Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoe Quinn Olayları ve GamerGate

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Civcivhead said:

Laurelin said:

50 kere yazdik kafa algilamiyor heralde

Hmm.
Laurelin said:

kimse sana git ozelestiri yap kendinden utan demiyor veya gamergate bole igrenc insanlardan olusuyor iste diyende yok, genaralizasyon yapanda yok ancak bariz ortada olan birseyle ilgili bizim yaptigimiz elestiriyede kimse karisamaz. SJW lerden zerre farki yok su "hayir bu konuda konusamazsiniz!" tutumunun. dusuncelerimi kimseye sormak zorunda degilim, aciklarkende kimseye danisip sormama gerek yok. ben kimsenin nasil dusundugune karisip mudehale etmiyorum o yuzden ayni saygiyi baskasindanda beklerim. papagan gibi ayni seyleri tekrarliyorsunuz surekli bzide defalarca yazmak zorunda kaliyoruz.

Bariz ortada olan şeye yaptığınız eleştirinin ortada olan skandala kılıf giydirme sürecinde istismar edilmesi hiç rahatsız etmiyor mu? Gayet haklı bir duruşun rahatça yaftalamak için linç seviciler tarafından skandalla ilişkilendirilmeye çalışmasına karşı çıkmanın, izole edilmesini istemenin nesi yanlış? Konu çatır çatır konuşulsun bana problem değil ki, düşüncenizi de istediğiniz yerde dile getirme hakkınız var. Lakin "dolandırıcılar cinsiyet ayrımını malzeme yaptığından konuyla ilintilendirmek yanlış" demek, oyun dünyasında seksizmin olduğunu reddetmek, söylenenleri, muhatapları yoksaymak değil. SJWlerin "bu konuda konuşamazsınız" tutumuyla aynı şey değil. Ayrımcılık tartışmasını bu konu üzerinden yapmak istemiyorum çünkü istismar amaçlı kullanılıyor en başından beri. Özetle bu.

Problem sanırım, topiğe en sondan girmiş olmamla alakalı. Duruşları, söylemleri bilmediğimden. Tekerrür eden şeyler varsa kusura bakmayın.

rahatsız ediyor, ettiğini 45 sayfa içinde defalarca yazmışız. hadi okumadınız diyelim, son 2 sayfada bile var. beni iki ayrı açıdan rahatsız ediyor. birincisi anita gibi dolandırıcı birinin bile %20 dahi olsa haklı olduğu noktalar var. ki bu noktalar daha o demeden insanların kendi arasında konuşup tartışması gereken şeylerken. ikinci rahatsız ettiği kısım da sizin de rahatsız olduğunu, haklı bir hareketi haksız çıkarmaya alet edilmesi bunun.

eski sayfaları biraz daha karıştır bence çünkü uzun uzun yazılmış şeyler.
Redeagle said:

O şurada neden geyik yapmadı?

Bu burada neden geyik yaptı?

Geyik yaparken şunu neden dedi?

Geyik yaparken bunu neden demedi?

Bu soruların cevaplarını bilmiyorum. Çünkü bu soruların cevaplarını bilebilmek için geniş bir kitlenin aralarında yaptıkları geyiklerin hesabının bana veriliyor olması gerek. Bu da takdir edersin ki çok saçma bir şey.

bir kişi aynı çiğ espriyi defalarca yapıyorsa geyikten fazlası vardır altında yatan. kimsenin kimseye hesap vermesine gerek yok, basit gözlem.

neyse kadın hakları değil mesele ama konu açılınca yazmadan edemedim, forum sabıkalı çünkü. gülüp geçecek bir ehliyete sahip değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

eh konunun tamamini okumadan yazmissin o zaman, surekli her sayfada tekrar edip duruyoruz cunki ayni seyleri, surekli yazmaktan yoruldum ben

su son ayrimcilik atrtismasinin GAMERGATE ILE ALAKASI YOK, sam anitanin cikarttigi bir videoyu koydu onun uzerinden tartistik, kacinciya yaziyorum artik sunu. konu derail oldu buradaki sorun o, deraillanmis konu uzerinden tartisiliyor su anda.

ayrica yukarda xunn un postunada yazdim, ben kac aydir icindeyim gg hariketinin, guncel gg ici tartismalarda son 2-3 aydir hickimse "journalism ethics" tartismiyor, konu tamamen SJW ajandasi ve misogynye kaymis durumda. mordor olayi patladi, 3-5 kisi coverladi ama gg kitlesinde yer bulamadi, ben cok istedim yer bulsun ama iste bir avuc vlogger ile sinirli kaldi. nintendo bugun fasizan youtube yasaklari getiriyor, youtubecular benim icerigimden bana pay vermeden para kazanamaz ayrica ben izin vermeden icerik yayinliyamaz diyor. nintendo oyunlari ile ilgili uretilen her icerigi once ben kontrol ederim, isime gelmez ise yayinlatmam diyor. benim sevicegim yanli icerik yapicaksiniz izleyicilerinize diyor acik acik.

GG de yer buldumu?

hayir

GG ile ilgili mail ve boykot threadi 4 gunde 16 postta kalirken joss whedon in "endusturide misogyny var" theradi GG icinde en cok tartisilan konu bugun.

sirf sunu 2. ye yazmak zorunda kaldim

şu nintendo olayını ben kym'de bugün yazdım, resmen sallayan yok. gg'ciler arasında nintendo hayranlığı uçuk seviyelerde, milletin güya savaş verdiği şeyin ağababası yapılıyor ve bunu konuşan yok. varsa yoksa aynı sjw çatışmaları her günkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Basit gözlem dediğin şey, canının istediği postları alıp, canının istediği kıstasları uygulayıp, canının istemediği kısımları için "asıl önemli kısım orası değil" demek olsaydı söylediklerine katılırdım.

Benim de belli tip mesajları atan insanlar için milyon tane gözlemim var. Gidip 3-5 kişi için yaptığım gözlemleri sayfalarca yazıp "işte bu forum böyle kirli bir yer" demiyorum.

Garbıça atılan mesajlardan bir kuple seçeyim, sonra "3-5 kişi sadece garbage'a yazıyor. İşte böyle iğrenç bir toplum olduk" diyeyim. Bu da sadece bir gözlem. Ama doğru bir gözlem değil. Haksız yere genele hakaret ve itham içeriyor. Yalan, yanlış, boş yere drama.

edit: Varsa yoksa cinsiyet tartışması olacak tabi. Yolsuzluk ve hırsızlık tartışmalarından kat kat daha az gerçek gerektiren, herkesin keyfince kafasından sallayabileceği, itham ve gereksiz çatışmadan başka sonuca bağlanmayacak bok çukuru çünkü. İnternetin, medyanın bok çukurunda oynamaktan başka işi mi var?
Sosyal ağlarda paylaş

canımın istediği kısım mı? postların aynısını aldım, linki de verdim yani açıp okuyabilir isteyen. gizli saklı birşey yok. "yok ben bunu demek istedim" diyen varsa buyurup anlatabilir meramını. isimlerle çağırıp mani olmuyoruz.

eh belki sen de yapsan, başkası da yapsa insanlar kendilerine biraz çeki düzen vermeye çalışır. yapıp yapmaman sana kalmış ama yapmamanda bir fayda olduğunu sanmıyorum.

de zaten. haksız olmazsın, var çünkü öyle tipler. foruma garbıc için gelip, garbıcda duran, kendi garbıc olan. yalan yanlış olmadığı gibi boş yere de olmaz drama. temizlik olur.

e yani o halde neden "gg %100 oyun basınında ahlaki değerler" diye bir iddia? hayır zaten agenda pushing yeterince sakıncalı ve tehlikeli bir tehdit, çekinilecek birşey yok gg'nin onu da kapsadığını kabullenmekten.
Sosyal ağlarda paylaş

Canının istediği postları, keyfi kıstaslarla yargıladığını söylüyorum. Random sayıda adamın belli bir kısım kişiyle yaptıkları random geyikleri kişilik testi için kıstas alırsan ben de "topladığımız paraları bari bağışlayalım abi" dedikleri, o şekilde bu şekilde bir parlaklıkları olduğu postları göz önüne alarak değerlendiririm. İki değerlendirme de eşit derecede yanlış olur.

Oturup "alıntı manipülasyonu yapıyorsun" demişim gibi boş argüman yaratma.

Burası yargı makamı da değil. On kez söylendiği gibi patinin yönetimi "biz böyle geyikleri tolere etmiyoruz" deme yolunu seçerse onların bileceği iş. Forumun yöntemi rahatsızlık yaratan postlara mesaj yoluyla veya şikayet yoluyla tepki vermektir. Mesajlar atıldıktan sonra yaptırım gelmemişse veya konu anında atılan mesajların rahatsız edici olduğu konusunda anlaşılmamışsa daha sonradan insanların geçmişte attıkları geyik postları stalklayıp "HAH GELSİNLER BU POSTLARI KENDİLERİNİ SAVUNSUNLAR" demenin bir manası yok. Biz burada insanların kendi tanıdıklarıyla o ya da bu şekilde yaptıkları geyiklerin hesabını sorabilecek üstün varlıklar değiliz. Forum da öyle işleyen bir şey değil zaten.

