Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Xenocide said: ign orjinal icerik gonderecek (ingilizce) sen onu "turkcelestiricen" ceviri gibi degil de turkce konusmaya, turk insanina uygun hale getiricen metni. Part time, tecrubeli isen 250 euro, degilsen 100 euro, evden calisican. arkadaştan öğrendiğim kadarıyla mevzu bu. abi bu "içerik" çok izafi olmuş. aylık 250 eur güzel gibi gelir, adam dayar sana 60 sayfa içerik, aklın şaşar. bunun bir sınırı fln olmalı. vardır yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 çeviri işi genelde kelime sayısıyla alakal ıoluyor saatlşk il değil de, hoş gelecek olan yasılar ne olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Normal kitap, dergi, makale falan çevirince ya kelime sayısına ya sayfa sayısı üzerinden yapılan bir hesaba(kitap kaça satılacak üzerinden bir yüzde gibi) göre hesaplanıyor. Ama burada bilgi eksiği var. Anladığım kadarıyla düz çeviri yapılmayacak. Adamlar esas ign'deki makaleleri sana yollayacak ve bize uygun hale getir diyecek. Bu durumda iş o makalelerin salt çevirisinden daha zor ve(işi savsaklamana izin verilecekse) daha kolay olabilir. Fakat bu şekilde kelime üzerinden ücret alamazsın. Mcdonalds elemanı gibi aylık bir ücret bağlarlar ve iyi bir sözleşme yapılmadığı takdirde keyiflerince iş yığabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 BabacumMostors said: çeviri işi genelde kelime sayısıyla alakal ıoluyor saatlşk il değil de, hoş gelecek olan yasılar ne olacak? öm kutun dolu kaaarşim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Redeagle said: Normal kitap, dergi, makale falan çevirince ya kelime sayısına ya sayfa sayısı üzerinden yapılan bir hesaba(kitap kaça satılacak üzerinden bir yüzde gibi) göre hesaplanıyor. Ama burada bilgi eksiği var. Anladığım kadarıyla düz çeviri yapılmayacak. Adamlar esas ign'deki makaleleri sana yollayacak ve bize uygun hale getir diyecek. Bu durumda iş o makalelerin salt çevirisinden daha zor ve(işi savsaklamana izin verilecekse) daha kolay olabilir. Fakat bu şekilde kelime üzerinden ücret alamazsın. Mcdonalds elemanı gibi aylık bir ücret bağlarlar ve iyi bir sözleşme yapılmadığı takdirde keyiflerince iş yığabilirler. Eğer alanında iyiysen ve seninle çalışmaya değeceğini anlarlarsa gayet kelime üzerinden de anlaşabilirsin. Ama burada stajyer tadında birine 3 paraya yaptırmayı tercih edeceklerdir yoksa astarı yüzünden pahalıya gelir adamlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 web editörlüğü ile çevirmenlik farklı şeyler lan web editörü çeviri yapar ama işi sadece çeviri yapmak değildir kelime bazlı kimse para vermez eğer özel bir anlaşmanız yok ise web editörü içeriği kendi bulur veya brief gelir o doğrultuda bir araya getirip, yayına alır. süreçte çeviri yaparsan kimsenin umrunda olmaz, onlar generate edilen contente bakar. eğer nitelikli içerik istiyorlarsa part time personel ile olmaz o iş. mynet tier olacağı için stajerlere bile yaptırsalar fark etmez. türkiyede kesim fecii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Dworgian said: Eğer alanında iyiysen ve seninle çalışmaya değeceğini anlarlarsa gayet kelime üzerinden de anlaşabilirsin. Üstteki mesajda değinildiği gibi iş eğer içerik sağlama üzerineyse kelime kelime çeviri parası vermezler. Çünkü aslında çeviri yapsan da iş çeviri yapman değil içerik sağlaman. Asıl kaynağın yarısını da çevirebilirsin ya da o kaynaktan 50 katı uzunlukta türkçe içerik de oluşturabilirsin. Yapabileceğin çeviriden daha geniş kapsamlı bir olay olduğu için kelime üzerine ödeme yapmaya yanaşmayacaklardır. Haa ama içerik sağlama işleri de önceden anlaşılan kelime başı ücret ödeme şeklinde yapılıyor(sınırlar önceden belirleniyor falan) diyorsan onu bilemiyorum. Ben bir kısım yerlerde çeviri yaptım. Web contenti sağlamak üzerine verilen bir işe