Mortis Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 hadi 30 ve üstü arkadaşlar toplansın, akşam tekrar The Siege of the Tempest Refugee yapıp gold medal alalım. inanılmaz iyi droplar var instance'da.
dogii Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Bir adet guest pass aramaktayım.Kpss sonrası abanmak istiyorum ama önce denemek lazım oyunu :) Verebilecek varsa çok makbule geçer:)
Fin Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Silenced said: Fin said: ravenous Hangi ddaraafff :) çoğunluk exile ama beyinkanserli velet dolu dominiona reroll atıcam haftasonu
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Beyler exile guild ımız yokmu bi invite atsanıza
mardox Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 pvp'de exile seçerek hata mı yaptık düşünmüyor değilim :P forumları gezdim de her iki taraf da ağlıyor...
sinera Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Domi tokatçı beyler end game falan beklemeyin.Özellikle adamlar rated da göz yaşına bakmıyorlar.Bizimkiler taze yeşilleriyle rated bg yapmaya kalkarken adamlar setlerini falan ayarlayıp adamlara 2 3 vuruyor. Ha yine practicede bir kaç oyun alabiliyor exile. Bu arada beyler advanture farmlamaktan midem kalktı. Son durum şöyle. Ne dersiniz kaldırır mı Vet dungeonu yoksa biraz daha drop zorlayam mı adventurelerde.
Fin Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 oyunun bgsi apayrı bi lel ya oroyin kafası adeta epilepsi proclatacak cinsten uyuz
mardox Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 domi reroll geliyorsa server önerin bari :P
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 forumlar na eu karışık yalnız. en güzeli deneyip görmek. düşük level bglerde dominin yüzde yüz ezdiği bir gerçek. Exile olup da bg yapayım level alırım, zevk alırım diye düşünmeyin baştan hata. ha 50de de aynı sıkıntının olduğunu bir kaç pvp guildine sorarak öğrendim. rated bglerde bile çok sıkıntı varmış. ben hazak da domiye geçiyorum büyük ihtimalle. server doluluğu düzelmiş gibi.
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 dün amma bahtsız oldu ya. 8 de elektrik gitti geceye kadar geri gelmedi, yıl 2014 anasını satayım. şimdi kalktım internet gg olmuş. :I yaptınız mı 30 adventure'ı?
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 pvp'de exile kazanıyor, dom kazanıyor kafasına girip server/faction değiştirenlere de bir yerlerimle gülüyorum. bu kadar yıldır mmo oynuyorsunuz, hiçbir şey öğrenememişsiniz.
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Yok yapmadik bebisim adventure seni bekledik. Bu arada pvp de yenilio die harbi reroll yapilmaz Yarin obur gun bi grup exile a rerollar Vs. Tum Oyun dominion ustunlugu ile gecmez yani
madcow Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Niye reroll yapmasınlar ki ben bile dusuniyorum suan domi olsak 50 idik. Ayrica oyunda levellamak naptigini biliyorsan acayip hizli suan olduguun levela gelirsin bir hqfta sonu icinde. Yillarca ayni acıyı frostmane horde da cektik hep "abi premade girince kazaniliyor ya" dendi ama ally premade yapmak zorunda degildi vehorde prmade yapmiyordu. Horde ally bg dengesi taa yillar sonra Blizzard in bg siralarini kisaltmak adina bg vruplarini birlestirmesi sirasinda ona gore ayarlama yapmasiylw duzeldi yani yok bir grup rerollar soyle olur falan gibi bisey olmadi.
