin,

ayrıca bunlar seslerini çok çıkardıkları için ve marjinal ve piyasa söylemeleri olduğu için bunların gemisine binecek çok arafta kişide olacaktır.

özetle, mevcut düzende hem finansman alanını, hemde reklam alanını asalaklara kaptırmış durumda piyasa.

ama k.s. ile para bulma derdinde olmayan aklında geçenleri yapabiliyor, yete bilirse tabi, pazar araştırmaları falan burada gereksiz oluyor, çünkü ortada risk ya yok, ya çok az

yapım bittikten sonra satış kısmında ise, yaparken pazar araştırmasına gerek duymadığın için, iletişim kanaların dan gelecek gürültülere daha dayanıklı oluyorsun.

ayrıca fb. ve twit mivit gibi kanalları da düzgün kullanır, gerçek güzel ve kullanışlı bir forum tasarlar ve insanları oraya çekebilirsen, o felaket senaryosu anca devlet tarafında gerçekleşe bilir
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Özetle whedon vidyoda gösterdiklerinin tam tersini yapıyor kadın karakterlerinde.

Komik olan da o zaten. Anita'nın videolarının büyük kısmı aynı bu şekilde koca bir serinin küçük bir kısmını alıp "işte bu kadın düşmanlığıdır" demekten ibaret. Anita'nın aynı şekilde Joss Whedon'u da kötüleyebileceğini göstermek istemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

tesadüf oldu:

https://www.youtube.com/watch?v=u241zJTs8Qo&feature=youtu.be

said:
Berta Lovejoy

You sick people. First of all you post indecent images of this poor girl (she isn't even wearing pants!), then you buy her a PC to play videogames? Before doing irresponsible things like this, educate her on the state of videogames. The sexism is disgusting in them these days, female characters are simply added on for eye candy and sex appeal. Anita Sarkeesian made valid points in her video series "Tropes Vs Women in Video Games", but obviously sexist males shot down all her claims!

Berta Lovjoy, Feminist, Promoter Of Equality, Love and Peace.
Sosyal ağlarda paylaş

icraat yok, aglamak cok.
Oyun dunyasina yon vermis kadinlar var. evet. Kimsede onlara karsi saygisizlik yapmiyor. Kotu olan her zaman elestirilir. Ancak bunlar elestiriyi kaldiramayip, stop opressing meh modundalar paso.

Salak SJW'ler, white knightlarda ekmek cikar umuduyla biz onlarin yanindayiz yapiyorlar. Gorunuse gorede ekmek cikiyor. Ne kadar cirkin hatun olursa olsun sdfadsf.

Kursunlar kendi studiolarini kendileri istedikleri gibi oyun yapsinlar. Eger kendileri basarili bir oyun yaparlarsa, insanlar oynayacaktir. Anca yok soyle yok boyle diyerek, zirlayarak reklam yapip bi yerlere gelmeye calisiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

çok eğlenceli bi topikmiş bu ya espriler de güzel
şunu kullancam mesela kızlı ortamlarda
SenariouS said:

Dunyadan bir haber, tek sorunu sabah starbuckstan aldigi caramel machiato'sunun karamelinin fazla kacmis olmasi.

onu ben de attım hafızaya. lazım olur
Sosyal ağlarda paylaş

tamamen kickstarter'a bel bağlamak yanlış, çünkü yapımcıların kickstarter'a bel bağlaması ancak çaresiz kaldıkları durumlar veya sıfırdan iş yapan, kredisi olmayan gruplar. ki oradan çıkan para ancak sermaye olarak iş görüyor, oyunun iyi basında yer bulması lazım gene adamın kar edip gene ks'de dilenmemesi için.

para ks'ten çıksa bile mail şantajıyla müdahale edilebildiğini gördük, divinity örneği. ks'ten para toplamak tam bağımsızlık anlamına gelmiyor paranın tümü gelmiyorsa zaten. tek yüksek profil başarı halen divinity, o da larian'ın "ana sermaye bizde ama siz de uçlanın" dediği bir proje. wl2, poe aynı başarıyı yakalasa bile yılda bir oyunla devran dönmez.

benim felaket senaryoları abartı gelebilir ama bu tarz durumlarda en kötü üzerinden düşünüp hareket her zaman daha güvenli, en kötü gerçekleşirse çünkü geri gitmek imkansız. kısacası herkesi ilgilendiriyor bu meseleler, yolsuzluk kısmı dahil. youtube'cular twitter'cılar virale immune değil, size oyunun kötü kısımlarını seyrettirmek veya üzerinde durmak zorunda da değil. "bebek buglı henüz doğumu seyrettirme" diye talimat gelir orayı atlar, kimse birşey anlamaz.

büyük stüdyoların, bunların dev'lerinin gıkı çıkmıyor zaten. rüzgar nereye eserse, bu çatışmadan kim galip çıkarsa onların saflarında olurlar. "bakın gamerları öldürdük" sonucu çıkması zygna'ların, quinn'lerin, gone home'ların, filfiş'in ekmeğine kaymak sürer. bizim sevdiğimiz her oyuna darbe olur.

"bakın kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor, takipçisi var" türk realite şovu mesajını verebilmek önemli o yüzden herkesin ayağını denk alması için. "herkes biliyor zaten" tek başına anlam ifade etmiyordu kanıt olmadıkça. söyleyene tinfoil hat verip geçilince anlamı yok.

tabii bir de bu "bakmıyoruz ya nolacak ki" denen sitelerin yazarları gidip time, guardian vs büyük yayınlara makale yazıyorlar ardından gidip. bunlar 3-5 avukat, senatör bilmemkimin aklına girip yeni kampanya başlatırlarsa bu sefer set olacak, barikat olacak kimse yok. püskevitin, twitch'çilerin filan bir ağırlığı olmaz bunlara karşı. jack thompson gibi düzineyle adam bekliyordur zaten fırsat çıksa da ben de katılıp ekmek yesem diye.

bugünkü büyük stüdyo filmleri 80'lerdeki filmlerden daha tutucu çoğu açıdan, oyunlar için de aynısını yapamazlar diye bir kaide yok. millet tıpış tıpış gidiyor filmlere, kimse demiyor "yaa ne oldu arkadaş bu filmler sterilize edildi" diye.

tekrar olacak belki ama rahatta veya güvende değiliz o kadar, nümayiş, lobi yapalım demiyorum da farkında olmak herkesin yapabileceği, sıfır efor gerektiren birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...