Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

MV5BMmJhNjUyYjYtZmE3NC00NWNlLTljZmQtZTc2

Code 3. Gayet güzel aktı, eğlenceliydi, "amerikan sağlık sistemi xD" filmi özetle.

üstüne Pitt izledim
MV5BMTU3MDliMGEtMDQxNi00OTk1LTg1NWMtZDM2

24 dizisini hatırlattı. acil doktorlarının sabah işe girip akşam çıkana kadar geçen her saati bölüm bölüm yapmışlar. sıkılırım sandım ama keyifliydi

Mesaj tarihi:
BiTcH_oFBaT, 17.10.2025 08:49 tarihinde dedi ki:

images?q=tbn:ANd9GcQT9hSvGq38D8XZIzaV_FN

Task - HBO (Mini Seri)

6 bölüm, baya iyi dizi. Sonunu uzatmamaları çok tadında bitiriyor. Ortalarda biraz drama var ama o kadar olacak. Ruffalo'nun rol yine çok iyi. Baya sevdim diziyi.

Şart mıydı 7. bölüm sorarım size? Ne güzel bitmişti işte, illa net bir son olacak. 😞

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

A House of Dynamite 

Merak edip, beklediğim bir filmdi. Hayal kırıklığı oldu. Başları ilk 40 dakikası iyi, gerilim, gerginliği güzel ama sonrasını getiremiyor bence. Sonunu da beğenmedim. 

Spoiler

3 kez farklı açılardan aynı olayı gösterdiler ama 3ün de de bi yenilik katmadan, aynı şeyi gösterdiler. Direk düz kurguyla gitseymiş daha iyi olurmuş bence. Anlamsız geldi bana biraz filmin bu hali. Rashomon gibi aynı olayı farklı anlatmada yok. Filmi bu şekilde bitirmeleri de çok kötüydü bence. 3 kere aynı olayı izletip bıraktılar. Terminator 2 de ki gibi nükleer patlama göstersin, aksiyon filmine bağlasınlar demiyorum da, biraz daha bi pay off gerekiyordu bence. 

edit: üstünden zaman geçip düşündükçe daha da zaman kaybı gibi geliyor film. Sinirlendirdi sonu resmen sdf

progamer tarafından düzenlendi

House of dynamite çok iyiymiş. Böyle bir filme ihtiyacı vardı dünyanın. Mesele olayın sonunda ne oldu değil de bu deliliği normalize ettik ve artık konuşmuyoruz bile. 3-5 adama ve menülerine emanet canımız. Yıllardır böyle bir film gelmesini bekliyordum, sürpriz oldu.

Spoiler

Filmin bittiği yer bizim için filmin biteceği yer, fikir o zaten. Sonunu görmüyoruz çünkü zaten sonunu görmeyeceğiz başımıza geldiği takdirde.

herkesin gözünden görüyoruz çünkü herkes yaşıyor o durumu en alttakinden en üsttekine. Hepsi de kendi durumlarında acizler en güçlüsünden en güçsüzüne.

o “house of dynamite inşa ettik” cümlesi ana fikir. Kim attı kim yedi değil mesele, olduğu anda bütün düzgün sanıp bel bağlanan yapı patlayıp beraberinde götürüyor herkesi.

Dont look up’tan bu yana en iyi mesaj filmi olmuş bence. Film seyretmek olarak değil de her nuke hedefinde yaşayan insanın izlemesi lazım.

"last president to do drills was reagan" 😶‍🌫️

bugün tekrar seyrettim. daha da izlerim yani her bakımdan çok iyi.

Sam tarafından düzenlendi
  • Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

images?q=tbn:ANd9GcQcxwYGiqld6D6ULbSNgzZ

The Roses

Çok eğlenceli olmuş. Yan karakterler, çocuklar filan baya iyi. Biri çok iyi, iki iyi oyuncu başrolde olunca akıyor film. Sonu da muhteşem.

hq720.jpg?sqp=-oaymwEhCK4FEIIDSFryq4qpAx

Starting 5 - Sezon 2

Yani sezon başı çekmeye başladıkları 5 oyuncunun 2'sinin final oynaması filan isteselerde yapamayacakları şeymiş. 

Jaylen Brown da Jason Tatum gibi sıkıcıymış baya hahaha

Barbarian yuzunden aldi o puani, bende puani anlamlandiramadim weaponsun ama barbariani begenmistim. Izle bence bu yoklukta onu

Scalanova tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
progamer, 24.10.2025 21:52 tarihinde dedi ki:

A House of Dynamite 

Merak edip, beklediğim bir filmdi. Hayal kırıklığı oldu. Başları ilk 40 dakikası iyi, gerilim, gerginliği güzel ama sonrasını getiremiyor bence. Sonunu da beğenmedim. 