çeviri tarifesi ücreti vermenin hiçbir şirketin işine gelmeyeceğini biliyorum. Editörlük ücretleri nasıl veriliyor onu bilmiyorum ama. edit: Misal bazı kurumlar kendi web içeriklerini kendi ülkelerindeki asıl firmanın yayınladığı makalelerin çevirisi şeklinde oluşturuyordu. Ben bu adamlardan sayfa başına çeviri ücreti aldım. İçerik bak kopyala çevir yapıştır şeklindeydi. Fakat site editörü olarak adım geçmedi. Çeviri işiydi çünkü. Çevirideki Amerika'ya özgü ifadeleri atıp olduğu gibi çevirmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Babam her türlü çeviri yapıyor yıllardır. Dizi ve film altyazı, tiyatro oyunu, hukuksal dokümanlar, kitap, vs vs. Çeviri yaparken hep x kelime = 1 sayfa olarak yaptı. Ha web content te farklı mı olur sormak lazım tabii aslında. Editörlük de yaptı bir ara kendisi bir dergide. Ama o da basılı dergiydi. O zamanlarda mesela, sadece editörlük değil ing-tr çeviri de gerektiğinde 2 sinin parasını ayrı aldı. Editörlüğün fiks ücreti vardır aslında. Ama editörlüğe çeviri dahil olmamalı aslen. Editör dediğin içeriği kontrol eder, çeviri varsa okur karşılaştırır düzeltir vs vs (benim bildiğim tabii bu konuda çok da bilgili değilim) Ama her ne iş olursa olsun, "deneyimli" birine 250 EUR/ay dersen güler geçer ya o ne öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 web editör çok low profile bi iş abi e sektörünün staj pozisyonu hatta. çok kalifiye editörler var tabii ama onların altında bir sürü personel çalışıyor zaten, koordine eder yani content yaratmakla uğraşmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flam Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Adam alındı mı? Memuriyetten istifa etmeye değer iş mi? Ya da boşverin, ruhumu şu aptal devlet dairesinde bırakmaktansa her işi yaparım abi. Alın beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 ayda 100 eur verecekler delirdin mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flam Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Bıktım. Net bıktım. Atom fiziğine de profesörlüğe de lanet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Git bi kahvede çay fln dağıt. Hem arada 2 okey atarsın birinin yerine batakta eline bakarsın fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 4-5 tane makale çevirmek baya zaman alır ya tanesini 1 saatten çevirsen her gün 4-5 makale gelmez diye düşünüyorum gelir mi? gelmez ise günde 1-2 saat için 100 euroya yapılır hemde bişeyler katmış olur sana. ben yaparım gibi duruyor günde 1-2 saat alacaksa zaten kendim de makale yazıyorum kendi bloğumda. ortada anlaşalım 200€ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Yok. Ben bu işi istiyorum. ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 100 euro ne lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Kur yukselecek oyle deme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 la olm 250 euroluk tarife de var niye kimse onu baz almıyor -.- 100 euroyu stajer seviyesi için gibi düşün. stajer para aldığına şükretsin hıaammmına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Yaparim diyorum iste, detaylarla gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Abi detaylar için bi mail adresi veriyorum özel mesajdan, oraya CV atıyorsunuz, detayları da sorarsanız öğrenirsiniz. CV atmak şart ama. Gerge şimdi atıyorum sana da maili. Gerçi arkadaş birini bulmuş olabilirim dedi ama yine de pompalayın siz sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Cv istemesinler 100 euro vereyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 ayda 100 euro vereyim o köşeyi kapatsınlar sadece benim fotomu koysunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 100 euro vereyim siteyi kapasınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 100€ vereyim duşta alayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar