Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

insanların ısrarla koka kola içmesi, burger king'e gitmesi falan filan

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
soyle rage e giren adam belli ki bayiliyo burgerkingin saman tadindaki koftesini. kendini zor tutuyo yememek icin.

git bas ketcapi mayonezi ye. utanma hadi. yanina da yarim kilo patates, 1 litre kola.
Mesaj tarihi:
Diyetteyim 10 kilo verdim. 1 aydir agzima fast food surmedim. Yedigimi ictigime dikkat etmeye basladigimdan beri farkettigim tek sey her seyi karari da yemek gerektigi. Hani ben vaktinde tableronlari baton baton yemesem, donastan durumu 3 tane soylemesem simdi diyet yapmak zorunda kalmazmisim.

Aynisi saglik icin de gecerli bence. Bokunu cikartmamak kaydiyla fast food yemenin, kola icmenin falan zarari oldugunu dusunmuyorum.
Mesaj tarihi:
Ülkemizin mutfak kültürü gayet gayet başarılı ve lezzetli o yüzden pek gözüm kaymıyor fast food'a vs. Arada bir 1.5 tl'ye hot dog yiyorum oda zaten 2 tane yemekte kesmiyor lezzette alamıyorum. Genelde tercihim Döner - pide - kebap. Arada bazı yerlerin sulu yemekleri ve sebze yemekleri de güzel oluyor kuru gıda ile beslenmemek için onları da tercih ediyorum. Şalgam ve ayran da güzel.
Mesaj tarihi:
ben fast food'u minimuma indirdim ama aşırı light kola içiyorum.
alternatifini de bulamıyorum, her şey zararlı.
var mı bi tavsiyen zyrobod. sen bu işleri bilen bi arkadaşa benziyon. ice tea light zararlı mı? sıkma meyve suyu deme sıkamam.
Mesaj tarihi:
"Ama o meyve, bişey yapmaz" anlayışı annelerimizle son buldu sanıyordum, hala varmış.

Sulu meyveler (mandalina, portakal vb.) ve bunların suları, sindirime ihtiyaç duymamaları ve kanda çok kolay çözünebilir olmaları nedeniyle kan şekerinizi bir anda aşırı yükseltir. Kola için daha iyi yani.
Mesaj tarihi:
Baggio said:

"Ama o meyve, bişey yapmaz" anlayışı annelerimizle son buldu sanıyordum, hala varmış.

Sulu meyveler (mandalina, portakal vb.) ve bunların suları, sindirime ihtiyaç duymamaları ve kanda çok kolay çözünebilir olmaları nedeniyle kan şekerinizi bir anda aşırı yükseltir. Kola için daha iyi yani.

bold kısma katılmıyorum ben efenim.

neye göre daha iyi? =)
Mesaj tarihi:
Kan şekerinde yarattığı spike, kalori ve asit olarak söyledim onu. Kimisi koladaki aside ve "x adet küp şekere" şekere laf edip gidip dev bardakta sıkma portakal içiyor. Yoksa içindeki katkı maddeleri, tatlandırıcılar, gaz vb. ayrı mesele.
  • Yeni Oluştur...