İçeriği gizle

3 kez farklı açılardan aynı olayı gösterdiler ama 3ün de de bi yenilik katmadan, aynı şeyi gösterdiler. Direk düz kurguyla gitseymiş daha iyi olurmuş bence. Anlamsız geldi bana biraz filmin bu hali. Rashomon gibi aynı olayı farklı anlatmada yok. Filmi bu şekilde bitirmeleri de çok kötüydü bence. 3 kere aynı olayı izletip bıraktılar. Terminator 2 de ki gibi nükleer patlama göstersin, aksiyon filmine bağlasınlar demiyorum da, biraz daha bi pay off gerekiyordu bence. 

edit: üstünden zaman geçip düşündükçe daha da zaman kaybı gibi geliyor film. Sinirlendirdi sonu resmen sdf

Keske seni dinleseydim...

Mesaj tarihi:

of ne kötüymüş ya hakkaten.

Spoiler

bak 2 mesaj önce yazmayı unuttum aynı şey Weapons'ta da var. hikayeyi olduğundan daha ilginç kılmak için ya da daha geniş kitleye etkilemek için bu zamanla zart zurt oynuyorlar acayip sinir bozuyor.

house of fillers ya film. jackie chan filmlerindeki patlama efektini farklı kamera açılarıyla izlemek gibi ama bunlarda zaman kaybı %90. %10 ekstra bilgi verecekler diye %90 filler basıyolar, 40'dk'lık kısmı tekrar tekrar verdiler. OLM oynatma idris elba'yı, jared harris'i, rebecca'yı, ne yani CGI mı kasmıyoruz film sonu için. bence onlara hiç gerek yok. zaten kadın kayboldu gitti, bi daha hikayede dokunmadın yaşanmamış gibi. jared harris zaten binadan atladı karikatür gibi, yani adama bi chernobyl'de bak bir de burada. lets nuke bro diye yanıp tutuşan sectetary of defense.... o kalsın o ok.

film izlemek bence anı yaşamak değil. sahne ne kadar heyecanlı veya korkulu olsa da, o bence ileride işimize yarayabilecek şeyleri daha yakın hafızaya kaydetmek için. gerçekte böyle birşey yaşandığında bu filmin sunduklarından çook faklı duygular içinde olucaz. filmin cort diye bitmesi ayıptan başka bişey değil.

şu amatör youtube kısa filmi bile daha iyi sonlanıyor.

Mesaj tarihi:

weapons gerçekten kötü ya. niye yüksek puan almış diye kafa yoruyordum, tek değilmişim.

house of dynamite, izlemesi keyifliydi ama finali olmayan filmlerden de nefret ederim. "izleyici düşünsün, hayal etsin sonunu eheheh" diyen filmleri tembellik olarak görüyorum.

MV5BNmE4YmIxNWQtMzJhMy00NDI5LWFmYjEtMGYy

The Long Walk izledim, ilginç bir filmdi. Film olarak kötüydü aslında ama içerisinden çıkartılıp felsefe yapılacak çok parçası var. izleyiciyi gerçekten düşünmeye sevk eden film böyle olmalı. house of dynamite gibi değil... hiç düşünmesen bile filmde anlatılanlar da keyifli. hayatında daha önce hiç görmediğin, tanımadığın birisi, tek bir kötü olayı beraber geçirdiğiniz için hayatınızın en önemli insanlarından birisi olabiliyor...

Mesaj tarihi:

bu sayfa sosyal ortamda birisi "ben tatile gidince tarihi bina gezmeyi sevmiyorum daralıyorum"  diyince birbirinden cesaret alıp "aynen kanka deniz güneş görmeye lezzetler tatmaya gitmişim tarih dersi okumaya değil" diyenlerin sohbeti gibi olmuş.

• Like 1
  • Haha 1
Mesaj tarihi:
Sam, 25.10.2025 06:42 tarihinde dedi ki:

House of dynamite çok iyiymiş. Böyle bir filme ihtiyacı vardı dünyanın. Mesele olayın sonunda ne oldu değil de bu deliliği normalize ettik ve artık konuşmuyoruz bile. 3-5 adama ve menülerine emanet canımız. Yıllardır böyle bir film gelmesini bekliyordum, sürpriz oldu.

