Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samsung Galax S5 mi Note4 mü?

sabonis

Öne çıkan mesajlar

haterlıkla ne alakası var
çıktığı gibi note 3 aldım yurtdışından. 1400 liraya falan geldi. hala kullanıyorum

ama hayatımda kendi müşterilerine bu kadar kötü davranan, güzelim hardwarei bok gibi gibi software ile iç eden başka firma görmedim

her güncellemede en az bir kere fabrika ayarlarına dönüyorum

abv samsung
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Samsung urunlerinde tasarim, yazilim ve malzeme kalitesi her zaman yerlerde. Sadece donanimi iyi yapiyorlar, o da yazilim ve malzeme kalitesizligi nedeniyle heba oluyor. Gunumuzde de sirf donanim icin para veren buyuk yanlis yapiyordur bence.

Vaktinde sunu demistim, Android konusunda hala gecerli bence:

HTC farkli ama, hic bir seyin en iyisini yapmiyor bence ama tum klasmanlarda ikinci olabilir. Farkli bir felsefe o da: "Herseyi biraz kotu yaparak en iyi telefonu yap cunku her sey ortalamanin cok ustunde olsun". Kimine gore bu onu en iyi marka yapar.

Sony belli zaten. Ekran (renkler ve akicilik daha iyi gorunuyordu bana; cozunurluk, parlaklik filan degil) ve yazilim olarak en iyi Android oldugunu dusunuyorum. Saglamlik olarak da gecen senenin en saglam flagship'u Xperia Z idi IP57 ile, bu sene bilmiyorum ama.

Yazilim olarak da Sony en iyi, ama HTC yine ikinci sirada bence iste. Sirf tasarim degil, performans, enerji tuketimi, ozellestirme, widgetler, rehber, muzik calar... Ayni donanima sahip iki telefon Cyanogen ile ayni benchmark degerlerini veriyorsa Sony UI'si ile Sense'den daha iyi deger katiyor, pili daha fazla gidiyor. Sirf launcher degil bu tabii, sms'den dialer'a kadar her sey.

Eger yazilimi degistirip Cyanogen filan yukleyecekseniz ama HTC en iyi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Note 4 değişik bir cihaz olacak, çok iddialı geliyor Samsung o tarafta. Note serisi her zaman Samsung'da telefon tarafının amiral gemisi oldu.

Telefonun metal yapılmamasının Samsung içerisinde bir nedeni var, mutlaka maliyet avantajı vardır ama Samsung çevreci olmasını istediğinden 100% dönüştürülebilir özel bir plastik alaşım kullanıyor telefonlarında. Telefonlarında "kimine göre" ucuz görünmesinin nedeni bu.

Benim için öncelik her zaman donanımdır. Yazılım tarafını ROMlarla vs. Android'de istediğimiz gibi kişiselleştirebiliyoruz nasıl olsa.

Bu arada 1.400 TL gerçekten iyi fiyat ama Samsung Türkiye garantili olmasına dikkat etmeni öneririm. Paralel ithalat olmasın zira Samsung servisleri destek vermez.
Sosyal ağlarda paylaş

plastiğin neresi çevreci? Metal daha çevreci bence.

Kişileştirmek =! stabilite

Yazılım yoksa donanimin hiçbir önemi yok.

Custom ROM/Custom Kernel bi yere kadar stabil. FC veren camera, random reboot, random wake-up, delayed wake-up dolaşıyorsun etrafta. (Ki şu sadıklarım samsung stock fw'de de var. Custom rom seviyesinde romlar publish ediyolar.)

Bi de en kötüsü android= yukarıdaki saydıklarım zannediliyor.

ha bide, note 2 cidden süper cihaz. saati geriden geliyordu en son. Lockscreen widget'i güncelleyemiyor mu neydi. Güzel heyecanlar katıyor hayatına insanın :)

http://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-note-3/363533-lock-screen-clock-not-updating.html
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
5.7 inç olmayacak mı note 4?

5 inç üzeri telefon almayın tek elle kullanmak istiyorsanız. kılıfsız bile parmaklar uzanmıyor ekranın köşelerine. bunu da yapabilmek için telefonu tuttuğunuz orta parmakları biraz geriye çekmeniz lazım ki o zaman da elinden kayacakmış gibi hissediyorsun. işi sürekli telefonla görüşmek olup email, text, rapor-veri okumak olmayan adam için note 4 gereksiz.

s5 al. note 2 kullanıcısı olarak söylüyorum.

bu arada s5'in ekranı çok iyi. geniş ekran + yüksek ppi
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

5 inç üzeri telefon almayın tek elle kullanmak istiyorsanız. kılıfsız bile parmaklar uzanmıyor ekranın köşelerine. bunu da yapabilmek için telefonu tuttuğunuz orta parmakları biraz geriye çekmeniz lazım ki o zaman da elinden kayacakmış gibi hissediyorsun. işi sürekli telefonla görüşmek olup email, text, rapor-veri okumak olmayan adam için note 4 gereksiz.

5.5" telefon kullanıyorum tek elle gayet rahat. küçük elli lesser racelerdenseniz sorun olabilir tabi...
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

gayet rahat falan baya büyük yalan eğer orangutan eli yoksa her şekilde problem yaratır. artistliğine yazmayın şöle lan

orangutan eli falan yok lan normal tutuşta sağ üstteki saat hariç her yere erişiyorum işte sıkıntı olmuyor rahat. yalan mı söyleyeceğim neyin artistliği sldkmvslkmf
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

dostum tek el modu var androidde büyük ekranlar için,onu açıyorsunuz bitiyor olay,klavyeler küçülüp sağ veya sol ele göre köşelere konumlandırılıyor böylece tek elle rahatça kullanıyorsunuz...ben mesela note 3 kullanıyorum tek elle çok rahat bir şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...