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 çünkü: 1) eşleşmeler cross realm 2) oyunun kombat mekanikleri yeni, düşük leveldaki adamlar kombat mekaniklerine hakim olmadığı gibi objectivelere hala uzak. 3) pvp buildleri çoğunlukta aktif değil 4) pvp gearları çoğunlukta yok 5) level aralıklarına göre w/l farklılıkları 6) oynadığın saat aralıklarına göre w/l farklılıkları 7) oynadığın pvp tipine/mapine göre w/l farklılıkları 8) 1-49 arası farklı bir dünya endgame farklı bir dünya 9) arenalar 10) warplotlar 11) pug/premade, premade/premade, pug/pug oranlarındaki farklılıklar 12) random gelen class seçimlerinin yarattığı farklılıklar 13) random gelen role seçimlerinin yarattığı farklılıklar liste daha uzar gider. 1-30 arası practice bglere bakıp, büyük resme çıkarım yapamazsınız. kimin daha iyi daha kötü olduğuna çıkarım yapmak istiyorsanız çok geniş bir istatistik toplayıp, onu filter etmeniz gerekiyor. örnek olarak "bu gear level aralığında, şu saatlerde oynanan pug vs pug oyunlarda kim daha iyi" gibi. sabah oynayan kişilerle akşam oynayan kişiler arasında bile dağlar kadar fark varken. 1 bg'de 3 healer olurken, bir diğerinde 6 tane oluyorken, siz istediğiniz kadar exile iyi, dominion iyi muhabbeti yapın, günün sonunda invalid bir argüman. değişken etken çok. millet classları bilmiyor. gear yok. build yok. (1-30 arasında pvp'e giren kaç kişide pvp ampleri var sanıyosunuz?) en basit örneği oyuna dominion başlayan kişilerin dominion'a isyan edip, exile'a geçmesi ve bir hafta sonra dominion eziyor hacı muhabbetlerinin dönmesi. bunlar daha çok yaşanacak. hepsi bir yana sosyal bir oyun oynuyosun. premade full group toplamana gerek yok. 3 tane bilen, koordine oynayan adam 10 kişi arasında bütün farkı yaratabiliyor ki bunu yaşayarak şahsen gördük (pvp build, amp, gear olmamasına rağmen) bunları göz önünde bulundurmadan 20 tane lvl 1-39 aralığında oyun oynayıp, 15 taneyi kaybedince "exile kötü yağh" çıkarımı baya cahillik. örnek olarak: https://forums.wildstar-online.com/forums/index.php?/topic/79258-as-an-exile-have-you-ever-won/ "exile ile asla kazanamıyorum dostum!" "dominion ile asla kazanamıyorum dostum!" tldr : kötü faction yoktur, kötü oyuncular vardır.
madcow Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 aynısının yasanmısı var. horde frostmane olarak. hic bisey degismiyor. dusuk leveldan baslayarak(one shot atma keyfi dahil) hep kaybetti horde arada bir iste kungen 2 arkadasıyla sıralandıysa ve sana denk geldiyse gibi durumlarda kazanıyordun. yok soyle olur da insanlar ogrenir de transfer olur da. bunlar hep hayal. ben niye 3 kisi girmek zorunda olayım millet tek basına sıralanıp kazanıyorken. suan skorum 3-35 falan. ve her girdigim bg de ya en cok heal yapan ya en cok damage yapan benim girdigim spece gore. slack falan da yapmıyorum objective kosuyorum. suan skorum 3-35 yerine 30-8 olsaydı en az +3-4 levelim vardı ve hayvan gibi prestije biriktirmistim. ya wow oynamadın. ya da bgsi relatively dengeli bi serverda oynadın. cunku ben bu acıyı 3 sene cektim. hep "abi gear kasınca" kasılır bisey degismez "abi 3 kisi girilince" girilmisti degismez. "abi full premade yapınca" yapılamamıstı cunku premade yapan yoktu. o yuzden hic anlatmana gerek yok.