İçeriği gizle

Filmin bittiği yer bizim için filmin biteceği yer, fikir o zaten. Sonunu görmüyoruz çünkü zaten sonunu görmeyeceğiz başımıza geldiği takdirde.

herkesin gözünden görüyoruz çünkü herkes yaşıyor o durumu en alttakinden en üsttekine. Hepsi de kendi durumlarında acizler en güçlüsünden en güçsüzüne.

o “house of dynamite inşa ettik” cümlesi ana fikir. Kim attı kim yedi değil mesele, olduğu anda bütün düzgün sanıp bel bağlanan yapı patlayıp beraberinde götürüyor herkesi.

Dont look up’tan bu yana en iyi mesaj filmi olmuş bence. Film seyretmek olarak değil de her nuke hedefinde yaşayan insanın izlemesi lazım.

"last president to do drills was reagan" 😶‍🌫️

bugün tekrar seyrettim. daha da izlerim yani her bakımdan çok iyi.

Ben de dün izledim baya güzel. Nedir? Ne olacak? Olay zaten sonu olmadığı için güzel bitiyor. Olay süreç ve kararlar. Ama nedense bu filmlerdeki bakanların, başkanların hep insani yönünü, aman ben ne yapacam, aman insanlık, aman canlar filan diye takılması ama gerçektekilerin hiç bir alakası olmaması...

Menü esprisi de çok güzeldi. 

• Like 1
  • Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

ben de çok beğendim. kısacık bir kriz sürecine ayrı bakış açılarından bakması vs müthiş. "Dinamit dolu bir ev inşa ettik" ve gerçekten her şeyin başındaki başkanların sadece kampanya ve siyaset yönetti diye bu kriz anında bitik olması, hiçbir karar alamaması, yanındaki subayın soğukkanlılığı analistlerin açık sözlülüğü, koreden sorumlu istihbarat subayının bilgisizliği 

biz sıçmışız ya dünya olarak 😄

• Like 1
  • Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:
Spoiler

O değişik perspektif elzem çünkü 20dk real-time’da zincirin en alttan en üste acizliğini bir geçişte sunmak mümkün değil. Yanımda başka biriyle üçüncü kere izledim, bir sürü şeyi anlamadı benim anlatmam gerekti, ben de ilk izlediğimde bazı şeyleri kaçırmıştım, ikinci izlediğimde yakalayabildim. Boş geçmiyor film, tekrar eden kısımlar zoom call’daki 3-5dk filandır o da 3 kere tekrarlayınca max 15dk filandır 1 saat 45dk’de.

neden lazım çünkü jack ryan/james bond etc çıkıp cevaplar bende diyemesin diye. Cevaplar başkanda da yok, generalde de yok, analistte de yok, cephedeki subayda da yok. “Çözüm” yok. Rashomon açısı değil zaten yorum farkı yok. Sonu da yok çünkü olabilecek en mantıklı hareketi herkes biliyor zaten “daha öğrenene kadar dokunmayalım” der seyirci de “tamam ya bunun için mi ajite ettiniz 2 saat amaaan” der geçer, mesaj kaybolur.

veya diyelim ki umdukları gibi patlamadı veya göle düştü filan, gene esas mesele gündemden kaçıyor. İzleyici bir kapanış, bir catharsis yaşadığı anda mesajın hedefi şaşıyor. Nükleer savaşın yıkıcılığını göstermek değil maksat, onun için threads var mesela onu da tavsiye ederim. Burada dr strangelove gibi ama mizahsız sürecin ne kadar eskalasyonu engellemek için yetersiz kaldığını görüyoruz.

Sonraki 1 ay içinde w gibi popolarından istihbarat uydurup alakasız iran’a mı dalarlar filan bunlar filmin scope’unda olan şeyler değil. Olay benim yukarıdaki üç mesajı okuyup algılayıp, ertesinde bu mesajı yazmaya harcadığım süreden biraz daha uzun bir sürede milyarlarca insanın hayatını sonlandırabilecek bir zincirleme süreç HER AN devreye girmek üzere teyakkuzda.

Filmin özeti “madness of MAD” ve bu konuda maksimum başarılı. “Money shot” işin teferruatı. Dr strangelove, wargames, threads filan toplasanız 10 yıl başına bir film bile düşmüyor bu konuda eli yüzü düzgün filmler bakımından. Keşke modern izleyici “ya ben eğlenmek istiyordum” yerine menüde az pişmiş-orta-çok pişmiş’de malzeme olduğuna odaklanabilse.