Belki o iddia eskiden dolandırıcılıkla itham edilen kesimlerin kendilerini "AY SİZ KADIN DÜŞMANISINIZ" diye kıvırtıp tartışma eksenini kaydıramadığı döneme özlem duyulduğundan ortaya atılmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

kişilik testlik birşey yok, belli bir konu hakkında insanların ne düşündüğünü kendi ifadelerinden belirlemekle karıştırma. kendileri çıkıp özgürce söylüyor zaten bir bahaneleri varsa.

alıntılarda manipülasyon yaptığımı hemen yukarıda ima etmişsin, şimdi demediğini diyorsun. hadi ona da ok diyelim.

"birşey varsa banlansın" da çok anlamsız bir söylev, cinsiyet ayrımcılığını geçtim, forumda ban yemek imkansız gibi birşey on kere ana avrat gitmezsen birilerine. kişilerin görüşlerine müdahale etmiyoruz zaten.

hangi dönem? yok öyle bir dönem, aç oku ilk sayfadan itibaren. insanlar "banane ben okumuyordum ki zaten" dedi geçti d aha ilk patlak verdiğinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Basit gözlem dediğin şey, canının istediği postları alıp, canının istediği kıstasları uygulayıp, canının istemediği kısımları için "asıl önemli kısım orası değil" demek olsaydı söylediklerine katılırdım.

Burada alıntıda manipülasyon yapıyorsun demiyorum. Öyle bir cümle yok. İşine gelen kıstasları uyguluyorsun demişim. Adamın kurduğu bir cümleyi alıyorsun, ben "bu adam karşısındaki kadınlara böyle davranmıyor" dediğim vakit o kısmı istemediğin için "asıl önemli olan kısım internetteki davranışı(asıl önemli kısım benim kopyaladığım post)" deyip işine gelmediğini keyfi biçimde kestirip atıyorsun. Yukarda yazdığım cümle de bunun özetiydi.

Cümleyi karışık yazmış olabilirim veya canın istemediğin için anlamamazlıktan geliyor olabilirsin. Şunu ima ediyorsun bilmemneye muhabbetine gerek yok. Ortada senin okeyini bekleyerek ima etmem gerekecek bir şey yok. Olanı açıkça söylüyorum zaten.

Sana göre bir şey olunca banlansın anlamsız bir söylem olabilir. Bana göre de bir kişinin önceden yazdığı geyik postları yazım sırasındaki düşünce ve şartları gözetmeden güncele çekip, forumun tamamını bu postlara göre yargılamak anlamsız geliyor. Hele banlamayla sınırlı olmayan modarasyon imkanları varken, hele hele forumda rahatsızlık duyduğun postlar atıldığı vakit postu atan adamlarla sorunu konuşarak çözmek varken daha bir anlamsız geliyor.

İnsanlar ilgilenmesin, ne yapalım? Bu senin keyfi gözlemlerinden forumu itham altında bırakmanı haklı mı çıkaracak? Hele aynı yöntem konunun açılmasına sebep olan kişi kurumların kendilerini aklamak için kullandığı bir taktikken.
Sosyal ağlarda paylaş

ne dediğimi zerre anlamadığın belli. "karısına kızına böyle davranmıyor" diyorsun, ben de bunun saçmasapan bir yaklaşım olduğunu, zira kaybedecek şeyi olduğunu söylüyorum. "hayır bu adam yahudi düşmanı değil, yahudi bankacıya çok efendi davrandı" demekten farkı yok söylediğinin. ya da "amerikan başkanına çok iyi davrandı, ırkçı olamaz kendi gözümle gördüm" demek gibi. ırkçılar da gidip harlem'de "i hate niggerz" tabelasıyla dolaşmıyor yani.

bu argümanımı "kendi işine gelen kısmı almak" olarak yargılamak viktor'un yukarıda koyduğu piramitte nereye denk düşüyor bir bak derim ehu. benim yazdığıma bir karşılık vermemişsin, kendinden birşey katmamışsın, argümanın da yok.

evet yazım sırasındaki şartlara bakıyoruz, bilim & teknik bölümünde bilim kadınlarıyla ilgili gayet ciddi bir başlıkta "kadınlar aptaldır düşünemezler, bilimle uğraşmasınlar" postu atmışlar sayfalarca "durun yahu ne yapıyorsunuz" dendiği halde. öyle bir yazmışsın ki garbıcda bomboş bir başlık sanki. buyur anlat bakalım yazarkenki şartları neymiş, dinliyorum.