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 aynı serverda, aynı factionda oynuyoruz aldığımız sonuçlar farklı peki o nasıl olacak? benim w/l ratio'um da win tarafında ağır basıyor? ayrıca wow'daki bir örnek =/= evrensel bir gerçek wow'da oynadığın dönemi bilmiyorum fakat xrealm mm'in olmadığı dönem ise zaten hep aynı insanlarla girdiğinin göstergesi. o noktada bir nebze kabul edilebilir bir durum. xrealm söz konusuysa oynadığın oyuncuların pool'u inanılmaz geniş demek. bu da iyi/kötü oyuncu dengesinin her an değişecebileceğini gösteriyor. kaldı ki ben iyi oynuyorum neden kaybediyoruz da yanlış bir varsayım. en basitinden şunu düşün, şu an botlara karşı bir sistem yok. geçen girdiğim maçta 2 tane bot vardı. bu adamları report bile edemiyorsun. bugün dominion'a geçsen, karakter kassan ve girdiğinde 2 tane bot senin takımına geldiğinde yine kaybedeceksin. botlara karşı sistem geliştirildiğinde bile böyle olacak. wow'da da böyle olurdu. AV'de 10 kişi afk oldu mu kaybederdin. hangi taraf olduğunun önemi yok. ws'de şu an spec check bile yapmıyor assign ederken. bir oyuna 5 tane healer geldiği oluyor. 5 healerla kimse ölmüyor fakat oyunu kazanamıyorsun çünkü dps yetmiyor. oturmuş bir düzen yokken, "wowda böyleydi, burada da böyle olacak" basmakalıp bir genellemeden başka bir şey değil.
madcow Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 bu olayların hepsi dogru olmakla beraber aynı durum 2 taraf icin de gecerli yani bana bi oyun 2 bot geliyorsa obur oyun onlara 2 bot geliyor olması durumu var(olması lazım normal distributionda insanların duzgun dagıldıgını varsayarsak. ki alsında bu dogru degil random distributionu varsayarsak hepimize belli bir oyun courseunda toplamda yaklasık esit bot gelmesi demektir yani 10 oyunda bana 20 bot geliyorsa onlara da yaklasık 20 bot geliyor olmalı) ama 3-35 i acıklamıyor bu durum. sen tek basına kac kez sıralandın kac kez kazandın. hep "grupla girince boyle" yazıyorsun. ben de diyorum grupla girmek zorunda degilsin. oyunda grupla girilmek zorunda olmayan content var ve kazanılmıyor. ve kazanılmıycak. evrensel bir kural olmamakla beraber gayet yeterli bir yakınsama wow. cunku boyle bg konseptine sahip en yakın oyun insanlar aynı insanlar themepark mmo themepark mmo iken "oyun aynı oyun degilki" demek bir komik kacıyor. ki oyuncu sayısının buradan cok cok daha fazla oldugu "random distribution" ın cok daha guzel uygulanıyor olması gereken wow da olanlar ortadayken. burda daha farklı bisey olacagını beklemek sadece saf bir beklentidir. ben bi yere yazıyorum kazanıp kaybettiklerimi olur da bi gun %50 e yaklasırsam yaa ben yanlısmısım kankalar yazmaktan da cekinmem ama suan icin durum ortada. pvp ile gayet hızlı levellanabiliyorken ben bi yandan dominion acar onu kasarım yarın obur gun dengelenirse doner bunu kasarım suan kalkıp 0 dan domi 30 kasmam 15-20 saatimi almaz cunku oyunu ogrendim. ki hatta tahmin ettigim bg rateleri olursa 10-20 arası yaklasık 3-4 saat surebilir.(%35-40 geliyor 1 winden) birazdan kaan gelip sample size diycek mesela onun cok hosuna gidiyor sample size demek cunku. iddaa'm da bu raid boss u neden 1 kisi ile kesilmek icin tasarlanmamıs degil iddaa'm aynı "organizasyon eksikligine sahip olması gereken" iki grupta neden bir taraf duzenli olarak "daha fazla organizasyon eksikligine sahip". ayrıca grup kurmak demisken pazar aksamı saat 8 9 da zone da 10 kez sordum pvpye gelmek isteyen var mı diye premade grup var mı diye ana sehirde aldıgım whisper sayısı kac? 0. "abi bosver beraber girince kralız" yeterli bir arguman degil.
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 benim warriorla totalde başka biriyle pvp'e girdiğim sayı 3 falandır. onun dışında solo girdiklerimin 75% i falan win. yazıp istatistiğini tutmadım ama "çoğunlukla" kazandım. ben zaten exile daha iyi noktasında argüman üretmiyorum. bir yada diğer faction daha iyi argümanı üretilemez diyorum. çünkü random dist. iki taraf içinde sıçma potansiyeline sahip. dominion ne kadar iyi olursa olsun, takımına 3 bot gelir karşı tarafa bot gelmezse kaybeder. bu kadar basit. aynı şekilde dengesiz class dağılımı, pvp buildi olan oyuncu sayısı, pvp gearı olan oyuncu sayısı diye bu dağıtım dengesizlikleri uzar gider. genelleme yapamazsın, iki taraf içinde. eğer genelleme yapmak istiyorsan topladığın datayı filtrelemen gerekir, atıyorum : 1-19 level aralığında, şu gear score aralığında, capture the flag mapında gibi. diğer türlü dist. ne tarafa sıçarsa, o taraf sıçacaktır eğer bahsettiğimiz puglarsa. ya hiç bu kadar irdelemeye gerek yok aslında, wildstar forumlarında açılmış başlığı koydum işte, gir bak abi, bir kesim "exile kazanamıyor, hep kaybediyoruz" diye ağlıyor, bir kesim "exile hep kazanıyor, dominion hep kaybediyor" diye ağlıyor. xrealm + random dist. sonucu budur. faction totaline çıkarım yapamazsın, hatalı olur. ps olarak da ekleyim : wow ile wildstar baya farklı. farklı oyunlar çıkarımı komik değil baya yerinde aslında çünkü wow'daki skill check ile wildstar'daki arasında dağlar kadar fark var. wow'da buildlerin kalıpları belirliydi, wildstar'da amp'ler pvp'de dağlar kadar fark yaratıyor. tek bir örnek vereyim, "you no longer can be dazed" diye amp aldığında warrior olarak pvp'de ölmüyorsun. bu kadar devasa farklar yaratıyor. ölen healer ile ölmeyen healer arasındaki fark pve ampleri ve pvp ampleri. dramatik farklar yaratıyor. wow zamanında böyle bir durum yoktu. en fazla pvp gearı fark yaratırdı, o da ilerleyen yıllarda. onun dışında alabildiğin 1-2 tane utility vardı, onları da ability kısıtlaması olmadığı için alır herkes kullanırdı. ws'de ability sayısı kısıtlı ve insanlar pve buildleriyle pvp'e giriyor. max dps için hazırlanmış, 0 survival, 0 utility. ondan sonra koyun gibi ölüyorlar. diğer oyuncu survival, utility dengesini kurmuş 5 kat daha fazla hayatta kalabiliyor gibi gibi.
axedice Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Serhat haklı exile gerçekten çok kötü bglerde hep kaybediyor. Dominion reroll yapsanıza. Zaten domiyle başlamamak hata oldu.
madcow Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 bu anlattıgın seyler 2 taraf icinde gecerli o yuzden skill check 2 tarafa da var amp check 2 tarafa da var yukarda yazdıgın hersey 2 tarafa da. kısaca anlattıgın seyler coin toss. bu 3-35 i anlatmaz. 3-35 tabiki birsey anlatmayabilir de evet 38 kez atılan zar 35 kez "6" gelebilir ve bu kaybettigimi simgeleyebilir. ama 38 kere atılan zar 35 kere 4 dakikada kaybettigimi simgeliyorsa kazandıgım 3 sefer 15 dakikalık buyuk cabalarlaysa bunun "hilesiz" bir zar atısı oldugunu varsaymak baya komik. ben exile kotu demiyorum "bizim bg grubunda exile kotu" diyorum eger bg grubu diye birsey varsa. yoksa evet "exile kotu". build gear insan faktoru 2 taraf icinde gecerli.
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 aynı grupta farklı sonuçlar alındığında o zaman ne diyoruz? exile iyi mi? çünkü benim major olarak sonuçlarım win. bu durumda senin için kötü benim için iyi mi?
axedice Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Vaaay bıngıldak alttan alta sen yetemediğin için kaybedip ağlıyorsun diyor. Bakalım screwy buna bir cevap verebilecek mi?...
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 WoW'da bi de Cata öncesine kadar Battlegroup'lar vardı, o da fark ediyordu. Bi grupta Horde, diğerinde Alliance ağır basıyordu. Wildstar'da bu yok bilgiğim kadarıyla, EU/NA gibi region bazlı. Baya yenildim ben de girdiklerim arasında ama Domi rollemek çözüm değil.
Öne çıkan mesajlar