• Like 1
Mesaj tarihi:

Long walk’u izledim mesela sonu da vardı ama bütün esprisini kaçırdı, öyle bir son olacağına vermesinler mesela sonu. Bir esprisi vardıysa da öldürmüş o sonla. Hedef değil yolculukmuş meğer olay. Sonra merak ettim okudum zaten sonu değiştirmişler. “Test audience finalde alkışlamadı değiştirelim” yaklaşımıyla sulandırmamak büyük cesaret.

Mesaj tarihi:
Spoiler

A House of Dynamite'ın tarzı güzel, sonu da benim sevdiğim tarz bir son ama genel olarak filmi beğenmedim. Tansiyonu belli bir seviyede tutamamışlar farklı bakış açılarına geçerken.

Bir de bazı mesajlar çok kör göze parmak yine, bu tarz şeyleri izleyince soğuk savaş dönemi egzajere propaganda filmlerinin modern karşıt versiyonlarını izliyor gibi hissediyorum. Geçen gün başka başlığa atılmıştı bir video; senaristler bilerek böyle yapıyor millet filmi izlerken bir yandan telefonda aşağı kaydırıyor çünkü diyorlardı videoda, sanırım o yüzden.

A House of Dynamite 6/10

Mesaj tarihi:
Sam, 30.10.2025 13:37 tarihinde dedi ki:
  İçeriği gizle

O değişik perspektif elzem çünkü 20dk real-time’da zincirin en alttan en üste acizliğini bir geçişte sunmak mümkün değil. Yanımda başka biriyle üçüncü kere izledim, bir sürü şeyi anlamadı benim anlatmam gerekti, ben de ilk izlediğimde bazı şeyleri kaçırmıştım, ikinci izlediğimde yakalayabildim. Boş geçmiyor film, tekrar eden kısımlar zoom call’daki 3-5dk filandır o da 3 kere tekrarlayınca max 15dk filandır 1 saat 45dk’de.

neden lazım çünkü jack ryan/james bond etc çıkıp cevaplar bende diyemesin diye. Cevaplar başkanda da yok, generalde de yok, analistte de yok, cephedeki subayda da yok. “Çözüm” yok. Rashomon açısı değil zaten yorum farkı yok. Sonu da yok çünkü olabilecek en mantıklı hareketi herkes biliyor zaten “daha öğrenene kadar dokunmayalım” der seyirci de “tamam ya bunun için mi ajite ettiniz 2 saat amaaan” der geçer, mesaj kaybolur.

veya diyelim ki umdukları gibi patlamadı veya göle düştü filan, gene esas mesele gündemden kaçıyor. İzleyici bir kapanış, bir catharsis yaşadığı anda mesajın hedefi şaşıyor. Nükleer savaşın yıkıcılığını göstermek değil maksat, onun için threads var mesela onu da tavsiye ederim. Burada dr strangelove gibi ama mizahsız sürecin ne kadar eskalasyonu engellemek için yetersiz kaldığını görüyoruz.

Sonraki 1 ay içinde w gibi popolarından istihbarat uydurup alakasız iran’a mı dalarlar filan bunlar filmin scope’unda olan şeyler değil. Olay benim yukarıdaki üç mesajı okuyup algılayıp, ertesinde bu mesajı yazmaya harcadığım süreden biraz daha uzun bir sürede milyarlarca insanın hayatını sonlandırabilecek bir zincirleme süreç HER AN devreye girmek üzere teyakkuzda.

Spoiler

Film tabii ki sevdiğimiz konuyu işliyor ve evet çok film gelmiyor. Ama işte ondan da sebep ooo bayadır kestane yemiyoruz diye iştahla atlıyoruz. Ama tadı tam istediğimiz gibi çıkmayabiliyor. Neyse hafif garip bi tat olsa da ilk 40dk çok iyiydi. Ortamlar gerçekçiydi. Ben filme çok kötü demedim bu arada, şu bahsi geçen 40dk sonrasınaydı benimki.

Sonra geri sarmalar çok soğuttu filmden ve yani tekrarlıyorum çok gereksiz sahneyle doluydu bunlar. Bence ne yapıp edip çizgisel bir zamanla vermeleri lazımdı tüm olayları. Yani kimsenin oturup da 20dk geri sayım başladı diyip süre tutacağını sanmıyorum, yine yap filmini 90dk çeşitli yerlere zıplaya zıplaya anlatarak. Bu geri sarmalar bence en büyük sıkıntısı. Çünkü çok heyecanlı bir konuyu işliyorsun, gerilim zirve. Hoop yine zemine geri ışınlanıyoruz, tekrar tırmanıcaz. Zirveye çıkmıyosak ve olay yolculuksa niye heyecan müziği veriyosun! İşlesene belgesel gibi.

