Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoe Quinn Olayları ve GamerGate

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

gamergate i bu saatten sonra "ethics in game journalism" ile sinirlandiramayiz cunki buyudukce buyudu SJW lerin olaya dahil olmasi ile, zaten senelerdir oyun basini ile oyuncular arasinda olusmaya basliyan catlagin yarilmasidir direk bu. eger journalism ethics ile filtrelersek su topic 3 sayfadan asagiya iner. gamejournopros u koydum ben iste, oyun basininin nasil private mailing listte birbirleri anlasmali haberler yazdiklarinin ve sektoru manipule ettiklerinin belgesi o. hickimse ilgilenmedi bile su forumda, disardada kimse ilgilenmedi dogru durust, zoe quinn in nasil bir slut oldugu ve cirkinligi daha ilgi ceken bir tartisma konusu cunki
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Çünkü büyük reklam paraları harcanan dandik oyunlara yıllardır saçma sapan puan basıldığını biliyoruz ve o cephede yeni bişey yok?

Aynen böyle. Ben bu yok IGN'dır yok PC Gamer'dır reviewlarına bakmayı bırakalı 10+ sene oldu. Gameplay videosuna bakınca oyunun zaten turnusol etkisi yaratıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

iste benim dedigime geldin geldin gene, oyun basinindkai kokusmusluk cok kucuk bir azinlik disinda hickimsenin umurunda degil, kimse duzeltmek icin aktif olarak birsey yapmiyor. gertsmann olayindan sonra kac kisi gamespot okumayi birakti?

bi kadinin 5 erkekle yatmasi shitstorm degeri tasiyor ama oyun basininin tarafli ve cikar amacli haberleri bize senelerdir dayamasina gelince tik yok cogunlukta

http://www.youtube.com/watch?v=5mrm9fQLNO0
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

yine çarpıtmışsın. thread açıldığında zoe quinn hadisesi dönüyordu. gamergate baldwin'in mesajı ve sonrasında akım haline dönüştü. zoe quinn kimi ne yaptı pek umrumda değil, ardından dönen olaylar önemliydi. bir de phil fish tam bi ekol sdf.

ama zaten sallamıyorsunuz gamergate. circlejerke devam.

Oce4n said:

laurelininin son postunu okudum 1-2 kez. hiç bir şey anlamadım.
yahu ne hakkında konuşuyonuz siz ya? hala gamergatenin neden bu kadar olay edildiğini anlamadım. bırakın takılsınlar kendi içlerinde eriyip gitsinler. kime ne...

çünkü oyunların içeriği etkileniyor, daha da beter etkilenecek. o yüzden kendini oyuncu addedene direkt giren çıkan var.
Sosyal ağlarda paylaş

ne alaka? senarious un acilis postunu koydum daha ilk postta yaziyor oyun basini ile ilgili kisim, eger ethics in gaming journalism ise konu adam baldwinden oncede vardi bu tartisma ki adam baldwin i bu konuda yazmaya iten o, gamergate bir gecede gokten zembille inmedi

haa diyorsan anca bandwagon olustuktan sonra atlarim ben, o zaman sorun yok :D

circlejerk demekte komik olmus, sam ile ben circlejerke comak sokmaktan yargilaniyoruz hep surda, dur bakalim dediklerinde haklilik payida var demek yerine LANET OLSUN ANITA VE FIKIRLERI PUUUUUUUUUUU diye bagirsaydik gulluk gulistanlik devam ediyordu thread, kimsede vay nedern deraillandi demiycek hatta zahmet edip post bile atmicakti dfsaafads
Sosyal ağlarda paylaş

http://i.imgur.com/0LJss7p.png

Laurelin said:
katildigim yer ise olayi zoe quinn e kisisel saldirilara indirme, onu karalamaya falan dokmenin asil konu ile alakasiz oldugu. durum tam tersi olasydi ve erkek bir developer gidip atiyorum patricia hernandez ile yatip oyununu kotakuda tanittirsaydi gene ayni sorun olucakti ama bu kadar ilgi cekmiycekti. zoe quinnin kisiligine saldiran guruh bu defa gidip o erkek devoloperin sirtini sivazliycakti ama herkes kadina saldiricakti slut diye, tahtaya o oturtulucakti ancak iki partide suclu bu olayda. ama topluma oturmus dusucne yapisi iste, konu seks olunca kadin her zaman suclu ve slut ama erkek olunca yuru aslanim, kocum benim. lock ile key geyigine girmiyorum bile.