2 teröristten 1.7 milyar insanı yargılayan adam dolu burada, ciddi misin yazdığında? :horace:
Sosyal ağlarda paylaş

"Irkçı olamaz gözümle gördüm" argümanı "Arkadaşıyla taşak geçerken gördüm, kesin ırkçı" argümanından kalite olarak pek bir fark taşımıyor.

Zerre anlamamışım.

Şunu ima etmişim.

Biri bir post atmış karakter tahlili yapmışın.

Biri bir post atmamış diye karakter tahlili yapmışsın.

Bütün argümanların başkaları hakkında hayal ettiklerini yazıya dökmekten ibaret. 2 teröristten 1.7 milyar adam yargılayan kişilerden daha ciddi argüman ortaya koymuyorsun. Üzerine ciddi bir argüman mı bekliyordun?
Sosyal ağlarda paylaş

"ayrımcılık yaptığı iddia edilen kişi yüzüne karşı yapmıyor"

"arkalarından ayrımcılık yaptığı gözlemleniyor"

bu ikisini bir tutabilmek mümkün değil, otur bir düşün. anlamazlıktan gelmenin imkanı yok çünkü birisinde zerre çıkar kaybı ihtimali olmayan bir durum, öbürü olan bir durum.

hayallik birşey yok, herşey ortada. fabrikasyon yok. "o mesajları yazarken şartlarını hesaba kat" dedin, şartlarını sordum. cevâb veremedin. cevabını bekliyorum hala.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk defa paticikde toplu trollenerek deraillenen konu gördüysen foruma hoşgeldin. Forumda senelerdir her konu trolleniyor. Gözlemini kasıtlı biçimde at gözlüğü giyerek tek konuda üzerinde yaparsan insanları yanlış yönlendirirsin. Kadınlarla alakalı konuya bakıp trolleri görünce forum kadın düşmanı diyorsun.

Aynı gözlemi sadece "bilim tanrıyı reddeder mi" konusunda yapsaydın trolleri din düşmanı olarak görürdün.

Aynı gözlemi herhangi bir çetintaş konusunda yapsaydın trolleri çetintaş düşmanı olarak görürdün.

Aynı gözlemi sadece "evrenin merkezi nerede" konusunda yapsaydın trolleri evrenin merkezinin düşmanı olarak görürdün.

Forumun sorunu varsa o da yoğun trollemelere izin verilmesi. Senin keyfi seçtiğin bir konu trollendi diye kadın düşmanlığı forumun kanayan yarası haline dönüşmez.

Evet çetintaş'a laf atan adamların büyük çoğunluğu çetintaş'la aynı buluşmaya katılsa forumu trollediği gibi yüz yüze buluşmayı da trollemez. Din konusunu trolleyen adam buluşmaya katılıp kasıtlı biçimde müslüman harasslamaz. Yüz yüze yapamadı, yüz arkası diye yaptığın mükemmel gözlem kadın düşmanlığını değil patideki bütün trollemeleri kapsayan bir şey. Sadece canın istiyor diye olayı kadın düşmanlığı seviyesine indiriyorsun o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Aynı gözlemi sadece "bilim tanrıyı reddeder mi" konusunda yapsaydın trolleri din düşmanı olarak görürdün.

Aynı gözlemi herhangi bir çetintaş konusunda yapsaydın trolleri çetintaş düşmanı olarak görürdün.

Aynı gözlemi sadece "evrenin merkezi nerede" konusunda yapsaydın trolleri evrenin merkezinin düşmanı olarak görürdün.

Şaka maka bu saydıklarının çoğu da var.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Evet çetintaş'a laf atan adamların büyük çoğunluğu çetintaş'la aynı buluşmaya katılsa forumu trollediği gibi yüz yüze buluşmayı da trollemez. Din konusunu trolleyen adam buluşmaya katılıp kasıtlı biçimde müslüman harasslamaz. Yüz yüze yapamadı, yüz arkası diye yaptığın mükemmel gözlem kadın düşmanlığını değil patideki bütün trollemeleri kapsayan bir şey. Sadece canın istiyor diye olayı kadın düşmanlığı seviyesine indiriyorsun o kadar.

konu bundan ibaret.

ayrıca kadın esprisi yapılıyo onun iki katı erkek esprisi yapılıyodur su forumda. her sölediğmizi 5 kez tartıcak kadar kendimize güven yoksunluğu yasamıyoruz cok şükür. aklımız fikrimiz belli, hem kendimiz için hemde su forumdaki coğu insan icin.
Sosyal ağlarda paylaş

redeagle, forum zaten din düşmanı ve çetintaş düşmanı 3-5 destekçisi hariç. evrenin merkezini absürd uydurma örnek olarak koymuşsun. forumun trollemeden bağımsız olarak ortak sevdiği ve sevmediği şeyler net olarak var, bunları yeni farkediyorsan sen de foruma hoşgeldin. blizzard ve atatürk sevilir iki örnek. istisnasız herşeyi trolleyen 2-3 kişi tutunuyor sadece banlanmadan. diğerleri kendi kutsallarını trollemez.

sadece canım istiyorluk birşey yok, bir başlıklık da birşey yok, konusu açılan her yerde gözlemlenebilir. cinsiyet ayrımcılığını böyle "kadınları kamplara toplayıp itlaf edelim" demek filan mı sanıyorsun sen?

quixef ben zaten trigger warning'di, ultra-pc yaklaşımdı filan bunları eleştiren ve dalga geçen biriyim. lakin bunlar artık normal ayrımcılığı tümden bitirip sonra armutun çöpüne takılan toplumların dertleri. biz çok uzağız o noktadan hem türkiye olarak, hem forum olarak. ırkçılık, cinsiyetçilik, din temelli ayrımcılık filan gırla gani gidiyor. bunlar bittiği gün o zaman düşünürüz.
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/905/716/280.png
joystiq is kill. aw yisss.
Sosyal ağlarda paylaş

"Dünyanın merkezi nerede" konusunu espri olsun diye koymadım. O konuda başından sonuna geyik yapıldı. Dalga geçildi. Kadınlarla ilgili bir konuda gözlem yapmak yerine sadece o konuda gözlem yapsaydın ya konunun içeriği ya da konuyu açan hakkında bir düşmanlık olduğu izlenimi alman gayet mümkündür. Mevzu sadece din veya çetintaş değil. Forumun her tür konusunda trolleme var, kadınlar hakkında bulabileceğin her postun daha beteri başka konularda başka şeyler hakkında zaten söylenmiştir. Bu durumda çıkıp "o zaman paticik hem seksit, hem din düşmanı, hem şu, hem bu, hem..." diye sözlüğü buraya yığman gerekir ki, bu durum analizin yanlış yapıldığını gösteriyor zaten.

Her maçtan sonra futbol takımlarının konuları da trollenir, ZAAAAA!lanır. Beşiktaş'ın hakkı yenir. Dalga geçilir. O zaman paticik spor düşmanı mı diyelim?

Hükümet hakkındaki konularda dalga geçildi diye devlet düşmanı olsun. Muhalefet konularında taşak geçilince de bütün siyasetin düşmanı olduk o zaman.

İnsanların kişisele açtığı konular trollenir, foto koydukların dalga geçilir. Herkes herkesten ölümüne nefret ediyor demek ki.

Konuları tek tek incelersen ve dalga geçildiğini gördüğün her konuyu(kadınlar hakkında yaptığın gibi) paticik üyelerinin tamamına genellersen sadece seksist değil her şeyin düşmanı oluruz. Kürtlere ırkçılık yapan ama (bdp'nin taksim eylemlerindeki ilk dönem tutumlarını yansıtan postlara ve devlet düşmanı söylemlere bakarak bakarak) pkk destekçisi, İŞİD'le radikal islama destek veren ama islam düşmanı bir topluluk. Hikaye bunlar. Bütün insan hakları düşmanları paticik'e üye oldu düşüncesi hikaye. (Hikaye olmasa bile bu kadar farklı insaniyet düşmanlarının olduğu bir grubu hem PKK destekçisi olmakla hem de kürt düşmanlığı yapmakla itham edemezsin. 3-5 post alıp herkesi genellemeye sokmaya çalışman zaten başından yanlış.)

Bütün mevzu konuların trollenmesi(belli bir konunun troll yemesi değil). Çünkü paticikte kasıtlı ya da kasıtsız biçimde yönetim toleransı geniş. Çoğu kişi belli arkadaş grubuna yazar gibi post atıyor. Bir kısım insan stres atmak için taşak yapmaya geliyor. Siyaset konusunu trolleyen adam siyaset konuları yasaklansa gider tıp konusunu troller(ki tıp konuları trollenmiyor diye bir şey yok zaten) ya da kendine siyaset konusunda olduğu gibi başkalarını kolayca oltaya getirebileceği yeni bir eğlence bulur. Bu adam sistem düşmanı değil. Canı sıkılmış sadece. Şartlarda uygun.

edit: imla falan düzelttim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya redeagle cidden welcome to paticik. trolleyebileceğin konu da var, trolleyemeyeceğin de var. trollemeyeceklerin forumda çoğunluğun kutsal saydığı şeyler. evet fiilen yapabilirsin ama fiilen de yokedilirsin. yanlış örnekleri yanlış şekilde kullanıyorsun.

her takımın taraftarı birbirini troller evet ama burada çoğunluk yok. yokedemiyorlar ezerek birbirlerini.

devlet düşmanı değil zaten akp'ye düşman. ciddi ciddi bunu açıklattın ya ne diyim lol. iyi-kötü değil yani objektif gerçek bu. ordu sevilir. cumhuriyet sevilir. türklük sevilir. din sevilmez. bethesda, bioware sevilmez. kadınlar güzelse sevilir.

pkk destekçisi forum hiçbir zaman olmadı, aşırı sol örgütler filan desteklenir ancak. millyetçi ama solcu bir topluluğuz. kürt düşmanlığı evet yapılır. türk düşmanlığı sıkıysa yap. sıkıysa atatürk'le dalga geç. forumda bunu yapıp hayatta kalabilen tek kişi var, o da arkası genişlerin önde gideni.

yönetimle de alakasız mesele, yönetime kalmadan yokeder üyeler zaten çoğunluğa aykırı hareket edersen. bir iş yönetime varıyorsa arkan yoktur/azdır ve cidden sınırları fazla zorlamışsındır birden fazla kere. ya da 3-5 günlük üye filansındır.

hani böyle sitelerin karikatür çizimleri vardır ya insan şeklinde, bizim forumu çizmeye kalksak vivian james'in chp'li kadın kolları teyze hali olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Velkam esprisi güzel tabi de 3. kez kullanınca diğer okuyucular üzerinde baygınlık yapabilir. Bir ikide tazeliğini bozmasa daha güzel.

Forum insanların belli beğenilerinin olmasının bir zararı yok. Bu bir negatif değil, aksine komuniteyi bir araya getirebilir. Bunun yanında beğenileri arasında olmayan şeyleri trollemeleri veya bu şeylerin trollenmesini umursamamaları herhangi bir nefret suçunu kapsamıyor. Bir insan kadınlarla alakalı bir konunun trollenmesine vakit ayıramadı diye kadın düşmanı olmaz. Benzer şekilde bir insanın beğendiği bir konunun trollenmesine izin vermemesi de onu suçlu yapmaz. O konuda dalga geçenlerin de kadın düşmanı olma zorunluluğu yok. Kimse neyi ne kadar umursadığının hesabını verecek değil. "Şunu trolletmedi ama bunu trollenmesine ses çıkardı" falan demek o insanı bir şeyden nefret etmesiyle itham etmeye yetecek bir argüman değil.

Akp konusunu trolleyen adam tıp konusunu da trollüyor. Sonra gidip arkadaşının fotosuyla dalga da geçiyor. Yok "akp'yi zaten sevmiyorlar", yok "din düşmanılar" falan diyorsun da ben sana forumun kullanıcıları neyi sevmiyor anketi yapmıyorum. Forumda akp popüler değil açıklaması yapman gibi bir beklentim yoktu. Akp örneği, din örneği, futbol örneği, o saydığım tonla şey forum bazında aktif olarak trollenen konular. Evrenin merkezi konusu bile derail edilebilirken yapılan trolleri "E akp düşmanılar o yüzden akp konuları trolleniyor" seviyesiyle sınırlı tutamazsın. Sen "aa şunla alay edilmiş, demek ki onun düşmanılar" kafasına giriyorsun. Halbuki olayın "ırkçı, seksist, bilmene düşmanı" gibi basit yaftalamalar kullanılamayacak kadar fazla katmanı var. "Akp'yi sevmiyor diye akp konusunda taşak geçti"den daha büyük bir kapsamı var. Bir adamın bir konuda dalga geçiyor olması bir forum sorunu olabilir. Bir forum sorunu olarak trollemeler oturup tartışılabilir. Ama bir adamın belli konularda trollük yapıyor/dalga geçiyor/geyik yapıyor olması, o konunun düşmanı olmasıyla(veya o konudan nefret etmesiyle) aynı şey değil. Bir şeyi sevmemekle bir şey düşmanı olmak arasında bile dağlar kadar fark var.

Forum içinde neyi yapmanın tepki çekip çekmeyeceğinin de mevzuyla pek bir alakası yok maalesef. Forumdan sana kaç kişinin destek verip vermeyeceği hususunun geçilen taşağın ciddiyetiyle veya nefret suçu içerip içermemesiyle hiçbir alakası yok. Gözü yaşlı tek bir troll kalıp "akp nasıl çaktı size hue hue hue" derse yok edilir tabi. Yok edilmese ve aksine yoğun destek alsa bile bu konu dahilinde hiçbir şey fark etmez. "Bana 10 kişi destek veriyor diye nefret suçu işliyorum, 5 kişi destek verirse sadece dalga geçiyorum" diye bir kıstas yok.