Diğeri ise, ilk 40dk'da da hissedilen bişey, abi çok aciz adamlar. Yani Pakistan tier, hadi onları salla Rusya olsa yine anlıcam. Yani nuke'u geç, adamların uzaylı saldırısı veya zombi salgını için bile daha kapsamlı protokolleri vardır. Yani oha lan burada birden bi icbm ortaya çıktı ve atan belli değil, hadi bunu şimdi bu kalan 10dk'da düşünmeye başlayalım falan absürt.

En son da bitiş. İlla mushroom görelim demiyoruz tabii ki, yaratıcı bir son da konabilirmiş. Zart diye elektrik kesilmiş gibi bitirmek çok kötü. Sezon sonuna hazırlanan dizi bölümü gibi bitti ya film. O kadar tırmandır tırmandır sonra salma. Yani film heyecanlı bir film sonuç olarak ve öyle de olması için uğraşmışlar, ama son anda vazgeçtim hadi ben kaçtım diyor.

Mesaj tarihi:

abi o acizlik zaten bütün olay. yazarla şöyle bir söyleşi var, uzun diye koymadım da koyuyorum ama izleyin diye değil de citation olsun diye:

cevabın devamı filmden spoiler:

Spoiler

erken uyarı sisteminde nereden atıldığını gösteren erken uyarı uydusunun içine sızılan hack durumu ihtimalinden bahsediyordu filmde, yazar diyor ki öyle bir ihtimali kullanmışlar ki kimin attığının ve kime cevap verilmesinin muğlak olduğu bir senaryo oluşsun diye. gerçekte bu siber saldırı/hack durumu olmasa belki kimin attığını anlayabilirlerdi ama göremedikleri bir denizaltıdan bir füze geldiği takdirde gerçekten anlayabilirler mi, ben pek emin değilim. çin ve rusya'da bu kapasite var mesela ama mesela onlar atmasa da ingiltere atsa atlantik'ten mesela rusya mı sanarlar? füzenin verdiği kuyruk ateşine mi bakıp analiz ediyorlar, denizaltıyı birebir markaj yapmıyorlarsa nasıl görebilirler bilmiyorum.

veya amerika hadi anlıyor diyelim o teknoloji bir şekilde var, rusya/çin vs anlamıyor olsa o zaman ne olacak? mesela rusya denizden kuzey kore'ye sıksa amerika attı sansalar onlar da amerika'ya sıksa. hani filmde bir amerika'nın düştüğü durumu izledik de pakistan/hindistan arası olabilir, yarın öbürgün israil/iran arası olur kırk çeşit değişik senaryo var. ama bunlar işin teferruatı yani. mesaj biz emin ellerde sanıyoruz iş ama emin ellerde değil. amerikalıların yorumu "trump'a emanetken güvenli değil" seviyesinde gene maalesef. trump değil biden olsa sanki güvenli olacak.

pentagon "öyle olmaz zaten merak etmeyin" diye gönül rahatlattı güya da film sistemi gösteriyor, sistem ise teknoloji öyle de gelişse böyle de gelişse hala MAD. MAD baştan zaten mexican standoff, bunu 3 kişi yapınca heyecanlı drama ama 8 milyar kişi yapınca aptallık. bu aptallığı işlemek maksat ve bu maksada ulaşılmış, benim açımdan dediğim gibi don't look up'tan bu yana en başarılı mesaj filmi. topu topu 3 tane filan existential sorunu var insanoğlunun zaten biri küresel ısınma, biri nükleer savaş, işte bir de ai yolda ona da güncel ve akıllı bir film bekliyorum şimdi.

Mesaj tarihi:
Spoiler

yok zaten ona bişey demiyorum, demeye çalıştığım dünyanın herhangi bir noktasından atan belli olsun veya olmasın yapılacaklar protokollerde zaten planlı bir şekilde bellidir diyorum, adamlar orada füzenin düşmesine 10dk kala düşünmezler bunu. her koordinat aralıklarına kadar işlenmiştir olabilecek olasılıklar. prosedürden işlersin adım adım. yani başkana seçim bile kalmıyodur bence.

yoksa evet atanı bilemesinler ona bişey demiyorum. zaten filmin yürüdüğü yer de o. bugün nükleer saldırıya en iyi savunma yöntemi "sen bana atarsan ben de sana atarım". bundan daha öte ve etkili bir savunma sistemi yok ve mümkün değil. ama acayip etkili bir yöntem. taa ki atanı bilmeyene kadar.