Şu hayatımda okudugum en yanlış şey falan. Genderları degistirsen Zoe erkek olsa, Eron kız olsa, çocugu çarmıha gererdi medya. Sadece erkek oldugu için. Yaptıgına da slut shaming değil, a brave woman being empowered n shit. bundan çok daha vague, kanıtlanamamış bir versiyonu erkege oldu, adamın agzına sıctılar, adam public özür diledi. Sonra kotaku "Aaa o olay aslında olmamış, redacted" falan çekti hatırlarsanız.

Geçiniz kısaca.

Sam said:

ben de kıvırtmadan yazıyorum, "EVET YA DA HAYIR" mahkeme dizisi gibi işime geldiği kadarını da dinlemiyorum sorunca heh. istediğin kadar anlatıyorsun. anlattığın da "canıtın münferit bana dokunmayın" ahah. ki şurada kaç sayfadır kimse gg aleyhine birşey demedi. "gg vahşet hareketi, takiyye yapıyorlar, barışçıyım diyen gg'ci gerçek gg'ci değil" diyen de yok.

ya redeagle bu anita vs zaten "ayrımcı değiliz, sadece ayrımcı davranıyoruz" kitlesi sayesinde bu kadar para topluyor. eleştirmeyi beceremeyen, hönküren insanlar yüzünden damsel ayağına yatabiliyor. mesele ilgi göstermek değil yoksa. avukat vardı oyunlar şiddete yolaçıyor diye, ona da ilgi gösterildi ama argümanları parça pinçik edildi, adamın kendisine saldırılsa o da uçmuş gitmişti bağışlarla.

O adamın uçup gitmesinin sebebi "Haa haksızım" diyip gitti. O adama da hayvan gibi yüklendiler, erkek oldugu için victim ayagına yatamadı tek olayı bu yani.

viktorya said:

sjw lere giydirince super ama aksini yapinca hemen femnazi ithamlari, MRA larla ilgili yazinca super ama kadin haklari ile ilgili bir sey yazip misogynye karsi cikinca durum hemen 1 vs 100 e donuyor su forumda, benim icin sorun yok ama

Konunun misogyny'yle alakası sıfır, o kadar alakasız ki gamergate ve sexism. Derailment oradan geliyor yani. SJW'ler kendi agendalarını koruyorlar, sürekli medyaya "BUNLAR SEXIST, KADINLARDAN NEFRET EDİYOLAR, AYNI ZAMANDA RACISTLER".

Halbuki corruption in gaming media'yla ne alakası var sexism'in? Sadece kadınlara karsı bir duruş mu gamergate? Gezi direnişçisine terörist örgüt üyesi demekten hiçbir farkı yok şu dediginin, tam bir shit flinging, üzgünüm.

Gamergate sadece kadın fişlemiyor ki, bir ton erkek de kızartıldı yani inatla cinsiyete çevirip konuyu smoke screen atmaya calısma taktigi US mainstream mediasına yakısır da size yakısmaz gözünüzü seveyim.

said:
gamergate i bu saatten sonra "ethics in game journalism" ile sinirlandiramayiz cunki buyudukce buyudu SJW lerin olaya dahil olmasi ile, zaten senelerdir oyun basini ile oyuncular arasinda olusmaya basliyan catlagin yarilmasidir direk bu.

Tam tersine, inatla mevzuyu buna konsolide etmeye calısan bir GG güruhu, ama derail edip mevzuyu genişletip çözülmesini zorlaştırmaya calısan bir SJW bandwagon'ı.

GG dünyanın en haklı duruşu, pozitif ayrımcılıgın çözüm değil, tırt bir yara bandı oldugunu söylüyor adamlar sadece. Agenda'nı benim oyunlarıma bulastırma, haberlerime sıkıştırma. Çok basit.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

Şu hayatımda okudugum en yanlış şey falan. Genderları degistirsen Zoe erkek olsa, Eron kız olsa, çocugu çarmıha gererdi medya. Sadece erkek oldugu için. Yaptıgına da slut shaming değil, a brave woman being empowered n shit. bundan çok daha vague, kanıtlanamamış bir versiyonu erkege oldu, adamın agzına sıctılar, adam public özür diledi. Sonra kotaku "Aaa o olay aslında olmamış, redacted" falan çekti hatırlarsanız.