Eğer forumda "Atatürk'le dalga geçemiyorum, yok ediyorlar" diyorsan veya arkalardan bahsetmek istiyorsan şu an elimizdeki sorundan farklı bir şeyden yakınıyorsun demektir.

Ben burada forumda trollük yapan, dalga geçen insanları bu eylemleri yüzünden savunmuyorum. Yönetimde ne olduğu, kim uçurulmuş, kim gitmiş ilgim dahilinde değil. Troll sorunu, cyber bullying hikayesi, yönetimle veya arkası geniş üyelerle ilgili olan sorunlarınız falan bunların her biri farklı(ve büyük ihtimal dahili olmayacağım) ciddi konuların başlıkları.

Benim tek derdim senin keyfi olarak belli bir başlık seçip içinde geçilen dalgaları postlarını gösterip olayı "işte paticik böyle" seviyesine indirmen. Herhangi bir sorun varsa o sorun ne belli bir kadın konusuyla sınırlı, ne kadınların sevilmemesinden kaynaklı, ne de bütün forum kadın düşmanlığıyla itham edilerek çözülebilir. Seksizm sorunu olarak yansıttığın olay dev bir kırkayağın bir tane bacağı.

edit: Ben yatıyom. Yazın bir şeyler ama arkamdan küfür etmeyin. Yoksa yemin ediyorum yarın wall of text döşerim.
Sosyal ağlarda paylaş

- gamergate'in "ethics in journalism" olduğunu hatırlatan bir mesajı alıntıla
- demagoji dolu bir cevapla yine lafı gamergate'den sexisme getir
- random social justice anısı, arşivden alakadar resim
- okumuyorsunuz de, 20 kere yazdık de, internet tartışma adabının şu kuralına aykırı de
- asıl gamergate tartışması hit almadı zaten de
- white knight name drop
- profit
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu konu patide, başka yerde, her yerde tam bir manyaklık halini aldı. konunun çerçevesi belli, iyi yorumlar için erkek arkadaşını aldatıp medyacı bozuntusu adamın çükünü emen bir kadın burada konu.

cinsiyet eksenli bir tartışma olacaksa, bu ancak cinselliğini kariyeri için kullanmaktan çekinmeyen insanların cinsel ayrımcılığa savaş bayrağını sallamasının saçmalığı olmalı.

cinsel ayrımcılık 50 senenin popüler konusu zaten, buna örnek gösterilecek 235243520542 tane haklı vaka varken neden ve nasıl bu olay ve kadın üzerinden bunu tartışıyoruz.

beynim yanıyor resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Sam & Laurelin, zamanınız varsa okuyun, başları alakalı değil gibi, bir de feci uzun ama, okuyun:

http://nymag.com/daily/intelligencer/2015/01/not-a-very-pc-thing-to-say.html

gamergate ile alakali degil ama SJW tartismasinin tam olarak ozu bu iste. ancak kamplar o kadar sert ayrilmiske ortada duranin derdini kimse anlamiyor. su forumda polical correctness olayini DEFALARCA elestirdim ben. uzun uzun surada oturup yazsam o yazi akdar WoT cikar ama ozetliycem sadece mevcut konu ile ornekliyerek.

SJW dedigimiz insalar P.C. ekseninde ifade ozgurlugune savas acan kisiler, hoslarina gitmiyen misogynst, seksist, irkci, homofobik, transfobik ve benzeri butun dusunceler sansurlensin istiyorlar. ifade ozgurlugu bu konularda var olmasin diyorlar, direk bullshitlerinin ozu bu. begenmedigimiz her dusunceyi sansurletiriz kafasi. bu konuyuda istedigimiz akdar egip bukeriz, dusuncelerin ana ekseni ayrimcilik olmasa bile biz kulp bulur ayrimcilaga kaydirir seni sustururuz kafasi. anitadan ornek verirsek listeledigi tropelara savas acti, bu tropelar olmasa oyunlar daha ozgun ve kaliteli olurmu? evet cogu durumda olur peki bunun yolu yapimcilari igrenc insanlar oalrak afise edip "BU SAATTEN SONRA BUNLARI YAPMIYCAKSINIZ YOKSA IFSA EDERIZ VE SIZI CEZALANDIRIRIZ" mi? hayir degil.

benim SJW lere karsi durdugum nokta bu zaten, problem ayrimcilik ile mucadele etmeleri degil, ayrimcilik ile mucadele edicez diye ifade ozgurlugune zarar vermeleri ve insanlarin hayatlarini mafetmeleri. atiyorum irkcilik konusunda su gezegende hickimse eyleme dokmedigi surece irkci ifadeler kullandigi icin isinden olmamali. eyleme dokmek nedir? sen bir devlet memuru olarak gider ermeni diye kurt diye bir vatandasa hizmet vermeyi reddedersen ve onlarin hakkini gaspedersen isinden atilmani cani gonulden isterim ama internette "kurtler essek sey yapiyor" sakasi yaptin diye kimse sana dokunamaz.