Spoiler

işte öyle değil ya. bu olay olsa trump'ın eline menü verilecek yani bu filmi seyretmeden önce yaptığım araştırma da öyleydi. üstün akıl, 4d chess filan yok yani. sistemin derinliği cevap verme hızında ve kapasitesinde, geri kalanı dr strangelove vakti neyse o. başkan da söylüyor senin gibi sandığını "ne kadar hazır olduğumuzu görünce yapmazlar sanıyordum bütün olay buydu, ama yaptılar ve bütün bunların bir anlamı yok artık". bence film orada potus'un söylediği iki cümleyle özetlenebilir.

protokoller hazır ama protokoller çıkan canı geri koymuyor, daha çok can çıkarıyor. biz de menü hedeflerinde yaşarken öyle film seyrettik diye konuşup analiz ediyoruz filan. sistemlerin büyüklüğü nedeniyle akıllı sanıyoruz da bütün olay şu:

mexican-standoff-photo

ve 7/24 böyle yaşıyoruz yani neredeyse bir asıra yaklaşacak bu durum. gelinen noktada bütün tartışma iran alsın mı almasın mı. sanki iran alınca direkt sıkacak veya iran almayınca diğerleri sıkmayacak. başka konuşulan birşey yok.

Sam tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Hayır abi kesin düşünmüşlerdir protokolleri...... demeden önce Contagion filmi ve gerçek pandemideki patatesliği bir hatırlayın.
Muhtemelen bu filmde fazla bile iyimser düşünülmüştür protokoller. Trump katater torbasını boşaltırken denk gelir, kakam var odadan birine sorun der "Bütün dünyayı temizleyelim sonra hepsi bizim olur hmf" sanrılı hevesli birine düşer sıra, o da bütün menüyü sipariş edin der geçer.

• Like 1
Mesaj tarihi:

ya birinci dünya savaşı çıkması öncesi süreci bir okuyun cidden bu zincirleme reaksiyon sistemlerinden medet umulmayacağının on milyonlarca canla kanıtlanmış örneği var. bugün 50 milyar transistörü pula sıkıştırdık diye bu sistemler de aynı ölçüde gelişti sanıyoruz ama filmdeki kadar basit yani. insan değil robota da emanet etsen işte wargames özetledi "the only winning move is not to play" diye. bu filmde beyaz piyonu ittirdi hadi ne oluyor şimdi var.

dialog başlatmak için bu mesaja ihtiyaç var. bir anektod vardı reagan 84'te the day after'ı izledikten sonra gorbaçof'la anlaşma yoluna gitti diye. 30000+ başlıktan o sayede bugünküne azalttık. gene bir tetikleme lazım, 35 yıl coping'den sonra. uyku kaçması lazım.

Mesaj tarihi:

pandemideki fiyasko benim de aklıma geldi de, o iyi bi karşılaştırma değil ya. yani ortasındayken bile ben inanmıyorum falan diyordu halk ve yöneticiler. aşı karşıtlığı, yaşlılar ölüyomuş yae vs...

ama bi kişi bulamazsın nükleer yersek bana bişey olmaz diyecek veya onu ciddiye almayacak. yani en aptalı bile sığınağa koşar sirenler çaldı mı. hem halk hem yöneticiler, insanoğlunu doğal felaketlerle birlikte en çok korkutan ve alarma geçiren şey bombalar heralde.

o yüzden nükleer protokolleri daha ciddiye alırlar diye düşünüyorum.

ya zaten uyulsun uyumasın yine patlıyor, aynı sonuca çıkıyor. o değiştiren bişey değil.

Mesaj tarihi:
Sam, 30.10.2025 17:46 tarihinde dedi ki:

dialog başlatmak için bu mesaja ihtiyaç var. bir anektod vardı reagan 84'te the day after'ı izledikten sonra gorbaçof'la anlaşma yoluna gitti diye. 30000+ başlıktan o sayede bugünküne azalttık. gene bir tetikleme lazım, 35 yıl coping'den sonra. uyku kaçması lazım.

bunda ters tepti, bugün başlamış bile protokole sdf

U5ZPmmR.png

• Haha 1
  • Yeni Oluştur...