Geçiniz kısaca.

medyadan bahseden yokki? zoe quinn in agzina sican medya degilki. medya zaten kayip vaka o yuzden alakasiz olmus su yazdiklarin

said:
Konunun misogyny'yle alakası sıfır, o kadar alakasız ki gamergate ve sexism. Derailment oradan geliyor yani. SJW'ler kendi agendalarını koruyorlar, sürekli medyaya "BUNLAR SEXIST, KADINLARDAN NEFRET EDİYOLAR, AYNI ZAMANDA RACISTLER".

Halbuki corruption in gaming media'yla ne alakası var sexism'in? Sadece kadınlara karsı bir duruş mu gamergate? Gezi direnişçisine terörist örgüt üyesi demekten hiçbir farkı yok şu dediginin, tam bir shit flinging, üzgünüm.

Gamergate sadece kadın fişlemiyor ki, bir ton erkek de kızartıldı yani inatla cinsiyete çevirip konuyu smoke screen atmaya calısma taktigi US mainstream mediasına yakısır da size yakısmaz gözünüzü seveyim.

gamergate = sexism diyen yokki burda, bulursan goster direk. dedigim gibi son sayfalardkai tartisma gamergate degil, sam in koydugu video yuzunden. gidip o videoyu ayri baslikta tartissak argumanlarinizin cogu cop olucakti. sjw ler gibi butun gamerlar sexist hetero cis white male diyende yok burda. sadece toplumdaki bazi yanlislari belirttik hemen circlejerke comak sokmaktan tepki geldi. gamergate yanlisi yazdigim hicbirsey gorulmuyor zaten, hosunuza gitmeyenlere daliyorsunuz :D

said:
Tam tersine, inatla mevzuyu buna konsolide etmeye calısan bir GG güruhu, ama derail edip mevzuyu genişletip çözülmesini zorlaştırmaya calısan bir SJW bandwagon'ı.

GG dünyanın en haklı duruşu, pozitif ayrımcılıgın çözüm değil, tırt bir yara bandı oldugunu söylüyor adamlar sadece. Agenda'nı benim oyunlarıma bulastırma, haberlerime sıkıştırma. Çok basit.

pozitif ayrimcilik ve agenda konusunda burada itiraz eden yokki? herkes ayni fikirde zaten. artistic integrity, stop your bullshit diyoruz hep bir agizdan.

GG ciler konuyu konsolide etmeye calisiyor kismi bu isin icinde aktif olarak yer alan biri icin komedi otesi ama, 2-3 aydir butun /gamergate/ tartismalari SJW ler uzerinden donuyor, birisi cikip imza veya mail kampanyasi yapiyor ama gosterilen ilgi hep sifir oluyor. SJW ler konusunda chanlarda whinelamak kolay, bullshiti durdurmak icin birseyler yapmak, oturup iki satir emek vermek zor cunki.

email ve boykot kampanaysi threadi sticky oldugu halde 4 gunde 16 post anca aldi

hemen altinda joss whedon topici var, dunki bir haberde "Quiet Misogyny' Within Industry Prevents Growth Of Female Superheroes" demis

sonuc?
128 posts and 34 image replies omitted

kimse kimseyi kandirmasin yani, aktif tartismalarda hickimse sallamiyor journalistic integrity yi

[hr]

in other news, law and orderin son bolumu

https://pbs.twimg.com/media/B8lgtO1CAAAGoUO.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

ya gg muhsoggyknee hareketi değil, sexist bir hareket de değil. ancak içinde az da olsa böyle bir kitle var, hepsine maledilemez anti-gg'cilerin yaptığı gibi ama "hiç yok" da denemez. nihayetinde bunları cımbızla toplayıp, gösterip prim yapıyor zaten sjw tayfası. "ben bunları konuşmam, konuşana da müdahale ederim" mantığı yanlış çünkü bunlar da sorunun parçası. çuvaldızı başkasına, iğneyi kendimize.

bütün bu gg meselesi de sadece ethics in gaming journalism değil, neden değil? bu quinnspiracy ertesinde medyanın elbirliği ile saldırısından çıktı ki buradaki bütün hareketin ortak noktası sadece birbirilerinin poposunu kollayan jurnalist tayfası değil, aynı zamanda sjw jurnalist tayfası olmaları. bunların zaten evvelden beri ajanda yedirmeye çalışması ve ertesinde oyuncuların buna da tepki koyması beraberinde. yoksa görüyoruz zaten hala şu vakitte "neyini tartışıyorsunuz biliyorduk yoz olduklarını" yazan insan var.