ancak bu demek degilki ben herturlu ayrimci dusunceyi ifade ederim ve kimse beni elestiremez. boyle diyrosa biri o zamanda benim ifade ozgurlugume tecavuz etmis olur. ifade ozgurlugu hickimseye elestirilere karsi bir savunma kalkani tanimaz, ifade ozgurlugu iki tarafli isler, cikip bir fikir belirtti isen elestirilmeyide pesinen kabul etmissindir. fikrielrine katilmiyorum ama onalri soyleme ozgurlugun icin canimi veririm olayi direk.

beni ne zaman SJW likle veya political correctness kasmak ile sucliyabilirsiniz? ben gidip ayrimci yorum yapanlarin butun postlari silinsin, bolumlerden banlansinlar, yorungenin icine gelemez olsunlar, evlerine ates dussun kafasina baglar isem. kufur filan icermedigi ve forum kuralalrini ihlal etmedigi surece ben moderatoru oldugum bolumlerde sahsima yapilan en agir saldirilara bile dokunmuyorum, sam in gosterdigi bilim kadinlari topigi tarih bolumune acilmsi olsaydi bende oradaki postlara zerre mudehale etmezdim, topigi kitlemezdim veya banhammeri cagirmazdim.

insanlarin burada yapamadigi ayrim tam olarak bu iste, BIZI ELESTIREN HERKES SJW DIR!, boyle bir dunya yok. birisi cokokrem nutelladan iyidir dediginde nasil zevksiz diye elestirme hakkim varsa gidip irkci icerikli post koyanida irkcisin diye elestirme hakkim vardir. bu hakkimi ister kullanirim ister kullanmam oda benim keyfim direk.

cok uzatmadan cok somut bir ornekle bitiriyim

ermeni soykirimi tartismalarinda yaygara koparan ermenilerin ne kadar gerizekali oldugunu dusunuyorsam ayni sekilde bu konuda bagiran turklerinde o kadar gerizekali oldugunu dusunuyorum. benim tarihle ilgilenen biri oalrak fikrilerim iki tarafinda tezi ile uyumusyor. perincekide gunahim kadar sevmem, ermeni olayi konusunda yaptigida bence direk sovenizm in textbook tanimi. PEricnekin soykirim yoktur dedi diye yargilanmasi olayinda ise adami sonuna kadar savunurum, %100 hakli cunki, bir insani dusuncelerinden dolayi yargilamak kesinlikle kabul edilemez birsey cunki. ayni sekilde soykirim var diyenleri yargiliyan fasist ve yanliz ulkemede karsi cikarim, kimse dusucne polisligi yapamaz cunki

SJW lik ile liberal dusunceyi ayni potaya koymayin o yuzden, SJW lik liberal dusunce yapisi ile celisir o yazida yazdigi gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

abi bu konu patide, başka yerde, her yerde tam bir manyaklık halini aldı. konunun çerçevesi belli, iyi yorumlar için erkek arkadaşını aldatıp medyacı bozuntusu adamın çükünü emen bir kadın burada konu.

cinsiyet eksenli bir tartışma olacaksa, bu ancak cinselliğini kariyeri için kullanmaktan çekinmeyen insanların cinsel ayrımcılığa savaş bayrağını sallamasının saçmalığı olmalı.

cinsel ayrımcılık 50 senenin popüler konusu zaten, buna örnek gösterilecek 235243520542 tane haklı vaka varken neden ve nasıl bu olay ve kadın üzerinden bunu tartışıyoruz.

beynim yanıyor resmen.

Based.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır bi de bu kadın üzerinden hem kadını hemde gerçek manada misogany varmış gibi olay savunluyor şurda. Savunanlarda 5 yıl evvel savunulmaması gereken şeyleri savunup kaybedince sessizliğe bürünen kişiler... Saracak tek bu kaldı çünki.

Anita haksız en baştan zaten. Bunun üstüne çirkin. Çirkin olduğu için haksız değil. O yüzden çirkin denir gayet. Ad Hominem'lik seviyeyi aştı bu tartışma yani. Bu kadına defalarca cevap verildi, kadını savunanlara da defalarca cevap verildi ama bunlar hala derail ediyorlar gerçek konuyu ve söylenenleri. Sexist de sexist, başka birşey söylenmiyor.

Şu kendini dox'layanda, anita'da çirkinin önde gideni. Adriana Lima olsalar belki biraz katlanırdım ohhh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...