Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

anime izlemeye başlayacağım, uzmanlar ne öneriyor?

Zyrobod

Öne çıkan mesajlar

anime sever arkadaşlar. anime kültürüm pek yok. eminim bu dünyanın kendine has kategorileri, raconları falan vardır. hani ilk izlemeye kalkan biri için bu anlamda bir tavsiye de bulunabilirsiniz. bu arada tavsiyeleriniz türkçe altyazısı olan seriler olsun. ingilizceyle uğraşmak istemiyorum.

istediğim anime tarzı: bolca kol, kafa kesilmeli olsun. şiddet olsun ama güzel olsun. estetik olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Standart tavsiye mesajim bu, her sezon guncelliyorum yillardir;

One Piece gibi, Naruto yüzlerce bölüm şeylere girme. Şu aşağıda yazdıklarıma karşı çıkacak olacağını sanmıyorum, ekleme yapacak çıkar elbet ama information overload'a da gerek yok.

Film modunda The Girl Who Leapt Through Time yeter.

Öyle uzun serilere girme, 13 bölüm olarak başlangıç seti:

Haibane Renmei
Puella Magi Madoka Magica
Jinrui wa Suitai Shimashita
Uchouten Kazoku

Yeni başlayan biri için en uygun animelerin durduğu 26 bölümlüklerden:

Toradora
NHK ni Youkoso
Seirei no Moribito
Samurai Champloo
Bounen no Xamdou
Witch Hunter Robin
Hanasaku Iroha
Silver Spoon

50 bölümlük olsun, uzun sürsün istiyorum diyorsan:

Magi
Full Metal Alchemist - yeni versiyon
Full Metal Panic

Hala devam edenlerden istiyorum diyorsan bu sezon hiç anime izlememiş insanlara hitap eder dediğim şunlar var izlediklerim arasından:

Nanana's Buried Treasure
The Kawai Complex Guide to Manors and Hostel Behavior
No Game No Life

Anime izlemek oyle uzun bir seri acip (Naruto gibi) bakmakla olmuyor bu arada. Anime'nin batida olmaya benzersiz tarafi surekli degisen (bir sezon 3 ay suruyor ve onlarca sezonluk sey cikiyor surekli) tarzi. Bir dizi acip yillarda izlemek yerine her sezon yeni seriler izliyorsun, yeni karakter ve oykuler izliyorsun. Her sezonun sonunda yeni sezondan haberler almaya, cikacak serileri incelemeye basliyorsun. Sezon basinda izlenecek seriler aramaya basliyorsun. Anime olayinin asil bagimlilik yapici, zevkli tarafi da burada.

Yapman gereken asil sey suradan konusu ilgini ceken 5-6 sey bulman, sonra izlemen: http://neregate.com/blog/2014/04/24/summer-2014-anime/ Yeni sezon 1-2 haftaya basliyor. Eskileri bilmiyorum, anime bilmiyorum diye bir sey yok. Sifirdan yeni sezondan baslayip arada kalan zamanlarda da bu yukarda soylediklerimi izlemeye calisabilirsin. Oyle yap hatta. Gelip de One Piece izle diyenleri sallama.

Gelecek sezondan sunlar yeni bir izleyici icin izlenebilir gorundu bana:

Barakamon
Tokyo ESP
Yama no Susume
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Standart tavsiye mesajim bu, her sezon guncelliyorum yillardir;

One Piece gibi, Naruto yüzlerce bölüm şeylere girme. Şu aşağıda yazdıklarıma karşı çıkacak olacağını sanmıyorum, ekleme yapacak çıkar elbet ama information overload'a da gerek yok.

Film modunda The Girl Who Leapt Through Time yeter.

Öyle uzun serilere girme, 13 bölüm olarak başlangıç seti:

Haibane Renmei
Puella Magi Madoka Magica
Jinrui wa Suitai Shimashita
Uchouten Kazoku

Yeni başlayan biri için en uygun animelerin durduğu 26 bölümlüklerden:

Toradora
NHK ni Youkoso
Seirei no Moribito
Samurai Champloo
Bounen no Xamdou
Witch Hunter Robin
Hanasaku Iroha
Silver Spoon

50 bölümlük olsun, uzun sürsün istiyorum diyorsan:

Magi
Full Metal Alchemist - yeni versiyon
Full Metal Panic

Hala devam edenlerden istiyorum diyorsan bu sezon hiç anime izlememiş insanlara hitap eder dediğim şunlar var izlediklerim arasından:

Nanana's Buried Treasure
The Kawai Complex Guide to Manors and Hostel Behavior
No Game No Life

Anime izlemek oyle uzun bir seri acip (Naruto gibi) bakmakla olmuyor bu arada. Anime'nin batida olmaya benzersiz tarafi surekli degisen (bir sezon 3 ay suruyor ve onlarca sezonluk sey cikiyor surekli) tarzi. Bir dizi acip yillarda izlemek yerine her sezon yeni seriler izliyorsun, yeni karakter ve oykuler izliyorsun. Her sezonun sonunda yeni sezondan haberler almaya, cikacak serileri incelemeye basliyorsun. Sezon basinda izlenecek seriler aramaya basliyorsun. Anime olayinin asil bagimlilik yapici, zevkli tarafi da burada.

Yapman gereken asil sey suradan konusu ilgini ceken 5-6 sey bulman, sonra izlemen: http://neregate.com/blog/2014/04/24/summer-2014-anime/ Yeni sezon 1-2 haftaya basliyor. Eskileri bilmiyorum, anime bilmiyorum diye bir sey yok. Sifirdan yeni sezondan baslayip arada kalan zamanlarda da bu yukarda soylediklerimi izlemeye calisabilirsin. Oyle yap hatta. Gelip de One Piece izle diyenleri sallama.

Gelecek sezondan sunlar yeni bir izleyici icin izlenebilir gorundu bana:

Barakamon
Tokyo ESP
Yama no Susume

çok sağol.
Sosyal ağlarda paylaş

mortheria said:

Hellsing Ultimate güzel bi başlangıç olabilir. 11 bölüm ama bölümler 40 dakika falan 6 senede tamamlanmıştı galiba.Onun haricinde denmemişlerden
JoJo's Bizarre Adventure var , aslında nasıl şeyler beklediğini bilsek daha güzel öneriler verilebilir.

aslında şöyle bir şey bekliyorum: kill bill filminde o ren ıshii ablamızın hikayesinin anlatıldığı kısımdaki gibi estetik bir şiddet sunacak animeler.

Sosyal ağlarda paylaş

abi anime izlemeye yeni başlayacak adama en başta madoka magica demeyin ya

mainstream demek, kötü demek değil öncelikle,

death note
code geass
cowboy bebop
samurai champloo
shingeki no kyojin
full metal alchemist brotherhood
hellsing ultimate
neon genesis evangelion filmleri (seriyi izlersen daha iyi aslında ama eski bir seridir)

sırasıyla bu şekilde giriş yap.

medieval tema seviyorsan, berserk, claymore şöylenmiş zaten ama bunları da daha sonraya bırak.

işim yok animeye saracağım diyorsan dev serilerden one piece'e başlayabilirsin. naruto'yu da bleach'i de tokatlıyor ama ona başlamak da part time işe girmek birşey şuan dsdsf. ben staj yaparken başlamıştım işte sıkıntıdan gerisi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Usagi Drop,
Great Teacher Onizuka,
Ano hana,
Mayo Chiki,
Shingeki no Kyojin,
Working!!,
Kill la Kill,
Sword Art Online,
Infinite Stratos,
Kokoro Connect,
Moyashimon,