Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wildstar #3


dreagloth

Öne çıkan mesajlar

ya oyun gerçekten bir WOW Clone.

Yani WOW'un başka bir gezegende geçen, sci-fi hali ve biraz daha geyik hali.

Interface, add-onlar, questler, dungeonlar, raidler, arena, battlegroundlar, auction houselar. auction house'dan item alınca mailına düşmesine kadar aynı sisteme sahip. Themepark dediğimiz model yani.

Ama bunun şöyle bir avantajı var, oyunda herşey harika çalışıyor. Adamlar oyunu yapmış, bitirmiş, content eklemeye odaklanıyorlar. Çok sağlam bir sistem oturtmuş, ve smooth olmuş.

Peki bu kadar aynıysa ben neden sevdim ve aldım bu oyunu;

1) Yeni oyunun verdiği heyecan, yeni classlar yeni abilityler, yeni dungeonlar. Bu fiks zaten her yeni çıkan oyun hypeı

2) Telegraph sistemi: Videoları izlerken veya oyunu oynamamışken, ulan bu da wowda vardı, yerde işaret çıkıyordu kaçıyorduk zaten demiştim de. Fakat gerçekten çok farklı buradaki. Bossların veya tüm mob ların yaptığı telegraph abilityler inanılmaz dinamik ve farklı. Yani sadece yerde bir daire çıkınca çıkma kadar basit değil, ve dodge edilmediği taktirde ölümle sonuçlanabilecek kadar güçlü olabiliyorlar. Bunun dışında sen de tüm abilitylerini telegraph şeklinde kullandığın için, positioning çok önemli. Doğru pozisyonu almak, ve herkesin bunu yapması Dungeonlarda ve pvp de inanılmaz önemli hale geliyor. Bu da oyunu çok heyecanlı hale getiriyor. Oyunu oynarken sürekli "up" durumdasın. Kesinlike götü yayayım durumu yok. Wow'daki healingi hatırlarsınız. Sadece health barlara bakıp onlara sağ sol tıklarsınız. Altınızda bir şey çıkınca kaçar, raid çağırınca yanına koşarsınız. Healerlar oyuna çoğu zaman bakmaz bile. Burada tam tersi. Healer, tankın ve raidi de heallayabilecek şekilde sürekli kendini pozisyonlamak zorunda ve telegraphlardan kaçmak vs. durumunda. DPS'in de aynı şekilde çok uzağa gitmemesi gerekiyor. Sürekli bir insanları oyunun içerisinde takip durumundasın. Health barlardan değil.

2) Housing: Oyundaki questing inanılmaz standart. Bir quest hub'a git, üstünde ünlem olan herkese tıkla, haritayı aç etrafta quest markerlara git , ne varsa öldür, ne parlıyorsa topla, ne varsa tıkla geri dön. İşte bu noktada , housing crafting inanılmaz önemli hale geliyor. Oyun sana level 15'de gökyüzünde bir toprak parçası veriyor, instanced. Sen buraya evini, tarlanı, madenini, challenge veren oyunlarını vs. her şeyini koyabiliyorsun. Questing boyunca, zırh silah vs. dışında işte bu dekorlar, toprağa yerleştirebileceğin Moduller düşüyor. Yoğun bir questinging ardından, evine gidip aha nasılmış bu bakayım diip koyup istediin şekile boyuta getirip bi yerlere koyuyorsun. Evine tarla ektiin için gidip bitkilerini topluyorsun. Ağaçlarını kesiyorsun. Arkadaşın seni neighbor yaparsa onun evini de ziyaret edip. O yoksa bile onun için toplayabiliyorsun tarlasını. Otomatik mailına gidiyor. Tabi sırf sims gibi değiğl. Sürekli crafting ingredientları topluyorsun. Koyduğun dekorasyonlar sana rested bonus xp si sağlıyor. Bunun dışında evine koyduun challengelardan boyalar , dekorlar ıvır zıvırlar düşüyor. Kısacası bildiin baya vakit geçirttiriyor sana evin. Ve işin güzelliği 15. leveldan sonra başlıyorsun evini güzelleştirmeye, çok end-game bir şey değil.

