Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

batırılacak 150 bin tl

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

diyelim elinizde böyle bir para var. ne yapardınız?

cafe işi; öğrenci yoğun bir meskende güzel, ferah bir mekan. bol çeşit, mümkünse kutu oyunlar oynatılan bir mekan olabilir.

tekstil işi; aile işi. üret & sat. fason yap. tırıvırı.

mobil oyun sektörü; sermaye bu iş için az gibi ama yetenekli ve idealleri olan bir takım yaratabilirsen neden olmasın? çok çılgın paralar dönüyor ve muhtemelen yukarıdaki iki işe göre geleceği daha açık gibi görünüyor.

troll serbest. fikirleriniz nelerdir.

ps: börekci açamam. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

tekstil

baba tekstil de tekstil degil ki overloktan yorgana gidiyor bin tane sey var..

yiyecek dersen waffle cigkofte taze meyvesuyu ucgeni cokca var bi de sen gir ama isin basinda durman lazim

o parayla git 1 donum yer al 3-4 seneye en az 1 daire 1 dukkanin olur sonra onlari, satar parayi cevirirsin..turkiye gercekleri
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyede batmayacağın iki sektör var

1. gıda
2. sağlık

150k'nın 20'sini gidip köfteci gezip yemeye harca.

130'un 90-100k'sı ile mekan aç

30k da senin 5*6 aylık masrafını karşılar en az, sonra da kaliteyi çok bozmazsan paraya para demezsin.

sağlık olayında da git eczacı diploması kirala, ya da medikal işine falan gir.
Sosyal ağlarda paylaş

Seçeneklerden en mantıklı olanı yiyecek sektörü. Oyun sektöründen biri olarak, mobil için oldukça yolun başındayız, oturtmak güç diye düşünüyorum. 150K'ya de ki 10 oyun yaptın, tutması mucize. Gidip Flappy Bird gibi bir yapım bomba gibi patlarken, 300mblık oyunlar tepki göremeyebiliyor. Sektörün büyümesi lazım bence. IOS'a mı yapacaksın Android'e mi, çok iyi bir araştırma yapmak lazım, kaç kişide Android var, kaçı senin oyununu oynayabilir durumda, kaçı windows phone şu bu fenalara gelir insan.

Tekstil'in durumu da dolara endeksli genelde. Kumaşı kendin üreteceksen yünü nereden bulacaksın, diyelim kumaşı aldın, dikişi şusu busu, Zara Mango görüp tekstilde akarım kanka diyen adamın elini öperim, dolar dediğin meret 2 bomba patladığında artan, 1 depremde daha da artan bişey. Kontrolü sende değil.

Yiyecek desen, günde 3 öğün yemek zorunda olan varlıklarız, diğerlerindeki riskin çok olmayacağını düşünüyorum ama gidip levente balıkçı açacaksan yarım ekmek satarak ayakta duramazsın onu da bilerek bu işe girmek lazım :).

lan bi 150K'm olsa anasını ağlatıcam da neyse.. :).
Sosyal ağlarda paylaş

Nekro said:

Saeros said:

bi üniversitenin dibine fotokopici açardım

Şunu yapabiliyorsan harbiden başka birşey dusunme.

o iş 150k ile olmaz sadfasd

basit gözüküyor ama feci paralar yatırılıyor.

Ayrıca e-ticaret ile ilgilenirsen 3 farklı koldan bile giriş yapabilirsin. 50k mesela e-ticarette başlangıc için çok harika bir rakam. Giderlerin minimumda olur vs.
Sosyal ağlarda paylaş

tekstile gir derim amacına ulaşmak için. 3 maximum 4 ayda batarsın.
ciddi anlamda sıkıntılı bir sektör hele ki piyasayı bilmiyorsan.

he o dönerci-köfteci işide kolay değil sanıldığı kadar. İlk ayın sonunda martı, kedi eti pişirmeye başlarsın.

iyice araştırman lazım, kafandaki meslekleride bu işi yapan insanlara sorup fikir almalısın öyle hadi bakalım hoop diye işe girilmez.

en iyisi biz seni şu siteye yönlendirelim http://www.sahibinden.com/otomobil?price_min=120000&price_max=150000
Sosyal ağlarda paylaş

Tekstil sektörünü biliyorum. İçinde de bulundum. Sektörün ne halde olduğunu bildiğimden soğuk bakıyorum zaten.

Dediğiniz gibi usd'ye endekslisin. Başbakan 2 bağırsa ekmeğinden oluyorsun. Artı olarak çok büyük oyuncular var. 25 yıl önceki gibi değil. Her yerde mantar gibi atölyeler var. Kar payı yerlerde. Düz iş çünkü, katma değer katmıyorsan var olma şansın yok.

Ödemeler desen cılkı çıkık. Anadolu'dan 14 aylık çek geldiği oluyor. Ödemeyi aldığın gün çocuk yapsan, çocuk anne-baba dediğinde geçecek parası eline. O da dönmezse. Malum hapis cezası kalktı çakala çukala gün doğdu. 2 yere takılsan geçmiş olsun.

O yüzden, aile işi olsa da ben hiç sıcak değilim tekstil işine.

150k₺ + 50k₺ ile mobil oyun için bir fizibilete çıkaracağım bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...