Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

http://tr.web.img4.acsta.net/r_1280_720/pictures/18/01/12/11/39/5307025.jpg

cebimdeki yabancı

Perfetti Sconosciuti adlı italyan filminin uyarlaması. tek mekan, bir akşam yemeği daveti sırasında oynana ufak bir oyunla çiftlerin ve çocuklu arkadaşlarının sırlarının açığa çıkması ile yaşananları anlatıyor. yemek masasında başlayıp yemek masasında bitiyor.

evleri ve mekanları beğendim, çekimler rahatsız etmedi, oyunculuk keza öyle...

sinema, hele cinemaximun soygunu ile gereksiz gibi duruyor ama bir şekilde seyredilebilecek bir film olduğunu düşünüyorum hele sağında solunda, önünde arkadan oturan kadınların tepkilerini dinlemek için bile sinemaya gidilebilir :)

not: leyla lydia tuğutlu diye bir kadın oynuyormuş, bilmiyordum. ama ne kadar güzel ve şirin bir şahsiyet, hayret edersin (not: bu filme değil, serra ve belçim kızı çekememiş, resmen çuval giydirmişler :) ama kahkül ile eksra şirinlik puanı almış...)
Sosyal ağlarda paylaş

Doldurmak gerekiyor, hatta özellikle yurtdışında bir yere başvuruyorsan gayet de konuşuluyor.

Ama düzgün hobin varsa yazmak lazım, hele hele o konuda bilgili birine denk gelirsen 10-15 dk muhabbet oraya sarıyor. Yoksa "kitap okumak, film izlemek, bi de seyahat etmek" dersen dalga geçerler haliyle :) Bir yandan seni tanıyorlar ot mu bu adam falan diye, oraya gideceksen "bak tek başına hobi mobi de yok sıkılır döner" olabiliyor orada düşünce, adapte olabilir misin kafa frekansın ne ona bakıyorlar.

Türkiye'de de kurumsal firmalar soruyor, ufak şirkette zaten konuşulacak şey değil.

Yazmak başvuranın, konuşmak da şirketin vizyon göstergesi bir yerde az da olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiklerim daha büyük, belli kimlikteki şirketler tabii ki. Yoksa 30 kişilik yazılımcı ekibine adam alırken hobisini napacaksın.

Hobiye göre değerlendirmenin bayağı etkisi var:
- Hobiye göre pozisyonda değişiklik olabiliyor (aşağıda yazdım)
- Hobilerden yola çıkarak karakter tahmini ve kişisel gelişime önem verip vermediğine bakılıyor
- Şirketin sosyal organizasyonlarına uyuma bakılıyor
- Yurtdışında başka ülkeden aday değerlendirilirken uyum sağlayıp sağlayamaması konusunda bi düşündürüyor.
- Belli hobiler (bilmemne kulübü yöneticiliği, bir dernekte aktif çalışma, ya da yazarlık) iş hayatında da işe yarayacak belli yeteneklerin geliştirilmesine katkıda bulunuyor.

Hobisi ilgili diye x pozisyonuna başvuran kişiyi o hobiye göre y pozisyonuna (benzer iş, ilgilendiği ürün grubu farklı, daha hobisine yönelik ürün grubu) çevirdiklerini dahi gördüm.

Bende rol yapma oyunları vardı mesela bir ara ilk mezun olduğumda. ik'da görüştüğüm adam frp mi dedi, ne karakter oynardın dedi, oradan settinglere, sonra wow'a başladın mı hiç'e döndü konu. Sonra oradna rol yapma oyunlarının kişisel gelişime etkisi üzerine konuştuk.

Yelkencilikle ilgilenen arkadaşım 10 dk yelken muhabbeti yapmış. Bu sadece geyik de olmuyor bu arada, hep tartmalık sorular geliyor. Bu arada şirketin de yelken grubu varmış, girdikten sonra öğrenmişti arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

abi o kendini profesyonel film eleştirmeni olarak görüyor. veteran diyor zaten kendine.

marvel filmlerine 7-8 değil 9-10 da verilir ayrıca. sadece marvel filmleri değil tüm filmler için geçerli. filmin bi türü, filmden de bi beklenti vardır ve onu karşılayıp karşılamadığına, seni ne derece tatmin ettiğine bakar puan verirsin. baya basit bi şey sıradan bir izleyici için.

ama burada bazı arkadaşlar bi filmi tutup gelmiş geçmiş bütün mevcut filmlere göre puanlamaya ve sinema tarihindeki yerini belirlemeye falan çalışıyor sanırım. neyin çabası bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse ozune dondureyim konuyu;

https://i1.wp.com/movieskiduniya.com/wp-content/uploads/2018/02/Jumanji-Welcome-to-the-Jungle-2017-movie-poster.jpg?fit=800%2C1067

Iyidir kotudur beklentisi olmadan izledik hanimlan, epey de eglendik. Ardindan eski Jumanji'yi izledim az once.

Eski filme oranla cok daha tirt olmus kurgusu falan ama Jack Black ve The Rock oynadigindan olsa gerek, yerildigi kadar kotu gelmedi bana film. Eglendirdi kisaca. 6/10 vereyim, ne ilk Jumanji'ye ayip edeyim, ne de kotu diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

reis konuyu çevirmiş ve yazılan da yazılmış ama hobi kısmı derslerde "kitabi" olarak da işlenir ve dikkat edilmesi gereken bir etkendir. kişinin özelliklerinde sinerji yaratabilir çünkü, örnek verilebilir ama uzatmayalım ama tabi bu şeyler beyaz yaka modern amelelik işleri için geçerli değil :)

hobi, kişinin boş zamanlarında işi ile alakalı veya iş dışı alanlarda uğraştı işlere denir. "hobi" konusunda her hangi bir uzmanlık aranıyorsa, mülakatı yapan kişinin "ciddi olarak ilgilendiğiniz hobileriniz" gibi sorması gerekir ki, eğer laf olsun diye sormuyorsa doğru geri bildirim alabilsin.

örnekten gidersek kişinin hobisi go olabilir ve her ay bir maç yapıyor olabilir gayet ve bu cevabı verebilir, bunun üzerine yukarıdaki gibi bir muamele ise karşı tarafın çiğliğine dalalet eder
Sosyal ağlarda paylaş

5.5/10

https://resim.fullhdfilmizlesene.org/mdsresim_izle/fullhd-karanlik-sir-marrowbone.jpg

climax'a gelene kadar çok çok yavaş ilerliyor. Hatta gereksiz kısımlar da var bence. Onun dışında çok korkurtcam altına sıçırcam iddaası ile gitmiyor, o yüzden öyle bir beklentim de olmadı.

Konusu, işlerin çözümlenişi güzeş

bir de anna taylor joy var, ablaya morgan'dan beri tapıyorum ben.
Çoook güzel :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...