ama bu insanı da ilgilendiren bunların ajanda ittirmesi. oyun yapımını etkilemesi. ki bu da zaten yolsuzlukla adam kayırmacılığa bağlanınca çifte etkiye sahip oluyor yeni oyunların yapımında. bu tezgah bozulacaksa sadece reaksiyoner kavga ile bitmez, içimizdeki köhnelehmiş mantıkla da savaşıp kurtulmamız lazım. "böyle gelmiş böyle gider"le olmaz, bitmez, bu savaş kazanılmaz. böyle underground resistance tarzı sürer insanlar sıkılana kadar. bu savaşı vermek için para alan medya sıkılmaz ama hobisine el uzandı diye tepki verenlerin çoğu sıkılacak bir noktadan sonra. çünkü bir ilerleme kaydedilemiyor bunca uğraşa.

işte 3-5 bazı reklamcılar çekildi falanca siteden diye kıyamet koptu, şimdi başka şirketler de doğal olarak bu shitstorm'a karışmak istemiyor. statüko devam edecek, e zaten bu da anti-gg lehine çünkü medya tarafını aldı. filistinliler bile bu kadar az destek görmedi medyadan yani heh.
arcane said:

yine çarpıtmışsın. thread açıldığında zoe quinn hadisesi dönüyordu. gamergate baldwin'in mesajı ve sonrasında akım haline dönüştü. zoe quinn kimi ne yaptı pek umrumda değil, ardından dönen olaylar önemliydi. bir de phil fish tam bi ekol sdf.

ama zaten sallamıyorsunuz gamergate. circlejerke devam.

iki kişiyle nasıl oluyor circlejerk, circle için minimum kaç nokta gerektiğinin farkında mısın? :p bu başlıkta bir circlejerk olduysa "evet evet sjw'ler hep haksız" denerek yapılmış olabilir ancak ki bununla kimse itham edilmedi. siyah-beyaz konuşmaktan çıkıp arada grilerden de bahsettiğimiz için kusura bakma. :p
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ya gg muhsoggyknee hareketi değil, sexist bir hareket de değil. ancak içinde az da olsa böyle bir kitle var, hepsine maledilemez anti-gg'cilerin yaptığı gibi ama "hiç yok" da denemez. nihayetinde bunları cımbızla toplayıp, gösterip prim yapıyor zaten sjw tayfası. "ben bunları konuşmam, konuşana da müdahale ederim" mantığı yanlış çünkü bunlar da sorunun parçası.

Hayır değil. Asıl sorun dolandırıcılık, hırsızlık. Bunlar ise suçu örtbas etmeye çalışırken istismar edilen toplumsal gerçekler. Evimi soydular diyen adama "Sizin apartman da hiç fitre zekat dağıtmıyor ama fakirlere" demekle aynı. Sizinki gibi söylemler de linç ve iftiraya zemin oluşturuyor. Hayatta en sevdiğim hobilerden birinin çıkar için yozlaştırılmasına karşı çıkarken neden seksizm özeleştirisi yapmak zorundayım onu anlamıyorum. Yandaş medya tutumuyla, protestocuların içerisindeki çürükleri gruba maletmek tamamen manipülasyon ve saptırmadır.
Sosyal ağlarda paylaş

ben "maledilemez" yazmışım, sen "maletmeyin" yazmışsın. aylardır yazdım zaten burada aynısını zaten ilk defa da değil.

ama hayır siz istiyorsunuz ki bütün net ortamı böyle kalsın:
xunn said:

said:
aklı başında

said:
bir kadın

Lol.

http://forum.paticik.com/read.php?8,5253890,page=1

kimse de bunları konuşmasın, konuşan susturulsun.

hayır ben o videoyu eleştirerek koydum kaldı ki oyunlarla alakasız şeyleri uzatıp uzatıp 25 madde yapmışlar diye ama öyle bir boyuta çekiyorsunuz ki "evet neanderthal düzen var zaten her yerde böyle devam etmeli". yok artık.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

mutfakta mi unutulmuslar?

SeaGle said:

O kadar buluşu mutfakta hangi alet edevatla yapmışlar?

xunn said:

/thread

Fistan said:

TİPLERE GEL 4. ve 5. hariç unutuldukları iyi olmuş :D:D:D

dasaaa said:

bilim dediğin genele hitap eden, açık bir olgu. kadın beyni ise doğası gereği local ve bencil. kanıtlama ihtiyacı da yok. keza tekil bir olgu olarak devam edebiliyor

senko said:

abi yapma
uzaya gideri var anca

"12 yaşında canıtın"lar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...