3) Crafting: Onlarca mmorpg oynadım, hayatımda hiç bir zaman düzgün crafting kasamadım. Sevmem de pek. Tek Wow'da mecburiyetten en son levela geldikten sonra kasmıştık. Bu oyunda ilk defa craftingim, kendi levelımdan daha yüksek oldu. LEvel 20 iken level 25 itemlar yapabilir hale geldim. Bunun nedeni de sistemin çok basit, eğlenceli ve işe yarar olması. Günde 3 er tane gelen work order (daily quest) ile yaptığın itemlar ile bir schematic ağacında progress yapıyorsun. 3 tane şunu yap, bu açılsın şekildein. Tabi her schematic böyle açılmıyor, random drop oluyor. İşin güzelliği diğer mmorpglerin aksine bu crafting itemları cidden giyilecek itemlar oluyor. Craft ettiğinde aha ne güzelmiş lan diyip giyiyorsun üstüne. Belli achievementları tamamlayınca talent pointler topluyorsun bunları bazı bonuslar için harcıyorsun crafting için vs. Baya keyifli. Quest yapmak bunu da çok destekliyor aynı housing gibi. Baya bir resource toplamış oluyorsun yoğun bir questing sonrası. Madeninden, ağacına, derisinden , clothuna. Sana ihtiyacın olanları tutuyorsun gerisini auction house'da satıyorsun. Bu arada hayatta AH ile uğraşmayı sevmezdim. İlk defa bu oyunda AH'Ye gidip, para kırıyorum. Şu itemı mı alsam die bakıyorum. Boyasından. Bazı skill pointlerini aktive hale getirmek için kullandığın AMP lere, runelardan (enchantment), crafting resourecelarıan kadar AH'yi kullanıyorsun aktif olarak. Ekonomi baya canlı.

4) Character Customization: Her class için 3 tane kategori var, Assault, Support, Utility. Her kategoride 10'ar ability var ilerledikçe veya talent verdikçe açılan. Fakat bu 30 ability havuzundan 8'ini seçebiliyorsunuz. Combatta olmadığın sürece istediin kadar değiştir. Diablo 3 mod. Boss fightı öncesi şunu alayım, vs. gibi değişiklikler yapıyorsun. Bu da classın hakkında düşünmeni, aynı classdan başka adamlarla tamamen farklı olmanı da sağlıyor. Bunun dışında Her 30 abilitye skill puanı veriyorsun. İstersen hepsini belli bir seviyede güçlendir. İstersin 1-2 tanesine odaklan ve tier atlattır (4 ve 8. puanlrda extra 5 puan vererek tier atlatıyorsun, extra bonus etki ekliyor abilitylere).

5) WARPLOTS: Yapmadım ama endgame de kesinlikle yapmak istediim customizable 40 vs 40. battlegrounds. Onu da video anlatsın

http://www.youtube.com/watch?v=lRAWJeb3wH8


Böyle bir WOT yazmayı planlamıyordum ama hazır girişmişken yazayım dedim. Ben bu yukarıda yazdığım şeylerden dolayı oyunu baya sevdim. Questing falan bazen çok bayıp yorsa da,tamam bu kadar yeter diip, craftingime, evimi dekore etmye vs. bakıyorum. Oyun oynatıyor kendini. Tek üzen şey, oyunda 2 tane dungeon yaptım daha sadece level 20. Çoook keyifli boss fightlar vardı, sanki Wow raidi modunda. O yüzden end-game raidleri gerçekten görmek istiyorum ama ileride o kadar hardcore oynayacak vaktim olur mu sanmıyorum. Olsun da açıkcası istemiyorum tekrardan haftanın 3-4 günü raide gir de, dungeon farmla da. Fakat görebildiim kadar contenti görmek istiyorum. En kötü çok büyük ev alıp, evimi çok güzel yaparım ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

denemek isteyenlere tavsiyem şu

bir 20. levela kadar falan devam etsinler bir dungeon yapsınlar, 15. levelda housingine başlamış , crafting vs denemiş olsunlar.

ben closed betada oynamıştım level 12-13 de bırakmıştım oyunu sıkılıp questingden. Tabi o zamn combat falan bu kadar akıcı değildi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sac bas yoldurdu banada esper finisher mekanikleri yuzunden. Dağa taşa giden TS ve MB ler cok fena. Arena da dps oynamak cok zor. Dungeon da staionary mekanikleri yuzunden diger classlara oranla 2 kat performans, dikkat sergilediginizde belki onlar kadar dps yapiyorsunuz.Healeri arenada iyi pve sini bilmiyorum.Absorb yuzunden o da.Duel i seviyorsaniz cok iyi duel classi bir de.

lvling buildi mi lazim sawer?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...